search
'Rick and Morty' seizoen 7: de 10 dingen waar we reikhalzend naar uitkijken
Series / Featured

'Rick and Morty' seizoen 7: de 10 dingen waar we reikhalzend naar uitkijken

Jessica's ervaringen zouden de wereld van 'Rick and Morty' kunnen veranderen of vernietigen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het naderende seizoen 7 van Rick and Morty zijn er tal van nog niet verkende verhaallijnen en personages om naar terug te keren.

Nu Justin Roiland niet langer betrokken is en er nog drie seizoenen gepland zijn, heeft Rick and Morty seizoen 7 de perfecte kans om met een schone lei te beginnen.

De serie heeft in eerdere seizoenen bewezen dat continuïteit een essentieel element is voor het succes van Rick and Morty, en er zijn tal van belangrijke verhaallijnen die kunnen worden hervat.

10. Jerry moet eindelijk een baan krijgen


Ondanks zijn succes in verschillende banen (reclameslogans en de Intergalactic Federation, om er maar een paar te noemen) is Jerry al weer een tijd werkloos.

Jerry's werkloosheid heeft constant druk gelegd op zijn huwelijk met Beth, en hij wordt vaak, vooral door Rick, gezien als een slappe man zonder perspectieven.

Het kan vaak irritant worden als dezelfde dingen met een personage blijven gebeuren, dus misschien is het tijd voor Jerry om een baan te krijgen.

In seizoen 6 zagen we Jerry vaker tegen Rick in opstand komen en assertiever zijn, en het zou goede karakterontwikkeling zijn om hem eindelijk een baan te zien behouden, zonder dat deze door Rick wordt verwoest.



9. Jessica moet haar Tijdgod-arc vervullen


In de opening van seizoen 5, Mort Dinner Rick Andre, wordt Jessica in een andere dimensie gezogen waar generaties in enkele seconden in de echte wereld voorbijgaan.

Wanneer Morty haar uiteindelijk opspoort om haar te redden, vindt hij haar bewusteloos en omhuld door een grote kristal, en heeft ze miljoenen jaren over de dimensie gewaakt.

Na haar ontsnapping en terugkeer raakt Jessica verzeild in een filosofische tirade, voordat ze boos de nacht in stormt en schreeuwt over het zijn van een tijdgod.

Dit zou een opzet kunnen zijn voor een hele Jessica-verhaallijn, ook zou dit niet de eerste keer zijn dat Rick and Morty een tienermeisje neemt en haar verandert in een sci-fi demigod.

Jessica was eerder een oppervlakkige middelbare scholier die voornamelijk sprak over jongens en Morty's avances negeerde.

Na generaties van levens en sterfgevallen te hebben gezien en elke seconde ervan te hebben doorstaan, is de hele mindset van Jessica volledig veranderd en dit zou het begin kunnen zijn van een geheel nieuw personage.

Haar ervaringen zouden de wereld kunnen veranderen of vernietigen.



8. De laatste delen van Morty moeten worden teruggehaald uit het Roy-spel


Terwijl Morty het diepgaande levenssimulatiespel "Roy" speelt, bestormen aliens de arcade die ze bezoeken en komen vast te zitten in het spel.

Rick speelt het spel en ontdekt een wereld van NPC's die leven in een burgeroorlog, met een klein deel van Morty in elk van hen.

Rick ontmoet vervolgens Marta, die zelfbewust is, en stemt ermee in om met hem samen te werken om alle Morty's ervan te overtuigen het spel te verlaten.

Uiteindelijk offert Marta zichzelf op door in het spel te blijven terwijl ze de collectieve vertelt om te vertrekken, en zowel Rick als Morty ontsnapt aan het spel.

Het wordt dan onthuld dat Rick de machine heeft betaald om aan te blijven, waardoor het Marta-Morty-deel in leven blijft.

Dat betekent dat er nog steeds een deel van Morty in een video game leeft, terwijl ze tegelijkertijd haar eigen personage heeft met een achtergrondverhaal en een persoonlijke relatie met Rick.

Marta werkte jarenlang nauw samen met Rick, bouwde de wereld langzaam op nadat ze ermee instemden samen te vertrekken.

Generaties veranderden in-game, Marta werd moeder en rouwde om het verlies van haar vader, en het zou logisch zijn als ze Rick was , zelfs als ze ervoor koos om te blijven voor het welzijn van Morty.



7. Seizoen 7 moet onthullen wat er met Birdperson & Tammy's baby is gebeurd


Een terugkerend stel in de show waren Birdperson, de beste vriend van Rick, en Tammy, een vriendin van Summer van de middelbare school.

De vogel-menselijke relatie begon op een huisfeest en leidde tot een huwelijk en Tammy verraadde Birdperson in haar streven om Rick voor de Galactic Federation te pakken te krijgen.

Ondanks haar verraad bleef Birdperson van Tammy houden, en beiden stierven naast elkaar. Rick nam vervolgens het lichaam van Birdperson en herbouwde hem gedeeltelijk met cybernetica.

Tijdens het proces zag Rick in het onderbewustzijn van Birdperson verschillende onderdrukte herinneringen, waaronder hij en Tammy die samen een kind hadden.

Wanneer dit kind is verwekt gedurende de kortstondige relatie tussen Birdperson en Tammy is nog niet zeker. Wel weten we dat Birdperson op zoek is naar zijn kind. Het kan dus zo weer opduiken.



6. De affaire van Beth & Space Beth heeft einde nodig


Toen Beth overwoog haar familie te verlaten om de ruimte te verkennen, kloonde Rick haar en verwisselde per ongeluk de klonen.

Hij stuurde er een de ruimte in, zonder te weten welke welke was.

De Beth die blijft, komt er uiteindelijk achter dat er een kloon is, en de twee Beths ontmoeten elkaar. Space Beth lijkt op Rick op bepaalde manieren, meer koud en afstandelijk.

In seizoen 6, nadat Space Beth meer bij de rest van de familie is, ontstaat er een affaire tussen de twee Beths.

Jerry komt er uiteindelijk achter en is er helemaal voor te vinden, wat de vraag openlaat over de status van dit koppel, of misschien zelfs een trio.



5. Rick moet eindelijk wat Szechuan-saus krijgen


Szechuan-saus is een obsessie van Rick die begon in seizoen 3, toen hij zich in een hersenkoppelingssimulatie bevond en ondervraagd werd door de Galactic Federation.

Omdat daar alles mogelijk was, ging Rick naar McDonald's en bestelde hij de promotionele Szechuan-saus voor zijn McNuggets, als onderdeel van een promotie bij de release van Mulan in 1998.

Rick heeft deze saus zo vaak ter sprake gebracht dat hij het zelfs gebruikte als motivatie om aan de Federatie te ontsnappen, boven het idee om zijn familie te redden.



4. Mr. Poopybutthole moet zijn leven veranderen


Mr. Poopybutthole werd geïntroduceerd in de aflevering Total Rickall, waar het Smith-huis was geïnfecteerd met een parasiet.

Die creëerde verschillende personages die allemaal valse herinneringen plantten van hun aanwezigheid in de levens van de Smiths.

Beth geloofde dat Mr. Poopybutthole niet echt was, en aangezien de kijkers hem nog nooit hadden gezien, namen ze hetzelfde aan, totdat bleek dat hij een oude vriend van de familie was.

Zijn optredens na deze aflevering waren vaak aan het einde van een seizoen of in post-aflevering credits, maar hij ontwikkelde zijn eigen verhaallijn waarin hij herstelde van een schotwond, trouwde en een kind kreeg.

Hij werd voor het laatst gezien aan het einde van seizoen 6, waarin hij praat over scheiden en uiteindelijk beide benen breekt.

Wat er met Mr. Poopybutthole gebeurt, moet nog worden ontdekt, maar we zouden hem kunnen zien afglijden, of een volledig herstel en een positieve wending in zijn leven kunnen maken.

Aangezien hij eerder een professor was, zou hij in staat kunnen zijn om zijn carrière nieuw leven in te blazen of zich bij de Smiths aan te sluiten voor meer avonturen.



3. Rick Prime moet worden opgespoord


Rick Prime is de Rick verantwoordelijk voor de dood van de vrouw van Rick C137.

Na haar dood vond Rick de portal gun uit en probeerde hij Rick Prime te vinden maar slaagde daar niet in.

Rick Prime had portaltechnologie geïntroduceerd bij andere Ricks, en Rick organiseerde een vredesovereenkomst tussen hen en liet ze op zoek gaan naar de dimensie van Prime Rick.

Hij vond toen de Beth van Prime Rick en vestigde zich in haar leven, maar zij was zich er niet van bewust dat haar vader een versie van hem uit een andere dimensie was.

Rick Prime uiteindelijk vinden zou Rick rust kunnen geven en de mogelijkheid openen voor een hele nieuwe start in zijn leven.



2. Seizoen 7 heeft een Interdimensional Cable Deel 3-aflevering nodig


De Interdimensional Cable afleveringen zijn een favoriet bij veel kijkers.

Tot nu toe zijn er twee in de hele serie te zien geweest. Interdimensional cable gaf een nieuw perspectief op het oneindige aantal werelden en levens in het universum, inclusief een waar Jerry een internationale filmster was.

De interdimensionale kabelafleveringen zijn geweldige tussenafleveringen, waardoor er even adempauze is van de gebruikelijke canon met meerdere tijdlijnen die soms de geest kunnen verwarren.

Met het vertrek van Roiland is er potentieel voor een nieuw scala aan bizarre commercials en shows.



1. De vriendschap tussen Rick en Jerry moet worden uitgebreid


De relatie tussen Rick en Jerry is altijd gespannen geweest.

Rick heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij vindt dat Jerry niet goed genoeg voor Beth is en dat ze veel potentieel had dat verloren ging vanwege de geboorte van Summer.

Jerry heeft vaak het gevoel dat Beth altijd goedkeuring zoekt van Rick die hij niet zal geven, en beschuldigt hem ervan zijn familie te hebben verlaten toen Beth jong was.

Jerry probeert vaak de goedkeuring van zijn schoonvader te winnen, wat vaak leidt tot het verlies van Rick's respect.

In latere seizoenen heeft Rick langzaam meer respect voor Jerry gekregen. De twee deelden een avontuur, en dat veranderde in Jerry die Rick's leven redde.

Het is belangrijk dat personages groeien en veranderen naarmate een show vordert, dus het zou interessant zijn om te zien hoe de twee een sterkere relatie opbouwen.

Als Rick en Jerry een betere band vormen in seizoen 7, zal dit ook invloed hebben op de familie, wat ook weer voor nieuwe verhalen kan zorgen.



Alle afleveringen van Rick and Morty zijn te zien op HBO Max


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen