search
Onverwachte update: krijgen we een tv-versie van deze bloederige fantasy-franchise?

Onverwachte update: krijgen we een tv-versie van deze bloederige fantasy-franchise?

De plannen liggen er sinds 2017, volgens de regisseur staat er een en ander te gebeuren.

Valeria Milić
De Underworld-films hebben tot op de dag van vandaag een trouwe fanbase. De eerste film kwam uit in 2003 en was tot verrassing van velen een hit. Drie films volgden, waarvan de laatste in 2016 uitkwam.

Nadat de serie zes jaar geleden officieel werd aangekondigd werd er echter niets meer over vernomen. In een interview met Entertaintment Weekly had regisseur Len Wiseman echter goed nieuws: de makers zijn met concrete dingen bezig.

Toekomst voor de franchise


In Underworld maken we kennis met de vampier Selene (Kate Beckinsale), De vampiers zijn in een staat van oorlog met de weerwolven, oftewel de lycans. Selene is uit op wraak aangezien haar familie is vermoord door lycans. Een en ander wordt er niet eenvoudiger op wanneer ze de menselijke Michael (Scott Speedman) ontmoet, die opgejaagd wordt door de lycans.

Het interview met Wiseman vond plaats naar aanleiding van het 20-jarige jubileum van de eerste Underworld-film. Toen de regisseur rechtstreeks naar de serie werd gevraagd antwoordde hij het volgende: "Er wordt aan gewerkt. Ik mag er momenteel nog niet teveel over vertellen, maar er is zeker een toekomst voor 'Underworld'".

Wiseman gaf daarnaast aan dat de toon van de serie, evenals de visuele stijl, zullen afwijken van de filmserie. Wel zullen de kijkers personages uit de films terug gaan zien. Het is tot op heden nog niet duidelijk of er sprake is van een vervolg, een reboot dan wel een spin-off. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Aanbevolen artikelen