Makers 'The Wheel of Time' bewerken deze bekroonde filmklassieker tot een serie

De serie speelt zich dertig jaar in de toekomst af met een nieuwe generatie.

Valeria Milić, 23-09-2023 08:00

De Nieuw-Zeelandse schrijver Alan Duff schreef drie boeken gebaseerd op zijn eigen jeugd. De eerste twee titels, Once Were Warriors en What Becomes of the Broken-Hearted? zijn verfilmd en worden tot op de dag van vandaag als klassiekers gezien.
De films over het Māori-gezin van Jake "The Muss" Heke (Temuera Morrison), een alcoholist die de boel terroriseert, kwamen uit in 1994 respectievelijk 1999. Duff bewerkt het verhaal nu naar een eigentijdse versie. Dit doet hij samen met Rick Selvage en Petra Johnson, die The Wheel of Time produceren.

Internationale doorbraak

De films zijn met prijzen overladen, waarvan velen internationaal. Tevens betekende dit een internationale doorbraak voor de hoofdrolspelers Temuera Morrison (The Book of Bobba Fett) en Cliff Curtis (Fear the Walking Dead).

Opnieuw voor het voetlicht

De familie Heke leeft in armoede in een achterstandsbuurt in Auckland. Naast de losgeslagen vader Jake worstelt het gezin met armoede, alcoholisme, huiselijk geweld en bendegeweld.

Duff verklaarde aan Deadline dat hij deze universele thema's opnieuw aan het grote publiek wil brengen. Duff: "Ik wil dit familieverhaal opnieuw voor het voetlicht brengen en wel met een producent die mijn visie deelt". Tevens komt er een nieuw boek, getiteld 'Once Were Warriors: Generations' dat samengaat met de serie. We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.


Lees meer over: once were warriors, what becomes of the brokenhearted, alan duff, temuera morrison, cliff curtis

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in