'Vikings' houdt ons voor de gek: het personage Lagertha is compleet onrealistisch

De serie 'Vikings' hield ons voor de gek

Het personage Lagertha was een brute vechter, maar in het echt waren die er niet in de Vikingtijd.

Bram de Groot, 19-09-2023 23:52

De serie Vikings mag zich rekenen tot de succesvolste en geliefdste series van de afgelopen decennia. Er waren heel wat brute gevechten te zien met enkele historische personages uit de Vikingtijd.
Een van de bruutste personages in de serie is Lagertha, de vrouw van het personage Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel). Lagertha wordt in de serie gespeeld door actrice Katheryn Winnick.

Lagertha

Het personage Lagertha blijkt echter behoorlijk fictief. Vrouwelijke strijders als Lagertha komen niet of amper voor in de geschiedenis van de Vikingen. Het is vooral een wereld van strijdbare mannen.

Volgens historici zijn er geen verslagen waarin een vrouw op een dergelijke wijze deelneemt aan de strijd. Er wordt zeker wel een aantal vrouwen benoemd, maar nooit op de manier waarop het Vikings-personage Lagertha deelneemt aan de veldslagen.

Shield-maiden

Ook haar titel 'shield-maiden' (schildmaagd) komt niet uit de Vikingtijd. Deze term vindt zijn oorsprong in Scandinavische folklore. Het niemand uiteraard niet weg dat het personage Lagertha in de serie Vikings behoorlijk gaaf en machtig is. Check onderstaande beelden maar.


Alweer even geleden plaatsten we een artikel waarin we uit de doeken deden op welke historische personages Lagertha is gebaseerd. Geheel toeval is haar optreden in de serie namelijk zeker niet.

Vikings

De zes seizoenen van Vikings kun je gewoon nog streamen op Netflix, evenals de twee eerste seizoenen van het vervolg Vikings: Valhalla.Lees meer over: Vikings, Netflix, Valhalla, Lagertha, Katheryn Winnick, Ragnar Lothbrok, Travis Fimmel

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam