search

Ons nieuws van zondag 17 september 2023

Waarom 'Raj' uit 'The Big Bang Theory' zo bang voor vrouwen was dat hij niet met ze durfde te praten
Series / Featured

Waarom 'Raj' uit 'The Big Bang Theory' zo bang voor vrouwen was dat hij niet met ze durfde te praten

'Raj' is éé'n van de meest bijzondere personages in 'The Big Bang Theory'.

Rajesh Koothrappali, of beter gezegd: Raj is één van de bijzondere personages uit de hitserie The Big Bang Theory. Wij nemen je nog eens mee in zijn eigenaardigheden.

Raj is afkomstig uit India en lijdt aan selectief mutisme, wat betekent dat hij niet in staat is om met vrouwen te spreken, vooral wanneer ze te dicht in de buurt zijn. Zijn angst om met vrouwen te praten is zo intens dat hij alleen in staat is om met hen te communiceren na het nuttigen van alcohol. Dit leidt tot de nodige komische situaties in de serie.

Baan


Raj is een astrofysicus die bij Caltech werkt. Gedurende de serie loopt zijn onderzoek vast en gaat hij steeds meer samenwerken met Sheldon. Raj komt uit een welgestelde familie en onderhoudt via de webcam contact met zijn ouders in India. Hij heeft drie broers en twee zussen, waaronder zijn jongste zus Priya, die ook een bijrol heeft in de serie.

Tegen het einde van seizoen 6 lukt het hem eindelijk zonder alcohol met vrouwen te praten, wat een belangrijk persoonlijk groeimoment voor hem is.

Romantiek


Gedurende de serie heeft Raj dan ook verschillende romantische relaties en is hij zelfs verloofd geweest. Zijn keuze om zijn vriend Howard te steunen in plaats van met zijn partner mee te verhuizen voor haar werk zorgt ervoor dat hij aan het einde van de serie toch vrijgezel blijft.

Raj is dus een bijzondere snuiter waar wij tijdens het kijken van de serie erg van genoten hebben. Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Echte dokter wijst op een grote medische fout in 'The Big Bang Theory' serie
Series / Nieuws

Echte dokter wijst op een grote medische fout in 'The Big Bang Theory' serie

Soms kan je beter naar een echte dokter luisteren dan naar een stel schrijvers uit Hollywood.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De sitcom The Big Bang Theory heeft jarenlang relatief goede verklaringen gegeven voor de complexe wetenschappelijke ideeën van Sheldon. Er zit echter toch een grote medische fout in.

Dokter Mike heeft al een keertje gereageerd op de medische kant van The Big Bang Theory. Hij focuste in die video op de medische nauwkeurigheid en de behandeling van Penny’s schouderblessure.

Een mysterieuze ziekte


In seizoen 2, aflevering 10 "The Vartabedian Conondrum" is Sheldon ervan overtuigd dat hij een mysterieuze ziekte heeft opgelopen. Dokter Mike checkte de aflevering en hij zag heel wat medische fouten.



Als eerste is het onwaarschijnlijk dat de arts in de aflevering het strottenhoofd van Sheldon kan zien zonder speciaal gereedschap. "Om dat te zien heb je een glasvezelscoop nodig die in de neus gaat en daadwerkelijk voorbij de keelholte gaat".

Wat is de ziekte?


Dokter Mike denkt dat Sheldon tinnitus heeft opgelopen, wat "de meeste mensen beschrijven als een piep in hun oren".

Bekijk hieronder de video en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige oorlogsserie met een superieure 9,4 op IMDb zet Netflix meteen in vuur en vlam
Series / Nieuws

Geweldige oorlogsserie met een superieure 9,4 op IMDb zet Netflix meteen in vuur en vlam

De serie 'Band of Brothers' is nu op Netflix te zien en scoort immens goed.

Sinds enige tijd verschijnen er regelmatig HBO-series op Netflix. Inmiddels is ook de miniserie Band of Brothers op Netflix verschenen. De serie, die is geproduceerd door de grootheden Tom Hanks en Steven Spielberg, is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix beland.

De serie over de Tweede Wereldoorlog is vanaf 15 september te zien op Netflix. De tiendelige HBO-miniserie is enorm bekend en wordt alom geprezen. De serie krijgt maar liefst een 9.4 op IMDB!

Easy Company


De serie draait om 'The Easy Company', een Amerikaanse legereenheid die in Europa vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De groep landt tegen het einde van de oorlog in Normandië op D-Day en dient daarna mee te vechten in Operation Market Garden waarbij in de serie ook de slag om Arnhem getoond wordt.

De cast bestaat onder andere uit Damian Lewis, Michael Cudlitz, Rick Gomez en Ron Livingston. Band of Brothers is onderdeel van een trilogie over de Tweede Wereldoorlog. De tweede serie is The Pacific en de derde serie die eerdaags op Apple TV+ zal verschijnen is Masters of the Air.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opineuw controverse: is deze HBO-hitserie niets anders dan puur jatwerk?
Series / Nieuws

Opineuw controverse: is deze HBO-hitserie niets anders dan puur jatwerk?

De oorspronkelijke co-maker werd op het laatste moment ontslagen terwijl haar werk werd gekopieerd.

Het veelgeprezen Euphoria van Sam Levinson is een remake van een Israëlische serie. Regisseur, kunstenaar en model Petra F. Collins werd door Levinson benaderd om te regisseren.

Toen Collins na vijf maanden van HBO hoorde dat ze haar lieten gaan omdat ze te jong zou zijn, kon ze daar mee leven. Vervolgens zag ze echter dat werkelijk alles wat ze had gedaan voor Euphoria letterlijk was overgenomen.

Alles gekopieerd


In een interview met het blad Punkt deed Collins haar verhaal. Collins: "Ik heb hier nog niet eerder over gesproken, maar ik ben naar LA verhuisd doordat Levinson me online [op Instagram] benaderde. Hij beweerde dat hij geïnspireerd was geraakt door mijn foto's en mede hierdoor 'Euphoria' had geschreven. Levinson wilde dat ik de serie zou regisseren".

"Dus ik verhuisde naar LA en werkte vijf maanden aan 'Euphoria'. Ik deed de casting, en de visuele stijl is helemaal van mijn hand. Vervolgens zei HBO op het laatste moment dat ze niet met me verder wilden want ze vonden me te jong. Ok, dat kan gebeuren. Maar een jaar later zag ik een billboard en het was letterlijk een kopie van mijn werk. Het is me nog nooit eerder overkomen dat iemand op zo'n grote schaal mijn werk gebruikt. Ik heb jarenlang gewerkt aan het vormgeven van mijn artistieke stijl," besluit Collins.

Geen beloftes


HBO heeft niet gereageerd, maar een bekende van Levinson reageerde in The Daily Beast: "Sam hoopte dat ze samen zouden kunnen werken, maar heeft nooit beloftes gedaan. Die macht heeft hij niet eens, want uiteindelijk is het de studio die beslist".



Online werd stevig gereageerd op Collins' interview. Voor The Idol stapte immers ook al een regisseur op. Twitteraars - X'ers vonden dit verdacht veel op elkaar lijken. Levinson blijkt opnieuw een controversiële regisseur. Zowel door de inhoud als door zijn manier van werken weet hij keer op keer de aandacht te trekken.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Wrestlers'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Wrestlers'

Een kijkje achter de schermen van het fascinerende Amerikaanse showworstelen.

Regie: Greg Whiteley | Afleveringen: 7 | Speelduur: 48-59 minuten | Jaar: 2023

Bij showworstelen denk je als leek vaak direct aan brute krachtpatsers die in glimmende broekjes en maskers elkaar in fictieve gevechten door de ring gooien of met een stoel de harses inslaan. Wrestlers werpt een blik achter de schermen bij een Amerikaanse showworstelploeg en laat daarmee zien dat hier veel meer achter schuilgaat. Toch zul je je als kijker al snel afvragen of deze documentaire ook niet een grote act is.

In Nederland werd het showworstelen ongeveer vijfentwintig jaar geleden geïntroduceerd, maar echt groot is het hier nooit geworden. Misschien zijn wij Nederlanders er te nuchter voor. In de Verenigde Staten is de sport echter immens populair en gaan er jaarlijks miljoenen dollars in om. Aspirant-worstelaars horen de dollars al rinkelen, maar de top is slechts voor een enkeling weggelegd.

In Wrestlers volgen we het leven van de worstelaars van de OVW, de Ohio Valley Wrestling uit Louisville, Kentucky. Voor velen is de OVW een opmars voor de WWE, de bekendste worstelorganisatie in de Verenigde Staten, waar het grote geld te verdienen is. De regionale worstelschool heeft in het verleden enkele sterren binnen de worstelscene voortgebracht zoals John Cena en Dave Bautista, maar de documentaire maakt al snel duidelijk dat OVW tegenwoordig diep in de financiële problemen zit.

Twee investeerders moeten de worstelploeg uit de rode cijfers halen en staan daarbij soms lijnrecht tegenover directeur en voormalig showworstelaar Al Snow. De geldschieters hebben Snow een deadline van enkele maanden gegeven om genoeg bezoekers en kijkers te trekken om verdere investeringen garant te stellen. En precies deze spanning tussen de twee partijen moet ervoor zorgen dat Wrestlers gedurende alle zeven afleveringen interessant blijft. Daar is meer voor nodig en gelukkig hebben de makers de taaie Snow als ster van de show.

Snow, gehard door jarenlang worstelen, geeft niet snel toe en doet precies wat hij zelf wil. Hij is de bedenker van alle 'personages' die je voorbij ziet komen, want denk maar niet dat worstelaars zomaar even een naam verzinnen en een willekeurig pak aantrekken. Alle vechters zijn pionnen in Snows imaginaire worstelwereld en hun wedstrijden worden door hem tot in detail uitgedacht, van de volgorde van de klappen en welke speciale moves worden ingezet tot de precieze plek waar iemand de ring uit wordt gegooid. Zelfs de wedstrijdcommentator krijgt door Snow ingefluisterd wat hij moet zeggen.

Tussendoor krijgen we beetje bij beetje een indruk van het harde bestaan de individuele worstelaars en hoe een eventueel falen van Snow een grote indruk zal hebben op hun levens. Het drama wordt dus lekker opgevoerd en uitgemolken, met als apotheose de problematische relatie tussen een moeder en een dochter die in de ring wordt uitgevochten, tot bloedens aan toe. Met aanzwengelende muziek bij elke inspirerend bedoelde uitspraak voert het entertainmentgehalte dan ook duidelijk de boventoon.

Het lijkt daarmee alsof je alle zeven afleveringen naar een worstelwedstrijd zit te kijken. Je weet dat het grotendeels nep is, maar je gaat er volledig in mee. Zoals Snow het in de eerste aflevering zelf al zegt: het ultieme doel van showworstelen is niet om het op een echt gevecht te laten lijken, maar om te entertainen. En dat is precies wat je als kijker krijgt met deze documentaire: puur entertainment, niets meer en niets minder.

★★★☆☆

Wrestlers is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante scifi-serie heeft niemand gezien, maar verdient een groot publiek!
Series / Featured

Deze briljante scifi-serie heeft niemand gezien, maar verdient een groot publiek!

De scifi-serie Counterpart met niemand minder dan J.K. Simmons kun je gewoon streamen.

Soms verschijnen er series die ontzettend goed worden ontvangen, maar door slechte kijkcijfers weer worden gecanceld. Eigenlijk geheel onterecht. De scifi-thriller Counterpart is zo'n serie. Waarschijnlijk zegt de titel je helemaal niks.

De serie Counterpart verscheen op de Amerikaanse zender Starz van december 2017 tot en met februari 2019 met twee seizoenen bestaande uit in totaal twintig afleveringen. J. K. Simmons en Olivia Williams hebben de hoofdrollen.

Counterpart


In de serie Counterpart bewaakt een groep doorgewinterde agenten van het Office of Interchange (Bureau van Overgang) een doorgang naar een parallelle dimensie die niet op de onze lijkt. De grote vraag is: Als hun wereld op de onze lijkt, wie zijn wij daar dan?

De serie werd bedacht door Justin Marks. Simmons speelt Howard Silk, zowel in de "Alpha"-wereld als in de "Prime"-wereld. Williams is zijn vrouw in de "Alpha"-wereld en zijn ex-vrouw in de "Prime"-wereld.

Sterk ontvangen


Beide seizoenen staan op maar liefst 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en De publieksscore van de serie staat op 89 procent. Weinig series weten zo hoog te scoren.



"Counterpart is spannend en aangrijpend en is een meeslepende serie onder leiding van J.K. Simmons' veelzijdige dubbelrol," aldus de critics consensus. Een quote uit Rolling Stone luidt als volgt: "Counterpart is meer dan alleen een spionagethriller, de serie vraagt zich ook af of we zouden vechten tegen onze andere zelf, of deze juist zouden omhelzen."

Viaplay


Counterpart staat op dit moment op Viaplay en mocht je een abonnement op die dienst hebben vanwege Max Verstappen, dan is het aan te raden op de serie tussendoor even mee te pikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington kritisch over geliefd onderdeel in 'Game of Thrones': "Het was verschrikkelijk"
Series / Nieuws

Kit Harington kritisch over geliefd onderdeel in 'Game of Thrones': "Het was verschrikkelijk"

Kit Harington had het niet altijd naar zijn zin op de set van 'Game of Thrones'.

Game of Thrones is (op de finale na) nog altijd een geliefde serie onder fans. Eén van de grote hoogtepunten van de serie waren de draken. Toch was niet iedereen enthousiast over de wezens.

Na het mislukken van het einde van Game of Thrones was House of the Dragon het enige verhaal dat mogelijk het vertrouwen van het publiek kon herwinnen. En dat lukte, want de spin-off werd een enorm groot succes en is momenteel bezig met de opnames voor een tweede seizoen.

Geen acteren


Het zal je echter verbazen dat de acteurs in Game of Thrones niet zo enthousiast waren over hun scènes met draken. Voor Kit Harington waren de drakenscènes bijvoorbeeld een marteling om te filmen. De acteur vertelde over zijn ervaringen in een interview met de Evening Standard:

"Emilia klaagde er al seizoenen over, en ik dacht: 'Ja, ja, ja. Het zal wel.' Maar ze had volkomen gelijk. Het was verschrikkelijk. Het is helemaal geen acteren. Het is geen acteren, het zal nooit acteren zijn, en het is niet waarvoor ik me had aangemeld", legde hij uit.

CGI


De acteurs hadden problemen met het filmen van de drakenscènes omdat de wezens gemaakt worden met CGI. Tijdens het filmen van de scènes spelen de acteur met een nogal ongemakkelijk uitziende robotmachine die de bewegingen van de draak nabootst. Het uiterlijk van genoemde draak wordt volledig aan hun verbeelding overgelaten.



Als kijkers hebben we daar gelukkig geen last van. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze parallel in 'The Mandalorian' was kijkers eerder nog niet opgevallen
Series / Nieuws

Deze parallel in 'The Mandalorian' was kijkers eerder nog niet opgevallen

Seizoen 3 van 'The Mandalorian' kreeg veel kritiek, maar was dat eigenlijk wel terecht?

Seizoen 3 van The Mandalorian is ongetwijfeld het meest bekritiseerde seizoen van de serie tot nu toe. Van de officiële kijkcijfers tot de ontvangst sociale media: de geliefde Star Wars-serie werd sterk in twijfel getrokken vanwege de richting die het verhaal inging. Toch is er een interessant detail dat de meeste kijkers gemist hebben.

Een van de meest bekritiseerde aspecten van seizoen 3 van The Mandalorian is de algehele structuur. Veel kijkers hadden het gevoel dat het verhaal een verkeerde koers nam, door de sprong van Din Djarins afschaffing van de helmregel op Mandalore naar een droid probleem op de Outer Rim-planeet Plazir-15.

Structuur


Degenen die een lineair verhaal zoals in seizoen 2 verwachtten, bleven zich afvragen waar het seizoen precies naartoe zou gaan en hoe alles in de finale van het verhaal zou passen. Er is echter een geniale Star Wars-parallel die veel kijkers niet hebben opgemerkt, die rechtstreeks te maken heeft met de structuur van het verhaal.

Critici keken naar het verkeerde seizoen van The Mandalorian, toen ze probeerden de structuur van seizoen 3 te begrijpen. Terwijl seizoen 2 lineair is, heeft seizoen 1 twee onderscheidende verhaallijnen en een paar op zichzelf staande verhalen – precies zoals seizoen 3.

Parallel met seizoen 1


Beide seizoenen beginnen met een verhaallijn van drie afleveringen. In seizoen 1 was dit Mando's ingewikkelde bounty-hunting en in seizoen 3 Dins verlossing op Mandalore. Na de derde aflevering begint een serie van drie op zichzelf staande verhalen, waarbij elke aflevering zijn eigen avontuur beschrijft dat maar een beetje verband houdt met het algemene plot.



De laatste twee afleveringen van seizoen 1 en 3 fungeren beide als tweedelige finales. Elke voorlaatste aflevering eindigt in een verwoestende cliffhanger waarin een geliefd personage een tragisch lot ondergaat. Je kunt dus niet zeggen dat er niet is nagedacht over de structuur van The Mandalorian seizoen 3.

Western


De serie besloot terug te grijpen naar de originele western invloeden die kijkers in seizoen 1 zo geweldig vonden. Het lijkt er dus vooral op dat het seizoen simpelweg niet was wat kijkers hadden verwacht na seizoen 2. Bekijk The Mandalorian op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walter, Jesse of Saul: Wie kreeg het beste einde in het 'Breaking Bad'-universum?
Series / Nieuws

Walter, Jesse of Saul: Wie kreeg het beste einde in het 'Breaking Bad'-universum?

Alle hoofdpersonages in 'Breaking Bad' kregen precies wat zij verdienden, maar welk einde was het beste?

Het Breaking Bad-universum heeft drie hoofdpersonen: Walter White, Jesse Pinkman en Saul Goodman. Alle drie hadden compleet andere eindes, maar welke van deze was het beste?

Ten eerste is het belangrijk om de verschillen tussen de eindes van de verhalen van Saul, Walter en Jesse te onderzoeken. Walter keert terug naar Albuqeurque om te proberen zijn fouten recht te zetten. Nadat hij dat heeft gedaan, wordt hij door een verdwaalde kogel geraakt en stort hij neer op de vloer van een meth-laboratorium waar hij tevreden sterft.

Verdiend


Jesse's einde wordt onderzocht in de Netflix-film El Camino, die zich afspeelt nadat Walt hem heeft bevrijd. Aan het einde van de film lukt het Jesse om zijn leven opnieuw te beginnen in Alaska, wat ongetwijfeld het meest positieve einde is. In Better Call Saul wordt Saul gearresteerd en geeft hij zijn misdaden toe, waardoor hij naar de gevangenis gaat.

Hoewel de drie eindes erg verschillend zijn, geven ze de personages toch precies wat zij verdienen. Walter zijn morele kompas was tegen het einde van de serie compleet vernietigd, waardoor zijn dood aantoonbaar verdiend en bevredigend was. Hoewel Jesse ook vreselijke dingen had gedaan, was dit vaak onder invloed van Walter. Hij bleef wel een sympathiek personage in de serie, dus verdiende hij een goed einde.

Saul


Het personage van Saul/Jimmy zat hier een beetje tussenin. Hij had net als Jesse blijk gegeven van goedheid, maar had ook deelgenomen aan Walts criminele imperium. Hierdoor weerspiegelde het einde van Saul zowel zijn donkere als lichtere kanten. Hij sloot vrede met de dood van zijn broer en het leven met Kim, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn criminele daden.



Met al deze elementen in gedachten, kun je makkelijk stellen dat Saul Goodman/Jimmy McGill het beste einde had in het Breaking Bad-universum. Het einde van Walt was bevredigend, maar miste emotie. En het einde van Jesse was het meest hartverwarmend, maar niet zo spectaculair als het einde van Saul.

Moreel grijs


Saul was een moreel grijzer personage, waardoor zijn einde het meest interessant is om over na te denken: verdiende hij dit nou wel of niet? Ook benadrukt zijn einde dat Better Call Saul een enorm goed idee was voor een prequel.



Bekijk Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze blunder in 'Game of Thrones' had makkelijk voorkomen kunnen worden
Series / Featured

Deze blunder in 'Game of Thrones' had makkelijk voorkomen kunnen worden

De koffiebeker in Game of Thrones was een flinke blunder, maar deze met Jaime behoort tot dezelfde categorie.

In 2019 verscheen het laatste seizoen van Game of Thrones en los van de nodige kritiek op het verhaal waren er ook enkele blunders. Zo verscheen er een koffiebeker in beeld, maar er waren zeker meer flaters. Onder meer met het personage Jaime Lannister.

In de serie zien we al in seizoen drie dat het personage van acteur Nikolaj Coster-Waldau zijn rechterhand verliest in een gruwelijke scène. In de aflevering Walk of Punishment wordt zijn "zwaardhand" namelijk afgehakt door Locke, een man in dienst van Roose Bolton.

Hand terug


Na jaren zonder rechterhand te hebben geleefd, zien we in de vijfde aflevering van het achtste seizoen zijn rechterhand weer terug. Het was een enorme blunder natuurlijk. We zien zijn gewone hand in beeld als hij zijn zus Cersei een knuffel geeft vlak voordat ze sterven.

Onderstaande foto laat duidelijk zien dat het niet de gouden nephand is die Jaime vaker in de aflevering draagt. Een behoorlijke blunder die uiteraard is rechtgezet op HBO Max.

Waarom zijn hand?


De hand van Jaime wordt grotendeels afgehakt om hem te vernederen. Jaime staat namelijk bekend als een van de beste zwaardvechters van Westeros. Door zijn hand af te hakken ontneemt Locke Jaime niet alleen zijn grootste talent, maar ook een groot deel van zijn identiteit en trots.



Het afhakken van de hand is een cruciaal moment in de ontwikkeling van Jaime in de serie, omdat het hem dwingt zichzelf opnieuw te evalueren en te groeien buiten zijn vroegere identiteit als een gerenommeerde zwaardvechter.

HBO Max


Alle seizoenen van Game of Thrones staan nog altijd op de streamingdienst HBO Max. Hieronder nogmaals het shot met de menselijke rechterhand van Jaime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-acteur speelt rol in 'Doctor Who': een onverwachte crossover
Series / Nieuws

'Harry Potter'-acteur speelt rol in 'Doctor Who': een onverwachte crossover

De twee beste franchises worden bij elkaar gebracht door deze iconische casting.

Aankomende november heeft Doctor Who een grote verrassing voor alle fans: een grote special voor het 60-jarig jubileum van Doctor Who. Ook hebben ze één hele speciale gast uitgenodigd.

De special zal bestaan uit 3 losse afleveringen waarin David Tennant de rol speelt van de Vijftiende Doctor, voordat niemand minder dat Ncuti Gatwa de rol overneemt en de rol tot leven zal brengen.

Een hele nieuwe kijk


Het officiële Doctor Who X-account heeft een tijd geleden een eerste kijk gegeven op Gatwa als de Doctor en fans waren door het dolle heen.



Deze onthulling is echter niks bij de nieuwste update: er is namelijk een bekende Harry Potter-acteur gecast voor de speciale afleveringen. Niemand minder dan Miriam Margolyes (Professor Pomona Sprout) zal te zien zijn in de special.

Heel erg dankbaar


De actrice liet weten dat ze heel erg "opgelucht" was dat ze aan "Doctor Who mocht werken voordat [ze] sterft". Ze sloot haar opmerking af door te zeggen dat ze "heel erg gelukkig" is gemaakt.

Bekijk hieronder de trailer voor de special en stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de simpele, maar pijnlijke reden waarom Bellamy Blake dood moest in 'The 100'
Series / Nieuws

Dit is de simpele, maar pijnlijke reden waarom Bellamy Blake dood moest in 'The 100'

Na 7 seizoenen had Bellamy Blake de meest verschrikkelijke dood ooit. Waarom was dit nodig?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bellamy Blake werd voor het eerst geïntroduceerd in het eerste seizoen van The 100 en heeft de lange en gevaarlijke reis dus vanaf het begin meegemaakt. Verdiende hij dan geen gelukkig einde?

Aan het begin was Bellamy Blake (Bob Morley) de arrogante en egoïstische broer van Octavia Blake (Marie Avgeropoulos). Gedurende de serie is hij echter heel erg veranderd en al snel was hij één van de favoriete personages.

Het tragische lot van Bellamy


The 100 is geen vreemde met de dood en redelijk wat personages hebben het einde niet gehaald. Dit is niet raar, aangezien de serie een post-apocalyptische sciencefictionserie was, waarin de personages elke aflevering weer geconfronteerd werden met bedreigingen.

Te midden al deze chaos werden Bellamy en Clarke Griffin (Eliza Taylor) beste vrienden, wat de dood van Bellamy alleen maar erger maakte. In seizoen 7, aflevering 13 is hij namelijk vermoord door Clarke, omdat ze dacht dat ze zo haar adoptiedochter Madi kon redden.

Waarom moest hij dood?


Maker Jason Rothenberg legde in een X-post uit dat "Bellamy’s dood de kern van de serie moest raken: overleven". Het was een kwestie van wie je bereid bent om te beschermen en op te geven. Toch is hij het ermee eens dat "zijn verlies verschrikkelijk was".

Bekijk hieronder de post en stream The 100 op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' om mysterieuze redenen verboden in China
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' om mysterieuze redenen verboden in China

Een jaar lang kon niemand in China The Big Bang Theory kijken en de reden is nog steeds onduidelijk.

Grote hits zoals The Big Bang Theory worden vaak in meerdere landen of over de hele wereld uitgezonden. Wat je niet verwacht, is dat de serie ineens zonder uitleg weggehaald wordt.

Dit is wat er in 2014 in China gebeurde met de iconische sitcom, The Big Bang Theory. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom dit gebeurde.

Ongelofelijk populair


Het zou een understatement zijn om te zeggen dat The Big Bang Theory snel heel erg populair werd in China. Iedereen was in één klap fan van de serie.



In 2014 werd de serie echter in één keer verboden, samen met andere Amerikaanse producties zoals The Good Wife en The Practice. Er werd geen uitleg gegeven voor deze keuze.

Wat was de reden?


Pas een hele tijd later kwam China met hun uitleg, maar de opmerking bleef nog steeds heel erg vaag. Er werd namelijk gezegd dat The Big Bang Theory werd verboden, omdat de serie de Chinese grondwet geschonden zou hebben en zo de integriteit van het land in gevaar bracht.

Na een jaar mocht de serie echter weer op de Chinese tv-kanalen verschijnen. De reden voor dit alles is nog steeds heel erg mysterieus.

Bekijk hieronder een video over het verbod en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. 'Only Murders in the Building'
Series / Nieuws

Disney+ zet 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. 'Only Murders in the Building'

Disney+ strooit met een berg (nieuwe) series en heeft voor elk wat wils.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama (seizoen 11 - aflevering 9)



Verschijnt op: Maandag 18 september
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.





Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 8)



Verschijnt op: Dinsdag 19 september
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: Woensdag 20 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

17 september: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 11) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

19 september: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

20 september: Han River Police (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Actie / Komedie / Misdaad - Han Dujin en zijn team onderzoeken Go Giseok nadat ze ontdekken dat hij zich verdacht gedraagt ​​bij een gestrand cruiseschip. Al snel ontdekken ze een criminele samenzwering waarbij Giseok, het bedrijf Kyungin River Cruise en hun voormalige bondgenoot Baek Chul betrokken zijn.

20 september: Moving (seizoen 1 - aflevering 18-20) - Actie / Avontuur / Fantasie - In deze bovennatuurlijke actieserie gaan verscholen kinderen met superkrachten en hun ouders die leven met de pijnlijke geheimen uit het verleden samen enorme gevaren tegemoet.

20 september: Irrésistible (seizoen 1) - Komedie / Romantiek - Populaire podcaster Adèle valt voor Arthur, een wiskundige die de liefde onderzoekt. Het is wederzijds, maar telkens als ze samen zijn, krijgt ze geen adem. De diagnose? Posttraumatische stress, omdat haar hart al eerder is gebroken. Adèle besluit dat ze Arthur beter kan vermijden, maar ze kunnen niet zonder elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met eerste beelden 'Goosebumps' in grootse 'Hallowstream 2023'-promo
Series / Nieuws

Disney+ komt met eerste beelden 'Goosebumps' in grootse 'Hallowstream 2023'-promo

De streamingdienst maakt het komende Halloween extra griezelig voor alle kijkers!

Over iets meer dan een maand is het weer tijd voor gruwel en griezelen als Halloween weer van start gaat. Disney+ heeft met het Hallowstream 2023 een thema dat de kijkers een uiterst spannende maand belooft.

Voor het vierde jaar op een rij zet Disney+ oktober in het teken van het Amerikaanse griezelfeest. Vanaf 4 oktober zijn er meer dan genoeg enge titels te zien, en ter promotie komt Disney+ met een spannende nieuwe teaser.

Genoeg te (Hallow)streamen


Het grote evenement van Disney+ begint op 4 oktober met de première van de film Haunted Mansion op de streamingdienst. Daarna volgt de gloednieuwe serie Goosebumps op 13 oktober. Maar op Halloween zelf, 31 oktober, gaat Disney+ helemaal los.

Zo kan je op die dag titels streamen als Tim Burton's The Nightmare Before Christmas, Hocus Pocus, Halloweentown, Muppets Haunted Mansion, Under Wraps, Frankenweenie en nog veel meer.

Zet de popcorn maar klaar


Disney gaat de samenwerking met streamingdienst Hulu aan om het Halloweenfeest extra te benadrukken. Hulu heeft op zijn beurt het thema Huluween 2023 waarbij de serie Goosebumps op beide streamingdiensten te kijken zijn.



Kijk komende maand naar alle spannende titels in de Hallowstream 2023-special op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ trekt stekker uit veelbelovende serie: na twee seizoenen is het over en uit voor 'The Wonder Years'
Series / Nieuws

Disney+ trekt stekker uit veelbelovende serie: na twee seizoenen is het over en uit voor 'The Wonder Years'

Gezien de kijkcijfers en ontvangst was de beslissing niet heel verrassend.

Waarschijnlijk zullen veel millennials en generaties daarboven zich nog wel de serie The Wonder Years herinneren. In 2021 volgde er een reboot maar in tegenstelling tot het origineel was deze geen lang leven beschoren.

De reboot kwam er om het verhaal over een opgroeiende jongen nieuw leven in te blazen en het meer in de geest van tegenwoordig te plaatsen. Het bleek voor televisienetwerk ABC de laagst gewaardeerde en minst bekeken serie afgelopen zomer.

Klassieke 'coming-of-age'


Geïnspireerd op het gelijknamige origineel uit 1988 vertelde The Wonder Years het verhaal van de familie Williams in de jaren 60. Het werd verteld vanuit het perspectief van de 12-jarige Dean, die opgroeit in een zwarte familie in Alabama.

Acteur Don Cheadle vertelde het verhaal als de volwassen Dean, net zoals acteur Daniel Stern dat deed in de originele versie voor de jonge Kevin Arnold, gespeeld door Fred Savage. Die serie heeft alleen iets langer gelopen.

Oorspronkelijke ster ontslagen


In de serie waren er verder rollen voor Elisha Williams, Dulé Hill en Julian Lerner. Ster uit het origineel, Savage, was betrokken als uitvoerend producent en regisseur in het eerste seizoen, voordat hij ontslagen werd na onderzoek over grensoverschrijdend gedrag.



Had het nog een seizoen verdiend? Kijk alle afleveringen van de reboot The Wonder Years op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt het Jodie Whittaker-tijdperk van 'Doctor Who' gewist?
Series / Nieuws

Wordt het Jodie Whittaker-tijdperk van 'Doctor Who' gewist?

Het uitwissen van het erfgoed van de eerste vrouwelijke Doctor zou een bedenkelijke beslissing zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De voortdurende beweringen dat de nieuwe afleveringen van Doctor Who het tijdperk van de Dertiende Doctor zouden wissen, worden aangepakt door de terugkerende showrunner Russell T Davies.

Dertien


Jodie Whittaker sierde het scherm als de Dertiende Doctor van 2018 tot 2022.

Na afloop van haar laatste seizoen regenereerde Whittaker's Dertiende Doctor ogenschijnlijk in de Veertiende Doctor, vertolkt door de terugkerende David Tennant.

Whittaker's seizoenen zorgde voor controverse vanwege het Timeless Child-verhaal, dat de oorsprong van de Doctor fundamenteel veranderde.

Als gevolg daarvan gaan er geruchten dat Davies mogelijk het hele tijdperk van Whittaker zal wissen.



Russell T. Davies Reageert


In tegenstelling tot deze speculaties heeft Davies geen intentie om het erfgoed van Whittaker te verwerpen.

In een brief in Doctor Who Magazine behandelde hij de geruchten op een luchtige manier en reageerde wat lacherig over de fan cultuur.

Terwijl hij deed alsof hij een fan was die naar de eerste van de drie Doctor Who specials keek, verweefde Davies zelfs verwijzingen naar de Snyder-cut van Justice League en de beruchte "covfefe"-tweet van Donald Trump in zijn opmerkingen.

Zijn speelse citaat, via RadioTimes.com, benadrukt de voortzetting van het tijdperk van Jodie Whittaker en stelt:

"Oh my God, de TARDIS, de buitenkant van Jodie, ze is NIET gewist (en toch, door haar niet te wissen, wissen we dan het argument dat ze is gewist en is dit daarom een daad van uitwissing, IS HET?)... Release the Snyder Cut..."

Het Whittaker-tijdperk omarmd


Hoewel Davies' boodschap bedoeld was om te amuseren, is deze van belangrijke betekenis voor de toekomst van de show.

Aangezien hij zowel de 60e verjaardagsspecials als Doctor Who Seizoen 14 overziet, zullen zijn beslissingen rechtstreeks invloed hebben op de komende seizoenen.

Ondanks de controverses rond het tijdperk van Whittaker blijft het een integraal onderdeel van de continuïteit van de show en verdient het erkenning.



Continuïteit staat centraal


Continuïteit heeft altijd een cruciale rol gespeeld in Doctor Who.

Ondanks de tegenstand tegen The Timeless Child bouwde het voort op het verhaal van de Zevende Doctor.

Sylvester McCoy's vertolking herintroduceerde het mysterieuze karakter van de Doctor en hintte naar een mysterieus verleden dat verbonden was met de oorsprong van de Time Lords.

Het tijdperk van Whittaker ging door met het uitbreiden van dit vastgestelde concept.

De toewijding van Davies tot het eren van de geschiedenis van de show, samen met zijn waardering voor de klassieke jaren, benadrukt het belang van het behouden van het tijdperk van Jodie Whittaker.

Het uitwissen van het erfgoed van de eerste vrouwelijke Doctor zou een bedenkelijke beslissing zijn.

Davies' toewijding om de bijdragen van voorgaande en toekomstige showrunners en acteurs te erkennen, voorspelt veel goeds voor de toekomst van Doctor Who.



Doctor Who is eind november weer te zien op BBC iPlayer en Disney+ met drie specials rond de zestigste verjaardag van de serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie zit er achter de moord op Ben in 'Only Murders in the Building'? Dit zijn de hoofdverdachten
Series / Nieuws

Wie zit er achter de moord op Ben in 'Only Murders in the Building'? Dit zijn de hoofdverdachten

Er is maar een vraag die telt in dit seizoen van 'OMITB': wie heeft Ben vermoord?

In augustus begon het derde seizoen van Only Murders in the Building op Disney+. De comedyserie maakt op slimme wijze gebruik van het moordmysterie genre, dat momenteel een nieuwe golf aan populariteit beleeft. Dus is er maar één vraag die we kunnen stellen: wie heeft Ben vermoord?

Ook dit seizoen gaan de drie amateurdetectives, gespeeld door Martin Short, Steve Martin en Selena Gomez, weer op zoek naar de identiteit van een moordenaar. En als kijkers kunnen we natuurlijk volop meedenken. Er zijn vier hoofdverdachten, gerangschikt van meest naar minst waarschijnlijk.

4. Kimber


In eerste instantie leek het erop dat Kimber, de tegenspeler van Ben, zijn geliefde was. De acteur verontschuldigde zich bij haar voor iets op het feest en beloofde de zaken recht te zetten. Het leek er dus op dat Ben Kimber behoorlijk in de war had gebracht. Bovendien ontdekten Tobert en Mabel dat Ben een relatie leek te hebben met de moordenaar.

Toen werd echter onthuld dat de relatie tussen Kimber en Ben professioneel was. Het is dus onwaarschijnlijk dat Kimber Ben heeft vermoord. Maar wie weet vinden de drie amateurdetectives iets anders dat specifiek naar haar verwijst?

3. Loretta


Loretta wordt verdacht omdat ze een zeer vijandige relatie met Ben had. Ze hadden een grote ruzie bij de première en ze schold de acteur zelfs uit. Maar er bestaat nog steeds twijfel over Loretta's kandidatuur.



Haar openlijke vijandigheid zou namelijk een te voor de hand liggend motief voor moord zijn. Bovendien zou ze, als struggelende actrice, de ster van haar productie niet vermoorden en hierdoor het risico lopen opnieuw zonder werk te zitten.

2. Dickie


Dickie is Bens manager en broer. Op het eerste gezicht leek het alsof Dickie zijn broer altijd steunde, maar uiteindelijk bleek dit niet helemaal waar te zijn. Dickie werd geadopteerd en gedurende de tijd die hij met Ben doorbracht kwam hij in een hoop problemen terecht.



Mabel vermoedt ook dat het Dickie was die CoBro bedacht. Hij zou het Ben kwalijk kunnen nemen dat hij zijn idee heeft gestolen en hem in het algemeen altijd overschaduwd heeft.

1. Tobert


Tobert is een documentairemaker die door Ben is ingehuurd om zijn triomf op Broadway te filmen. In de derde aflevering helpt hij Mabel om erachter te komen hoe Ben verbonden is aan een mysterieus persoon.



Tot nu toe is dit de meest waarschijnlijke verdachte van allemaal. Tobert bemoeit zich met het onderzoek, net zoals Jan dat in het eerste seizoen deed. Mogelijk heeft hij Ben zelfs vermoord om zijn documentaire spannender en dus succesvoller te maken. Bekijk Only Murders in the Building op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ verrast met nieuwe release van 'Werewolf by Night' van Marvel
Series / Nieuws

Disney+ verrast met nieuwe release van 'Werewolf by Night' van Marvel

De Special Presentation werd unaniem geprezen door fans en critici

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios' succesvolle Special Presentation, Werewolf By Night, maakt een terugkeer voor Halloween, maar deze keer omarmt het de wereld van kleur.

Werewolf By Night


Werewolf By Night volgt Jack Russell, een mysterieuze man die zich aansluit bij een geheime groep jagers die het tot hun missie hebben gemaakt om het monster bekend als de Man-Thing te doden.

Wat de groep niet weet, is dat een van hen eigenlijk de titulaire weerwolf is en dat hij zijn eigen plannen heeft voor de nacht.

De Special Presentation werd unaniem geprezen door fans en critici vanwege zijn volledig unieke esthetiek, die zwaar leent van de klassieke monsterfilms van Universal.



In Kleur


Volgens de horror website Bloody Disgusting zal de populaire special in de dagen voor Halloween in kleur te zien zijn.

Om het griezelseizoen verder te vieren, zal Werewolf By Night ook beschikbaar zijn om te streamen op Hulu van 15 september tot en met 31 oktober.

Deze versie zal echter het origineel zijn dat in 2022 is uitgebracht.

Komt Werewolf By Night nog terug?


Marvel Studios heeft duidelijk heeft gemaakt dat Werewolf By Night bedoeld was als een op zichzelf staand verhaal.

Dit betekent niet dat dat de personages die verschijnen niet opnieuw kunnen opduiken.

Actrice Laura Donnelly heeft laten weten dat ze graag de rol van Elsa Bloodstone opnieuw wil spelen, vooral omdat ze gelooft dat het verhaal van het personage nog maar net begint.

"Wat ik leuk vind aan dit verhaal voor Elsa, is dat we het gevoel krijgen dat we pas aan het begin staan van iets voor haar; ze wordt niet geïntroduceerd als het personage dat we kennen uit de strips," legde Donnelly uit.

"Wat we zien is nog maar een laagje van het personage, er is nog veel meer te vertellen.

En dus voelt het als een klein voorproefje van de vele lagen die eronder liggen en een enorme achtergrond."




Werewolf By Night is nu te streamen op Disney+. De "In Kleur"-versie zal op 20 oktober op de streamingservice verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dodelijk dilemma in 'The Wheel of Power' seizoen 2: is dit het einde voor deze hoofdpersoon?
Series / Featured

Dodelijk dilemma in 'The Wheel of Power' seizoen 2: is dit het einde voor deze hoofdpersoon?

Seizoen 2 gaat dieper in op de onmogelijke keuze van deze hoofdpersoon.

The Wheel of Power heeft regels voor het gebruik van magie. Je bent het haasje als je die niet volgt, en in de fantasy-serie zijn de gevolgen wel erg drastisch.

Zowel mannen als vrouwen kunnen in principe de Ene Kracht geleiden. Doordat De Duistere destijds de mannelijke helft (saidin) heeft vergiftigd eindigt het voor mannelijke geleiders in waanzin. Rand al'Thor worstelt met een onmogelijke keuze: de wereld redden of zichzelf redden.

Einde mannelijke Aes Sedai


In de boekenserie wordt duidelijk dat in het verleden zowel mannelijke als vrouwelijke Aes Sedai bestonden. Deze tijd, de Eeuw der Legenden, eindigde in een oorlog tegen De Duistere. De oorlog staat ook wel bekend als het Breken van de Wereld, of de Tijd der Waanzin.

De leider van de mannelijke Aes Sedai, Lews Therin Telamon (Alexander Karim), voerde een gevaarlijk en riskant plan uit om De Duistere gevangen te zetten. Hoewel zijn plan slaagde raakte de saidin dusdanig besmet dat sindsdien iedere mannelijke geleider zijn naasten vermoordt en zijn verstand verliest. Dit betekende tegelijkertijd het einde van de mannelijke Aes Sedai.

Controle Ene Kracht


In seizoen 2 zien we de Herrezen Draak Rand worstelen met dit alles. Rand is zich maar al te bewust van hetgeen hem te wachten staat als hij de Ene Kracht blijft gebruiken. Aan de andere kant is het ook onmogelijk voor hem om dit niet te doen.



Hij heeft aan Moiraine (Rosamund Pike) gevraagd om aan iedereen te vertellen dat hij dood is. Of en hoe hij zijn kracht zal leren beheersen wordt in het nieuwe seizoen van de Robert Jordan-verfilming verder uitgediept.

Kijk The Wheel of Time op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen