search

Ons nieuws van zondag 24 september 2023

De bloedmooie Emilia Clarke vreesde voor haar leven tijdens de opnames van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De bloedmooie Emilia Clarke vreesde voor haar leven tijdens de opnames van 'Game of Thrones'

De prachtige 'Emilia Clarke' vreese voor haar leven rondom de opnames van 'Game of Thrones'.

Emilia Clarke was als Daenerys Targaryen één van de grote sterren van Game of Thrones en is sinds de serie een absolute beroemdheid geworden. Er waren tijdens de opnames echter momenten dat zij zich afvroeg of zij de serie wel zou overleven.

Emilia Clarke kreeg op 24-jarige leeftijd namelijk een hersenaneurysma waar zij een operatie voor kreeg. In The New Yorker vertelde zij hier uitgebreid over.

Quote


"Op een nacht, werd ik wakker gemaakt door een verpleegster en als onderdeel van een reeks cognitieve oefeningen vroeg ze: 'Hoe heet je?' Mijn volledige naam is Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Maar nu kon ik me die niet herinneren. In plaats daarvan rolden onzinwoorden uit mijn mond en raakte ik in blinde paniek. Ik had nog nooit zo'n angst ervaren, een gevoel van naderend onheil."

Met hulp van de medische professionals en haar geliefden herstelde de actrice gelukkig binnen een maand al en keerde ze terug naar de opnames van het tweede seizoen van Game of Thrones.

Uit de publiciteit


Clarke was destijds natuurlijk nog niet zo bekend, na slechts één seizoen vanGame of Thrones en heeft haar verhaal destijds bewust uit de publiciteit gehouden.

Bekijk op instagram


Clarke speelde op jonge leeftijd absoluut de rol van haar leven in Game of Thrones. Dat dit haar dat in deze bijzondere omstandigheden is gelukt, maakt haar rol in de serie alleen maar extra bewonderenswaardig.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'My Happy Marriage'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'My Happy Marriage'

Animevariant van het Assepoestersprookje wikkelt diepgaande, gelaagde onderwerpen in een mierzoete verpakking.

Regie: Takehiro Kubota | Cast (stemmen): Reina Ueda (Miyo Saimori), Kaito Ishikawa (Kiyoka Kudo), Houko Kuwashima (Yurie), Ayane Sakura (Kaya Saimori), Hiroshi Yanaka (Shinichi Saimori), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 24-24 minuten | Jaar: 2023

Het Assepoestersprookje is een inspiratiebron geweest voor veel verhalen en de animatieserie My Happy Marriage vormt daar geen uitzondering op. In een alternatief Japan in de feodale tijd wordt de bovenste laag van de samenleving gevormd door mensen met magische krachten. De keerzijde hiervan is dat er links en rechts vrouwen met deze krachten worden uitgehuwelijkt. Miyo wordt geboren met de verwachting deze krachten te hebben, maar helaas. Na de dood van haar moeder en de komst van een kwaadwillende stiefmoeder verandert haar leven in een hel.

Het verhaal is alom bekend: een onschuldig, goedaardig meisje belandt in een benarde situatie door een kwaadaardige stiefmoeder, waarna haar leven verandert als ze de prins op het witte paard tegenkomt. Toch weet deze anime genoeg van deze formule af te wijken om fris aan te voelen, mede door dieper in te gaan op de emotionele schade die een dergelijke situatie aanricht.

Ook een leuke afwijking is de aanwezigheid van magie, een element dat vooral in de eerste helft van de serie gelukkig niet al te prominent aanwezig is. Hierdoor is de wereld, ondanks zijn buitengewone aspecten, geloofwaardig. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze eerste helft enorm neerslachtig is, waardoor My Happy Marriage bij tijden niet prettig is om naar te kijken. De stiefmoeder en stiefzus van Miyo zijn zo overdreven kwaadaardig dat de serie zowel eentonig als onprettig wordt.

De tweede helft lijkt dit te willen balanceren door zo intens zoetsappig te zijn dat een direct bezoek aan de tandarts noodzakelijk is. Animeseries kenmerken zich wel vaker door uitvergrote emoties, maar dit gaat wel erg ver. De toon is dermate overdreven dat deze afbreuk doet aan de gelaagdheid van de onderwerpen als liefde, wreedheid en traumaverwerking.

Het verhaal heeft in principe een fijne, hoopvolle boodschap: als je het goede doet zal het goede ook naar je toe komen. Toch kent deze wat problematische aspecten. Wanneer Miyo een man tegenkomt die haar zachtaardig behandelt, is ze direct in de wolken. Doordat de serie daar geen kritische noot bij plaatst, voelt het wat makkelijk. Er zijn namelijk wel wat vraagtekens te zetten bij het gegeven van een vrouw die jaren mishandeld wordt en vervolgens als een blok valt voor iemand die haar normaal behandelt. Een begrijpelijke reactie, maar meer diepgang hierin was wenselijk geweest.

Daarnaast is de serie heel duidelijk op te splitsen in twee delen. Deze zijn zo verschillend van elkaar dat het lijkt alsof de verhaallijnen van twee seizoenen in een enkel seizoen zijn samengebracht. Halverwege is er een wat ongemakkelijk moment met een aflevering die voelt als een afsluiter, waarna de serie gewoon verdergaat met een nieuwe verhaallijn en spanningsboog.

Niet geheel onbelangrijk in een anime is de animatie. Kinema Citrus heeft hier alles uit de kast getrokken: de animatie is scherp en de effecten zijn prachtig. Toch voelt het bekijken van deze anime als het eten van een gehele zak mierzoete snoepjes: in het begin nog lekker, maar naderhand doen je tanden pijn. De schitterende beelden en behandelde onderwerpen maken echter veel goed en met de fijne slotaflevering weet My Happy Marriage in ieder geval sterk te eindigen.

★★★☆☆

My Happy Marriage is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-ster gaat schitteren in de langverwachte spin-off 'Gen V'
Series / Nieuws

'The Boys'-ster gaat schitteren in de langverwachte spin-off 'Gen V'

Een oude bekende uit 'The Boys' zal ook te zien zijn in de spin-off.

Komende week is het dan eindelijk zover: de langverwachte spin-off van The Boys getiteld Gen V gaat in première op Prime Video.

De wereld kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe serie. De hoofdserie The Boys is razend populair sinds het eerste seizoen dat alweer stamt uit 2019. Kort voor de première van Gen V is er nog een leuk nieuwtje.

Oude bekenden


Eerder werd al bekend dat acteur Jessie T. Usher, beter bekend als A-Train uit The Boys, zijn opwachting zal maken in Gen V. Inmiddels weten we dat nog een andere oude bekende ook zal verschijnen in de spin-off.

Het gaat om Soldier Boy, gespeeld door acteur Jensen Ackles. Het personage zal verschijnen in een cameo-rol. Het is dus nog even afwachten in welke mate we het personage in actie zullen zien.

Prime Video


Het eerste seizoen van Gen V zal in première gaan op Prime Video op 29 september 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beroemde acteur Neil Patrick Harris wordt de grote slechterik in Doctor Who
Series / Nieuws

Beroemde acteur Neil Patrick Harris wordt de grote slechterik in Doctor Who

Dit is werkelijk de beste verrassing die Doctor Who aan fans had kunnen geven.

Alle voorbereidingen van de BBC voor de nieuwe Doctor Who met Ncuti Gatwa als de vijftiende Doctor zijn in volle gang. Voordat deze uitkomt zullen er eerst nog 3 speciale afleveringen te zien zijn om het 60-jarig jubileum te vieren. Bovendien is er nog een kleine traktatie voor fans.

Hoewel alle details goed verborgen blijven, is er veel af te lezen aan alle foto’s voor het 60-jarig jubileum. Zo leek het er al een tijdje op dat David Tennant terug zou keren als de veertiende Doctor.

Een grote schurk


Ook Neil Patrick Harris heeft zich aangesloten bij de cast van het 60-jarig jubileum en het is eindelijk bekend wie hij gaat spelen.



Er is een nieuwe foto geplaatst door het officiële Doctor Who-account met de rol van Harris. Hij zal de nieuwe versie van The Toymaker spelen, die eerder tot leven is gebracht door Michael Gough.

De Toymaker


The Toymaker, of de speelgoedmaker, is een machtig wezen dat mensen verstrikt in schijnbare kinderachtige spelletjes met hun vrijheid als inzet.

Bekijk hieronder de post en stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gemiste kans in Hollywood: De ultieme sitcom crossover die nooit plaatsvond
Series / Nieuws

Gemiste kans in Hollywood: De ultieme sitcom crossover die nooit plaatsvond

Heeft werkelijk niemand in Hollywood eraan gedacht dat deze crossover geweldig zou zijn geweest?

Het is heel lastig om een goede sitcom te maken, maar het is nog uitdagender om een goede crossover te perfectioneren. Sommige series zijn echter zo perfect dat deze naadloos bij elkaar gevoegd hadden kunnen worden.

Crossovers zijn heel erg ambitieus die bijna altijd alleen maar gebruikt worden voor een commercieel doel. Er worden namelijk twee series tegelijk gepromoot. Helaas zien veel crossovers er gekunsteld uit, waardoor het heel erg ongemakkelijk overkomt.

De perfecte crossover


Dit betekent niet dat het nooit gelukt is om een goede crossover te maken. En zeker als alles heel natuurlijk verloopt, is een crossover misschien wel het meest magische dat er bestaat. Deze twee sitcoms hadden zo’n magisch moment kunnen creëren.



De mockumentary sitcoms The Office en Parks & Recreation over de gebeurtenissen op kantoor zouden perfect zijn geweest voor een crossover. Denk maar eens aan alle mogelijkheden: Ben en Dwight die samen op pad gaan, Andy en Michael die zich allebei onvolwassen gedragen en Toby en Jerry als tragische personages.

Nooit gebeurd


Helaas is deze crossover er nooit van gekomen en wat een gemis is dat!

Bekijk hieronder leuke The Office momenten en stream de sitcom op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aaron Paul werd bewusteloos geslagen door collega op de set van 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Aaron Paul werd bewusteloos geslagen door collega op de set van 'Breaking Bad'

Het werk als acteur kan soms best gevaarlijk zijn, vooral als je in 'Breaking Bad' speelt...

Breaking Bad is zonder twijfel een van de meest intense series ooit, waarin de personages nogal wat ellende meemaken. Maar soms kan de grens tussen fictie en realiteit vervagen, wat tot onverwachte en gevaarlijke situaties kan leiden.

Bij een van die incidenten was Aaron Paul (Jesse Pinkman) betrokken. In een aflevering uit het tweede seizoen getiteld 'Grilled', bevinden Jesse Pinkman en Walter White zich in een gevaarlijke situatie. Ze worden ontvoerd door de drugsbaron Tuco Salamanca, gespeeld door Raymond Cruz.

Oprecht gewond


In de aflevering probeert Walt Tuco te vergiftigen, waarop een gewelddadige confrontatie tussen Tuco, Jesse en Walt volgt. Tijdens een bijzonder heftige vechtscène ging het flink mis. Zoals in het script staat, gooit Tuco Jesse door een hordeur. De stunt verliep echter niet zoals gepland. Het hoofd van Aaron Paul kwam vast te zitten tussen de houten hordeur, waardoor hij omdraaide en hard landde.

Paul onthulde op Reddit dat Cruz, die dacht dat Paul gewoon een geweldige acteerprestatie leverde, doorging met de scène en hem schopte en sloeg. Paul, versuft en gewond, probeerde duidelijk te maken dat hij oprecht gewond was, maar zijn smeekbeden werden aangezien voor acteerwerk.

Hersenschudding


De ernst van de situatie bleek toen Paul flauwviel. De bemanning dacht aanvankelijk dat hij gewoon "in het moment" zat, maar al snel werd duidelijk dat hij echt gewond was. De medici snelden hem te hulp en schenen met een zaklamp in zijn ogen om zijn reactievermogen te controleren.



Paul probeerde door te gaan met het tafereel, maar zijn gezwollen oog en hersenschudding maakten duidelijk dat hij medische hulp nodig had. Hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht.

Iconisch


Waarom is deze scène zo iconisch? Nou ja, om veel redenen. Maar met name het feit dat dit het moment was waarop we het gevoel hadden dat Jesse daadwerkelijk zou kunnen sterven, vooral gezien het feit dat hij oorspronkelijk in seizoen 1 zou worden vermoord. Gelukkig haalde hij de finale. Bekijk Breaking Bad op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Irrésistible'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Irrésistible'

Het enige onweerstaanbare aan deze serie is - zoals altijd - Parijs.

Regie: Antony Cordier, Laure de Butler | Cast: Camélia Jordana (Adèle), Theo Navarro-Mussy (Arthur), Corentin Fila (Trésor), Zinedine Soualem (Amine), Salomé Dewaels (Joséphine), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2023

In de eerste aflevering van Irrésistible kijkt hoofdpersonage Arthur bij het verschijnen van de titel recht in de camera. Maar wat er zo onweerstaanbaar aan hem is, is moeilijk te zien. Zijn tegenspeelster is de broeierige Adèle, gespeeld door de in Frankrijk populaire zangeres en actrice Camélia Jordana, voor wie deze serie is geschreven. Het verhaal zou volgens haar over het belang van mentale gezondheid gaan. Ook dat is bijzonder moeilijk te zien.

Adèle ervaart na een romantische nacht met Arthur twee paniekaanvallen en trekt onmiddellijk de conclusie dat Arthur daarvan de oorzaak is. Maar ook gelooft ze, na het raadplegen van dokter Google, dat ze gebrokenhartsyndroom heeft: een door stress aangewakkerde aandoening die hartaanvalachtige reacties veroorzaakt. De kijker met verstand van psychische en psychosomatische problemen zal zich mateloos ergeren aan Adèles onwil om van de arts aan te nemen dat haar paniekaanvallen een psychische oorzaak hebben. Terwijl gebrokenhartsyndroom eveneens een psychische oorzaak heeft.

Bij het diagnosticeren van psychosomatische aandoeningen moeten artsen vaak aan patiënten vragen of zij überhaupt geloven in psychosomatiek. Alsof het zo vreemd is dat de hersenen een lichamelijke reactie kunnen veroorzaken. Mensen met mentale problemen hebben al genoeg te maken met onbegrip voor hun klachten en een serie als Irrésistible helpt daar absoluut niet bij. Camélia Jordana's intenties om hier (de juiste) aandacht op te vestigen zijn zeker niet geslaagd.

Tot overmaat van frustratie geeft de arts het vreemdste doktersadvies ooit: in plaats van therapie om haar angsten onder ogen te zien moet Adèle maar bij de veroorzaker uit de buurt blijven. Menig arts zal zelf een stress-geïnduceerde reactie krijgen bij het zien van een fictieve vakgenoot die een patiënt ongezond vermijdingsgedrag aanpraat. Bij het belang van mentale gezondheid uitleggen hoort het belang van psychotherapie benadrukken. Uiterst opmerkelijk dat de serie dit essentiële advies overslaat.

En daarna moet de kijker toezien hoe Adèle allerlei typische fouten uit het handboek maakt, zoals in paniek raken bij het idee een paniekaanval te krijgen. Ook begint ze flauw te vallen, wat niets te maken heeft met een paniekaanval want dan giert de adrenaline door je lijf, juist om te voorkomen dat je flauwvalt. Het mag duidelijk zijn dat eenieder die ervaring heeft met echte psychische aandoeningen deze serie beter kan vermijden.

Ook voor de rest van de kijkers is er niet veel aan. De serie is nietszeggend, bevat geen humor en sommige dialogen zijn kinderachtig of slaan echt helemaal nergens op. Het project lijkt vooral in elkaar geflanst voor Camélia Jordana. Volgens de makers zou de serie alle juiste ingrediënten voor een romkom moeten hebben, maar zelfs de clichés van dit genre, waar sommigen oprecht van kunnen genieten, zijn nergens te vinden. Het is allemaal veel te vergezocht.

Wat er wel leuk aan is, zijn de locaties in Parijs. Er is voor de iets onbekendere plekjes gekozen, maar ook in de minder toeristische buurten is de wereldstad nog steeds charmant. Met Parijs zit je altijd goed natuurlijk, zo zullen de makers bedacht hebben. Een enkele scène slaat wel de plank mis, zoals wanneer Adèle per ongeluk het bruidsboeket van een wildvreemde vangt en op precies hetzelfde moment de nepsneeuw inzet. Dat ligt er te dik bovenop.

Iets wat vreemd genoeg niet in de serie genoemd wordt, is de wetenschap achter het fenomeen liefde. Ook liefde is psychisch en kan psychosomatische reacties uitlokken. Arthur zou dat moeten weten, want hij is een wetenschapper die de liefde bestudeert. Serieus. Wanneer hij vertelt over zijn studie, en dat is zelden, is dat droog en saai. Niet dat de rest zo opwindend is, maar het is wel een flinke misser. Wellicht dat de Amerikanen een remake willen maken en dan deze informatie kunnen toevoegen? Evenals een meer onweerstaanbare mannelijke hoofdpersoon? Het is maar een idee.

★☆☆☆☆

Irrésistible is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Buffy the Vampire Slayer' ons al vroeg voorbereidde op de meest schokkende dood in de serie
Series / Nieuws

Hoe 'Buffy the Vampire Slayer' ons al vroeg voorbereidde op de meest schokkende dood in de serie

De dood van Buffy's moeder kwam als een grote schok, maar er werd misschien al wel eerder naar gehint.

De dood is geen onaangeraakt onderwerp in Buffy the Vampire Slayer. Toch was er één dood die de kijkers het meest shockeerde. En daar werd eigenlijk al in een eerder seizoen naar gehint.

Van Jenny Calendar (Robia Scott) tot Tara Maclay (Amber Benson): een paar van van Buffy's belangrijkste centrale personages werden gedood tijdens de zeven seizoenen van de serie. Maar het verlies van Buffy's moeder, Joyce Summers (Kristine Sutherland), zette de wereld van de titulaire Slayer toch wel het meest op zijn kop, vooral omdat haar dood zo'n schok was voor zowel Buffy als het publiek.

Heeft Dawn Joyce vermoord?


In seizoen 5 voegt Dawn Summers (Michelle Trachtenberg) zich plotseling bij Buffy's familie. Hoewel Dawn eigenlijk een mystieke, levende energie is die bekendstaat als de Key, neemt ze de vorm aan van een tienermeisje - en Buffy's jongere zus. In feite hangt het bestaan van Dawn af van de valse herinneringen die zijn geïmplanteerd in Buffy, de Scooby Gang, en Dawns vermeende moeder, Joyce.

Er gaat een hardnekkige Buffy-theorie rond dat het bestaan van Dawn Joyce heeft gedood, die aan een plotseling hersenaneurysma sterft in seizoen 5. De dood van Joyce (en de oorzaak ervan) werd echter al lang voordat de tweede Summers-dochter in beeld kwam voorspeld.

Donkere humor


Een gevat moment in Buffy the Vampire Slayer seizoen 4 verwijst al een heel seizoen voordat het gebeurt naar de dood van Joyce. Buffy noemt hierbij toevallig naar de uiteindelijke doodsoorzaak van haar moeder. In de première van seizoen 4 van Buffy, 'The Freshman', koopt Buffy de lange lijst met dure boeken die ze nodig heeft voor haar lessen in het eerste semester.



"Ik kan niet wachten tot mama de rekening voor deze boeken krijgt", grapt Buffy. "Ik hoop dat het een grappig aneurysma zal zijn". Zonder het uiteindelijke lot van Joyce te kennen, lijkt de grap overeen te komen met de donkere humor van de serie, vooral omdat Joyce Summers in dit seizoen in goede gezondheid lijkt te verkeren.

Belangrijke aflevering


De dood van Joyce raakte kijkers diep en blijft een van de meest belangrijke afleveringen van de serie, al is het maar om te benadrukken dat er engere dingen zijn in het leven dan monsters. Bekijk Buffy the Vampire Slayer op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal Luke Skywalker verschijnen in 'Star Wars: Ahsoka'?
Series / Nieuws

Zal Luke Skywalker verschijnen in 'Star Wars: Ahsoka'?

Luke Skywalker dook de laatste tijd wel vaker op in nieuwe 'Star Wars'-projecten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: Ahsoka nadert snel zijn einde, met nog maar twee afleveringen te gaan. Er zijn veel grote ontwikkelingen die de serie nog moet oplossen en er zijn veel vragen over hoe het Star Wars-universum aan het einde achter zal blijven.

Het niveau van dreiging dat Ahsoka lijkt te introduceren met Thrawn en zijn legioen, en het feit dat dit leidt tot een grote Star Wars-film die zich afspeelt in het New Republic Era, doet veel fans zich het volgende afvragen: zal Luke Skywalker in de serie opduiken om de boel te redden?

Aanloop


Het is duidelijk dat niemand verwacht dat Luke Skywalker door sterrenstelsels zal trekken om Ahsoka Tano (Rosario Dawson), Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) en Ezra Bridger (Eman Esfandi) te helpen met het redden van Planet Peridea. Het lijkt vast te staan dat aflevering 7 en 8 grotendeels zullen gaan over de strijd tegen Baylan Skoll, Shin Hati en Thrawn, terwijl Ahsoka eindelijk op Peridea arriveert.

Dat alles gezegd hebbende, is er de grote vraag over waar Ahsoka de spullen zal achterlaten. De serie is duidelijk de aanloop naar de aankomende Star Wars Event-film van showrunner Dave Filoni, waarin de helden uit het New Republic-tijdperk tegen Thrawn zullen strijden.

Luke Skywalker


Het zou heel goed kunnen dat het einde van Ahsoka een epiloog (of postcreditscène) zal bevatten waarin de andere Star Wars-helden op de hoogte worden gebracht van de nieuwe dreiging waarmee ze worden geconfronteerd. Een van die helden zou zeker Luke Skywalker kunnen zijn.



Het voelt vergezocht om te denken dat Star Wars de nodige tijd en middelen zal investeren om Luke Skywalker in live-action te laten verschijnen. Aan de andere kant verwachtte niemand dat Luke zou verschijnen in de finale van seizoen 2 van The Mandalorian.

Onverwacht, maar niet onmogelijk


En zelfs daarna verwachtte niemand dat Luke zou verschijnen voor de rol die hij speelde tijdens The Book of Boba Fett, waarin hij de jonge Grogu zijn eerste instructies gaf om Jedi te worden.



Je weet dus nooit waar en wanneer Luke Skywalker tegenwoordig in de MandoVerse zal verschijnen, dus zou een cameo aan het einde van Ahsoka best kunnen. Bekijk Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. de hitserie 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. de hitserie 'Ahsoka'

Deze week heeft Disney+ een breed aanbod van internationale topseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama (seizoen 11 - aflevering 10)



Verschijnt op: Maandag 25 september
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.





Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 9)



Verschijnt op: Dinsdag 26 september
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 7)



Verschijnt op: Woensdag 27 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

24 september: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

26 september: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

27 september: Han River Police (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Actie / Komedie / Misdaad - Han Dujin en zijn team onderzoeken Go Giseok nadat ze ontdekken dat hij zich verdacht gedraagt ​​bij een gestrand cruiseschip. Al snel ontdekken ze een criminele samenzwering waarbij Giseok, het bedrijf Kyungin River Cruise en hun voormalige bondgenoot Baek Chul betrokken zijn.

27 september: L-Pop (seizoen 1) - Komedie / Drama / Musical - K-popfan Andrea richt haar eigen coverdansgroep op nadat ze uit haar vorige groep is gezet. Ze moet vervolgens kiezen tussen tandarts worden of haar ware droom volgen: professioneel zangeres worden in Korea, waar haar idolen vandaan komen. Haar zus Pau houdt haar in de gaten terwijl ze een documentaire regisseert over Andrea’s avonturen.

27 september: The Worst of Evil (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Drama - In 1995 begint een onderzoek om de drugskartels van Korea, China en Japan te ontmantelen. Plattelandsdetective Junmo gaat undercover binnen de opkomende Gangnam Union, zich niet bewust van de complexe relatie tussen z'n vrouw en de baas van de bende. Hun verbonden lot leidt tot de ergste scenario's.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde aan langdurige Hollywoodstakingen lijkt nabij: studiobazen en vakbondsleiders vinden elkaar
Series / Nieuws

Einde aan langdurige Hollywoodstakingen lijkt nabij: studiobazen en vakbondsleiders vinden elkaar

Advocaten, studiobazen en boze vakbondsleiders beginnen eindelijk een beetje op te schieten.

Het duurt inmiddels al maanden: schrijvers en acteurs hebben het werk neergelegd om betere voorwaarden af te dwingen. Het blijkt nu dat de WGA eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel kan zien.

De Writers Guild of America (WGA) en de belangrijkste filmstudio's van Hollywood bevinden zich momenteel in de laatste fase van onderhandelingen over een driejarig contract, dat een einde zal maken aan een van de langste stakingen in de geschiedenis van Hollywood.

Het gaat om de kleine lettertjes


Juridische vertegenwoordigers van de arbeiders en het management zouden bezig zijn met de fijne details van contracten, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en baanbrekende elementen voor minimumlonen.

De onderhandelingen werden deze week nieuw leven ingeblazen door de aanwezigheid van vier grote studiobazen: Bob Iger van Disney, David Zaslav van Warner Bros. Discovery, Ted Sarandos van Netflix en Donna Langley van NBCUniversal.

CEO's doen ook eens moeite


De grote bazen namen deel aan drie dagen durende marathononderhandelingen die de maandenlange impasse tussen de WGA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) doorbraken.



Het is te hopen dat ook voor acteursvakbond SAG-AFTRA snel een resolutie in het conflict komt, zodat Hollywood weer volop series kan gaan produceren. Zij staken immers ook alweer bijna drie maanden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van idee tot realiteit: Bekijk de unieke backstage-beelden van 'Star Wars: Ahsoka'
Series / Nieuws

Van idee tot realiteit: Bekijk de unieke backstage-beelden van 'Star Wars: Ahsoka'

Al die geweldige en futuristische dingen beginnen natuurlijk als een klein idee.

Disney's nieuwe hitserie Star Wars: Ahsoka is inmiddels zes afleveringen verder en fans zien steeds meer personages en voertuigen gestalte krijgen. In nieuwe beelden is te zien hoe dit tot stand is gekomen.

Op de officiële Star Wars-kanalen op social media geven de makers een unieke blik in de totstandkoming van allerlei coole dingen. Van kleding tot accessoires, tot complete ruimteschepen en de bekende lightsabers.

Herkenbaar en iconisch


Het personage Ahsoka Tano, gespeeld door actrice Rosario Dawson, staat bekend om het vliegen in haar Jedi-Shuttle de T6. Deze was al eerder te zien in Star Wars: The Clone Wars. Maar dat is uiteraard niet het enige ruimteschip.

Fans zullen vast ook wel de Home One hebben herkend. Dit iconische ruimteschip van de Rebel Alliance was eerder te zien in Return of the Jedi. Misschien wel het meest bekend van de scène met Admiral Ackbar die zegt: "It's a trap!"

Creatieve breinen


In de nieuwe video deelt een van de creatieve breinen van Industrial Light & Magic, John Goodson, details over hoe de T6-shuttle tot leven is gekomen, en hij legt uit dat het een unieke uitdaging was. Kijk de video hieronder:

Bekijk op instagram



Kijk elke week een nieuwe aflevering van Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Shelter'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Shelter'

Er is geen beginnen aan om op te noemen wat er allemaal mis is met deze jeugdserie.

Regie: Patricia Cardoso, Edward Ornelas, Christina Choe, e.a.| Cast: Jaden Michael (Mickey Bolitar), Constance Zimmer (Shira Bolitar), Adrian Greensmith (Spoon), Abby Corrigan (Ema), Sage Linder (Rachel), Brian Altimus (Troy), Tovah Feldshuh (Vleermuisvrouwtje), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-57 minuten | Jaar: 2023

De Amerikaanse thriller- en jeugdboekenschrijver Harlan Coben zal niet bij iedereen bekend zijn, maar in de Verenigde Staten is hij een waar fenomeen. Een dusdanig groot fenomeen dat hij gelijk een deal sloot voor een groot aantal verfilmingen voor zowel Prime Video als Netflix. Bij volwassenen is Coben geliefd om zijn thrillerreeks rondom basketbalheld en sportmanager Myron Bolitar, bij de jeugd geniet Coben vooral bekendheid om de spin-off-reeks van neefje Mickey Bolitar.

De verfilming van het eerste Mickey Bolitar-boek Shelter is met de gelijknamige serie een feit. Het verhaal van dit boek is in acht afleveringen gepropt, waarbij de verfilmers zich de nodige vrijheden hebben gepermitteerd. Dit keer is de vader van Mickey de basketbalheld van weleer die samen met Mickey en zijn moeder, een voormalig toptennisser, betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk. Moeder ligt in de kreukels en vader Bolitar heeft het leven gelaten. Mickey wordt ondergebracht bij zijn tante Shira in New Jersey.

Mickey krijgt nauwelijks tijd om te bekomen van alle indrukken van zijn nieuwe school. Ashley, het meisje dat hij net een dag kent en waarmee hij het meteen heeft aangelegd, raakt vermist. Met twee nieuwe vrienden, de nerd Spoon en emomeisje Ema, probeert hij niet alleen Ashley op te sporen, maar ook een vijfentwintig jaar oud raadsel te ontrafelen. Een kwarteeuw geleden raakte er namelijk ook een jongen vermist. Wat is de rol van zijn vader en wat heeft een mysterieuze vrouw met de bijnaam 'het vleermuisvrouwtje' hiermee te maken?

In Shelter komt in korte tijd een boel voorbij. Te veel eigenlijk, aangezien volop zonderlinge bijfiguren ('Octoface', 'de slager', 'de zonnebrillenman') al in de eerste afleveringen opduiken. Maar ook op de middelbare school van Mickey loopt van alles rond wat de aandacht opeist. Tel hier wat lesbische intriges en een steeds onoverzichtelijker mysterie bij op en de chaos is compleet.

Er is iets serieus mis met de ongeloofwaardige acties en snelle slagen waarin de makers van de serie voorzien. Het ene moment willen ze met grote stappen snel thuis zijn, om vervolgens een halve slotaflevering te wijden aan een tamelijk oninteressante basketbalwedstrijd. Het vleermuisvrouwtje lijkt de spil van veel gedoe, maar wordt vaak ook op een bijspoor gezet. En er moet nog even aangehaakt worden bij de Tweede Wereldoorlog.

Shelter verschiet zijn kruit na een aflevering of zes volledig, om zichzelf vervolgens gewond richting de finishlijn te slepen. De afsluitende afleveringen staan in schril contrast met al het voorgaande, waarin er niets of niemand op adem lijkt te kunnen komen. Het acteerwerk is van dubieus niveau, maar de acteurs lijken zich moeilijk raad te hebben geweten met deze onzinnigheden in hogesnelheidstreinvaart.

Kennelijk weet een heel stadje een heleboel, maar beginnen mensen er tegenover de hoofdpersonen pas over als we het als kijker al op een andere manier te weten zijn gekomen. Jammer genoeg is de conclusie er een van het open soort. Een tweede seizoen lijkt een kwestie van tijd, maar de makers kunnen zich de moeite en de kijkers de ergernis beter besparen.

★☆☆☆☆

Shelter is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit pareltje uit de jaren '90 weet Netflix-kijkers te charmeren
Films / Nieuws

Dit pareltje uit de jaren '90 weet Netflix-kijkers te charmeren

De misdaadthriller 'The Talented Mr. Ripley' weet het momenteel goed te doen bij Netflix. De film weet de vierde positie in de Netflix Top 10 te pakken.

Met een topcast weet de film uit 1999 met zijn speelduur van bijna tweeëneenhalf uur, vele Netflix-kijkers te charmeren. Stream de film nu bij de dienst.

De film is geregisseerd door Anthony Minghella. Hij regisseerde zijn eerste speelfilm in 1978, A Little Like Drowning en zijn laatste film voor zijn overlijden was Breaking and Entering.

Grootse cast


We zien Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Jack Davenport en James Rebhorn in deze intrigerende thriller.

Het verhaal


We gaan terug naar de jaren '50 en volgen Tom Ripley. Hij wordt naar Italië gestuurd door de vader van playboy Dickie Greenleaf om hem terug te halen naar Amerika.

Wanneer hij de rijkeluiszoon en zijn verloofde ontmoet, past hij echter zijn plan aan. Hij vermoordt Dickie en neemt zijn leven over.



Boeiend psychodrama


The Talented Mr. Ripley weet op IMDb een mooi cijfer te pakken, hij staat daar op een 7.4/10. "Een pakkend, intelligent en boeiend psychodrama onder het mom: "al is de leugen nog zo snel....". Het eerste gedeelte is wellicht wat aan de lange kant maar dit euvel wordt ruimschoots goedgemaakt door de vlotte soundtrack.", vertelt een van de kijkers bij MovieMeter, daar scoort de film een 3.46/5.

Op Rotten Tomatoes weet de film het ook goed te doen. Het publiek scoort de film een mooie 80%, de critici zijn iets enthousiaster met 85%.





Netflix


Kijk The Talented Mr. Ripley nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Murdaugh Murders: A Southern Scandal' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Murdaugh Murders: A Southern Scandal' seizoen 2

Het sluitstuk in een reeks bizarre moorden en misdaden rondom een machtige Amerikaanse familie.

Regie: Michael Gasparro, Julia Willoughby Nason | Afleveringen: 3 | Speelduur: 33-39 minuten | Jaar: 2023

Op het moment dat het eerste seizoen van Murdaugh Murders: A Southern Scandal verscheen, was de rechtszaak tegen Alex Murdaugh in volle gang. Deze zaak kreeg veel media-aandacht, waardoor de makers niet anders konden dan een vervolgseizoen maken. Want hoe eindigt het voor de prominente advocaat uit South Carolina die ervan verdacht wordt zijn vrouw en zoon te hebben vermoord om zijn eigen reputatie te redden? Komt het tot een veroordeling of zal hij beschermd worden door zijn eeuwenoude familiebanden binnen de justitiële elite?

Het eerste seizoen van Murdaugh Murders: A Southern Scandal ging over het noodlottige bootongeluk waarbij een jonge vrouw om het leven kwam en de beerput rondom de familie Murdaugh die daarna opengetrokken werd. De misstappen van Paul, de losgeslagen zoon die het bootongeluk veroorzaakte, konden niet langer verborgen blijven. Als Paul en zijn moeder worden vermoord, wijzen alle pijlen in de richting van vader Alex. Het tweede seizoen focust op het rechtsproces en de ondergang van de invloedrijke familie.

Wat deze documentaire zo interessant maakt is het veelvuldige gebruik van originele beelden, zoals de politieverhoren en bodycambeelden van agenten die op de plaats delict waren. Ze geven niet alleen de feitelijke gebeurtenissen en uitspraken van de verdachte weer, maar brengen ook de lichaamstaal van de verdachte in beeld. Zo gaat Alex' houding zichtbaar van laconiek tijdens de eerste verhoren naar zenuwachtig en gebroken als blijkt dat zijn getuigenis begint te wankelen.

Door heen en weer te springen tussen verschillende tijdsperiodes blijft de documentaire boeiend. Afwisselend komen de interviews of getuigenissen van de betrokken personen voorbij en langzaamaan wordt het bewijs tegen de voormalige advocaat opgebouwd. Sommige sprekers zijn nieuw, zoals de huishoudster die een sympathiek beeld probeert te schetsen van Alex en zijn vrouw. De meeste anderen laten in hun verhaal doorschemeren hoe bang ze eigenlijk waren voor de machtige familie.

Huiveringwekkende details en fascinerende geheimen komen er aan het licht. De invloed van deze familie binnen de kleine, hechte gemeenschap in het zuiden van de Verenigde Staten was enorm groot. Het is iets wat je niet meer verwacht in deze tijd. Wie weet wat voor geheimen er komende jaren nog meer naar boven komen? Er is namelijk nog de onopgeloste moord van een jongen die niet ver van de oprit van het huis van de Murdaughs gevonden werd. Misschien genoeg materiaal voor een derde seizoen?

★★★☆☆

Murdaugh Murders: A Southern Scandal is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zorgen over 'Squid Game'-show na schokkende beelden met dodelijke 'games'
Series / Nieuws

Zorgen over 'Squid Game'-show na schokkende beelden met dodelijke 'games'

De realityserie is een spin-off van de Koreaanse hitserie, maar stemt niet vrolijk.

Squid Game, over een groep mensen die deelnemen aan een letterlijk dodelijke competitie, wordt hoog gewaardeerd door de kijkers. Hoe spannend fictie ook is, de vraag is of je de games ook in het echt zou willen spelen.

In Squid Game: The Challenge nemen 456 mensen deel voor de hoofdprijs van maar liefst $ 4,56 miljoen. De trailer is inmiddels gedropt en we gaan inderdaad bepaalde games uit de serie terugzien.

Weggekatapulteerd


Zo wordt Red Light Green Light nagespeeld: je moet zo dichtbij mogelijk richting het einddoel, de afgrijselijke pop, zien te komen maar zonder dat ze je ziet bewegen. Werd dit in de serie wel gezien, dan was dit zowel letterlijk als figuurlijk het einde voor de deelnemer. Ook zien we mensen over de plank lopen waarbij je weggekatapulteerd wordt als je op de verkeerde tegel stapt.

In de reality-serie gaat natuurlijk niemand dood, maar eerdere berichten riepen vraagtekens op. Het vermoeden rees dat er niet zo goed op de veiligheid van de deelnemers werd gelet als je zou verwachten bij een dergelijke show.

Uiteraard zijn er geen dodelijke consequenties verbonden aan de deelname, maar vooralsnog is er sprake van wisselende reacties. Squid Game: The Challenge kun je vanaf 22 november bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers schrikken zich rot als ze 'Joffrey Baratheon' uit 'Game of Thrones' in 'Sex Education' zien
Series / Nieuws

Kijkers schrikken zich rot als ze 'Joffrey Baratheon' uit 'Game of Thrones' in 'Sex Education' zien

Na lange afwezigheid is Jack Gleeson tot schrik van de kijkers terug.

Joffrey Baratheon was in Game of Thrones een ronduit psychopatisch personage. Jack Gleeson speelde de rol met verve van 2011 - 2014, toen Joffrey op zijn eigen bruiloft aan zijn einde kwam.

Sindsdien werd weinig vernomen van de Ierse acteur, die zich naar het leek teruggetrokken had. Totdat kijkers in seizoen 4 van Sex Education iemand zagen opduiken die hen wel érg bekend voorkwam.

Meer druk


Gleeson is in deze serie namelijk te zien als Dodgy Mo, een vriend van Maeve's (Emma Mackey) broer Sean (Edward Bluemel). Met een grote snor, bruin haar en gestreept shirt lijkt hij nog maar weinig op de blonde Joffrey die in koninklijke outfits rondliep. Reacties online varieerden van "Wat doet Joffrey Baratheon in 'Sex Education'?" tot "Flink geschrokken van de acteur die Joffrey speelde in 'Game of Thrones'".

Gleeson is na een jarenlange pauze weer gaan acteren. Tijdens een bezoek aan University College Dublin gaf hij aan dat hij sinds Game of Thrones acteren minder leuk was gaan vinden. Gleeson: "Ik denk niet dat dit iets met de serie zelf te maken had. Acteren was mijn grote passie, en toen werd het opeens professioneel. Daardoor ervaar je meer druk en werd het vanzelf wat minder leuk".

Naast Sex Education is Gleeson ook te zien in de film In the Land of Saints and Sinners met Liam Neeson en de komedieserie Out of her Mind. Kijk Sex Education op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze filmreeks moet je gezien hebben voordat je doodgaat: voor je watchlist!
Films / Featured

Deze filmreeks moet je gezien hebben voordat je doodgaat: voor je watchlist!

De film Before Sunrise uit 1995 kreeg ook nog eens twee vervolgfilms die je ook moet zien.

Als je dol bent op films, dan heb je vast een lijstje met films die je nog wil zien. Tussen die films staan ongetwijfeld een aantal titels die je eigenlijk wel moet zien. Hieronder een film die veel mensen nog moeten kijken voordat ze doodgaan.

De film Before Sunrise uit 1995 is voor heel wat mensen een lievelingsfilm. Het romantische drama van Richard Linklater met rollen voor Ethan Hawke en Julie Delpy werd dan ook ijzersterk ontvangen.

Before Sunrise


De film gaat over een jonge Amerikaan en een Française die elkaar in de trein naar Wenen ontmoeten en besluiten samen de avond en nacht door te brengen.

Ondanks de sterke ontvangst was de film geen doorslaand succes in de bioscopen. Er werd een nette, maar geen enorme $22.5 miljoen opgehaald aan de bioscoopkassa's. De ontvangstcijfers zijn indrukwekkender, gezien de Tomatometer-score van 100%, een 8,1 als IMDB-cijfer en een 3,7/5 als Moviemeter-score.

Vervolgen


Na het eerste deel uit 1995 verschenen er later nog twee films in de Before-trilogie, met Before Sunset uit 2004 en Before Midnight uit 2013. Er werd gesproken over een vierde film, maar uiteindelijk besloten Linklater, Hawke en Delpy om niet door te gaan met de plannen.

"wij - de drie van ons - waren het erover eens dat we niet iets goeds konden bedenken voor een vierde film. Het was een idee dat niemand van ons leuk vond en daarmee is het nu klaar," zei Delpy twee jaar geleden in gesprek met IndieWire.

Nu kijken


Wil je Before Sunrise graag zien? Je vindt de film nu op Prime Video zonder bijbetaling. De vervolgen vind je ook op Prime Video, maar die kijk je tegen de betaling een klein huurbedrag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.