search

Ons nieuws van vrijdag 15 september 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Poker Face'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Poker Face'

Natasha Lyonne is de nieuwe Columbo in deze onconventionele detectiveserie van Rian Johnson.

Regie: Rian Johnson, Ian B. MacDonald, Janicza Bravo, e.a. | Cast: Natasha Lyonne (Charlie), Benjamin Bratt (Cliff), Simon Helberg (Luca), Adrien Brody (Sterling), Hong Chau (Marge), Chloë Sevigny (Ruby), Judith Light (Irene), Joseph Gordon-Levitt (Trey), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 46-66 minuten | Jaar: 2023

Charlie heeft een bullshitdetector, waardoor ze weet wanneer iemand liegt. In het verleden wist ze daarmee geld te verdienen met poker, maar nu leidt ze een redelijk saai leven. Echter, wanneer ze plotseling in de problemen komt slaat ze op de vlucht. Tijdens de reis door de Verenigde Staten die volgt stuit ze op allerlei misdaden die ze met haar gave oplost.

Rian Johnson, regisseur van Knives Out, ontwikkelde Poker Face samen met hoofdrolspeelster Natasha Lyonne en liet zich daarvoor inspireren door series als Magnum P.I. en Columbo. Lyonnes Charlie is echter niet de standaard speurder, want ze is geen detective van beroep. Ze is serveerster in een casino, maar wanneer ze geconfronteerd wordt met onrecht kan ze dat niet zomaar loslaten.

Elke aflevering begint met een moord. Met introducties van rond de vijftien minuten krijgt de kijker de tijd om de daders en slachtoffers goed te leren kennen voordat de misdaad plaatsvindt. Vervolgens gaat het verhaal terug in de tijd om te laten zien hoe Charlie hierin past. Poker Face wijkt daarmee af van de formule van de welbekende whodunnit, waarin een detective onderzoekt wie de dader is en dit tegen het einde onthult. In Poker Face wordt die informatie direct gegeven en zit de spanning in de vraag of Charlie op tijd de zaak kan oplossen. Een 'howcatchem' dus.

Bijna als losse films spelen de afleveringen zich af op verschillende plekken die niet vaak in beeld worden gebracht. Benzinestations en afgelegen dorpjes zorgen iedere keer voor een nieuwe en interessante setting. Net als in Columbo spelen volop bekende acteurs een gastrol, van Adrien Brody en Judith Light tot Joseph Gordon-Levitt. Het ziet eruit alsof zij allemaal veel lol hebben gehad bij het neerzetten van een afwijkende rol dan we van ze gewend zijn. Deze acteurs mogen zich daarmee de ster van de aflevering wanen, maar Lyonne blijft de uitblinker.

Wie een gat in zijn leven ervaart na de annulering van Big Sky moet Poker Face zeker eens proberen. Ook fans van Psych zullen zich er waarschijnlijk mee vermaken, aangezien Charlie eenzelfde soort gave heeft als de hoofdpersoon van die serie. Poker Face is officieel een misdaaddrama, maar voelt meer als een komedie aangezien men het allemaal niet overdreven serieus neemt. Gelukkig wordt de serie wel serieus bekeken, dus is er al een tweede seizoen aangekondigd.

★★★★☆

Poker Face is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hannibal, voor altijd de enige echte leider van 'The A-Team'
Series / Featured

Hannibal, voor altijd de enige echte leider van 'The A-Team'

Hannibal, gespeeld door George Peppard, was de grote leider van 'The A-Team'.

The A-Team is een iconische televisieserie uit de jaren '80 die, zoals iedereen wel weet, draait om een groep voormalige soldaten die ten onrechte beschuldigd worden van een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

Één van de meest opvallende personages in het team is Hannibal Smith (gespeeld door wijlen George Peppard). Hannibal is de charismatische strateeg van het A-Team. Hannibal lijkt altijd oplossingen te zien en is altijd optimistisch over de kansen van zijn A-Team.

Plan


Hannibal is een meester in het plannen van complexe missies en het bedenken van slimme oplossingen voor de meest benarde situaties waar The A-Team zich elke keer weer in weet te brengen. Zijn beroemde uitspraak "I love it when a plan comes together" is een van de meest herkenbare zinnen uit de serie en toont zijn vastberadenheid om altijd een uitweg te vinden.

Wat Hannibal echt bijzonder maakt, is zijn vermogen om met minimale middelen het onmogelijke te bereiken. Hij kon alledaagse voorwerpen omtoveren tot dodelijke wapens en had een onfeilbaar gevoel voor timing. Zijn talent om snel situaties te analyseren en oplossingen te bedenken, maakte hem de onbetwiste leider van het team.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geloof het of niet: John Krasinski droeg een pruik in dit seizoen van 'The Office'
Series / Nieuws

Geloof het of niet: John Krasinski droeg een pruik in dit seizoen van 'The Office'

Van deze perfecte pruik kunnen sommige haarstylisten nog wat leren...

Hoewel je het soms misschien zou vergeten, zijn de kapsels van personages in films en series enorm belangrijk. Ieder klein detail is belangrijk voor het creëren van een volledig beeld voor een personage. En dat is zeker ook het geval in The Office.

Hoewel het unieke aan The Office is dat de serie is geschreven en gefilmd als een documentaire over het leven op een kantoor, moest het uiterlijk van de personages toch perfect gestyled zijn. Jim (gespeeld door John Krasinski) zou bijvoorbeeld niet worden herkend zonder zijn lange en vaak rommelige kapsel, waardoor hij er bijzonder oncool uitzag.

Perfecte pruik


Het bleek dat zijn kapsel zo belangrijk was voor het team achter de serie, dat Krasinski een heel seizoen lang een pruik moest dragen toen hij zijn haren had geknipt voor zijn rol in Leatherheads. Jenna Fischer onthulde dit feitje in een aflevering van de Office Ladies-podcast.

Het seizoen waar de actrice het over had was seizoen 3 van de serie. Wanneer we deze afleveringen aandachtig inspecteren, is het vrij moeilijk om het verschil te zien tussen het echte haar van John Krasinski en de pruik die voor hem is gemaakt. Alles, van de lengte tot de manier waarop het haar aan de uiteinden krult, lijkt perfect op het originele kapsel.

Onthulling


De grote onthulling komt pas tijdens de finale van seizoen 3, wanneer Jims haar wordt geknipt voor een interview. Dat is het moment waarop Krasinski kon onthullen wat al die tijd onder de pruik zat.



Als je het beeld van Jim in je geheugen wilt opfrissen, kun je The Office bekijken op Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders'-acteur hint een nieuwe Shelby-project: "Het verhaal is nog niet voorbij"
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-acteur hint een nieuwe Shelby-project: "Het verhaal is nog niet voorbij"

Nieuwe beloftes, nieuwe projecten en een gloednieuw verhaal: Peaky Blinders is niet te stoppen.

Tien jaar geleden werden we geïntroduceerd aan de intrigerende Thomas Shelby, de hoofdpersoon van Peaky Blinders. De serie was voorbestemd om de beste in het genre te worden en misschien is de franchise nog helemaal niet klaar.

De serie bestond uit een geweldige cast, waaronder Cillian Murphy die het hoofd van de Shelby-familie vol overgave speelde. Na 6 seizoenen waren fans dan ook nog helemaal niet klaar met de serie en smeekten ze om meer.

Belofte over een film


Er werd daarom al snel een belofte gedaan voor een lange film die volgens maker Steven Knight tijdens de Tweede Wereldoorlog af zou spelen.



Nu is er echter een hint gegeven die nog veel verder gaat dan enkel een film. Tijdens Peaky Anniversary Day plaatste Knight namelijk een interessant bericht op X.

Het bericht


Hij liet weten dat het "verhaal nog niet voorbij is" en hoewel het niet duidelijk is welke vorm de spin-off aan zal nemen, zijn fans al helemaal door het dolle heen.

Bekijk hieronder de post en stream Peaky Blinders op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer' keert op onverwachte manier terug met originele cast
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer' keert op onverwachte manier terug met originele cast

De legendarische serie komt terug, maar niet op de manier die je verwacht.

Zeven seizoenen lang vocht Buffy een strijd tegen de krachten van het kwaad in Buffy the Vampire Slayer. Maar aan alles komt een einde: de serie stopte in 2003. Toch blijkt nu dat het project nog niet helemaal vergeten is.

Op 12 oktober komen acht originele castleden weer bij elkaar om een nieuw verhaal over de Vampire Slayers te vertellen. Dit doen zij echter niet in de vorm van een serie of een film, maar via een audioset op de luisterboekapp Audible.

Terugkerende cast


De allereerste originele audioset in de Buffyverse heet Slayers: A Buffyverse Story en een groot deel van de cast keert hiervoor terug. We horen Charisma Carpenter als Cordelia, James Marsters als Spike, Juliet Landau als Drusilla, Anthony Head als Giles, Danny Strong als Jonathan, Emma Caulfield als Anya, James Charles Leary als Clem en Amber Benson als Tara.

Er komt ook een nieuwe toevoeging aan de cast: Laya DeLeon Hayes zal Indira Nunnall spelen, een zestienjarige Vampire Slayer. In het verhaal, dat zich tien jaar na de originele serie finale afspeelt, duikt Spike onder in Los Angeles en ontmoet hij Indira, die duidelijk een mentor nodig heeft.

Geliefde wereld


Terwijl hij naar een mentor zoekt, ontmoet hij Cordelia, een Slayer uit een ander universum waar Buffy niet bestaat. Cordelia vraagt Spike om haar te helpen een vampier te vangen, die niemand minder blijkt te zijn dan Spike's ex-vriendin, Drusilla.



"Ik ben blij dat oude en nieuwe fans deze geliefde wereld van het doden van vampieren als nooit tevoren kunnen ervaren, tot leven gebracht door meeslepende audioverhalen", vertelde Marsters in een interview. Bekijk Buffy the Vampire Slayer op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De legendarische recordsreeks van 'Suits' is nu echt verleden tijd
Series / Nieuws

De legendarische recordsreeks van 'Suits' is nu echt verleden tijd

Het juridische drama Suits is na meer dan 10 jaar nog steeds populair, maar de kijkcijfers beginnen te dalen.

Het juridische drama Suits met Gabriel Macht, Patrick J. Adams en Meghan Markle groeide in 2011 meteen uit tot een megahit. Nu meer dan 10 jaar later is het nog steeds één van de populairste series, maar er beginnen langzamerhand deukjes in deze populariteit te komen.

Toen de serie op Netflix verscheen, werd het al snel het meest populaire drama en brak record na record op alle streaming-hitlijsten.

Dalende kijkcijfers


Helaas voor de serie is hun recordaantal kijkcijfers van 3 miljard gezakt. De serie is in de week van 14 tot en met 20 augustus namelijk gedaald naar 2,836 miljard kijkcijfers.



Dit is nog steeds heel erg veel en ruim 1,7 miljard minuten meer dan de Painlikker, die op de tweede plek staat.

Record verbroken


Dit houdt echter wel in dat er een einde is gekomen aan de zeven weken durende reeks van meer dan 3 miljard kijkersminuten per week.

Bekijk hieronder de beste momenten van Rachel en stream Suits op Suits.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Who Killed Biggie and Tupac?'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Who Killed Biggie and Tupac?'

Een welles-nietesonderzoek naar de moorden op 's werelds bekendste rappers.

Regie: Kim Duke | Afleveringen: 3 | Speelduur: 44 minuten | Jaar: 2023

De liquidaties van rappers Notorious B.I.G. en Tupac zijn mogelijk de bekendste onopgeloste moordaken uit de jaren negentig. Een kwart eeuw later is er nog steeds veel onenigheid over de precieze gang van zaken en of deze moorden wel goed zijn onderzocht door de politie van Los Angeles. De documentaire Who Killed Biggie and Tupac? wil zich journalistiek en onpartijdig wijden aan deze zaken, maar probeert ondertussen de kijker duidelijk één mening aan te smeren.

Met de opbouw van een driedelig onderzoek poogt de serie zich te profileren als een serieus journalistieke benadering. De eerste aflevering bevat een lawine aan namen en onderlinge relaties tussen de rappers, waardoor het begin enorm desoriënterend is. Dit wordt niet geholpen door de grote kwaliteitsverschillen in audio- en beeldmateriaal tussen moderne en oude media. Hedendaagse interviews met experts worden vaak ineens ondergesneeuwd door een krakend radiofragment uit 1997.

Elke aflevering draagt een toepasselijke titel die iets zegt over het overkoepelende verhaal. The Men introduceert beide rappers en legt systematisch uit hoe de avonden van beide moorden eruit hebben gezien. The Myths speelt in op het mysterie en 'verkeerde' politieonderzoek naar de moord op Notorious B.I.G. (wat het uiteindelijke thema presenteert). Afsluiter The Legends verkent de hedendaagse impact van beide rappers, waarmee het belang van de onopgeloste moordzaken extra wordt benadrukt.

Hoewel er in principe niets mis is met deze opbouw, zorgt deze nog voor het bekijken van de serie voor een probleem. De moorden op beide rappers blijven onopgelost en een documentaire zal niet de definitieve oplossing presenteren. Maar de serie doet alsof dat wel het geval is en daarmee worden veel statements gemaakt die niet bewezen zijn of kunnen worden.

Hierdoor vervalt het geheel in een vervelende (en soms letterlijke) welles-nietesdiscussie tussen de politie van Los Angeles en de FBI, die er contrasterende theorieën op nahouden. Dit kinderachtige vertelstijltje wordt nog eens in de schijnwerpers gezet als een LAPD-agent live reageert op de theorie van een FBI-agent, door middel van een livereactie op zijn interview. De betrouwbaarheid van de argumenten wordt hierdoor aan beide kanten verzwakt.

Wel is duidelijk dat de serie graag de kijker één specifieke theorie wil laten geloven. Door deze vaker dan nodig te presenteren wordt de journalistieke integriteit en neutraliteit van de serie constant tenietgedaan. Dit alles wordt jammer genoeg versterkt door een afsluitend statement over het openbaar maken van verborgen onderzoeksdocumenten, zodat de rest van de wereld zijn oordeel over deze zaken kan vellen.

Dit is helaas een manier die meestal niet werkt, zeker niet wanneer er veel emoties verbonden zijn aan de mensen die zijn vermoord. Juist deze openbaring van achtergehouden informatie kan leiden tot grote misinformatie, complottheorieën en onnodig wantrouwen naar de politie. Laat dit laatste nou net gerelateerd zijn aan het diepere thema over corruptie in de Amerikaanse politie, specifiek die van Los Angeles.

Door de grote focus op de politiestaat minimaliseert de serie de benderivaliteit tussen beide rappers, zij het bewust of onbewust. Daarmee wordt meerdere keren benoemd dat de concurrerende labels waar beide artiesten actief voor waren ook een dergelijke (soms crimineel getinte) rivaliteit hadden. Door vooral te focussen op de verkeerde aanpak van de politie profileert Who Killed Biggie and Tupac? zich als een serie die gemakzuchtig munt slaat uit een bewogen onderwerp.

Een documentaire als deze kan nooit definitief zeggen wie de moorden heeft gepleegd, maar men doet weinig om de persoonlijke mening te onderdrukken. Het verhaal van Notorious B.I.G. en Tupac kan worden aangewend voor commentaar op het corrupte Amerikaanse politiesysteem en hoe dat ervoor heeft gezorgd dat dergelijke moordzaken nooit zijn opgelost. Het blijft alleen jammer dat er een sensationeel spektakel van moet worden gemaakt waarin veel oud zeer wordt blootgelegd en maar weinig daadwerkelijk wordt opgelost.

★★☆☆☆

Who Killed Biggie and Tupac? is te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Percy Jackson'-serie mag controversiële verhaallijn echt niet overslaan
Series / Nieuws

Nieuwe 'Percy Jackson'-serie mag controversiële verhaallijn echt niet overslaan

De nieuwe serie over 'Percy Jackson and the Olympians' mag niet dezelfde fout maken als de films.

Disney+ komt met een nieuwe serie gebaseerd op de Percy Jackson-boeken. En om de serie tot een succes te maken, is er een verhaallijn die (in tegenstelling tot in de films) echt behouden moet worden.

Na het mislukken van de Percy Jackson-films geeft Disney+ de boeken toch nog een tweede kans om op ons scherm te verschijnen. Maar of de serie echt een succes wordt, zal vooral afhangen van hoe effectief de verhalen in beeld zullen worden gebracht en of de fouten die de films maakten vermeden zullen worden.

Percy en Annabeth


Percy Jackson and the Olympians moet genoeg creatieve vrijheden nemen om in een positieve richting uit te breiden en een eigen identiteit te krijgen, maar moet ook niet te veel afdwalen van het bronmateriaal. En er is één verhaallijn waarbij deze balans extra belangrijk is.

In de boeken van Riordan wordt ruim de tijd genomen om de liefde tussen Percy en Annabeth te ontwikkelen, die gedurende de hele boekenreeks erg op de achtergrond blijft. In The Lightning Thief lijkt Annabeth Percy in eerste instantie te verachten. Hoewel dit later verandert en ze haar leven zelfs voor hem op het spel zet, zinspeelt het eerste boek nooit op een romantische ondertoon tussen de twee.

Geen primaire verhaallijn


Het tweede boek The Sea of Monsters volgt dezelfde route en wacht tot het einde om een kleine verandering in hun relatie te benadrukken. The Titan's Curse begint vervolgens geleidelijk te suggereren dat ze meer zijn dan alleen vrienden, maar er staan nog wat obstakels in de weg. The Battle of the Labyrinth is het eerste boek waarin Annabeth openlijk haar gevoelens voor Percy uitdrukt.



Gegeven hoe het vierde boek pas officieel het begin markeert van de relatie tussen Percy en Annabeth, is het duidelijk dat hun liefde in het grootste deel van de boeken geen primaire verhaallijn is. En dat is belangrijk om te behouden: net als in de boeken, mag de romance tussen Percy en Annabeth in de serie niet overhaast worden.

Niet dezelfde fout


Een geleidelijke opbouw zou hun relatie niet alleen realistischer laten lijken, maar zou het publiek ook in staat stellen zich emotioneel meer in hen geïnvesteerd te voelen. De Percy Jackson-films mislukten voornamelijk omdat ze de verhaallijnen van de originele boeken veranderden.



Door de relatie tussen Percy en Annabeth zijn natuurlijke gang te laten gaan, voorkomt de serie dat de fouten die de films maakten worden herhaald. Percy Jackson and the Olympians is vanaf 20 december te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rick and Morty' seizoen 7: de 10 dingen waar we reikhalzend naar uitkijken
Series / Featured

'Rick and Morty' seizoen 7: de 10 dingen waar we reikhalzend naar uitkijken

Jessica's ervaringen zouden de wereld van 'Rick and Morty' kunnen veranderen of vernietigen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het naderende seizoen 7 van Rick and Morty zijn er tal van nog niet verkende verhaallijnen en personages om naar terug te keren.

Nu Justin Roiland niet langer betrokken is en er nog drie seizoenen gepland zijn, heeft Rick and Morty seizoen 7 de perfecte kans om met een schone lei te beginnen.

De serie heeft in eerdere seizoenen bewezen dat continuïteit een essentieel element is voor het succes van Rick and Morty, en er zijn tal van belangrijke verhaallijnen die kunnen worden hervat.

10. Jerry moet eindelijk een baan krijgen


Ondanks zijn succes in verschillende banen (reclameslogans en de Intergalactic Federation, om er maar een paar te noemen) is Jerry al weer een tijd werkloos.

Jerry's werkloosheid heeft constant druk gelegd op zijn huwelijk met Beth, en hij wordt vaak, vooral door Rick, gezien als een slappe man zonder perspectieven.

Het kan vaak irritant worden als dezelfde dingen met een personage blijven gebeuren, dus misschien is het tijd voor Jerry om een baan te krijgen.

In seizoen 6 zagen we Jerry vaker tegen Rick in opstand komen en assertiever zijn, en het zou goede karakterontwikkeling zijn om hem eindelijk een baan te zien behouden, zonder dat deze door Rick wordt verwoest.



9. Jessica moet haar Tijdgod-arc vervullen


In de opening van seizoen 5, Mort Dinner Rick Andre, wordt Jessica in een andere dimensie gezogen waar generaties in enkele seconden in de echte wereld voorbijgaan.

Wanneer Morty haar uiteindelijk opspoort om haar te redden, vindt hij haar bewusteloos en omhuld door een grote kristal, en heeft ze miljoenen jaren over de dimensie gewaakt.

Na haar ontsnapping en terugkeer raakt Jessica verzeild in een filosofische tirade, voordat ze boos de nacht in stormt en schreeuwt over het zijn van een tijdgod.

Dit zou een opzet kunnen zijn voor een hele Jessica-verhaallijn, ook zou dit niet de eerste keer zijn dat Rick and Morty een tienermeisje neemt en haar verandert in een sci-fi demigod.

Jessica was eerder een oppervlakkige middelbare scholier die voornamelijk sprak over jongens en Morty's avances negeerde.

Na generaties van levens en sterfgevallen te hebben gezien en elke seconde ervan te hebben doorstaan, is de hele mindset van Jessica volledig veranderd en dit zou het begin kunnen zijn van een geheel nieuw personage.

Haar ervaringen zouden de wereld kunnen veranderen of vernietigen.



8. De laatste delen van Morty moeten worden teruggehaald uit het Roy-spel


Terwijl Morty het diepgaande levenssimulatiespel "Roy" speelt, bestormen aliens de arcade die ze bezoeken en komen vast te zitten in het spel.

Rick speelt het spel en ontdekt een wereld van NPC's die leven in een burgeroorlog, met een klein deel van Morty in elk van hen.

Rick ontmoet vervolgens Marta, die zelfbewust is, en stemt ermee in om met hem samen te werken om alle Morty's ervan te overtuigen het spel te verlaten.

Uiteindelijk offert Marta zichzelf op door in het spel te blijven terwijl ze de collectieve vertelt om te vertrekken, en zowel Rick als Morty ontsnapt aan het spel.

Het wordt dan onthuld dat Rick de machine heeft betaald om aan te blijven, waardoor het Marta-Morty-deel in leven blijft.

Dat betekent dat er nog steeds een deel van Morty in een video game leeft, terwijl ze tegelijkertijd haar eigen personage heeft met een achtergrondverhaal en een persoonlijke relatie met Rick.

Marta werkte jarenlang nauw samen met Rick, bouwde de wereld langzaam op nadat ze ermee instemden samen te vertrekken.

Generaties veranderden in-game, Marta werd moeder en rouwde om het verlies van haar vader, en het zou logisch zijn als ze Rick was , zelfs als ze ervoor koos om te blijven voor het welzijn van Morty.



7. Seizoen 7 moet onthullen wat er met Birdperson & Tammy's baby is gebeurd


Een terugkerend stel in de show waren Birdperson, de beste vriend van Rick, en Tammy, een vriendin van Summer van de middelbare school.

De vogel-menselijke relatie begon op een huisfeest en leidde tot een huwelijk en Tammy verraadde Birdperson in haar streven om Rick voor de Galactic Federation te pakken te krijgen.

Ondanks haar verraad bleef Birdperson van Tammy houden, en beiden stierven naast elkaar. Rick nam vervolgens het lichaam van Birdperson en herbouwde hem gedeeltelijk met cybernetica.

Tijdens het proces zag Rick in het onderbewustzijn van Birdperson verschillende onderdrukte herinneringen, waaronder hij en Tammy die samen een kind hadden.

Wanneer dit kind is verwekt gedurende de kortstondige relatie tussen Birdperson en Tammy is nog niet zeker. Wel weten we dat Birdperson op zoek is naar zijn kind. Het kan dus zo weer opduiken.



6. De affaire van Beth & Space Beth heeft einde nodig


Toen Beth overwoog haar familie te verlaten om de ruimte te verkennen, kloonde Rick haar en verwisselde per ongeluk de klonen.

Hij stuurde er een de ruimte in, zonder te weten welke welke was.

De Beth die blijft, komt er uiteindelijk achter dat er een kloon is, en de twee Beths ontmoeten elkaar. Space Beth lijkt op Rick op bepaalde manieren, meer koud en afstandelijk.

In seizoen 6, nadat Space Beth meer bij de rest van de familie is, ontstaat er een affaire tussen de twee Beths.

Jerry komt er uiteindelijk achter en is er helemaal voor te vinden, wat de vraag openlaat over de status van dit koppel, of misschien zelfs een trio.



5. Rick moet eindelijk wat Szechuan-saus krijgen


Szechuan-saus is een obsessie van Rick die begon in seizoen 3, toen hij zich in een hersenkoppelingssimulatie bevond en ondervraagd werd door de Galactic Federation.

Omdat daar alles mogelijk was, ging Rick naar McDonald's en bestelde hij de promotionele Szechuan-saus voor zijn McNuggets, als onderdeel van een promotie bij de release van Mulan in 1998.

Rick heeft deze saus zo vaak ter sprake gebracht dat hij het zelfs gebruikte als motivatie om aan de Federatie te ontsnappen, boven het idee om zijn familie te redden.



4. Mr. Poopybutthole moet zijn leven veranderen


Mr. Poopybutthole werd geïntroduceerd in de aflevering Total Rickall, waar het Smith-huis was geïnfecteerd met een parasiet.

Die creëerde verschillende personages die allemaal valse herinneringen plantten van hun aanwezigheid in de levens van de Smiths.

Beth geloofde dat Mr. Poopybutthole niet echt was, en aangezien de kijkers hem nog nooit hadden gezien, namen ze hetzelfde aan, totdat bleek dat hij een oude vriend van de familie was.

Zijn optredens na deze aflevering waren vaak aan het einde van een seizoen of in post-aflevering credits, maar hij ontwikkelde zijn eigen verhaallijn waarin hij herstelde van een schotwond, trouwde en een kind kreeg.

Hij werd voor het laatst gezien aan het einde van seizoen 6, waarin hij praat over scheiden en uiteindelijk beide benen breekt.

Wat er met Mr. Poopybutthole gebeurt, moet nog worden ontdekt, maar we zouden hem kunnen zien afglijden, of een volledig herstel en een positieve wending in zijn leven kunnen maken.

Aangezien hij eerder een professor was, zou hij in staat kunnen zijn om zijn carrière nieuw leven in te blazen of zich bij de Smiths aan te sluiten voor meer avonturen.



3. Rick Prime moet worden opgespoord


Rick Prime is de Rick verantwoordelijk voor de dood van de vrouw van Rick C137.

Na haar dood vond Rick de portal gun uit en probeerde hij Rick Prime te vinden maar slaagde daar niet in.

Rick Prime had portaltechnologie geïntroduceerd bij andere Ricks, en Rick organiseerde een vredesovereenkomst tussen hen en liet ze op zoek gaan naar de dimensie van Prime Rick.

Hij vond toen de Beth van Prime Rick en vestigde zich in haar leven, maar zij was zich er niet van bewust dat haar vader een versie van hem uit een andere dimensie was.

Rick Prime uiteindelijk vinden zou Rick rust kunnen geven en de mogelijkheid openen voor een hele nieuwe start in zijn leven.



2. Seizoen 7 heeft een Interdimensional Cable Deel 3-aflevering nodig


De Interdimensional Cable afleveringen zijn een favoriet bij veel kijkers.

Tot nu toe zijn er twee in de hele serie te zien geweest. Interdimensional cable gaf een nieuw perspectief op het oneindige aantal werelden en levens in het universum, inclusief een waar Jerry een internationale filmster was.

De interdimensionale kabelafleveringen zijn geweldige tussenafleveringen, waardoor er even adempauze is van de gebruikelijke canon met meerdere tijdlijnen die soms de geest kunnen verwarren.

Met het vertrek van Roiland is er potentieel voor een nieuw scala aan bizarre commercials en shows.



1. De vriendschap tussen Rick en Jerry moet worden uitgebreid


De relatie tussen Rick en Jerry is altijd gespannen geweest.

Rick heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij vindt dat Jerry niet goed genoeg voor Beth is en dat ze veel potentieel had dat verloren ging vanwege de geboorte van Summer.

Jerry heeft vaak het gevoel dat Beth altijd goedkeuring zoekt van Rick die hij niet zal geven, en beschuldigt hem ervan zijn familie te hebben verlaten toen Beth jong was.

Jerry probeert vaak de goedkeuring van zijn schoonvader te winnen, wat vaak leidt tot het verlies van Rick's respect.

In latere seizoenen heeft Rick langzaam meer respect voor Jerry gekregen. De twee deelden een avontuur, en dat veranderde in Jerry die Rick's leven redde.

Het is belangrijk dat personages groeien en veranderen naarmate een show vordert, dus het zou interessant zijn om te zien hoe de twee een sterkere relatie opbouwen.

Als Rick en Jerry een betere band vormen in seizoen 7, zal dit ook invloed hebben op de familie, wat ook weer voor nieuwe verhalen kan zorgen.



Alle afleveringen van Rick and Morty zijn te zien op HBO Max


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hayden Christensen corrigeert cruciale 'Star Wars' prequel-blunder in 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Hayden Christensen corrigeert cruciale 'Star Wars' prequel-blunder in 'Ahsoka'

Anakin Skywalker komt tot leven op een manier die in de 'Star Wars'-prequels ontbrak

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In George Lucas' Star Wars-prequel films was het moeilijk om Anakin Skywalker echt als een karakter te waarderen. De Ahsoka-serie heeft dat veranderd.

Een andere Anakin


Hayden Christensen bracht kleine, maar belangrijke veranderingen aan aan zijn terugkeer als Anakin Skywalker in Ahsoka.

Daarmee loste hij een probleem op dat was ontstaan in George Lucas' Star Wars-prequel films.

Star Wars gaat grotendeels over de tragedie van Anakin Skywalker. Hij is de centrale figuur in de Skywalker-saga, verbonden met bijna iedereen en alles.



Hartverscheurend


Toen de Star Wars-prequels ervoor kozen om het ontstaan van Darth Vader te laten zien, was het essentieel dat de ondergang van Anakin zo visueel en hartverscheurend mogelijk werd getoond.

Om te benadrukken hoe monumentaal het was dat Luke Skywalker Darth Vader wist te redden in Return of the Jedi.

Meerdere kanten


Lucas' Star Wars-prequeltrilogie slaagde erin Anakin's ondergang te tonen, tot op zekere hoogte.

Christensen excelleerde in het tonen van Anakin's smeulende woede, zijn wanhopige en obsessieve liefde voor Padmé Amidala.

En ook de woede die naar de oppervlakte kwam bij de dood van zijn moeder en het gevoel van verraad toen Obi-Wan Kenobi zich tegen hem keerde.



[Probleem[/h2]
Het probleem met de vertolking van Anakin in de Star Wars-prequels lag niet per se in zijn donkere kant nadat hij over de grens was gegaan.

Maar eerder in de lichtere kant ervoor, die het publiek in staat zou stellen om met hem mee te leven en voor hem te juichen.

Hoewel we al wat van de lichtere Anakin hadden kunnen zien in de animatieserie The Clone Wars, toont de live-action serie Ahsoka nog meer die dubbele kant van het personage.



De miniserie Ahsoka is in zijn geheel te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste misdaadseries ooit staat gewoon op Disney+
Series / Featured

Een van de beste misdaadseries ooit staat gewoon op Disney+

Waar wacht je op: de topserie Sons of Anarchy vind je gewoon op de streamingdienst Disney+.

Soms is het zoeken naar een nieuwe serie en veel mensen bingewatchen graag alle seizoenen van een bestaande serie. Hou je van misdaad, dan zit je goed op Disney+. Op die streamingdienst vind je namelijk Sons of Anarchy.

Sons of Anarchy is een van de succesvolste misdaadseries van de afgelopen decennia. De serie verscheen van 2008 tot en met 2014 op de zender FX en werd in Nederland uitgezonden door RTL7. Er zijn zeven seizoenen met 92 afleveringen.

Sons of Anarchy


De serie Sons of Anarchy, bedacht door Kurt Sutter, heeft rollen voor onder meer Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan en Ron Perlman. De serie gaat over een notoire motorclub die hun kleine stad wil beschermen tegen opdringerige drugsdealers, bedrijfsontwikkelaars en overijverige wetshandhavers.

Jackson 'Jax' Teller (Hunnam) is een van de belangrijkste personages. Zijn liefde voor het broederschap wordt flink op de proef gesteld doordat hij twijfelt aan de wetteloosheid van de club. En dan moet hij opboksen tegen zijn moeder Gemma Teller Morrow (Sagal) en zijn stiefvader Clarance 'Clay' Morrow (Perlman) die een erg duistere visie hebben.

Succes


De kijkcijfers bereikten tijdens het zesde seizoen een hoogtepunt. Het tweede seizoen heeft de hoogste score op Metacritic, al wisten alle seizoenen een positieve beoordeling te behalen.



Awards won de serie ook. Katey Sagal won in 2011 zelfs de Golden Globe voor Beste actrice in een dramaserie. Sons of Anarchy kijk je nu op Disney+.

Mayans M.C.


Na het enorme succes van Sons of Anarchy verscheen er in 2018 de spin-off Mayans M.C. Deze serie volgt een Latino motorclub. In juli dit jaar werd de serie afgerond met het vijfde seizoen. Mayans M.C. staat ook volledig op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het mysterie van de gecancelde series: HBO Max blijkt de grootste
Series / Nieuws

Het mysterie van de gecancelde series: HBO Max blijkt de grootste

Uit een mooi onderzoek blijkt welke streamer het meeste series cancelt.

Wat worden er tegenwoordig toch veel series gecanceld. Variety Intelligence Platform en Luminate voerden onlangs een data-analyse uit om het annuleringsgedrag van toonaangevende Amerikaanse streamers en lineaire zenders in de afgelopen drie jaar te onderzoeken. Hun rapport, 'The Show Must Go Off', onthult interessante inzichten.

De meeste series worden gecanceld door Warner Bros. Discovery's Max (bij ons HBO Max). Het annuleringspercentage is daar maar liefst 26,9%. Dit hoge percentage kan deels worden toegeschreven aan de contentzuivering die plaatsvond na de fusie van Warner Bros. en Discovery in 2022.

Netflix


Hoewel Netflix vaak wordt beschouwd als een streamer die alles annuleert,komt het pas terug op de vijfde plaats met een annuleringspercentage van 10,2%.

Apple TV+ cancelt het minst, met een opvallend laag percentage van slechts 4,9%. Het is interessant op te merken dat ondanks de perceptie dat streamers snel series annuleren, de gegevens aantonen dat hun annuleringsgedrag niet veel verschilt ten opzichte die van lineaire televisie. Het gemiddelde annuleringspercentage van streamers is 12,2% en 10,8% voor lineaire tv.

Zie hier de resultaten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Murdock' uit 'The A-Team', die was stiekem zo gek nog niet
Series / Featured

'Murdock' uit 'The A-Team', die was stiekem zo gek nog niet

'Murdock' uit 'The A-Team' blijkt beslist niet gek te zijn, maar een imposante set aan vaardigheden te hebben.

We kennen hem allemaal wel, die knotsgekke 'H.M. "Howling Mad" Murdock' uit de televisieserie The A-Team, waarin hij van 1983 tot 1987 te zien was. Murdock had een zeer belangrijke rol binnen het team en had ondanks dat hij knettergek was (of leek) een bizarre set aan vaardigheden.

Allereerst was hij de piloot van The A-Team. Hij beweert constant dat hij elk voertuig met vleugels kan besturen, en in de serie blijkt keer op keer dat deze beweringen op feiten berusten. Zijn vaardigheden gaan in de serie echter veel verder dan dat.

Skillset


Naast het besturen van een vliegtuig blijkt hij ook een vrachtwagen te kunnen besturen, een tank te kunnen bedienen, zwaar bouwmateriaal zoals kranen en tractoren te kunnen hanteren. Naast zijn bekwaamheid als bestuurder van bijzondere voertuigen, voert hij nog meer kapriolen uit in zijn tijd bij The A-Team. Zo kan hij ook goed zeilen, paardrijden, parachutespringen en SCUBA-duiken.

Murdock blijkt op veel momenten ook absoluut niet zo gek te zijn als hij soms lijkt. Hij blijkt veelal uitstekend op de hoogte van actuele gebeurtenissen en heeft een gigantische taalvaardigheid. Zo spreekt hij niet alleen Engels, maar ook Chinees, Duits, Japans, Spaans en Vietnamees. Hij kan ook morsecode en heeft een fotografisch geheugen.

Niet gek


Het lijkt erop dat Murdock vooral gek wil zijn, maar het feitelijk helemaal niet is. The A-Team kan altijd op hem bouwen om ze te redden uit vele kansloze situaties.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-serie mag zich een van de grootste blunders ooit noemen
Series / Featured

Deze scifi-serie mag zich een van de grootste blunders ooit noemen

In 1993 verscheen de serie 'Rangers. In. Space.' Een grotere scifi-flop verscheen er daarna niet meer.

Door de jaren heen verschenen er heel wat scifi-series. Denk maar aan Star Trek, Stargate, Earth, Farscape en zelfs SeaQuest DSV. Maar er was een serie die overduidelijk niet wist te scoren: Space Rangers.

De scifi-serie Space Rangers verscheen in 1993 en speelt zich af in het jaar 2104 op aardse kolonie Fort Hope op de planeet Avalon. We zien hoe de 'Space Rangers Corps' de kolonie moet beschermen tegen omringende bedreigingen.

Captain John Boon


De leider van het team heet Captain John Boon en ze hebben een ruimteschip, de Ranger Slingship #377. Boon werd gespeeld door Jeff Kaake. Andere rollen kwamen van opvallende namen als Cary-Hiroyuki Tagawa, Clint Howard en Oscarwinnaar Linda Hunt.

Space Rangers kwam tot een seizoen met slechts zes afleveringen. Ondanks een prima plot was de ontvangst uiterst mager en het publiek liet de serie compleet links liggen.

Comic


De serie van bedenker Pen Densham verscheen eerder in de vorm van een stripboek, maar het verhaal en de personages in de comic Space Rangers (1987-1988) waren duidelijk anders.



Hierboven zie je de complete eerste aflevering via YouTube. De overige afleveringen zijn ook online gezet door Mike Parkey.

Poster


Hieronder zie je ook de poster voor de serie, met daarop de uiteenlopende personages uit Space Rangers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel aangekondigd: 'One Piece' op Netflix krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Officieel aangekondigd: 'One Piece' op Netflix krijgt een tweede seizoen!

De maker Eiichiro Oda richt zich tot de fans in een speciale video.

One Piece is ongeveer twee weken geleden van start gegaan en is in alle opzichten een knaller. De live action-versie van de geliefde anime staat aan de top qua kijkers en dit is Netflix natuurlijk niet ontgaan.

Slechts drie dagen geleden berichtten we al over de kansen op een tweede seizoen. De kogel is inmiddels door de kerk: One Piece keert terug!

Officieel akkoord


In de video, die je hieronder kunt bekijken, deelt Oda het nieuws. Oda: "Ik heb samen met Netflix en Tomorrow Studios hard gewerkt aan de serie. Twee weken na de start heb ik geweldig nieuws gekregen: Netflix heeft akkoord gegeven voor een tweede seizoen".

Oda vervolgt dat het nog even zal duren om alle scenario's af te krijgen. Dit is gezien de voortdurende staking begrijpelijk. Fans zijn bij deze echter verzekerd van een vervolg op de avonturen in het populaire eerste seizoen.

One Piece kun je streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende thriller weet een hoop kijkers op Netflix te pakken
Films / Nieuws

Spannende thriller weet een hoop kijkers op Netflix te pakken

Opnieuw weet een film uit de jaren '90 een mooie plek in de Netflix Top 10 te pakken. De thriller 'Double Jeopardy' weet daar momenteel de zesde plek te bezitten.

Met een speelduur van precies een uur en drie kwartier weet deze thriller uit het jaar 1999 zich een weg te vinden in de Top 10. Kijk de film nu bij de streamer of voeg hem toe aan je watchlist.

Regisseur Bruce Beresford is niet alleen bekend van zijn werk aan deze film maar ook van Ladies in Black en Mr. Church.

Cast


In de film van Beresford zien we onder meer Ashley Judd, Tommy Lee Jones, Bruce Greenwood, Jay Brazeau, John Maclaren en Annabeth Gish.

Synopsis


In de film volgen we een jonge vrouw die veroordeeld wordt voor de moord op haar man. Zij komt er echter achter dat hij zijn dood in scène heeft gezet en haar ervoor heeft laten opdraaien.

Wanneer ze voorwaardelijk vrij komt, zint ze op wraak en gaat ze de stad uit, op zoek naar haar man.



Vermakelijk


Kijker Banjo op MovieMeter vertelt over de film, "Het is een heel onwaarschijnlijk verhaal/gebeurtenis allemaal in deze film. Maar het is gewoon wel een hele vermakelijke film en minder een thriller. Het is zeker wel de moeite waard om deze een keer te zien." De film scoort daar een 3.02/5.

Op IMDb scoort de film aardig met een 6.5/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film matig met maar 28%. Het publiek is met 65% enthousiaster. "Intrigerende film met fantastische momenten. Judd doet aardig werk, maar Tommy Lee stuwt deze film uit tot een ware thriller.", aldus een van de kijkers.

Netflix


Stream Double Jeopardy op Netflix als je zin hebt in een avond met een goede en spannende thriller.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-ster treedt toe tot de cast van 'Doctor Who': Wie speelt ze?
Series / Nieuws

'Harry Potter'-ster treedt toe tot de cast van 'Doctor Who': Wie speelt ze?

De actrice staat zowel voor als achter de schermen bekend als extravagant persoon.

De langlopende scifi-serie Doctor Who maakt zich op voor een jubileumjaar. Aan het eind van dit jaar zal de serie het 60-jarig jubileum vieren en nu blijkt dat actrice Miriam Margolyes daar ook deel van uitmaakt.

In het Verenigd Koninkrijk is Margolyes een bekend gezicht en veteraan in het acteerwerk. Meeste mensen zullen haar vast nog kennen als Professor Sprout, de lerares Kruidenkunde in Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Opgelucht en verheugd


Margolyes is een van de meest recente namen die zijn toegevoegd aan de cast. Ze zal in Doctor Who de stem inspreken van Meep, het iconische wezentje uit de stripreeks van Doctor Who and the Star Beast.

De actrice is erg blij om deel uit te maken van de serie. Ze reageert: "Ik ben opgelucht en verheugd dat ik heb mogen werken aan Doctor Who voordat ik doodga. Met scifi weet je het nooit. Bedankt dat je deze oude vrouw weer blij hebt gemaakt."

Er komt nog meer aan


In drie speciale afleveringen zal Margolyes de rol vervullen van Meep, als acteur David Tennant weer de rol van The Doctor op zich neemt. Nadat het jubileum voorbij is neemt de Sex Education-ster Ncuti Gatwa de rol van Tennant over als 15e Doctor.



Voorheen was Doctor Who te zien op Amazon's Prime Video. De serie is recentelijk overgenomen door Disney, dus binnenkort zullen de afleveringen op Disney+ te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste clip! 'The Continental': mislukte heist is de aftrap voor spanning en bikkelharde actie in deze 'John Wick'-prequelserie!
Series / Trailer

De eerste clip! 'The Continental': mislukte heist is de aftrap voor spanning en bikkelharde actie in deze 'John Wick'-prequelserie!

De prequelserie begint stevig en belooft een stevige aftrap in de wereld van 'John Wick'.

De langverwachte miniserie over het hotel voor huurmoordenaars gaat bijna van start. Entertainment Weekly laat alvast wat foto's zien, ook zijn de eerste drie minuten van aflevering 1 te bekijken.

We zien het centrale conflict in de serie. Winstons (Colin Woodell) broer Frankie (Ben Robson) is bezig met een heist en natuurlijk loopt het mis. In de clip hieronder is te zien hoe Frankie's heist verloopt, en de eerste beelden zijn om van te smullen.

Oorlog ontketend


Op de afbeeldingen zien we Frankie met een doos in zijn ene arm die hij zeer waarschijnlijk uit het Continental heeft gestolen. Dit wijst erop dat Frankie een plaatselijke oorlog heeft ontketend. Uit de andere foto's blijkt dat Winston hier bij betrokken raakt aangezien hij verwondingen in zijn gezicht heeft en klaar is om op de vuist te gaan.

Waar en wanneer te zien?


Vanaf 22 september is The Continental te zien op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.