Kijkers schrikken zich rot als ze 'Joffrey Baratheon' uit 'Game of Thrones' in 'Sex Education' zien

Na lange afwezigheid is Jack Gleeson tot schrik van de kijkers terug.

Valeria Milić, 24-09-2023 08:35

Joffrey Baratheon was in Game of Thrones een ronduit psychopatisch personage. Jack Gleeson speelde de rol met verve van 2011 - 2014, toen Joffrey op zijn eigen bruiloft aan zijn einde kwam.
Sindsdien werd weinig vernomen van de Ierse acteur, die zich naar het leek teruggetrokken had. Totdat kijkers in seizoen 4 van Sex Education iemand zagen opduiken die hen wel érg bekend voorkwam.

Meer druk

Gleeson is in deze serie namelijk te zien als Dodgy Mo, een vriend van Maeve's (Emma Mackey) broer Sean (Edward Bluemel). Met een grote snor, bruin haar en gestreept shirt lijkt hij nog maar weinig op de blonde Joffrey die in koninklijke outfits rondliep. Reacties online varieerden van "Wat doet Joffrey Baratheon in 'Sex Education'?" tot "Flink geschrokken van de acteur die Joffrey speelde in 'Game of Thrones'".

Gleeson is na een jarenlange pauze weer gaan acteren. Tijdens een bezoek aan University College Dublin gaf hij aan dat hij sinds Game of Thrones acteren minder leuk was gaan vinden. Gleeson: "Ik denk niet dat dit iets met de serie zelf te maken had. Acteren was mijn grote passie, en toen werd het opeens professioneel. Daardoor ervaar je meer druk en werd het vanzelf wat minder leuk".

Naast Sex Education is Gleeson ook te zien in de film In the Land of Saints and Sinners met Liam Neeson en de komedieserie Out of her Mind. Kijk Sex Education op Netflix.
Lees meer over: sex eduation, asa butterfield, gillian anderson, ncuti gatwa, jack gleeson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader