'Buffy the Vampire Slayer' keert op onverwachte manier terug met originele cast

'Buffy the Vampire Slayer' krijgt sequel

De legendarische serie komt terug, maar niet op de manier die je verwacht.

Nina Beerendonk, 15-09-2023 16:05

Zeven seizoenen lang vocht Buffy een strijd tegen de krachten van het kwaad in Buffy the Vampire Slayer. Maar aan alles komt een einde: de serie stopte in 2003. Toch blijkt nu dat het project nog niet helemaal vergeten is.
Op 12 oktober komen acht originele castleden weer bij elkaar om een nieuw verhaal over de Vampire Slayers te vertellen. Dit doen zij echter niet in de vorm van een serie of een film, maar via een audioset op de luisterboekapp Audible.

Terugkerende cast

De allereerste originele audioset in de Buffyverse heet Slayers: A Buffyverse Story en een groot deel van de cast keert hiervoor terug. We horen Charisma Carpenter als Cordelia, James Marsters als Spike, Juliet Landau als Drusilla, Anthony Head als Giles, Danny Strong als Jonathan, Emma Caulfield als Anya, James Charles Leary als Clem en Amber Benson als Tara.

Er komt ook een nieuwe toevoeging aan de cast: Laya DeLeon Hayes zal Indira Nunnall spelen, een zestienjarige Vampire Slayer. In het verhaal, dat zich tien jaar na de originele serie finale afspeelt, duikt Spike onder in Los Angeles en ontmoet hij Indira, die duidelijk een mentor nodig heeft.

Geliefde wereld

Terwijl hij naar een mentor zoekt, ontmoet hij Cordelia, een Slayer uit een ander universum waar Buffy niet bestaat. Cordelia vraagt Spike om haar te helpen een vampier te vangen, die niemand minder blijkt te zijn dan Spike's ex-vriendin, Drusilla."Ik ben blij dat oude en nieuwe fans deze geliefde wereld van het doden van vampieren als nooit tevoren kunnen ervaren, tot leven gebracht door meeslepende audioverhalen", vertelde Marsters in een interview. Bekijk Buffy the Vampire Slayer op Disney+.
Lees meer over: Buffy the Vampire Slayer, Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, Audible, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam