search
Netflix zet Nederlandse oorlogsfilm online over de verschrikkingen van WOII
Films / Nieuws

Netflix zet Nederlandse oorlogsfilm online over de verschrikkingen van WOII

De oorlogsfilm van eigen bodem was vanaf 30 maart dit jaar in de bios te zien en daarna bij Pathé Thuis. Vanaf vandaag biedt Netflix hun kijkers de mogelijkheid om hem daar te zien.

Grenzeloos verraad is geregisseerd door Dennis Bots en Thomas Nauw. De film weet overal aardige scores neer te zetten, nu kan je zelf beoordelen bij Netflix wat je van de film vindt.

Bots is ook wel bekend van zijn werk aan afleveringen van Celblok H en de film Oorlogsgeheimen. Nauw pakt met deze speelfilm zijn regiedebuut.

Het verhaal


We volgen de Duits-Nederlandse officier Mengelberg, die na een tragische gebeurtenis, naast de verschrikkingen van de oorlog, een drastisch besluit neemt.

Uiteindelijk wordt hij naar Nederland overgeplaatst en besluit hij een familie te helpen onderduikers te verbergen. Wanneer de SS hier lucht van lijkt te krijgen, is niet alleen hij, maar ook alle mensen die hij probeert te helpen, in gevaar.

Cast


In deze film zien we Peter Nillisen, Dirk Gunther Mohr, Ingrid Bisschop, Berit van de Wouw, Dennis van Ooyen, Kai Kolder, Roy van Kleef en Andreas Lessig.



Reacties zover


Tot zover weet de film bij MovieMeter een nette 3.18/5 neer te zetten. Een van de kijkers vertelt, "Kijkend naar het acteerwerk is het Peter Nillesen en zijn tegenspeler Dirk Gunther Mohr die de film dragen. De rest van de cast is een mix van ervaren acteurs, re-enactment groepen en lokale vrijwilligers, waarvan sommigen weinig tot geen acteerervaring hadden. Dit heeft als gevolg dat een aantal scènes wat houterig overkomen. Echter daarvoor terug krijg je wel dat de Duitsers, Russen, Fransen en Britten gewoon hun eigen taal spreken! Dat is TOP!".

Een andere kijker bij de site zegt, "Zeer knap gemaakte film. Sterk gefilmd en fijn dat ieder zijn eigen taal sprak wat de film goed doet. Voor mij een dikke aanrader." Op IMDb pakt de film momenteel een score van 6.7/10 en bij Rotten Tomatoes vinden we nu nog niets terug over de film, maar grote kans dat we dat later een keer kunnen zien.

Kijken bij Netflix


Vanaf donderdag 21 september is het zover, je kan dan de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen