search

Ons nieuws van dinsdag 19 september 2023

Meedogenloze misdaadserie scoort direct keihard op Netflix
Series / Nieuws

Meedogenloze misdaadserie scoort direct keihard op Netflix

Het derde seizoen van 'Top Boy' wordt weer uitstekend bekeken op Netflix.

Het derde seizoen van de Britse misdaadserie Top Boy is inmiddels te zien op Netflix. De serie doet het in haar eerste week gelijk uitstekend en behoort tot de 10 meest bekeken series van het moment.

Het derde seizoen van de misdaadserie bestaat uit zes afleveringen en is het laatste seizoen van de serie. De serie draait nog altijd om de twee drugsdealers Dushane (gespeeld door Ashley Walters) en Sully (gespeeld door Kano Robinson), die samen drugs dealen in een verpauperde wijk in Noord-London.

Gespannen voet


De twee kompanen staan in dit derde seizoen op gespannen voet met elkaar terwijl er ook de nodige externe bedreigingen zijn die hun levens en hun handel flink in gevaar brengen.

De serie werd in een eerder stadium gecanceld door Channel 4, zij besloten in 2014 de serie Top Boy: Summerhouse te cancelen. Netflix bracht vervolgens vanaf 2019 drie nieuwe seizoenen uit.

Bekijk op instagram




Kijk de serie hier op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings' houdt ons voor de gek: het personage Lagertha is compleet onrealistisch
Series / Featured

'Vikings' houdt ons voor de gek: het personage Lagertha is compleet onrealistisch

Het personage Lagertha was een brute vechter, maar in het echt waren die er niet in de Vikingtijd.

De serie Vikings mag zich rekenen tot de succesvolste en geliefdste series van de afgelopen decennia. Er waren heel wat brute gevechten te zien met enkele historische personages uit de Vikingtijd.

Een van de bruutste personages in de serie is Lagertha, de vrouw van het personage Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel). Lagertha wordt in de serie gespeeld door actrice Katheryn Winnick.

Lagertha


Het personage Lagertha blijkt echter behoorlijk fictief. Vrouwelijke strijders als Lagertha komen niet of amper voor in de geschiedenis van de Vikingen. Het is vooral een wereld van strijdbare mannen.

Volgens historici zijn er geen verslagen waarin een vrouw op een dergelijke wijze deelneemt aan de strijd. Er wordt zeker wel een aantal vrouwen benoemd, maar nooit op de manier waarop het Vikings-personage Lagertha deelneemt aan de veldslagen.

Shield-maiden


Ook haar titel 'shield-maiden' (schildmaagd) komt niet uit de Vikingtijd. Deze term vindt zijn oorsprong in Scandinavische folklore. Het niemand uiteraard niet weg dat het personage Lagertha in de serie Vikings behoorlijk gaaf en machtig is. Check onderstaande beelden maar.



Alweer even geleden plaatsten we een artikel waarin we uit de doeken deden op welke historische personages Lagertha is gebaseerd. Geheel toeval is haar optreden in de serie namelijk zeker niet.

Vikings


De zes seizoenen van Vikings kun je gewoon nog streamen op Netflix, evenals de twee eerste seizoenen van het vervolg Vikings: Valhalla.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt een van zijn beste series na slechts 2 seizoenen: "Niet het einde dat we in gedachten hadden"
Series / Nieuws

HBO Max cancelt een van zijn beste series na slechts 2 seizoenen: "Niet het einde dat we in gedachten hadden"

De serie Winning Time stopt na twee seizoenen: De zegetocht van de Lakers komt helaas ten einde.

Een van de beste series van HBO Max krijgt geen derde seizoen. Na de release van de zevende en laatste aflevering van het tweede seizoen gaat de stekker uit de serie over de succesvolle jaren van de Los Angeles Lakers, een van de grootste Amerikaanse basketbalteams.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty werd gebaseerd op het boek Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s van Jeff Pearlman. Het eerste seizoen met tien afleveringen debuteerde in maart 2022.

Winning Time


Met krachtige rollen van onder meer John C. Reilly, Jason Clarke, Jason Segel, Gaby Hoffmann, Rob Morgan en Adrien Brody zie je in de serie hoe de Lakers een van de grootste clubs in de NBA wordt met sterren als Magic Johnson (Quincy Isaiah), Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes) en Norm Nixon (DeVaughn Nixon).

De serie focust zich vooral op de eigenaar Jerry Buss (Reilly), de coaches en uiteraard Magic Johnson. Ook de rivaliteit met de Boston Celtics en zijn ster Larry Bird (Sean Patrick Small) staat centraal en deze komt tot een hoogtepunt in de laatste aflevering van seizoen twee, dat nu dus de allerlaatste is.

Toch dankbaarheid


"Niet het einde dat we in gedachten hadden, maar niets anders dan dankbaarheid en liefde," schrijft bedenker Max Borenstein op Twitter nadat HBO Max het nieuws onthulde.



De serie werd sterk ontvangen onder critici en publiek. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op 85 procent en de publieksscore is met 88 procent zelfs iets hoger. SerieTotaal-recensent Jip Strijbos kwam tot drie sterren in zijn recensie over seizoen twee.

HBO Max


Fans van Winning Time laten vast nog van zich horen, aangezien het cancelen als een behoorlijke verrassing komt. Je kunt beide seizoenen kijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'Walking Dead'-serie legt duister verhaal uit waar fans al 13 jaar over speculeren
Series / Nieuws

Nieuwste 'Walking Dead'-serie legt duister verhaal uit waar fans al 13 jaar over speculeren

The Walking Dead: Daryl Dixon laat zien dat ze niet bang zijn voor een duister verhaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen die ooit een keer een aflevering van The Walking Dead heeft gezien, weet dat het een hele duistere en donkere serie is. In de TWD-spinoff The Walking Dead: Daryl Dixon komt er nog een schepje bovenop.

The Walking Dead speelt zich af in een zombie-apocalyps waardoor de serie zijn duistere tintje krijgt. Deze duistere toon wordt doorgetrokken in de spin-off van Daryl Dixon.

Heel veel onheil


In de tweede aflevering van de spin-off werd het verleden van Isabelle en Laurent onderzocht. Tijdens de première was namelijk bekendgemaakt dat de twee neef en nicht waren.

Het bleek dat de zus van Isabelle zwanger was, maar tijdens de bevalling overleed. Toen de nonnen haar probeerden te reanimeren, bonden ze de zombie vast terwijl ze door gingen met de bevalling.

Een duister verhaal


Doordat ze een zombie was geworden, kon ze niet meewerken met de bevalling, waardoor de nonnen de baby uit haar lichaam moesten snijden. Dit is zeker het meest trieste en duistere verhaal dat de franchise ooit heeft verteld.



De trailer vind je hierboven en stream The Walking Dead op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Super Models'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Super Models'

Blik achter de schermen van de catwalk blijkt een een houterig onderzoek naar de supermodellencultuur van de jaren negentig.

Regie: Larissa Bills, Roger Ross Williams | Afleveringen: 4 | Speelduur: 49-55 minuten | Jaar: 2023

Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Linda Evangelista zijn de vier modellen die iedereen in de jaren negentig kende. In die tijd verwierven zij een mate van bekendheid waarvan de invloed tot op de dag van vandaag voelbaar is. Hoe het is om een van de eerste supermodellen te zijn wordt in The Super Models aan deze dames zelf gevraagd. Eindelijk mogen ze hun eigen verhaal vertellen. Beetje jammer alleen dat dit verhaal al ellendig vaak is verteld door ieder ander in hun wereldje...

Geen enkel moment wordt duidelijk voor wie deze serie precies is gemaakt. The Super Models bevat veel interessepunten voor modefans, van grote ontwerpers tot bekende modejournalisten, maar brengt te weinig nieuwe informatie, vooral voor liefhebbers van de toenmalige supermodellencultuur. De eerste drie afleveringen vertellen verhalen die toendertijd al in de roddelbladen stonden, afgewisseld met oppervlakkige geschiedenislessen over de mode-industrie. Voor non-fashionista's gaat de serie te specifiek over de industrie, maar voor de modekenner is er juist niet genoeg nieuws.

Doordat de serie zich in deze ongemakkelijke positie wurmt, voelt deze vaak traag en vooral langdradig. Dit wordt alleen maar versterkt door de grote hoeveelheid herhaling in de antwoorden van de geïnterviewden. Er worden te veel mensen aan het woord gelaten die niets anders te zeggen hebben dan hun voorganger. Hierdoor lijkt het erop dat in de montage liever is gekozen voor een uitspraak waarin volop bekende namen worden genoemd dan een daadwerkelijk vloeiende gedachte.

Deze houterige antwoorden worden gecontrasteerd met een chaotisch narratief. De overgangen tussen onderwerpen zijn allesbehalve vloeiend. Zo voelen afleveringen al snel als een vakantievideo vol hoogtepunten, waardoor de waarde van ieder individueel deel in het niet valt. Door het gebrek aan samenhang komt het verhaal op losse schroeven te staan, wat zorgt voor een desoriënterende kijkervaring. Pas laat in de serie wordt dat enigszins rechtgetrokken.

Want na de twee afleveringen vol hoogtepunten wordt gepoogd wat relativering te forceren. Het modellenleven is blijkbaar toch niet zo schitterend als het van buitenaf lijkt en dat heeft de kijk van deze modellen op de wereld negatief beïnvloed. Ook moeten zij leven met de gedachte dat een giftige industrie mede dankzij hun werk heeft kunnen groeien. Volgens de modellen is het dan ook aan hen om deze te zuiveren en een culturele revolutie in gang te zetten.

En dat lukt ze nog aardig: als vijftigplussers werken ze nog steeds, wat hun industrie in de jaren negentig nooit had toegelaten. Daarnaast is er meer ruimte voor fysieke diversiteit en is het beeld van schoonheid wat veranderd sinds de tijd dat de graatmagere modellen de dienst uitmaakten. Maar hierin is wel een schrijnend contrast tussen Linda Evangelista en de rest. Zij heeft een allesbehalve glamoureus leven gehad na haar carrière. Ze moet niet alleen leven met een verminking na een cosmetische ingreep, maar moest ook tweemaal erfelijke borstkanker bevechten.

Met dit verhaal weet de serie dan eindelijk op natuurlijke wijze de zaken wat te relativeren, ook al ontbreekt nog steeds net dat rauwe randje waar men constant naar op zoek lijkt. Het voelt daarom ook dissonant om de gezichten van de pratende hoofden zwaar te filteren. Hiermee wordt de schoonheid van het ouder worden, waar de dames in de interviews zoveel over spreken, tenietgedaan. Het beeld dat veel mensen van supermodellen hebben zal daarmee niet veranderen en de intentie van de serie wordt zelfs pontificaal tegengewerkt.

★★☆☆☆

The Super Models is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Phoenix: Eden17'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Phoenix: Eden17'

Wijkt op een interessante manier af van Osamu Tezuka's manga, maar komt als serie niet helemaal lekker uit de verf.

Regie: Shôjirô Nishimi | Cast: Rie Miyazawa (Romi), Honoka Yoshida (Com), Shintarô Asanuma (Makimura), Yosuke Kubozuka (George), Ryohei Kimura (Cain), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 19-30 minuten | Jaar: 2023

Hoewel de grote streamingdiensten het niet van de daken schreeuwen, beschikken zij over een alsmaar groeiend anime-aanbod. Handig dus voor de Westerse kijker om wat meer wegwijs te worden in de enorme wereld van Japanse animatie. Het stilletjes online gezette Phoenix: Eden17 is gebaseerd op de manga Phoenix, geschreven door de legendarische Osamu Tezuka. Dat leidt tot de vraag waar elke verfilming mee te maken krijgt: doet deze eer aan het origineel?

Het verhaal van Phoenix: Eden17 komt het beste tot zijn recht wanneer er met frisse ogen naar wordt gekeken, maar om een idee te geven: Romi en George zijn met een ruimteschip de aarde ontvlucht, op zoek naar een rustig leven samen. Ze belanden op Eden17, maar komen er snel achter dat deze planeet onbewoonbaar is. Wanneer Romi zwanger blijkt, doen ze er alles aan om hier toch een leven op te bouwen.

Wat hierop volgt is een enorm groots en intergalactisch verhaal dat bij tijden te ambitieus is om in slechts vier afleveringen te vertellen. Soms gebeurt er in korte tijd zo enorm veel dat het zelfs af te raden is om met je ogen te knipperen. Op die momenten vinden namelijk ontwikkelingen plaats die veel impact hebben op het verhaal.

Tussen de vele plotontwikkelingen weerklinkt de gierigheid van de mens als thema. Vrijwel elk personage volgt zijn eigen geluk en laat daarmee een spoor van vernieling achter. Phoenix: Eden17 is daarmee een neerslachtige anime die een stuk minder hoopvolle momenten bevat dan het bronmateriaal, waar qua toon en verhaal redelijk van wordt afgeweken. Desondanks wordt de serie nooit te mistroostig.

De animatie is erg mooi. Vooral de achtergronden zijn prachtig, met name op de grootse momenten in de ruimte. De gezichten van de personages zijn een leuk eerbetoon aan de originele stijl van de manga, maar steken iets te veel af tegen de esthetiek van de serie. Hetzelfde geldt voor de lichte 3D-momenten. Wat echter veel goedmaakt is het uitzonderlijke kleurgebruik. De ongebruikelijke kleuren geven een extra dimensie aan het gevoel waar deze anime op inzet.

Met slechts vier afleveringen is de serie een stuk sneller voorbij dan gewenst. Met al zijn ambitie was Phoenix: Eden17 dan ook gebaat bij meer afleveringen of zelfs meerdere seizoenen. De ideeën die voorbijkomen zijn intrigerend en zetten aan het denken, maar helaas kan door de grote haast minder goed een connectie met de personages worden opgebouwd.

Een verfilming van een klassiek werk van een van de grootheden uit de industrie vergt voorzichtigheid, maar moet ook bestaansrecht hebben. Puristen zullen misschien niet blij zijn met de aanpassingen, maar deze zorgen juist voor interessante toevoegingen. Doordat het verhaal in zo weinig tijd is gepropt komt het niet helemaal tot zijn recht, maar de vraagstukken die de serie achterlaat zijn boeiend genoeg om er nog even zoet mee te zijn.

★★★☆☆

Phoenix: Eden17 is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'I Love You and It Hurts'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'I Love You and It Hurts'

Het eerste deel van de titel is net zo min voelbaar als het tweede deel.

Regie: Bernardo de la Rosa, Enrique Begné | Cast: Cesar Iván Díaz (DJ), Daniel Lozano (Marcos Robles), Karolína Krézlová (Hostess), Maite Piña (Shumi), Wayne LeGette (Cesar), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 34-43 minuten | Jaar: 2023

Wie zich niet laat afschrikken door de dramatische doch simplistische titel kan zich met I Love You and It Hurts opmaken voor een soapachtig relaas waarin het melodrama niet wordt geschuwd. Niets mis mee, voor wie ervan houdt. Toch zal de gemiddelde soapliefhebber erkennen dat het op een flink aantal onderdelen beter had gekund.

Van bedenker Cris Morena is bekend dat ze graag werkt met mensen die nog niet eerder op het scherm verschenen. En dat is te merken. Vrijwel alle acteurs acteren bijzonder slecht en dreunen hun teksten op alsof ze die van een autocue aflezen, wat ze pogen te compenseren met wilde, zogenaamd passionele bewegingen. Maar ze krijgen ook niet bepaald kwalitatief materiaal om mee te werken.

Uit alle macht wordt gepoogd de kijker te overtuigen van de goedheid van de hoofdpersonen. Zo zien we direct al hoe Juan een homofoob uit zijn band gooit en water geeft aan een dorstige vluchteling. Niet bijzonder indrukwekkende acties; ieder mens met een beetje integriteit draait zijn hand hier niet voor om. Maar als we Juan kleren zien stelen om uit te delen aan een stel kinderen wordt duidelijk dat we echt moeten geloven dat hij een soort moderne Robin Hood is.

Ook Juans vrouwelijke tegenhanger Lola moet aan dit spervuur van ophemeling geloven. Als enige leerling in haar klas weet ze iets te vertellen over milieuvervuiling en ze weigert zowaar het plastic tasje bij een paar niet al te dure schoenen. Ze is vast een heilige. Naast Moeder Theresa is Lola ook een ontzettend cliché: het rijke meisje met de vader die de woonwijk van haar geliefde wil platgooien voor een winkelcentrum en de afstandelijke moeder die alleen maar met werk bezig is.

Zo zijn er nog veel meer stereotypen, allemaal even onorigineel en geforceerd. Uiteraard ontbreekt de homoseksuele beste vriend niet. Met zo'n script is het geen wonder dat de acteurs zo ongeïnspireerd acteren. De personages komen door dit alles ontzettend nep over. Zoals wel vaker in soaps komen heftige onderwerpen slechts vluchtig aan bod en krijgen ze nauwelijks enige uitwerking.

In tegenstelling tot wat het affiche doet vermoeden bevat I Love You and It Hurts geen tragische romance à la Romeo en Julia, maar een onvolwassen verliefdheid van twee emotionele pubers. De makers lijken er haast vanuit te gaan dat de kijker wel zal snappen dat de liefde tussen een rijk meisje en een jongen van de straat niet mogelijk is. Dat ze zich hiermee beroepen op een achterhaald cliché maakt het moeilijk te verteren dat de serie als zeer vernieuwend wordt gepromoot.

Het liefdesverhaal is weinig overtuigend of meeslepend. Juan en Lola zoeken elkaar vrolijk op en maken samen muziek, maar het probleem dat deze geliefden horen te hebben, de tegenstelling tussen rijk en arm, komt niet over. Er zijn geen ouders die de omgang strikt verbieden of onbegrip hebben voor elkaars sociale klasse, maar vooral ruzietjes die nergens over gaan. Tussen de twee hoofdpersonen is daarnaast geen chemie te bespeuren. Maar wat verwacht je ook met zulke slechte acteurs.

Gelukkig is hier en daar een leuk liedje te horen. De muziek is zeer uiteenlopend: dan weer opgeschoten rap, vervolgens een zijige ballad met dito dansmoves. Dat daarin geen harmonie te bespeuren is, is mogelijk een bewuste keuze om de tegenstellingen te benadrukken, maar het verstoort wel de dynamiek van de soundtrack. Ook irritant is dat alle nummers heel duidelijk geplaybackt worden. Dit gebeurt wel vaker, maar het is zelden zo goed zichtbaar dat er op een andere toonhoogte of volume gezongen wordt.

De dans wordt blijkbaar belangrijker gevonden, maar die stelt helaas niet veel voor. Wanner Lola zich aan balletbewegingen waagt wordt duidelijk dat haar vertolker geen training heeft gehad; verder dan wat flapperen met haar handen en zich verschuilen achter effecten komt ze niet. Voor echte dansers en dansliefhebbers is dit een doorn in het oog.

Er is weinig innovatiefs aan I Love You and It Hurts. De semi-poëtische voice-over vol pseudowijsheid is vooral irritant, de alles-komt-op-magische-wijze-steeds-weer-goed-verhaallijnen zijn onrealistisch, het handelen van de personages klopt niet bij hun karakters en het verhaal stevent al vanaf de eerste aflevering af op een zeer voorspelbare ontknoping. Gelukkig zijn er prima alternatieven beschikbaar. Wie een serie wil zien waarin de liefde tussen een rijk meisje en een arme jongen geportretteerd wordt op een originelere manier en met betere muziek, is bijvoorbeeld het Spaanse Entrevías aan te raden.

★★☆☆☆

I Love You and It Hurts is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter', de seriemoordenaar uit de gelijknamige hitserie trouwde met zijn zus, hoe is het nu met hem?
Series / Featured

'Dexter', de seriemoordenaar uit de gelijknamige hitserie trouwde met zijn zus, hoe is het nu met hem?

Hoe is het nu met Michael Hall, de acteur die 'Dexter' zo indrukwekkend speelde?

De serie Dexter was zeer populair en liep van 2006 tot 2013. De hoofdrolspeler was de charismatische seriemoordenaar Dexter Morgan, die subliem werd gespeeld door acteur Michael C. Hall.

Dexter Morgan is een forensisch analist bij de politie van Miami die 's nachts als seriemoordenaar opereert. Hij is echter een seriemoordenaar met een moreel kompas, in zoverre dat hij alleen andere criminelen doodt. Zijn strijd tussen zijn drang om te doden en zijn verlangen naar een normaal leven is een intrigerend onderdeel van de serie.

Michael C. Hall


Na zijn succes in Dexter speelde Hall, die geboren werd op 1 februari 1971, in diverse toneelstukken zoals Hedwig and the Angry Inch. Hij was overigens al voor zijn rol als Dexter een bekende acteur door zijn rol als David Fisher in de succesvolle tv-serie Six Feet Under.

In 2010 onthulde hij dat hij leed aan de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Hij herstelde na succesvolle behandeling en keerde terug als Dexter.

Gescheiden


Hall is twee keer gescheiden, zijn laatste huwelijk was met actrice Jennifer Carpenter die in Dexter zijn zus, Debra Morgan speelde.



Kijk de serie op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze actieserie houdt Netflix nu al een maand lang volledig in de greep
Series / Nieuws

Mysterieuze actieserie houdt Netflix nu al een maand lang volledig in de greep

De serie 'Who Is Erin Carter' scoort uitstekend in de eerste maand op Netflix.

De nieuwe serie Who Is Erin Carter? scoort nog altijd uitstekend op Netflix. De serie kwam in de eerste dagen na het verschijnen gelijk de top 1o van de meest bekeken series in en staat daar nu, drie weken later, nog altijd in.

De serie gaat over Erin Carter (gespeeld door Evin Ahmad, die bekend is van het enigszins op Mocro Maffia lijkende Snabba Cash), een Britse lerares die een ogenschijnlijk rustig leven leidt in een schilderachtig Spaans kustdorpje. Ze is getrouwd met Jordi en samen hebben ze een dochter.

Wie is ze?


Wanneer Erin en haar dochter toevallig getuige zijn van een gewelddadige overval in een plaatselijke supermarkt, toont ze verrassende vechtskills. Vanaf dit moment is natuurlijk de vraag: hoe komt ze aan deze skills en welk bijzonder verleden draagt Erin met zich mee?

De serie, die op IMDb een 6,5 krijgt, is een mooie mix van actie, drama en mysterie die ons als kijker op een goede manier weet te boeien. De vraag blijft dan ook Who Is Erin Carter?.



Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: de eerste foto's uit 'Percy Jackson'-serie van Disney+
Series / Nieuws

Eindelijk: de eerste foto's uit 'Percy Jackson'-serie van Disney+

Fans krijgen een heel leuk voorproefje van de nieuwe fantasy-serie.

Over drie maanden is het dan eindelijk zover: Dan gaat Percy Jackson & The Olympians in première op Disney+. De verwachtingen voor de fantasy-serie zijn gigantisch groot.

De boekenserie waar de Disney-serie op gebaseerd zal zijn is namelijk razend populair. Een eerdere verfilming uit 2010 kreeg een wat wisselende ontvangst. Volgens schrijver Rick Riordan zal de serie een trouwe verfilming worden van zijn boek.

Foto's


Recentelijk werden fans al getrakteerd op een korte teaser trailer. Nu zijn er ook een stel foto's vrijgegeven, en daar wordt razend enthousiast op gereageerd. Vooral een specifieke foto laat de harten van fans sneller kloppen.

We zien namelijk een beeld uit een populaire scène onder fans. Helaas paste die scène niet in de eerdere verfilming uit 2010. In de scène vaart hoofdpersonage Percy Jackson samen met Annabeth door een tunnel in een waterpark.

Disney+


Bekijk de veelbelovende foto's hieronder. Percy Jackson & The Olympians gaat op 20 december in première op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Walking Dead'-serie: "Doet denken aan The Last of Us"
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-serie: "Doet denken aan The Last of Us"

Heeft The Walking Dead: Daryl Dixon iets te veel naar The Last of Us gekeken of zijn de gelijkenissen puur toeval?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

[b]In de nieuwe The Walking Dead-spinoff TWD: Daryl Dixon krijgt Daryl (Norman Reedus) de taak om 12-jarige Laurent (Louis Puech Scigliuzzi) door het post-apocalyptische Frankrijk te leiden om de mensheid te redden. Klinkt bekend? Dat komt doordat dit zowat letterlijk het plot is van The Last of Us.

In beide series zijn Laurent en Ellie (Bella Ramsey) speciaal. Laurent is namelijk "voorbestemd om de nieuwe messias te zijn die de heropleving van de mensheid zal leiden", terwijl Ellie immuun is tegen het virus.



Andere parallellen


In de aflevering 'Alouette' van Daryl Dixon en 'Look for the Light' van The Last of Us hebben opvallend genoeg hetzelfde thema. Namelijk de 'wonder'-geboortes van de jonge kinderen.

De moeder van Laurent werd gebeten door zombies en gereanimeerd tijdens de bevalling. In The Last of Us werd onthuld dat de moeder van Ellie tijdens de bevalling gebeten en geïnfecteerd werd, wat Ellie's immuniteit verklaart.



Vergelijkbare series


Greg Nicotero, de uitvoerend producent van Daryl Dixon erkende de vergelijkbare concepten. Hij zei dat de gelijkenissen echter alleen te maken hebben met een trope die in veel films, series en videogames gebruikt wordt. Namelijk het eenzame buitenbeentje en de jongere metgezel.

Bekijk hieronder tweets over de gelijkenissen en stream The Last of Us op HBO Max en The Walking Dead: Daryl Dixon op Prime Video.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Billy Miller overleden op zeer jonge leeftijd: uit welke series kennen we hem?
Series / Nieuws

Acteur Billy Miller overleden op zeer jonge leeftijd: uit welke series kennen we hem?

Het lijkt er op dat ook voor deze acteur de wereld net even iets te veel was.

Het trieste nieuws is naar buiten gekomen dat acteur Billy Miller op 43-jarige leeftijd om het leven is gekomen. Hij was bij het grote publiek vooral bekend wegens zijn vele rollen in Amerikaanse soapseries.

Hoewel officieel nog niets naar buiten is gekomen over de doodsoorzaak, was wel bekend dat Miller al een tijd worstelde met manische depressie. Het nieuws kwam hard aan bij zijn naaste vrienden en collega's.

Daytime-vedette


Zijn eerste rol had hij in de serie CSI: New York, in 2006. Zijn echte doorbraak kwam in 2008 toen hij gecast werd in de populaire Amerikaanse soapserie The Young and the Restless als de verwende rijkeluiszoon Billy Abbott.

Na een aantal gastoptredens was het publiek zo idolaat van hem dat hij een vast castlid werd, en won uiteindelijk drie Emmy-awards voor zijn rol. Na een aantal andere projecten kwam hij in 2014 weer terug naar de soaps, in de serie General Hospital.

Niet alleen soaps


Naast zijn succes op de televisie heeft hij ook uitstapjes naar het grote scherm gemaakt. Zo was hij in 2014 te zien in de film Bad Blood en een jaar later speelde hij een rol in de door Clint Eastwood geregisseerde American Sniper, naast acteur Bradley Cooper.



Momenteel heeft de hitserie Suits op Netflix een tweede leven gekregen. Maker van de serie, Aaron Korsh, vertelt ook bedroefd te zijn. Miller speelde in het vierde seizoen van Suits de rol van Marcus Specter.

Kijk nog eens naar Miller's werk in de hitserie Suits op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.