Deze scifi-serie mag zich een van de grootste blunders ooit noemen

Deze scifi-serie is de grootste blunder ooit

In 1993 verscheen de serie 'Rangers. In. Space.' Een grotere scifi-flop verscheen er daarna niet meer.

Bram de Groot, 15-09-2023 08:49

Door de jaren heen verschenen er heel wat scifi-series. Denk maar aan Star Trek, Stargate, Earth, Farscape en zelfs SeaQuest DSV. Maar er was een serie die overduidelijk niet wist te scoren: Space Rangers.
De scifi-serie Space Rangers verscheen in 1993 en speelt zich af in het jaar 2104 op aardse kolonie Fort Hope op de planeet Avalon. We zien hoe de 'Space Rangers Corps' de kolonie moet beschermen tegen omringende bedreigingen.

Captain John Boon

De leider van het team heet Captain John Boon en ze hebben een ruimteschip, de Ranger Slingship #377. Boon werd gespeeld door Jeff Kaake. Andere rollen kwamen van opvallende namen als Cary-Hiroyuki Tagawa, Clint Howard en Oscarwinnaar Linda Hunt.

Space Rangers kwam tot een seizoen met slechts zes afleveringen. Ondanks een prima plot was de ontvangst uiterst mager en het publiek liet de serie compleet links liggen.

Comic

De serie van bedenker Pen Densham verscheen eerder in de vorm van een stripboek, maar het verhaal en de personages in de comic Space Rangers (1987-1988) waren duidelijk anders.


Hierboven zie je de complete eerste aflevering via YouTube. De overige afleveringen zijn ook online gezet door Mike Parkey.

Poster

Hieronder zie je ook de poster voor de serie, met daarop de uiteenlopende personages uit Space Rangers.


Lees meer over: Space Rangers, Scifi, Captain John Boon, Jeff Kaake, Blunder

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam