search
Deze scifi-serie mag zich een van de grootste blunders ooit noemen
Series / Featured

Deze scifi-serie mag zich een van de grootste blunders ooit noemen

In 1993 verscheen de serie 'Rangers. In. Space.' Een grotere scifi-flop verscheen er daarna niet meer.

Door de jaren heen verschenen er heel wat scifi-series. Denk maar aan Star Trek, Stargate, Earth, Farscape en zelfs SeaQuest DSV. Maar er was een serie die overduidelijk niet wist te scoren: Space Rangers.

De scifi-serie Space Rangers verscheen in 1993 en speelt zich af in het jaar 2104 op aardse kolonie Fort Hope op de planeet Avalon. We zien hoe de 'Space Rangers Corps' de kolonie moet beschermen tegen omringende bedreigingen.

Captain John Boon


De leider van het team heet Captain John Boon en ze hebben een ruimteschip, de Ranger Slingship #377. Boon werd gespeeld door Jeff Kaake. Andere rollen kwamen van opvallende namen als Cary-Hiroyuki Tagawa, Clint Howard en Oscarwinnaar Linda Hunt.

Space Rangers kwam tot een seizoen met slechts zes afleveringen. Ondanks een prima plot was de ontvangst uiterst mager en het publiek liet de serie compleet links liggen.

Comic


De serie van bedenker Pen Densham verscheen eerder in de vorm van een stripboek, maar het verhaal en de personages in de comic Space Rangers (1987-1988) waren duidelijk anders.Hierboven zie je de complete eerste aflevering via YouTube. De overige afleveringen zijn ook online gezet door Mike Parkey.

Poster


Hieronder zie je ook de poster voor de serie, met daarop de uiteenlopende personages uit Space Rangers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen