HBO Max cancelt een van zijn beste series na slechts 2 seizoenen: "Niet het einde dat we in gedachten hadden"

HBO Max cancelt een van zijn beste series

De serie Winning Time stopt na twee seizoenen: De zegetocht van de Lakers komt helaas ten einde.

Bram de Groot, 19-09-2023 23:52

Een van de beste series van HBO Max krijgt geen derde seizoen. Na de release van de zevende en laatste aflevering van het tweede seizoen gaat de stekker uit de serie over de succesvolle jaren van de Los Angeles Lakers, een van de grootste Amerikaanse basketbalteams.
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty werd gebaseerd op het boek Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s van Jeff Pearlman. Het eerste seizoen met tien afleveringen debuteerde in maart 2022.

Winning Time

Met krachtige rollen van onder meer John C. Reilly, Jason Clarke, Jason Segel, Gaby Hoffmann, Rob Morgan en Adrien Brody zie je in de serie hoe de Lakers een van de grootste clubs in de NBA wordt met sterren als Magic Johnson (Quincy Isaiah), Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes) en Norm Nixon (DeVaughn Nixon).

De serie focust zich vooral op de eigenaar Jerry Buss (Reilly), de coaches en uiteraard Magic Johnson. Ook de rivaliteit met de Boston Celtics en zijn ster Larry Bird (Sean Patrick Small) staat centraal en deze komt tot een hoogtepunt in de laatste aflevering van seizoen twee, dat nu dus de allerlaatste is.

Toch dankbaarheid

"Niet het einde dat we in gedachten hadden, maar niets anders dan dankbaarheid en liefde," schrijft bedenker Max Borenstein op Twitter nadat HBO Max het nieuws onthulde.De serie werd sterk ontvangen onder critici en publiek. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op 85 procent en de publieksscore is met 88 procent zelfs iets hoger. SerieTotaal-recensent Jip Strijbos kwam tot drie sterren in zijn recensie over seizoen twee.

HBO Max

Fans van Winning Time laten vast nog van zich horen, aangezien het cancelen als een behoorlijke verrassing komt. Je kunt beide seizoenen kijken op HBO Max.
Lees meer over: Winning Time, HBO Max, Magic Johnson, LA Lakers, John C Reilly

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam