Dit is de simpele, maar pijnlijke reden waarom Bellamy Blake dood moest in 'The 100'

Na 7 seizoenen had Bellamy Blake de meest verschrikkelijke dood ooit. Waarom was dit nodig?

Adrienne Koolen, 17-09-2023 13:41

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Bellamy Blake werd voor het eerst geïntroduceerd in het eerste seizoen van The 100 en heeft de lange en gevaarlijke reis dus vanaf het begin meegemaakt. Verdiende hij dan geen gelukkig einde?
Aan het begin was Bellamy Blake (Bob Morley) de arrogante en egoïstische broer van Octavia Blake (Marie Avgeropoulos). Gedurende de serie is hij echter heel erg veranderd en al snel was hij één van de favoriete personages.

Het tragische lot van Bellamy

The 100 is geen vreemde met de dood en redelijk wat personages hebben het einde niet gehaald. Dit is niet raar, aangezien de serie een post-apocalyptische sciencefictionserie was, waarin de personages elke aflevering weer geconfronteerd werden met bedreigingen.

Te midden al deze chaos werden Bellamy en Clarke Griffin (Eliza Taylor) beste vrienden, wat de dood van Bellamy alleen maar erger maakte. In seizoen 7, aflevering 13 is hij namelijk vermoord door Clarke, omdat ze dacht dat ze zo haar adoptiedochter Madi kon redden.

Waarom moest hij dood?

Maker Jason Rothenberg legde in een X-post uit dat "Bellamy’s dood de kern van de serie moest raken: overleven". Het was een kwestie van wie je bereid bent om te beschermen en op te geven. Toch is hij het ermee eens dat "zijn verlies verschrikkelijk was".

Bekijk hieronder de post en stream The 100 op Prime Video.


Lees meer over: The 100, Bob Morley, Eliza Taylor, Marie Avgeropoulos

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in