'Saw X' bijna in de bioscoop: waar steam je de andere 'Saw'-films?

Filmnieuws - De tiende Saw-film draait bij in de bioscoop: op welke streamingdiensten staan de eerdere films?

Bram de Groot, 23-09-2023 08:36

Volgende maand verschijnt Saw X in de Nederlandse bioscopen. Zoals de titel al zegt, betreft het de tiende film in de serie. Mocht je de eerdere negen films nog willen zien, dan vind je hieronder waar de films te streamen zijn.
Je zou zeggen dat de films op een specifieke streamingdienst te zien zijn, maar de producties van Lionsgate zijn wat verspreid over de vele diensten terug te vinden.

Saw-filmreeks

In 2004 verscheen Saw van regisseur James Wan in de wereldwijde bioscopen en haalde maar liefst een dikke $100 miljoen op bij een productiebudget van $1 miljoen. In de jaren daarna verscheen tot in 2010 ieder jaar een nieuwe Saw tijdens de Halloween-dagen.

Het zevende deel Saw 3D alias Saw: The Final Chapter uit 2010 was toen ook de laatste film, maar in 2017 keerde de filmreeks terug voor Jigsaw. Daarna verscheen in 2021 Spiral: From the Book of Saw, een film met ambities die uiteindelijk teleurstelde.

Miljoenen fans

De Saw-films worden over het algemeen matig ontvangen, maar met een totaalbudget van nog geen $100 miljoen werd er al ruim $1 miljard opgehaald aan de bioscoopkassa's. Fans genoeg dus.


Wil je de eerdere films graag (nog) een keer kijken, dan vind je Saw en Jigsaw nu op Prime Video zonder extra bijbetaling. De overige delen staan ook op Prime Video, maar dan moet je per film wel enkele euro's huur betalen. De films staan overigens ook op Pathé Thuis en enkele andere VOD-diensten.


Lees meer over: Saw, Jigsaw, Spiral, Saw X, Lionsgate, Prime Video

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in