search
Nieuwe 'Percy Jackson'-serie mag controversiële verhaallijn echt niet overslaan
Series / Nieuws

Nieuwe 'Percy Jackson'-serie mag controversiële verhaallijn echt niet overslaan

De nieuwe serie over 'Percy Jackson and the Olympians' mag niet dezelfde fout maken als de films.

Disney+ komt met een nieuwe serie gebaseerd op de Percy Jackson-boeken. En om de serie tot een succes te maken, is er een verhaallijn die (in tegenstelling tot in de films) echt behouden moet worden.

Na het mislukken van de Percy Jackson-films geeft Disney+ de boeken toch nog een tweede kans om op ons scherm te verschijnen. Maar of de serie echt een succes wordt, zal vooral afhangen van hoe effectief de verhalen in beeld zullen worden gebracht en of de fouten die de films maakten vermeden zullen worden.

Percy en Annabeth


Percy Jackson and the Olympians moet genoeg creatieve vrijheden nemen om in een positieve richting uit te breiden en een eigen identiteit te krijgen, maar moet ook niet te veel afdwalen van het bronmateriaal. En er is één verhaallijn waarbij deze balans extra belangrijk is.

In de boeken van Riordan wordt ruim de tijd genomen om de liefde tussen Percy en Annabeth te ontwikkelen, die gedurende de hele boekenreeks erg op de achtergrond blijft. In The Lightning Thief lijkt Annabeth Percy in eerste instantie te verachten. Hoewel dit later verandert en ze haar leven zelfs voor hem op het spel zet, zinspeelt het eerste boek nooit op een romantische ondertoon tussen de twee.

Geen primaire verhaallijn


Het tweede boek The Sea of Monsters volgt dezelfde route en wacht tot het einde om een kleine verandering in hun relatie te benadrukken. The Titan's Curse begint vervolgens geleidelijk te suggereren dat ze meer zijn dan alleen vrienden, maar er staan nog wat obstakels in de weg. The Battle of the Labyrinth is het eerste boek waarin Annabeth openlijk haar gevoelens voor Percy uitdrukt.



Gegeven hoe het vierde boek pas officieel het begin markeert van de relatie tussen Percy en Annabeth, is het duidelijk dat hun liefde in het grootste deel van de boeken geen primaire verhaallijn is. En dat is belangrijk om te behouden: net als in de boeken, mag de romance tussen Percy en Annabeth in de serie niet overhaast worden.

Niet dezelfde fout


Een geleidelijke opbouw zou hun relatie niet alleen realistischer laten lijken, maar zou het publiek ook in staat stellen zich emotioneel meer in hen geïnvesteerd te voelen. De Percy Jackson-films mislukten voornamelijk omdat ze de verhaallijnen van de originele boeken veranderden.



Door de relatie tussen Percy en Annabeth zijn natuurlijke gang te laten gaan, voorkomt de serie dat de fouten die de films maakten worden herhaald. Percy Jackson and the Olympians is vanaf 20 december te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen