search
Brute truecrimeserie 'The Walk-In' legt extremisme bloot in post-Brexit VK
Series / Nieuws

Brute truecrimeserie 'The Walk-In' legt extremisme bloot in post-Brexit VK

De spannende serie over een mol in een neonazistische groepering komt bijna naar de NPO.

In 2022 werd het Verenigd Koninkrijk opgeschud door de aangrijpende truecrimeserie The Walk-In, die het waargebeurde verhaal vertelt van de mol Robbie Mullen. Aan hem de gevaarlijke taak te infiltreren binnen de neonazistische groep National Action, die snode plannen hebben in een post-Brexit Engeland.

De BBC-serie blikt terug op de turbulente ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk na het Brexit-referendum toen het land politiek gezien in een spagaat belandde. De landelijke discussie deed veel gevoelens van racisme en extremisme opborrelen, waar de serie een getrouw beeld van schetst via het verhaal van Robbie Mullen.

Waargebeurd


The Walk-In toont de consequenties van de bizarre keuze van Matthew Collins. In zijn jeugd was Collins een devoot neonazi, maar later sloot hij zich aan bij de tegenpartij: de antifascistische en antiracistische groep Hope Not Hate.

Hij overtuigt Robbie Mullen om te infiltreren bij de rechts-extremistische groep National Action als een letterlijke 'walk-in'. Tijdens deze riskante actie wordt Mullen betrokken bij een geheim plan om een parlementslid te liquideren.

Release


De vijfdelige miniserie The Walk-In werd in eerste instantie uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk in oktober 2022, en kon rekenen op uitstekende recensies van onder andere The Guardian, The Independent en the Evening Standard.The Walk-In is vanaf 13 oktober wekelijks te zien op NPO2. Voor wie niet zolang kan wachten is de truecrimeserie vanaf 28 september in zijn totaliteit te bingen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen