De beste scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Op Apple TV+ staat sinds enige tijd het tweede seizoen van 'Foundation' en deze mag je niet missen.

Bram de Groot, 22-09-2023 06:40

De series van Apple TV+ komen niet altijd even groots in het nieuws en dat komt vooral doordat de streamingdienst een beperkter aantal abonnees heeft dan bijvoorbeeld Netflix, HBO Max en Disney+. Een van de beste scifi-series van dit moment staat echter juist op de dienst van Apple.
Die serie heet Foundation en het eerste seizoen verscheen in september 2021. Dat seizoen werd goed, maar wat wisselend ontvangen. Het tweede seizoen staat echter nog altijd op de volle 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Foundation

De serie komt van bedenkers David S. Goyer en Josh Friedman en is losjes gebaseerd op de boekenreeks van Isaac Asimov. Je ziet de mooie namen Jared Harris, Lee Pace en Lou Llobell in de belangrijkste rollen.

Foundation gaat over de wiskundige Hari Seldon (Harris) die de wetenschap 'psychogeschiedenis' gebruikt om het einde van het huidige Galactische Rijk te voorspellen. Hij voorspelt dat de tijd tussen dit Galactische Rijk en het volgende rijk 30 duizend jaar zal duren. Samen met een groep bannelingen wil hij dit voorkomen.

Op naar het derde seizoen

Hoewel nog onduidelijk is of er een derde seizoen komt, eindigt het tweede seizoen wel met een hoop vragen. Zo vindt ook SerieTotaal-recensent Terence Shea die drie sterren geeft aan het tweede seizoen.


"Het is wel een emotionele afsluiter en ook de andere plotlijnen weten het hart te raken. Deze wiskundige ruimteserie, die eigenlijk gaat over een historisch moment, mikt voornamelijk op het intellect. Fijn dat dit niet geheel emotieloos blijft," schrijft Shea.

Snel kijken?

De serie met indrukwekkende visuele effecten en tot op heden twintig afleveringen vind je gewoon hier op Apple TV+.


Lees meer over: Foundation, Apple TV, David S Goyer, Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in