search

Ons nieuws van zaterdag 23 september 2023

Van magie naar wetenschap: Hoe 'The Big Bang Theory' ster zijn carrière startte
Series / Nieuws

Van magie naar wetenschap: Hoe 'The Big Bang Theory' ster zijn carrière startte

Het is heel erg raar om deze acteur te zien in eerdere projecten, want deze zijn totaal anders dan zijn rol in The Big Bang Theory.

We zijn er soms zo aan gewend dat een acteur een bepaalde rol speelt dat het verwarrend is om hem of haar ineens in een andere film of serie te zien. Zo zal Daniel Radcliffe altijd aan Harry Potter verbonden zijn en Steve Carell aan Michael Scott. Andere rollen komen dan totaal niet overeen met het beeld wat fans in hun hoofd hebben.

Dit is ook het geval met The Big Bang Theory-ster Simon Helberg. Hij is voor velen bekend als Howard Wolowitz, maar hiervoor speelde hij in een hele andere serie.[/b]

Een magische start… letterlijk


De afgelopen jaren heeft Helberg vooral de ietwat griezelige wetenschapper gespeeld die iets te afhankelijk is van zijn moeder. In 2002 speelde Helberg echter een totaal andere rol.



Hij zat namelijk in een paar scènes van Sabrina, the Teenage Witch. In seizoen 6, aflevering 15 'Time After Time' heeft tante Zelda een gebroken hart en Sabrina probeert haar te helpen, maar dat gaat helemaal fout.

Een hele andere rol


De hulp komt van niemand minder dan Simon Helberg. Hoewel hij de rol vol overgave speelt, is het heel verwarrend om de wetenschapper ineens in deze magische wereld te zien.

Bekijk hieronder de beste momenten van Howard en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ruby is het beste personage uit 'Sex Education' en dat is een probleem
Series / Nieuws

Ruby is het beste personage uit 'Sex Education' en dat is een probleem

Sex Education wil alle personages een persoonlijk verhaal geven, maar hierdoor lijden de hoofdpersonages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al vanaf seizoen 1 was Sex Education vernieuwend, verrassend en vermakelijk. De personages voelen als echte mensen en niet als karikaturen, de verhalen zijn leerzaam en emotioneel en de voortdurende chaos maakt het helemaal af.

Het is alleen opvallend dat Reby Matthews (Mimi Keene) het beste personage is. Ze begon in het eerste seizoen als gemeen meisje in Moordale Secondary. Ze kreeg in de eerste twee seizoenen af en toe een momentje, maar in seizoen 3 pakte ze iedereen in.

Een hele verandering


Toen begon namelijk de relatie tussen Otis en Ruby. Deze was op het begin heel raar, maar uiteindelijk was het de beste relatie van het seizoen. Het was zelfs zo goed dat iedereen Maeve en Otis bijna helemaal was vergeten.



Dit is heel apart voor een serie die 3 hoofdpersonages heeft: Otis, Maeve en Eric. Alle aandacht ging echter ineens alleen maar uit naar Ruby, waardoor de werkelijke hoofdpersonages ineens aan de zijlijn stonden.

Een probleem?


Is de serie hierdoor verpest? Nee, want Sex Education heeft Ruby op een hele natuurlijke wijze relevant gemaakt. Ruby heeft hierdoor wel de plek van Maeve als betere optie voor Otis ingenomen, terwijl de relatie tussen Otis en Maeve al vanaf seizoen 1 het middelpunt was.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer en stream vanaf 21 september Sex Education op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar kijk je in Nederland de serie 'The Continental: From the World of John Wick'?
Series / Nieuws

Waar kijk je in Nederland de serie 'The Continental: From the World of John Wick'?

Deze nieuwe The Continental over een jongere John Wick is perfect voor fans, maar waar stream je de serie?

Gisteren is de allereerste aflevering van The Continental uitgekomen; de nieuwe serie over de jonge jaren van John Wick. Iedere fan wil deze serie natuurlijk zien, maar waar is deze in Nederland te streamen?

Het is een redelijk voor de hand liggend idee voor een prequel van John Wick. Toch kan het voor een super interessante en spannende serie zorgen. Want hoe verliep zijn eerste opdracht? Wanneer ontmoette hij de liefde van zijn leven?

Een prequel


Dit zijn allemaal prikkelende vragen die in een prequel beantwoord kunnen worden door een jongere Keanu Reeves-lookalike.

Lees hieronder de officiële synopsis:

‘The Continental’ onthult de gewelddadige oorsprong van het iconische hotel voor huurmoordenaars in de wereld van John Wick. De serie speelt zich af in de jaren 70 in New York en volgt Winston Scott, die een team rekruteert om te vechten tegen een enorm complot dat is ontketend toen zijn broer het Continental aanviel. Een heftig actiedrama over de botsing tussen familieliefde, het lot en wraak.

Waar te zien?


Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering te zien op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-acteur weigerde bijna zijn bekroonde rol
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-acteur weigerde bijna zijn bekroonde rol

Dit had Peter Dinklage maar liefst vier Emmy's kunnen kosten...

Game of Thrones is zonder twijfel één van de meest populaire series van deze eeuw. Hoewel de serie zijn ups en downs had en fans het niet altijd eens waren met de schrijvers, werd het een startpunt voor veel getalenteerde acteurs om erkend te worden. Toch accepteerde niet iedereen zomaar de rol…

Er waren een paar acteurs die niet eens auditie hoefden te doen om hun rol te krijgen. Sommigen van hen, zoals Peter Dinklage, moesten zelfs door de schrijvers van de serie worden overtuigd om Game of Thrones een kans te geven.

Geen fan van fantasy


Dinklage was de enige acteur waarvan iedereen zeker wist dat hij in de serie zou spelen. Als de acteur het er niet mee eens was, zou de serie gedoemd zijn. De schrijvers wilden namelijk geen CGI gebruiken om Tyrions dwerggroei te vervalsen. De inzet bij de onderhandelingen was dus hoog, maar de zorgen van de acteur waren er ook om een reden.

Zoals Dinklage later uitlegde in de Take the Black-podcast, was hij op dit punt in zijn carrière al betrokken bij fantasyfilms en was hij geen grote fan van het genre. Hij vond het niet alleen vanuit creatief oogpunt beperkend, maar het paste ook niet bij het activisme dat hij in het echte leven deed.

Grote lijnen


"Zodra ik hoorde over [Game of Thrones] dacht ik: ‘Nee.' In fantasy spreekt iedereen in grote lijnen. Er is geen intimiteit. Er zijn draken en grote toespraken, en er is niets om je aan vast te houden. En voor iemand van mijn formaat is het dodelijk, het tegenovergestelde van [het activisme] waar ik bij betrokken was", zei de acteur.



Gelukkig kon het team achter de serie, met behulp van het pilotscript dat David Benioff en Dan Weiss inmiddels af hadden, de acteur ervan overtuigen de serie een kans te geven. Sindsdien heeft Dinklage met de rol van Tyrion Lannister talloze nominaties en prijzen gewonnen, waaronder vier Primetime Emmy's en een Golden Globe. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-makers geven toe dat Ahsoka helemaal niet zo belangrijk is in haar eigen serie
Series / Nieuws

'Star Wars'-makers geven toe dat Ahsoka helemaal niet zo belangrijk is in haar eigen serie

Ahsoka heeft haar eigen serie, maar haar aanwezigheid is eigenlijk niet essentieel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel de nieuwste Star Wars-serie de naam Ahsoka heeft, volgen we zeker niet alleen haar verhaal. Uit aflevering 6 van Ahsoka bleek zelfs dat de titulaire heldin eigenlijk niet zo belangrijk is in haar eigen serie

Hoewel de voormalige Padawan van Anakin Skywalker het titelpersonage is, is de serie duidelijk bedoeld als Star Wars Rebels seizoen 5. Met aflevering 5 als uitzondering, ligt de focus zelden op Ahsoka Tano zelf - iets wat werd bevestigd door aflevering 6.

The Book of Boba Fett


Aflevering 6 is een van de beste afleveringen tot nu toe, ook al verschijnt de heldin enkel in de openingsscène. Dit kan worden vergeleken met The Book of Boba Fett, waar Din Djarin het overnam in afleveringen 5 en 6. het is niet helemaal hetzelfde, want de personages in Ahsoka waren tenminste allemaal al aanwezig en krijgen gewoon even de kans om te schitteren.

Toch blijft het een feit dat kijkers minder heftig protesteren tegen de afwezigheid van Ahsoka dan bij Boba. Dit maakt onbewust duidelijk dat het verhaal van Ahsoka prima kan functioneren zonder haar betrokkenheid. Star Wars heeft daarom bewezen dat Ahsoka misschien niet zo belangrijk is als de titel van de serie doet vermoeden.

Interessanter


De waarheid is dat de ondersteunende cast en personages van Ahsoka interessanter zijn dan Ahsoka zelf. Schurken als Baylan Skoll en Shin Hati zijn gloednieuw, en hun motieven en verhaallijnen hebben veel meer kijkers getrokken dan die van Ahsoka.



De verhaallijn van Sabine Wren lijkt het verhaal te sturen, omdat zij degene is die erin slaagt de sterrenkaart te ontgrendelen en uiteindelijk Ahsoka verraadt om de schurken naar Peridea te laten komen. Ahsoka besteedt het grootste deel van de tijd aan het reageren op de verhalen van andere personages.

Kritiek


Velen hebben de manier waarop Rosario Dawson Ahsoka speelt bekritiseerd omdat haar manier te stoïcijns en teruggetrokken zou zijn, en het iconische enthousiasme van het personage en haar kenmerkende gevoel voor spontaniteit mist. Maar aflevering 5 onthulde dat hier een reden voor is: ze wordt overbelast door het gewicht van het verleden en trekt zich terug van de mensen om haar heen.

Bekijk op instagram


Maar dit heeft het moeilijker gemaakt om verbinding te maken met Ahsoka en je in te leven om haar reacties op emotioneel niveau te begrijpen. Het lijkt er gelukkig wel op dat er nog een karaktergroei aankomt voor het personage. Bekijk Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed scorende Indiase misdaadfilm beklimt de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Goed scorende Indiase misdaadfilm beklimt de Netflix Top 10

De film 'Jaane Jaan' of ook wel 'Suspect X' genoemd, is sinds kort te streamen bij Netflix en weet een hoop kijkers naar zich toe te trekken.

Op dit moment staat de film op een mooie vierde plek in de Netflix Top 10. Op IMDb pakt de film een goed cijfer met 7.2/10. Stream hem nu bij de dienst.

Zo doet de film het tot nu toe


Met zes stemmen van de critici staat de film bij Rotten Tomatoes nu op een score van 67%. "Voor Jaane Jaan werkt Sujoy Ghosh met het beste materiaal dat hij ooit heeft gehad en twee acteurs die tegenwoordig geen kwaad lijken te kunnen doen.", vertelt een van de critici.

Een van de andere critici zegt, "Enorm verheven door de centrale vertolkingen van Kareena Kapoor Khan, Vijay Varma en Jaideep Ahlawat, is 'Jaane Jaan' de beste film van regisseur Sujoy Ghosh tot nu toe."

Regie en cast


De film is van regisseur Sujoy Ghosh, andere films van hem zijn onder meer Kahaani en Badla.



We zien in deze misdaadfilm Kareena Kapoor Khan, Vijay Varma, Jaideep Ahlawat, Saurabh Sachdeva, Shyam Gopal en Lin Laishram.

Synopsis


Een alleenstaande moeder raakt verstrikt in een misdaadonderzoek. Haar begaafde buurman, die wiskunde doceert, schiet te hulp en een volhardende en meedogenloze agent bijt zich vast in de zaak.

Op Netflix


Wanneer je tijd en zin hebt in een ruime twee uur durende misdaadfilm, is het aan te raden om Jaane Jaan te streamen bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder de nieuwe spin-off 'Gen V'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder de nieuwe spin-off 'Gen V'

Deze week zet Prime Video, met drie nieuwe afleveringen van topseries, in op kwaliteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Gen V (seizoen 1)



Verschijnt op: Vrijdag 29 september
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Uit de wereld van The Boys is hier Gen V, een spannende nieuwe serie die zich afspeelt op een superheldenschool. De studenten zoeken hun morele grenzen op terwijl ze strijden om de nummer één van de school te worden en bij de Seven te komen, het elite-superheldenteam van Vought International. Als de duistere geheimen van de school onthuld worden, moeten ze kiezen wat voor helden ze willen worden.





The Wheel of Time (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: Vrijdag 29 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.





The Continental: From the World of John Wick (seizoen 1 - aflevering 2)



Verschijnt op: Vrijdag 29 september
Genre: Actie / Misdaad / Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: The Continental onthult de gewelddadige oorsprong van het iconische hotel voor huurmoordenaars in de wereld van John Wick. De serie speelt zich af in de jaren 70 in New York en volgt Winston Scott, die een team rekruteert om te vechten tegen een enorm complot dat is ontketend toen zijn broer het Continental aanviel. Een heftig actiedrama over de botsing tussen familieliefde, het lot en wraak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 7 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'The Outlaws'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 7 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'The Outlaws'

Deze week is er genoeg misdaad, intrige en hilariteit te zien op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

East New York (seizoen 1)



Verschijnt op: Dinsdag 26 september
Genre: Misdaad / Drama / Mysterie

Synopsis: Deze misdaadserie draait om inspecteur Regina Haywood en haar diverse team van politieagenten in het 74e district van oostelijk New York.





The Outlaws (seizoen 2)



Verschijnt op: Dinsdag 26 september
Genre: Komedie / Misdaad / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Zeven delinquenten beginnen aan hun taakstraf, het renoveren van een gebouw. De groep zit dicht op elkaar waardoor spanningen toenemen, vooroordelen op de proef worden gesteld en levens zich met elkaar verstrengelen.





Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: Woensdag 27 september
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

27 september: Savior Complex (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Renee Back was een jonge Amerikaanse missionaris die een liefdadigheidsinstelling oprichtte voor ondervoede kinderen in Jinja, Oeganda. Echter bleek dat Renee zelf de zieke kinderen behandelde, zonder enige medische achtergrond te hebben.

27 september: The Freak Brothers (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - De serie speelt zich af in het moderne San Francisco. De hoofdrollen zijn voor vier cannabis-minnende en tijdreizende ‘Freaks’ uit het eind van de jaren zestig: Freewheelin’ Franklin, Phineas, Fat Freddy en Fat Freddy’s Cat, oftewel Kitty.

28 september: Starstruck (seizoen 3) - Komedie - Jessie, een millennial zonder ambitie, gaat met Tom Kapoor naar bed, zonder te beseffen dat hij een van de grootste filmsterren van Londen is. Samen zoeken ze hun weg in de ongemakkelijke ochtend erna en de complicaties die volgen.

29 september: Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 10) - Animatie / Komedie / Fantasie - Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daryl Dixon' brengt 'The Walking Dead' terug naar zijn gloriedagen - Recensies prijzen nieuwste seizoen
Series / Nieuws

'Daryl Dixon' brengt 'The Walking Dead' terug naar zijn gloriedagen - Recensies prijzen nieuwste seizoen

Kijkers en critici laten blijken dat de nieuwste spin-off overduidelijk het bekijken waard is.

De allernieuwste spin-off uit het universum van The Walking Dead levert tot zover een uitstekend eerste seizoen. Met nog maar twee afleveringen uitgezonden is vrijwel iedereen lovend over Daryl Dixon.

De serie weet op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 90% te halen bij de critici, en 89% bij het publiek. Tot zover scoort het beter dan de Maggie en Negan spin-off Dead City en is het het best gewaardeerde seizoen sinds seizoen zes van The Walking Dead.

Spin-offs werken nog steeds


De spin-off, die voluit The Walking Dead: Daryl Dixon heet, gaat zoals de titel al doet vermoeden over een van de populairste personages uit The Walking Dead als hij plots in Frankrijk terecht komt en daar een nieuw avontuur aangaat.

Met deze score is Daryl Dixon de best gewaardeerde spin-off, en weet het zelfs beter te scoren dan alle acht seizoenen van die andere spin-off Fear the Walking Dead. Geen wonder dat er nu al een tweede seizoen besteld is.

Nog meer dan genoeg zombies


President van televisienetwerk AMC, Dan McDermott, realiseert zich dat hij weer een topserie in handen heeft. Samen met eveneens goed ontvangen Dead City voorziet hij een gouden toekomst voor het universum van The Walking Dead



Momenteel is de spin-off Daryl Dixon in Nederland niet te zien. Je kunt wel alle afleveringen van het origineel The Walking Dead kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde is nabij: 'Doom Patrol' wordt afgerond met nog een paar afleveringen
Series / Nieuws

Het einde is nabij: 'Doom Patrol' wordt afgerond met nog een paar afleveringen

Alles is helemaal klaar voor wat volgens de acteurs een groots en waardig afscheid wordt.

HBO Max komt binnenkort met de laatste paar afleveringen van de hitserie Doom Patrol en kondigt in een nieuwe trailer aan dat vanaf 12 oktober de superhelden weer terug zullen keren.

In de laatste afleveringen staat het team voor de uitdaging om hun laatste strijd aan te gaan tegen Immortus, terwijl hun jeugd snel vervaagt en ze razendsnel beginnen te verouderen, wat een echte belemmering vormt voor hun verdere avonturen.

Waardig einde


Acteur Joivan Wade, die in Doom Patrol de rol van Victor Stone (Cyborg) speelt, vertelt dat fans kunnen rekenen op een waardig afscheid van de groep superhelden. Hij vertelt er zelf over:

"Het is prettig voor de fans, wat ik het belangrijkst vond. Ik vind het altijd frustrerend als series niet de kans krijgen het hoofdstuk mooi af te sluiten, en de fans met een bevredigd gevoel achter te laten."

Een laatste avontuur


Tussen het redden van de wereld en het redden van elkaar, moet de Doom Patrol hun diepste angsten onder ogen zien en beslissen of ze klaar zijn om het verleden los te laten om hun toekomst in eigen handen te nemen, de vraag is of dat lukt.



Kijk vanaf 12 oktober naar de allerlaatste afleveringen van Doom Patrol, in Nederland op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke en mysterieuze Amazon Original verovert Prime Video
Films / Nieuws

Avontuurlijke en mysterieuze Amazon Original verovert Prime Video

De thriller staat momenteel op de eerste plaats in de Top 10 van de dienst. Wanneer je zin hebt in een avondje vol mysterie, historie en spanning, dan zit je bij 'Invitation to a Murder' zeker goed.

De mysterieuze thriller is sinds kort te zien bij de dienst en weet veel kijkers te boeien. Met een speelduur van iets meer dan anderhalf uur en een goede cast, is het zeker aan te raden de film een keer te streamen.

De film is geregisseerd door Stephen Shimek, hij is ook wel bekend van zijn werk aan Nocturne en Dragon Warriors.

Mysterieuze ontmoeting


Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken.

Bij aankomst is de gastheer niet aanwezig en vragen ze zich af of ze hem nog gaan ontmoeten. Wanneer een van de gasten wordt vermoord, is iedereen verdachte en moeten ze er samen uit zien te komen.

In de film


De cast van de film bestaat onder anderen uit Mischa Barton, Chris Browning, Bianca A. Santos, Giles Matthey, Grace Lynn Kung, Seamus Dever en Amy Slone.



Uitnodigende beelden en vermakelijke personages


De film wordt bij Prime Video massaal gekeken, op IMDb resulteert dit nog niet in een heel hoog cijfer. Invitation to a Murder staat daar nu op een 5/10. Als de film wat langer te streamen is, kan dit cijfer er nog heel anders uit gaan zien.

Op Rotten Tomatoes zien we nog geen score voor de film. Wel vertelt een van de critici, "Hoewel het niet zo gedenkwaardig is, is 'Invitation to a Murder' leuk genoeg zodat mysteriefans zich zeker zullen vermaken, met zijn uitnodigende beelden, sympathieke cast en vermakelijke personages."





Prime Video


Wanneer je tijd hebt voor anderhalf uur vol avontuur en mysterie, raden we je aan om Invitation to a Murder te streamen bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2: Jonathan Majors (Kang) schittert in nieuwe achter-de-schermen video
Series / Video/clip/featurette

'Loki' seizoen 2: Jonathan Majors (Kang) schittert in nieuwe achter-de-schermen video

Na beschuldigingen van fysiek geweld was het even spannend, maar Majors verschijnt in seizoen 2.

Begin volgende maand gaat het nieuwe seizoen van Loki van start. Tijdens een eerder Disney-evenement was Majors niet in de trailer te zien, wat vraagtekens opwierp.

Zowel de trailer als deze nieuwste featurette bieden uitkomst, aangezien Majors in beiden te zien is. Het nieuwe seizoen zal duidelijk aansluiten op de post-credits scène van Ant Man and the Wasp: Quantumania.

Anti-held en meer


In de nieuwe video komen hoofdrolspelers Tom Hiddleston en Sophia Di Martino aan het woord. We zullen Hiddleston strak in het pak zien, en daarnaast ontdekt de anti-held dat er meer is in het leven dan allerlei streken uithalen.

Uitvoerend producent Kevin R. Wright geeft aan dat Loki de fans nieuwe delen van het MCU gaat laten zien. Loki en Moebius (Owen Wilson) pakken de draad op na de gebeurtenissen in het eerste seizoen. Hierbij komen ze naast oude bekenden ook nieuwe personages tegen, zoals O.B. (Ke Huy Quan). Met daarnaast Kang als slechterik zal het zeker geen saai seizoen worden.

Seizoen 2 van Loki is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saw X' bijna in de bioscoop: waar steam je de andere 'Saw'-films?
Films / Featured

'Saw X' bijna in de bioscoop: waar steam je de andere 'Saw'-films?

De tiende Saw-film draait bij in de bioscoop: op welke streamingdiensten staan de eerdere films?

Volgende maand verschijnt Saw X in de Nederlandse bioscopen. Zoals de titel al zegt, betreft het de tiende film in de serie. Mocht je de eerdere negen films nog willen zien, dan vind je hieronder waar de films te streamen zijn.

Je zou zeggen dat de films op een specifieke streamingdienst te zien zijn, maar de producties van Lionsgate zijn wat verspreid over de vele diensten terug te vinden.

Saw-filmreeks


In 2004 verscheen Saw van regisseur James Wan in de wereldwijde bioscopen en haalde maar liefst een dikke $100 miljoen op bij een productiebudget van $1 miljoen. In de jaren daarna verscheen tot in 2010 ieder jaar een nieuwe Saw tijdens de Halloween-dagen.

Het zevende deel Saw 3D alias Saw: The Final Chapter uit 2010 was toen ook de laatste film, maar in 2017 keerde de filmreeks terug voor Jigsaw. Daarna verscheen in 2021 Spiral: From the Book of Saw, een film met ambities die uiteindelijk teleurstelde.

Miljoenen fans


De Saw-films worden over het algemeen matig ontvangen, maar met een totaalbudget van nog geen $100 miljoen werd er al ruim $1 miljard opgehaald aan de bioscoopkassa's. Fans genoeg dus.



Wil je de eerdere films graag (nog) een keer kijken, dan vind je Saw en Jigsaw nu op Prime Video zonder extra bijbetaling. De overige delen staan ook op Prime Video, maar dan moet je per film wel enkele euro's huur betalen. De films staan overigens ook op Pathé Thuis en enkele andere VOD-diensten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Wheel of Time' bewerken deze bekroonde filmklassieker tot een serie
Series / Nieuws

Makers 'The Wheel of Time' bewerken deze bekroonde filmklassieker tot een serie

De serie speelt zich dertig jaar in de toekomst af met een nieuwe generatie.

De Nieuw-Zeelandse schrijver Alan Duff schreef drie boeken gebaseerd op zijn eigen jeugd. De eerste twee titels, Once Were Warriors en What Becomes of the Broken-Hearted? zijn verfilmd en worden tot op de dag van vandaag als klassiekers gezien.

De films over het Māori-gezin van Jake "The Muss" Heke (Temuera Morrison), een alcoholist die de boel terroriseert, kwamen uit in 1994 respectievelijk 1999. Duff bewerkt het verhaal nu naar een eigentijdse versie. Dit doet hij samen met Rick Selvage en Petra Johnson, die The Wheel of Time produceren.

Internationale doorbraak


De films zijn met prijzen overladen, waarvan velen internationaal. Tevens betekende dit een internationale doorbraak voor de hoofdrolspelers Temuera Morrison (The Book of Bobba Fett) en Cliff Curtis (Fear the Walking Dead).

Opnieuw voor het voetlicht


De familie Heke leeft in armoede in een achterstandsbuurt in Auckland. Naast de losgeslagen vader Jake worstelt het gezin met armoede, alcoholisme, huiselijk geweld en bendegeweld.

Duff verklaarde aan Deadline dat hij deze universele thema's opnieuw aan het grote publiek wil brengen. Duff: "Ik wil dit familieverhaal opnieuw voor het voetlicht brengen en wel met een producent die mijn visie deelt". Tevens komt er een nieuw boek, getiteld 'Once Were Warriors: Generations' dat samengaat met de serie. We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen