De opvallende vervolgcarrière van de cast van 'Buffy the Vampire Slayer'

De serie 'Buffy the Vampire Slayer' bevat opvallend veel acteurs die nadien nog de nodige grote rollen hebben gespeeld.

Bas de Kramer, 14-08-2023 21:58

Buffy the Vampire Slayer was aan het einde van de jaren 90 een zeer populaire serie. Hoe is het de hoofdrolspelers van destijds eigenlijk vergaan en hoe maken zij het nu?

Sarah Michelle Gellar

De rol van Buffy werd gespeeld door de ster van de serie, Sarah Michelle Gellar. Gellar speelde tijdens en na Buffy the Vampire Slayer nog in een aantal grote films, waaronder Cruel Intentions, Scream, I Know What You Did Last Summer, The Grudge en Scooby-Doo. Opvallend veel typecasting dus voor Gellar in de filmwereld.

Recentelijker speelde ze in de horrorserie Wolf Pack en in de komedie Do Revenge.

Alyson Hannigan

Hannigan speelde Buffy's beste vriendin Willow en zij heeft na Buffy the Vampire Slayer een grote carrière.

Zo speelde zij in de American Pie-filmserie en had zij ook een vaste rol in de sitcom How I Met Your Mother. Verder speelde ze bijvoorbeeld ook in de komedieserie Outmatched.Nicholas Bredon

Bredon speelde Xander Harris, dat had best wat voeten in de aarde want hij moest maar liefst 4x auditie doen voordat hij uiteindelijk de rol kreeg. Na de serie speelde hij niet alleen veel in het theater maar ook in series als Criminal Minds en Shonda Rhimes' Private Practice.

Michelle Trachtenberg

Trachtenberg heeft ook de nodige grote rollen gehad, zo speelde zij in de films Euro Trip en 17 Again en de tv-serie Gossip Girl.

David Boreanaz

Boreanaz speelde de vampier Angel, die ook een relatie met Buffy kreeg. Dit personage was zo populair dat de makers van de serie besloten een spin-off over hem te maken, Angel.Ook speelde hij lang de rol van een FBI-agent in Bones.

Opvallend

Best opvallend dus hoe goed de personages uit Buffy the Vampire Slayer hun carrière op zo een opvallende manier hebben weten voort te zetten.


Lees meer over: buffy the vampire slayer, sarah michelle gellar, angel, david boreanaz

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie