search
'Murdock' uit 'The A-Team', die was stiekem zo gek nog niet
Series / Featured

'Murdock' uit 'The A-Team', die was stiekem zo gek nog niet

'Murdock' uit 'The A-Team' blijkt beslist niet gek te zijn, maar een imposante set aan vaardigheden te hebben.

We kennen hem allemaal wel, die knotsgekke 'H.M. "Howling Mad" Murdock' uit de televisieserie The A-Team, waarin hij van 1983 tot 1987 te zien was. Murdock had een zeer belangrijke rol binnen het team en had ondanks dat hij knettergek was (of leek) een bizarre set aan vaardigheden.

Allereerst was hij de piloot van The A-Team. Hij beweert constant dat hij elk voertuig met vleugels kan besturen, en in de serie blijkt keer op keer dat deze beweringen op feiten berusten. Zijn vaardigheden gaan in de serie echter veel verder dan dat.

Skillset


Naast het besturen van een vliegtuig blijkt hij ook een vrachtwagen te kunnen besturen, een tank te kunnen bedienen, zwaar bouwmateriaal zoals kranen en tractoren te kunnen hanteren. Naast zijn bekwaamheid als bestuurder van bijzondere voertuigen, voert hij nog meer kapriolen uit in zijn tijd bij The A-Team. Zo kan hij ook goed zeilen, paardrijden, parachutespringen en SCUBA-duiken.

Murdock blijkt op veel momenten ook absoluut niet zo gek te zijn als hij soms lijkt. Hij blijkt veelal uitstekend op de hoogte van actuele gebeurtenissen en heeft een gigantische taalvaardigheid. Zo spreekt hij niet alleen Engels, maar ook Chinees, Duits, Japans, Spaans en Vietnamees. Hij kan ook morsecode en heeft een fotografisch geheugen.

Niet gek


Het lijkt erop dat Murdock vooral gek wil zijn, maar het feitelijk helemaal niet is. The A-Team kan altijd op hem bouwen om ze te redden uit vele kansloze situaties.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen