Deze filmreeks moet je gezien hebben voordat je doodgaat: voor je watchlist!

Filmnieuws - De film Before Sunrise uit 1995 kreeg ook nog eens twee vervolgfilms die je ook moet zien.

Bram de Groot, 24-09-2023 08:00

Als je dol bent op films, dan heb je vast een lijstje met films die je nog wil zien. Tussen die films staan ongetwijfeld een aantal titels die je eigenlijk wel moet zien. Hieronder een film die veel mensen nog moeten kijken voordat ze doodgaan.
De film Before Sunrise uit 1995 is voor heel wat mensen een lievelingsfilm. Het romantische drama van Richard Linklater met rollen voor Ethan Hawke en Julie Delpy werd dan ook ijzersterk ontvangen.

Before Sunrise

De film gaat over een jonge Amerikaan en een Française die elkaar in de trein naar Wenen ontmoeten en besluiten samen de avond en nacht door te brengen.

Ondanks de sterke ontvangst was de film geen doorslaand succes in de bioscopen. Er werd een nette, maar geen enorme $22.5 miljoen opgehaald aan de bioscoopkassa's. De ontvangstcijfers zijn indrukwekkender, gezien de Tomatometer-score van 100%, een 8,1 als IMDB-cijfer en een 3,7/5 als Moviemeter-score.

Vervolgen

Na het eerste deel uit 1995 verschenen er later nog twee films in de Before-trilogie, met Before Sunset uit 2004 en Before Midnight uit 2013. Er werd gesproken over een vierde film, maar uiteindelijk besloten Linklater, Hawke en Delpy om niet door te gaan met de plannen.

"wij - de drie van ons - waren het erover eens dat we niet iets goeds konden bedenken voor een vierde film. Het was een idee dat niemand van ons leuk vond en daarmee is het nu klaar," zei Delpy twee jaar geleden in gesprek met IndieWire.

Nu kijken

Wil je Before Sunrise graag zien? Je vindt de film nu op Prime Video zonder bijbetaling. De vervolgen vind je ook op Prime Video, maar die kijk je tegen de betaling een klein huurbedrag.

Lees meer over: Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight, Prime Video, Richard Linklater, Ethan Hawke, Julie Delpy

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader