'The Big Bang Theory' om mysterieuze redenen verboden in China

Een jaar lang kon niemand in China The Big Bang Theory kijken en de reden is nog steeds onduidelijk.

Adrienne Koolen, 17-09-2023 13:01

Grote hits zoals The Big Bang Theory worden vaak in meerdere landen of over de hele wereld uitgezonden. Wat je niet verwacht, is dat de serie ineens zonder uitleg weggehaald wordt.
Dit is wat er in 2014 in China gebeurde met de iconische sitcom, The Big Bang Theory. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom dit gebeurde.

Ongelofelijk populair

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat The Big Bang Theory snel heel erg populair werd in China. Iedereen was in één klap fan van de serie.


In 2014 werd de serie echter in één keer verboden, samen met andere Amerikaanse producties zoals The Good Wife en The Practice. Er werd geen uitleg gegeven voor deze keuze.

Wat was de reden?

Pas een hele tijd later kwam China met hun uitleg, maar de opmerking bleef nog steeds heel erg vaag. Er werd namelijk gezegd dat The Big Bang Theory werd verboden, omdat de serie de Chinese grondwet geschonden zou hebben en zo de integriteit van het land in gevaar bracht.

Na een jaar mocht de serie echter weer op de Chinese tv-kanalen verschijnen. De reden voor dit alles is nog steeds heel erg mysterieus.

Bekijk hieronder een video over het verbod en stream The Big Bang Theory op HBO Max.

Lees meer over: young sheldon, big bang theory, georgie, mandy, coopers, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in