Een van de beste series van 2023 staat nu op Netflix: "kippenvelmomenten"

Een van de beste series van 2023 nu op Netflix

De Duitse miniserie Liebes Kind op Netflix is een serie om direct te gaan kijken!

Bram de Groot, 18-09-2023 22:48

De afgelopen jaren verschenen er heel wat kleinere producties op Netflix die zeker de moeite waard zijn. Dit jaar lijkt de Duitse miniserie Liebes Kind een van de grootste verrassingen te zijn.
De serie Liebes Kind komt van bedenkers Isabel Kleefeld en Julian Pörksen en je ziet rollen van Kim Riedle, Naila Schuberth en Julika Jenkins. Sinds 7 september staat de serie op Netflix.

Liebes Kind

De Netflix Original is ook bekend onder de titel Dear Child en het verhaal geeft een beeld op de mensheid die we eigenlijk niet graag zien. De serie is namelijk gebaseerd op een roman van de Duitse schrijver Romy Hausmann die zijn verhaal weer baseerde op twee gruwelijke ontvoeringszaken uit Oostenrijk.

De serie is ondertussen veel besproken in de Nederlandse media en bij het koffiezetautomaat, en dat is niet geheel gek gezien het spannende verhaal. Op Rotten Tomatoes is er nog geen Tomatometer-score, maar de publieksscore staat op een prima 85 procent. De IMDb noteert een 7,4/10.

"Kippenvelmomenten"

FilmTotaal-recensent Naomi Klees zag de serie en kwam tot drie sterren. Ook zij weet dat de serie behoorlijk populair is: "Menig platform bestempelt deze miniserie als beste in haar genre, met alle lof voor de acteerprestaties en perfect uitgekiende kippenvelmomenten."


Klees bleek dus iets minder onder de indruk, aangezien de serie volgens haar "niet met kop en schouders boven andere misdaadseries uitsteekt, maar wel dermate intrigerend is dat je onbewust hardop gaat speculeren over de volgende wending in het verhaal."

Zes afleveringen

Wil je de miniserie met zes afleveringen graag zien, dan vind je deze nu hier op Netflix en op dit moment weet deze ook indruk te maken in de Netflix Top 10.


In Dear Child zien we hoe een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap. Vervolgens leidt ze onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.Lees meer over: Liebes Kind, Dear Child, Netflix, Duits, Miniserie, Kim Riedle, Naila Schuberth

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam