search

Ons nieuws van vrijdag 22 september 2023

Pas op: Deze duistere horrorfilm verdwijnt binnenkort van Netflix
Films / Video/clip/featurette

Pas op: Deze duistere horrorfilm verdwijnt binnenkort van Netflix

De horrorfilm 'The Amityville Horror' uit 2005 is nog maar tot en met 30 september te streamen bij Netflix. Kijk hem snel voordat hij van de dienst verwijderd is.

De film is een remake van 'The Amityville Horror' uit 1979 en gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Anson. Regisseur van de film is Andrew Douglas.

Regisseur Douglas is niet alleen bekend van deze film maar heeft ook films op zijn naam staan zoals Strokes of Genius en Searching for the Wrong-Eyed Jesus.

Cast


In de film zien we onder meer Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett, Rachel Nichols, Jesse James en Chloë Grace Moretz.

Synopsis


We gaan terug naar het jaar 1975 waarin we zien dat George en Kathy Lutz samen met hun kinderen verhuizen. Hun droomhuis staat in Amityville, New York.Het duurt niet lang voordat hun droom veranderd in een grote nachtmerrie als zij een paar weken na hun intrek, worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

Puik werk


Bij MovieMeter weet de film een aardige 3.1/5 te scoren. Kijker Mr-Mcmovie vertelt over de film, "Andrew Douglas heeft puik werk geleverd met deze remake en heb me na lange tijd zeer goed genoten en zat helemaal in de film en lekker aan het scherm gekluisterd.".Kijker Gang_Star zegt over de film, "De film is geregeld vrij donker wat de nodige sfeer met zich meebrengt, maar toch weet de regisseur op het gebied van horror niet alle mogelijkheden volledig te benutten. Zo is de film qua spanning zeker niet optimaal en kent het maar weinig gore of meer psychologische horror waardoor de film toch wat simpel overkomt.".

Snel kijken


Je hebt nog tot en met 30 september om The Amityville Horror te zien. Kijk hem nog snel bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De oogverblindende Sofía Vergara is onherkenbaar in de Netflix-misdaadserie 'Griselda'
Series / Trailer

De oogverblindende Sofía Vergara is onherkenbaar in de Netflix-misdaadserie 'Griselda'

Vergara is La Jefa ('de baas') ten voeten uit als de Colombiaanse drugskoningin Griselda Blanco.

Sofia Vergara is niet te herkennen in de aankomende miniserie over Griselda Blanco, een sluwe en meedogenloze drugskoningin. Blanco richtte eigenhandig een van de meest winstgevende internationale drugskartels op.

Blanco was een illegale emigrant die met haar echtgenoot en hun vier kinderen in New York neerstreken. Daarnaast verwezenlijkte Blanco ook andere ambities.

Charme en meedogenloosheid


Een van de redenen dat Blanco zo succesvol was was doordat zij haar charme inzette en op de juiste momenten meedogenloos wist te zijn. In de zes afleveringen die de serie telt zien we Blanco navigeren tussen haar familie en de dodelijke zaken waar zij zich mee bezighoudt.

Vergara is tevens betrokken als producent van de serie, waarbij ook de makers van Narcos betrokken zijn. De actrice heeft duidelijk een uitdaging in het neerzetten van de ijzingwekkende figuur van "De Peetmoeder". Zowel de huismoeder als de drugskoningin komen naar voren in Blanco's weg naar de top van de keiharde drugswereld van New York en Miami.

Griselda is vanaf 25 januari 2024 te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oeps: de nieuwe posters van 'Loki' zijn niet om aan te zien
Series / Nieuws

Oeps: de nieuwe posters van 'Loki' zijn niet om aan te zien

Disney+ had iets meer haar best kunnen doen voor de nieuwe Loki-poster.

Fans keken al een hele tijd uit naar de nieuwe poster van de hitserie Loki. Deze zijn nu eindelijk uitgekomen, maar niet helemaal zoals fans hadden gehoopt. Op sociale media wordt de poster zelfs helemaal belachelijk gemaakt.

Over twee weken is Loki te zien op Disney+ en de marketing is dus in volle gang. Er zijn nieuwe trailers gemaakt en dus een paar nieuwe posters. Achteraf gezien hadden die posters misschien nog iets meer aandacht nodig.

Een verpeste poster


Op de poster is Loki te zien in een outfit die al in eerdere posters en in de nieuwe trailer is onthuld. Verder zijn ook de wijzers van een klok te zien die al vanaf het begin een grote rol speelde in de posters. In theorie is het een goede poster, alleen de uitwerking is wat minder.De nieuwe Loki-poster krijgt namelijk veel negatieve reacties van Marvel-fans die het hoofd van Tom Hiddleston vergelijken met een Hot Toys-figuur van zijn MCU-personage Loki. Dit kan niet de bedoeling zijn geweest.

Slechte reacties


Sommige fans vragen zich af hoe Marvel het voor elkaar heeft gekregen om "zo’n mooi gezicht als dat van Tom Hiddleston" helemaal te bewerken zodat hij er "niet meer als een mens uitziet". Anderen zeggen dat "hij eruit ziet als een Hot Toys-figuur".

Bekijk hieronder de reacties en stream Loki op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom cancelde Netflix deze gave mysteryserie: juist ijzersterk ontvangen
Series / Nieuws

Waarom cancelde Netflix deze gave mysteryserie: juist ijzersterk ontvangen

Fans werden achtergelaten met een grote cliffhanger toen Netflix plotseling deze serie cancelde.

Het is tegenwoordig niet slim om heel erg gehecht te raken aan een goede serie, want er is een grote kans dat deze plotseling wordt geannuleerd. Het ergste van alles is dat een serie extreem succesvol kan zijn en een maand later ineens het slechte nieuws krijgt.

Deze serie had nog heel veel potentie, maar werd veel te snel gecanceld tot het verdriet van alle fans. Geen enkele petitie of hashtag op sociale media kon de serie nog redden.

The Society


Deze serie is perfect voor iedereen die van dystopische verhalen zoals The Hunger Games houdt. The Society is ongetwijfeld één van de beste series op Netflix over dit onderwerp.

Gebaseerd op de boekenreeks Gone van Michael Grant, treft een groep tieners hun stad helemaal verlaten aan. Hun ouders zijn weg, alle kinderen en zelfs alle dieren.

Meteen gecanceld


Hoewel de serie heel erg populair was, werd deze na seizoen 1 al meteen gecanceld. Dit liet fans achter met een grote cliffhanger, waar nooit antwoord op is gegeven.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Society op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gave scifi-serie werd veel te vroeg door Netflix gecanceld
Series / Nieuws

Deze gave scifi-serie werd veel te vroeg door Netflix gecanceld

Netflix had meer vertrouwen moeten hebben in deze geweldige serie.

Netlfix heeft er wel een handje van om populaire series plotseling te cancelen. Het is een trend van de laatste tijd, maar helaas voor fans is dit al vele malen vaker gebeurd. Zo ook met deze gave scifi-serie.

Fans maken tegenwoordig ook veel vaker petities om hun favoriete series een nieuw leven te geven. Af en toe lukt dit, maar meestal niet. Deze scifi-serie had nog veel meer seizoenen moeten krijgen, maar helaas is dat niet gelukt.

Sense8


Sense8 vertelt het verhaal van acht mensen die erachter komen dat ze door een psychische connectie met elkaar verboden zijn. In het eerste seizoen probeert de groep erachter te komen waarom en hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Seizoen 1 en 2 hebben heel veel positieve reacties gekregen over het acteerwerk, de cinematografie en de muziek. Bovendien werd de serie geprezen door de manier waarop LGTBQ+-thema’s werden besproken.

Toch geen derde seizoen


De serie was goed op weg voor een derde seizoen, maar werd uiteindelijk geannuleerd vanwege een cliffhanger. Deze werd pas een jaar later opgelost, waarna de finale van 2,5 uur pas veel later te zien was.

Bekijk hieronder de trailer en stream Sense8 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteerdebuut Kim Kardashian in 'American Horror Story' zorgt voor verbaasde reacties
Series / Nieuws

Acteerdebuut Kim Kardashian in 'American Horror Story' zorgt voor verbaasde reacties

Het lijkt erop dat Kim Kardashian misschien niet zo'n slechte toevoeging is aan 'American Horror Story' als mensen van tevoren vreesden...

Kim Kardashian is in het nieuwe seizoen van American Horror Story voor het eerst te zien als actrice. En zoals verwacht heeft de eerste aflevering voor heftige reacties gezorgd bij kijkers, die vooral verbaasd bleken te zijn.

Seizoen 12 van American Horror Story, getiteld Delicate, ging in première op 20 september. In het seizoen zien we hoe actrice Anna Victoria Alcott (Emma Roberts) meerdere mislukte pogingen tot IVF ervaart. Hoewel ze nog steeds een gezin wil, vermoedt Anna al snel dat iets haar op het oog heeft en haar streven naar moederschap in gevaar brengt.

Potentieel


Tot de verrassing van sommige fans kreeg Kardashian een rol in de serie, waarin ze een personage speelde genaamd Siobhan Walsh. Veel kijkers waren geschokt en teleurgesteld na deze mededeling. Maar nu de eerste aflevering is uitgezonden zijn fans verbaasd, en niet op een negatieve manier.

Kijkers zien namelijk behoorlijk wat potentieel en zijn positief verrast als het aankomt op Kardashians acteerkunsten. Hoewel niet alle reacties op social media dolenthousiast zijn, zijn de reacties minder negatief dan verwacht.

Reacties


Bekijk hieronder een aantal van de reacties:

De meeste mensen dachten dat een reality-tv-figuur als Kardashian de rol niet effectief op zich zou kunnen nemen. Sommigen vreesden zelfs dat seizoen 12 van American Horror Story het begin van het einde zou zijn voor AHS.

Lady Gaga


Kardashian was echter niet de eerste persoon waarmee American Horror Story een verrassende castingkeuze maakte. Lady Gaga debuteerde in 2015 in American Horror Story: Hotel. Hoewel ze bekendstaat om haar zangcarrière, was de rol het begin van haar acteercarrière en won ze er zelfs een Golden Globe mee.Wie weet is dit ook wel het begin van Kardashians acteercarrière. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 12 in Nederland te zien zal zijn. De vorige seizoenen van American Horror Story bekijk je op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er nog een negende seizoen voor 'Homeland'?
Series / Nieuws

Komt er nog een negende seizoen voor 'Homeland'?

Is het verhaal van 'Homeland' afgerond of komt er nog een seizoen?

Van de succesvolle en langlopende serie Homeland zijn al een tijdje geen nieuwe afleveringen verschenen. Betekent dit dat de serie tot zijn einde is gekomen, of kunnen we toch nog een nieuw seizoen verwachten in de toekomst?

Homeland telt tot nu toe 96 afleveringen, verspreid over acht seizoenen. De serie volgt een CIA-operatie officier met een bipolaire stoornis, Carrie Mathison. In 2011 werd het eerste seizoen uitgezonden, dat gelijk goed werd ontvangen door zijn verbazingwekkende en toch verantwoorde weergave van de Global War on Terrorism.

Laatste seizoen


De serie heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder Emmy Awards, Peabody Awards, Golden Globe Awards en nog veel meer. Daarnaast is de serie de hoogst gewaardeerde en meest bekeken serie van Showtime.

Helaas betekent dit succes niet dat Homeland eeuwig door kan gaan. Showtime heeft de serie dan ook helaas na acht seizoenen geannuleerd. Op 9 februari 2020 werd de eerste aflevering van seizoen 8 uitgezonden. Het seizoen eindigde op 26 april 2020, na 12 afleveringen.

Gepland


Op 2 augustus 2019 onthulde Showtime dat het achtste seizoen het laatste van de serie was. Voor alle duidelijkheid: dit was geen overhaaste beslissing. Showrunner Alex Gansa had oorspronkelijk gepland dat de serie acht seizoenen zou duren. In september 2016 vertelde Gansa aan Deadline dat hij en zijn team "een einde aan de serie zouden schrijven in seizoen 8".Aan het einde van de serie deelden een aantal castleden ook berichten op social media als afscheid van de serie. Mandy Patinkin (Saul Berenson), plaatste een sentimentele video op Facebook.

Afscheid


En ook Maury Sterling (Max) plaatste ook een afscheidsbericht op Instagram. Hierin vertelt hij dankbaar te zijn en noemt hij de serie een van de beste ervaringen uit zijn leven.

Bekijk op instagram


De acht seizoenen van Homeland zijn te bekijken op Disney Plus en Videoland.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Nightmare on Elm Street'-engerd Robert Englund over 'Stranger Things 5': keert hij terug voor meer Victor Creel?
Series / Nieuws

'Nightmare on Elm Street'-engerd Robert Englund over 'Stranger Things 5': keert hij terug voor meer Victor Creel?

Robert Englund was een perfecte toevoeging aan de 'Stranger Things'-cast in seizoen 4, maar keert hij ook terug in seizoen 5?

In seizoen 4 van Stranger Things zagen we horroricoon Robert Englund in de rol van Victor Creel, de vader van Henry Creel (beter bekend als Vecna). In het vijfde en laatste seizoen zal het verhaal rondom Vecna afgerond moeten worden, dus vragen fans zich af: keert Englund weer terug in de serie?

Toen Englund onlangs met fans sprak op Terror Con, legde hij uit dat hij graag terug zou willen komen en dat de makers van de serie het idee ook al geopperd hebben. Maar het valt nog te bezien of het zal gebeuren.

Victor bezoeken


"In seizoen 4 van Stranger Things is er een scène waarin Natalia [Dyer] door een soort Nightmare on Elm Street-droomlandschap loopt. Ik hoorde de voice-over van Vecna, mijn zoon Vecna zegt: 'Ah, oude Victor. Ik herinner me hem nog goed. Misschien moet ik hem eens bezoeken'", vertelde Englund.

"Dus ze hebben in seizoen 5 de keuze om me op beeld te vermoorden of gewoon aan het publiek te vertellen dat Vecna me heeft vermoord. Ze hebben het ter sprake gebracht, maar er zijn veel dingen die ze moeten afronden. Het zou leuk zijn voor mij om dat te doen".

Auditie


Hoewel Englund uiteindelijk de perfecte keuze was om Victor te spelen (vooral omdat Vecna als personage geïnspireerd was door Englunds iconische rol als Freddy Krueger), onthulden Matt en Ross Duffer eerder dat het Englund was die zelf een auditietape voor de rol had ingezonden."Ik wou dat het ons idee was, of zelfs van onze castingdirecteur. Hij heeft gewoon een tape ingezonden, en dat is het gekke eraan", onthulde Matt Duffer aan Variety. "We keken naar al die audities voor Victor en dan, precies in het midden, ligt Robert Englund middenin een badkuip terwijl hij een monoloog aflevert".

Het lot


De filmmaker vervolgde: "Het was raar, want op dat moment was het heel duidelijk dat dit seizoen geïnspireerd was door de Nightmare [on Elm Street] films. En Vecna, onze nieuwe slechterik, was duidelijk geïnspireerd door Freddy, en Robert kan dat op geen enkele manier hebben geweten. Dus het voelde gewoon als het lot".Bekijk Stranger Things op Netflix. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 5 zal verschijnen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen had tijdens de opnames issues met deze 'The Big Bang Theory'-collega
Series / Featured

Iedereen had tijdens de opnames issues met deze 'The Big Bang Theory'-collega

Het leven op de set van 'The Big Bang Theory' was soms net als het leven op een willekeurig kantoor.

Op de set van de absolute hitserie The Big Bang Theory verliep niet alles altijd even vlekkeloos. Net als in het echte leven, zijn er, ook op de set van een serie, leuke en minder leuke collega's. Ook op de set van The Big Bang Theory liep er een nogal lastig collega rond.

Tijdens de opnames van The Big Bang Theory was dat Kunal Nayyar, die Raj Koothrappali speelde. Hoewel hij het allemaal niet zo slecht bedoelde, werd Nayyar als de lastigste persoon om mee samen te werken gezien.

Galecki


Volgens medespeler Johnny Galecki, die Leonard speelde, zat Nayyar opvallend vaak fout. "Het was misschien wel charmant in sommige gevallen, maar het moet vermoeiend zijn geweest om telkens verkeerde informatie te krijgen als je een simpele vraag stelde."

Een andere ster van The Big Bang Theory, Mayim Bialik, herinnerde zich hoe Nayyars positieve houding niet altijd overeenkwam met de sfeer van het team. "Bij een prijzenshow verloren Jim en ik al vrij snel en daar baalden we flink van. Kunal zei: 'Maar we zijn allemaal samen, we houden van elkaar.' En we dachten allemaal: 'Het is te vroeg! Niemand wil nu nog proosten of zich goed voelen, geef ons even de tijd dit te verwerken".

Cuoco


Kaley Cuoco, die Penny speelde, had problemen met de parkeerstijl van Nayyar. Nayyar had altijd extra ruimte nodig voor de deuren van zijn auto, omdat ze omhoog openden, daar was regelmatig gedoe over met Cuoco.Onschuldig geklaag


De rest van de cast heeft derhalve wel wat over hem geklaagd maar veelal op een grappige en zachtaardige manier, ze konden uiteindelijk dus wel degelijk goed met hem opschieten.

Als je wilt genieten van enkele van Nayyar's beste momenten als Raj Koothrappali, kun je The Big Bang Theory streamen op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie 'Winning Time' helaas gecanceld door HBO Max, mogen we toch nog hopen op een derde seizoen?
Series / Nieuws

Topserie 'Winning Time' helaas gecanceld door HBO Max, mogen we toch nog hopen op een derde seizoen?

Wij kunnen geen genoeg krijgen van 'Winning Time'. Pakt iemand de handschoen op voor een derde seizoen?

HBO Max heeft helaas besloten de stekker te trekken uit de fantastische serie Winning Time. Het tweede seizoen zal dus het laatste seizoen zijn. Of toch niet?

De serie gaat over de opkomst van de succesvolle basketbalploeg The La Lakers aan het begin van de jaren '80. De serie is ook voor de niet-sportliefhebbers zeer bekijkenswaardig. Één van de bedenkers van de serie gaf op Twitter (X) al aan dat dit niet het einde was waarop hij had gehoopt: "Dit was niet het einde dat we in gedachten hadden. Maar we zijn niets dan dankbaar en vol liefde. #winningtime".

1984


Het tweede seizoen van de serie eindigt na De NBA Finale van 1984 en dat betekent dat er nog genoeg te vertellen is over de Lakers en zeker ook over Earvin 'Magic' Jonhson.

Qua verhaallijn is een derde seizoen dus zeker nog mogelijk. HBO was ontevreden over de kijkcijfers en heeft de serie daarom stopgezet. Dit hoeft echter niet per definitie te betekenen dat de serie daadwerkelijk verdwijnt. Toen showrunner Kevin Messick werd gevraagd of de serie elders een nieuw thuis zou kunnen vinden, antwoordde hij: "Als het universum meer Lakers wil, weet het universum waar het ons kan vinden."

Iemand anders?


Wij hebben erg genoten van de serie en hopen dat er nog een netwerk is die de serie alsnog oppakt. Gezien het sterrenensemble van de cast zal men snel moeten zijn, voordat de acteurs al elders aan de bak gaan.Op dit moment zijn de eerste twee seizoenen van Winning Time te bekijken op Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar voor meer magie? Disney+ komt in november met vervolg op succesnummer
Series / Nieuws

Klaar voor meer magie? Disney+ komt in november met vervolg op succesnummer

De kerstmagie staat weer voor de deur met een gloednieuw seizoen van de bekende Kerstman.

Fans kunnen zich verheugen op nog meer kersthilariteit met Tim Allen, Eric Stonestreet en nog veel meer, want Disney+ heeft zojuist de releasedatum voor het tweede seizoen van The Santa Clauses aangekondigd.

Vanaf 8 november kunnen twee afleveringen op het platform worden gestreamd, met in totaal zes afleveringen dit seizoen. Komend seizoen blijkt de komst van de kerstman belangrijker dan ooit daar het kerstfeest enorm in populariteit afneemt.

Bekend gezicht


Naast de vertrouwde gezichten doet dit seizoen ook Modern Family-ster Stonestreet mee. Hij zal de rol van Magnus Antas vertolken, een voormalige Kerstman met een eigenaardige geschiedenis op de Noordpool.

Hoofd van Disney Branded Television, Ayo Davis, zegt over dit nieuws: "Deze franchise heeft een blijvende impact gehad op zoveel families, en is echt een deel geworden van hun jaarlijkse kersttradities. Het feit dat we de show nu als een serie kunnen terugbrengen, is echt een cadeau."

Terugkeer gewenst!


Na bijna dertig jaar de Kerstman te zijn geweest, is Scott Calvin nog net zo vrolijk als altijd. Maar naarmate Kerstmis in populariteit afneemt, geldt dat ook voor zijn magie als Kerstman. Scott worstelt om aan de eisen van de baan te voldoen, en er tegelijkertijd te zijn voor zijn familie.Kijk vanaf 8 november het tweede seizoen van The Santa Clauses op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt drie grote series van Marvel en 'Star Wars' uit op Blu-ray en 4K: welke volgen?
Series / Nieuws

Disney+ brengt drie grote series van Marvel en 'Star Wars' uit op Blu-ray en 4K: welke volgen?

Een Blu-ray release is zeldzaam, maar zeker nog niet volledig uitgestorven.

De film- en seriewereld wordt tegenwoordig stevig gedomineerd door streaming. Giganten als Netflix en Disney+ maken de dienst uit in serieland.

Het is dan ook moeilijk om voor te stellen dat er ooit een tijd was waarin fysieke media de norm waren. Videobanden, DVDs en zelfs Blu-rays lijken verleden tijd te zijn. Toch is Disney+ momenteel druk met de fysieke release van maar liefst drie series.

Marvel en Star Wars


Het betreft drie grote en populaire series van de streaminggigant. The Mandalorian seizoenen 1 en 2, Loki seizoen 1 en de mini-serie WandaVision worden in de komende maanden allemaal uitgebracht als luxe 4K Ultra HD steelbook-versie.

Het uitbrengen van streaming-content op DVD gebeurt vaker, maar zeker niet heel vaak. Veel series worden nooit uitgebracht op DVD, en zijn dan ook niet legaal te kijken als ze verdwijnen van de streamingdienst.

Blu-ray


Voor fans van fysieke media is dit nieuws een bron van hoop. Ondanks dat er nog geen berichten zijn over verdere series die op Blu-ray uit zullen komen, bewijst dit dat er nog altijd een publiek is voor Blu-ray's en steelbooks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende thriller uit 2009 trekt enorm veel kijkers op Netflix
Films / Nieuws

Spannende thriller uit 2009 trekt enorm veel kijkers op Netflix

De ruim twee uur durende film met een steengoede cast weet de derde plek te veroveren in de Netflix Top 10. Stream hem nu bij de dienst.

State of Play weet goed te scoren bij de diverse sites. Ook op IMDb zien we dat de film een goede 7.1/10 weet te behalen.

Intrigerende thriller


Een recensent van Filmtotaal vertelt over de film, "De diverse personages en verhoudingen worden door de acteurs gelukkig met schijnbaar veel plezier neergezet, en de casting is dan ook optimaal. Russell Crowe is bijvoorbeeld erg geloofwaardig als oude rot in het journalistieke vak en hetzelfde geldt eigenlijk voor Affleck als de gelikte politicus Collins."

Bij Filmtotaal scoort de film 3.5 van de 5 sterren. Bij Rotten Tomatoes scoort de film gemiddeld 79%. "Een slimme en intrigerende thriller met een kwaliteitscast en enkele mooie dramatische momenten.", aldus een van de critici op de site.

Moord en mysterie


We volgen de charmante en onverstoorbare Stephen Collins die als congreslid in de race is voor het presidentschap.Wanneer zijn assistente en minnares op brute wijze wordt vermoord probeert journalist Cal McAffrey het mysterie te ontrafelen. Het ene na het andere obstakel komt tijdens het onderzoek bovendrijven.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Kevin Macdonald, ook wel bekend van eerdere films als The Last King of Scotland, Whitney en The Mauritanian.De sterrencast voor de film bestaat uit Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck, Helen Mirren, Robin Wright, Jason Bateman, Jeff Daniels en Harry Lennis.

Netflix


Als je in bent voor een avond met een topper van een thriller, kijk dan zeker State of Play bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte update: krijgen we een tv-versie van deze bloederige fantasy-franchise?
Series / Nieuws

Onverwachte update: krijgen we een tv-versie van deze bloederige fantasy-franchise?

De plannen liggen er sinds 2017, volgens de regisseur staat er een en ander te gebeuren.

De Underworld-films hebben tot op de dag van vandaag een trouwe fanbase. De eerste film kwam uit in 2003 en was tot verrassing van velen een hit. Drie films volgden, waarvan de laatste in 2016 uitkwam.

Nadat de serie zes jaar geleden officieel werd aangekondigd werd er echter niets meer over vernomen. In een interview met Entertaintment Weekly had regisseur Len Wiseman echter goed nieuws: de makers zijn met concrete dingen bezig.

Toekomst voor de franchise


In Underworld maken we kennis met de vampier Selene (Kate Beckinsale), De vampiers zijn in een staat van oorlog met de weerwolven, oftewel de lycans. Selene is uit op wraak aangezien haar familie is vermoord door lycans. Een en ander wordt er niet eenvoudiger op wanneer ze de menselijke Michael (Scott Speedman) ontmoet, die opgejaagd wordt door de lycans.

Het interview met Wiseman vond plaats naar aanleiding van het 20-jarige jubileum van de eerste Underworld-film. Toen de regisseur rechtstreeks naar de serie werd gevraagd antwoordde hij het volgende: "Er wordt aan gewerkt. Ik mag er momenteel nog niet teveel over vertellen, maar er is zeker een toekomst voor 'Underworld'".

Wiseman gaf daarnaast aan dat de toon van de serie, evenals de visuele stijl, zullen afwijken van de filmserie. Wel zullen de kijkers personages uit de films terug gaan zien. Het is tot op heden nog niet duidelijk of er sprake is van een vervolg, een reboot dan wel een spin-off. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Op Apple TV+ staat sinds enige tijd het tweede seizoen van 'Foundation' en deze mag je niet missen.

De series van Apple TV+ komen niet altijd even groots in het nieuws en dat komt vooral doordat de streamingdienst een beperkter aantal abonnees heeft dan bijvoorbeeld Netflix, HBO Max en Disney+. Een van de beste scifi-series van dit moment staat echter juist op de dienst van Apple.

Die serie heet Foundation en het eerste seizoen verscheen in september 2021. Dat seizoen werd goed, maar wat wisselend ontvangen. Het tweede seizoen staat echter nog altijd op de volle 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Foundation


De serie komt van bedenkers David S. Goyer en Josh Friedman en is losjes gebaseerd op de boekenreeks van Isaac Asimov. Je ziet de mooie namen Jared Harris, Lee Pace en Lou Llobell in de belangrijkste rollen.

Foundation gaat over de wiskundige Hari Seldon (Harris) die de wetenschap 'psychogeschiedenis' gebruikt om het einde van het huidige Galactische Rijk te voorspellen. Hij voorspelt dat de tijd tussen dit Galactische Rijk en het volgende rijk 30 duizend jaar zal duren. Samen met een groep bannelingen wil hij dit voorkomen.

Op naar het derde seizoen


Hoewel nog onduidelijk is of er een derde seizoen komt, eindigt het tweede seizoen wel met een hoop vragen. Zo vindt ook SerieTotaal-recensent Terence Shea die drie sterren geeft aan het tweede seizoen."Het is wel een emotionele afsluiter en ook de andere plotlijnen weten het hart te raken. Deze wiskundige ruimteserie, die eigenlijk gaat over een historisch moment, mikt voornamelijk op het intellect. Fijn dat dit niet geheel emotieloos blijft," schrijft Shea.

Snel kijken?


De serie met indrukwekkende visuele effecten en tot op heden twintig afleveringen vind je gewoon hier op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner haalt verrassend uit naar 'Daredevil: Born Again': "een grote zwendel"
Series / Nieuws

Showrunner haalt verrassend uit naar 'Daredevil: Born Again': "een grote zwendel"

Steven DeKnight laat van zich horen wat Disneys beleid van cancellen betreft.

Op Twitter - X laten mensen uit de amusementsindustrie van zich horen. Dit betreft natuurlijk ook mensen die achter de schermen werken. Twitteraar-X'er Thomas, die achter de schermen werkt, sprak over Disneys beleid met betrekking tot het cancellen van series.

Thomas gaf aan dat medewerkers pas salarisverhoging en vakantiegeld krijgen wanneer een serie minimaal drie seizoenen loopt. Door een serie te cancellen voor het derde seizoen dan wel pal daarna ben je met een reboot qua salaris weer terug bij af.

Oude truc


Netflix' Daredevil werd als voorbeeld genoemd. De serie liep drie seizoenen bij Netflix. Er kwam na drie seizoenen een einde aan deze serie, nadat de medewerkers hun salarisverhogingen binnen hadden. Doordat Disneys Daredevil: Born Again echter geldt als reboot zijn de technische medewerkers, die vallen onder de vakbond IATSE, terug bij af wat hun salaris betreft.

Thomas vroeg zich in zijn tweet hardop af of DeKnight "op de hoogte [is] van deze grote zwendel". DeKnight, de showrunner voor Netflix' Daredevil, reageerde bevestigend op Thomas' uitspraak. DeKnight: "Dat ben ik. Het is een oude truc. Deze praktijk moet worden aangekaart door alle vakbonden, vervolgens afgeschaft worden".

Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Door de staking is dit naar een later, vooralsnog onbekend tijdstip verschoven.


[more=nd2k4ymdvtuy]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.