search

Ons nieuws van maandag 25 september 2023

Netflix-serie 'The Fall of the House of Usher' krijgt extreem lovende kritieken
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Fall of the House of Usher' krijgt extreem lovende kritieken

Vanaf 12 oktober is de nieuwe serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Midnight Mass) te streamen.

De eerste recensies van Mike Flanagans The Fall of the House of Usher stromen binnen en zijn unaniem extreem positief.

Volgens TV Guide is de serie grappiger dan de meeste andere projecten van Flanagan en zou de serie op momenten lijken op Succession, maar dan wel met een toon die steeds duisterder en somberder wordt.

Alleen maar goede woorden


Collider noemt het Flanagan meest conventionele horrorserie tot nu toe, maar geeft ook aan dat de serie complexe emoties laat zien die je hart sneller laten kloppen. Ook wordt de cast de hemel in geprezen.

De achtdelige horror-dramaserie gaat over de genadeloze broer en zus Roderick (Bruce Greenwood) en Madeline Usher (Mary McDonnell), die van hun bedrijf Fortunato Pharmaceuticals een waar imperium hebben gemaakt.

Wat is het geheim?


Dat succes lijkt zijn einde te naderen wanneer er geheimen worden ontrafeld wanneer verschillende leden van de familie Usher worden gedood door een mysterieuze vrouw.



De serie betreft de laatste die Flanagan maakte voor Netflix. Eerder maakte hij met veel succes miniseries als The Haunting of Hill House en Midnight Mass voor de streamingdienst.

Grote serie op komst


Flanagan maakt hierna de overstap naar Amazon Prime Video, waar hij naar verwachting een serie zal maken gebaseerd op Stephen Kings The Dark Tower-boeken.

The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober a.s. te streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kijkers stemmen massaal af op deze mysterieuze scifi-thriller
Films / Nieuws

Disney+ kijkers stemmen massaal af op deze mysterieuze scifi-thriller

'No One Will Save You' weet de kijkers op Disney+ voor zich te winnen want velen hebben afgestemd op de film.

De ruim anderhalf uur durende film van Brian Duffield doet het momenteel erg goed bij de streamer. Kijk hem nu als je in bent voor een thriller met mysterieus tintje.

Regisseur Duffield heeft aan meerdere films meegeschreven maar regisseerde voor No One Will Save You zijn eerste film, Spontaneous.

In de film


De cast bestaat uit Kaitlyn Dever, Elizabeth Kaluev, Zack Duhame, Lauren L. Murray, Geraldine Singer, Dane Rhodes en Evangeline Rose.

Buitenaardse indringers


Brynn is een jonge getalenteerde vrouw die in haar ouderlijk huis woont, rouwt om het verlies van haar moeder en vervreemd is van de gemeenschap waar ze woont. Ze is eenzaam maar optimistisch en weet met haar verlies om te gaan.

Wanneer ze op een avond gewekt wordt door vreemde geluiden van buitenaardse indringers, wordt ze gedwongen om haar verleden onder ogen te komen en is haar toekomst niet zeker.



Scifi met een vleugje horror


De film weet op IMDb tot zover een nette 6.5/10 neer te zetten. Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film 61% en de critici scoren de film 78%. "Het komt zelden voor dat een film iets neemt dat we al talloze keren eerder hebben gezien en ons het gevoel geeft dat we het voor de eerste keer meemaakten.", aldus een van de critici.

Kijker Scorsese vertelt op MovieMeter, "Goeie film over een jonge vrouw die alleen in een huis woont en wordt aangevallen door aliens. Een sciencefiction film met een vleugje horror en vooral een originele insteek waarin nagenoeg geen woord wordt gesproken." De film staat daar nu op een 2.92/5.



Streamen


Deze scifi-thriller is het zeker waard om een keer te streamen. Doe dit bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' Emilia Clarke kan Kit Harington niet vergeven voor zijn bedrog
Series / Nieuws

'Game of Thrones' Emilia Clarke kan Kit Harington niet vergeven voor zijn bedrog

Kit Harington is echt een stap te ver gegaan en Emilia Clarke kan hem niet vergeven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is heel wat gebeurd in alle seizoenen van Game of Thrones en sommige momenten hebben iedereen teleurgesteld. Niet alleen voor de fans en de personages, maar ook voor de acteurs. Zo koestert Emilia Clarke nog steeds wrok tegen Kit Harington.

Vijf jaar geleden eindigde een van de grootste series van de wereld; Game of Thrones. Niet iedereen is echter helemaal bijgekomen van de gebeurtenissen in de finale.

Alles is in de war gebracht


In de laatste paar afleveringen is alles door de war gehaald en één moment wordt als absolute mislukking gezien. Het verhaal van Daenerys Targaryen was nog niet volledig klaar en het feit dat ze vermoord werd door haar neef Jon Snow hielp niet mee.



Zelfs Emilia Clarke heeft hier nog moeite mee, aangezien haar personage heel erg belangrijk was (en is) voor haar. Ze beschuldigt haar co-ster kit Harington van de moord. Ze liet weten dat ze "geirriteerd was dat Jon Snow niet te maken kreeg met [de gevolgen van de moord op haar]".

Geen gevolgen


Ze vindt het belachelijk dat Jon Snow weggekomen is met moord en al helemaal dat haar personage het slachtoffer was.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'True Blood'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'True Blood'

Het wordt weer een flinke toevoeging van series die deze week op Netflix te zien zijn.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Encounters (seizoen 1)



Verschijnt op: Woensdag 27 september
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze docuserie met ooggetuigenverslagen, interviews met experts en nieuw bewijs voeden de massale ufomeldingen van de afgelopen vijftig jaar een wereldwijd mysterie.





Love is Blind (seizoen 5 - aflevering 5-7)



Verschijnt op: Vrijdag 29 september
Genre: Reality-TV / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.





True Blood (seizoen 1-7)



Verschijnt op: Zondag 1 oktober
Genre: Drama / Fantasy / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: In een toekomst waarin vampiers tussen mensen leven, wordt het leven van een telepathische serveerster overhoop gegooid als ze een interessante vreemde ontmoet tijdens het werk.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

26 september: Who Killed Jill Dando? (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad / Geschiedenis - Herbeleef de schokkende moord in 1999 op de geliefde tv-presentatrice Jill Dando, die deskundigen en het publiek blijft verbijsteren, in deze diepgaande documentaire.

27 & 28 september: Destined with You (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama / Romantiek - Een advocaat die onder een eeuwenoude vloek leeft, krijgt te maken met een ambtenaar die de sleutel tot zijn vrijheid in handen heeft. Dit leidt tot een onverwachte romance.

27 september: Vasco Rossi - Il Supervissuto (seizoen 1) - Documentaire / Biografie / Muziek - De meest geliefde rockster van Italië, Vasco Rossi, verleent ongekende toegang tot intieme details uit zijn persoonlijke leven en succesvolle carrière door de decennia heen.

28 september: Castlevanie: Nocturne (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Te midden van de Franse Revolutie probeert Richter Belmont de ergernis van zijn familie te verdedigen en te voorkomen dat een meedogenloze vampierheerser de macht grijpt.

30 september & 1 oktober: Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Misdaad / Drama - Een paranormaal begaafde dierenarts en een rechercheur slaan de handen ineen, maar hun vaardigheden worden op de proef gesteld tijdens een mysterie met een seriemoordenaar.

30 september: Henry Danger (seizoen 2) - Actie / Komedie / Familie - Door zijn nieuwe parttimebaan moet Henry Hart twee levens in balans brengen: als typische puber en als Kid Danger, het hulpje van een geheime superheld.

30 september: Victorious (seizoen 3) - Komedie / Drama / Familie - Als beginnende zangeres Tori Vega zich aansluit bij een excentrieke groep getalenteerde tieners op Hollywood Art High, doet ze haar best om erbij te horen en op te vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kleine grapje in 'The Office' kostte ze maar liefst $ 60.000
Series / Featured

Dit kleine grapje in 'The Office' kostte ze maar liefst $ 60.000

Een duur grapje van de makers van de Amerikaanse variant van 'The Office'

The Office is één van de meest geslaagde comedyseries van de afgelopen jaren. Zowel de Britse versie met Ricky Gervais als de Amerikaanse versie met Steve Carell scoorden uitstekend bij het grote publiek.

Tijdens de podcast Office Ladies, gepresenteerd door Jenna Fischer en Angela Kinsey, twee van de actrices uit de serie die de rollen van Pam en Angela speelden, kwam het volgende incident aan de orde.

Japanese Christmas


In de aflevering 'Japanese Christmas', de tiende aflevering van het derde seizoen zwaait het personage van Steve Carrell, directeur Michael Scott, met vliegtickets terwijl hij een stukje uit het nummer 'Two Tickets to Paradise' van Eddie Money zingt.

In de productie wist men eigenlijk wel dat dit niet zonder gevolgen zou zijn als ze dit uit zouden zenden. "Dit gaat ons 60.000 dollar kosten." Toch nam men het risico en haalde dit stukje de uiteindelijke montage van de aflevering."Nog nooit had een van mijn grappen zoveel geld gekost", bekende de scenarist Jennifer Celota in de podcast.

John Mayer


In dezelfde aflevering zit overigens ook een verwijzing naar een nummer van John Mayer. De productie maakte slim gebruik van de vriendschap van B.J. Novak met hem om te voorkomen dat hij ook een bedrag zou eisen.



Kijk de serie hier op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen True-crime serie op Netflix zet boel opnieuw op stelten en knalt gelijk top 10 in
Series / Nieuws

Nieuw seizoen True-crime serie op Netflix zet boel opnieuw op stelten en knalt gelijk top 10 in

Het tweede seizoen van de serie 'Murdaugh Murders: a Southern Scandal' scoort hoge kijkcijfers op Netflix.

Het True-crime genre scoort nog altijd goed qua kijkcijfers. Het tweede seizoen van de serie: Murdaugh Murders: a Southern Scandal trekt direct veel kijkers en staat in de top van de meest bekeken series van Netflix op dit moment.

Het gaat in deze serie om de familie Murdaugh, een invloedrijke familie van advocaten waar alles van binnenuit niet zo mooi blijkt te zijn als dat de buitenkant doet vermoeden. De familie woont in South Carolina en heeft in de periode tussen 1920 en 2006 maar liefst drie keer een Officier van Justitie voortgebracht.

Waar gaat het over?


Het eerste seizoen van Murdaugh Murders: A Southern Scandal ging over het noodlottige bootongeluk waarbij een jonge vrouw om het leven kwam en de beerput rondom de familie Murdaugh die daarna opengetrokken werd. De misstappen van Paul, de losgeslagen zoon die het bootongeluk veroorzaakte, konden niet langer verborgen blijven.

Als Paul en zijn moeder worden vermoord, wijzen alle pijlen in de richting van vader Alex. Het tweede seizoen focust op de juridische procedures die allemaal lopen en de ondergang van de invloedrijke familie.

Kijk de serie op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gemiste kans in 'The Big Bang Theory': deze vriendschap had de serie kunnen verbeteren
Series / Nieuws

Gemiste kans in 'The Big Bang Theory': deze vriendschap had de serie kunnen verbeteren

Vriendschap speelt een grote rol in 'The Big Bang Theory', dus waarom werd dit duo niet verder onderzocht?

The Big Bang Theory was om twee redenen altijd zo opmerkelijk en herkenbaar voor kijkers: ten eerste waren er veel verwijzingen naar de pop- en nerdcultuur waar mensen van genoten, en ten tweede waren de verhaallijnen sterk gericht op vriendschappen in plaats van op romantiek.

Naarmate er meer personages bij de cast kwamen, kregen de schrijvers meer mogelijkheden om hun persoonlijkheden te mixen en matchen om iets speciaals te creëren. Helaas werden een aantal van die kansen volledig gemist.

Neil Diamond


Als er een kans was om The Big Bang Theory terug te brengen, zouden fans het liefste meer van de vriendschap tussen Amy en Howard willen zien. Hoewel het duo niet zoveel gemeen lijkt te hebben, toonde hun band met de muziek van Neil Diamond het potentieel dat ze hebben.

Het feit dat de schrijvers besloten om dit niet meer verder te onderzoeken was zowel verrassend als teleurstellend voor kijkers. Veel fans geloven dat Howard en Amy baat zouden hebben bij zo'n vriendschap.

Gemiste kans


The Big Bang Theory is zo geschreven dat vrouwelijke vriendengroepen vaak werden gebruikt om contrast te creëren met de mannelijke vriendengroep. Maar, afgezien van Sheldon en Penny, kwamen de mannen en vrouwen zelden samen als vrienden.



De chemie tussen de acteurs Mayim Bialik en Simon Helberg was echter zo groot dat de schrijvers het gemakkelijk verder hadden kunnen onderzoeken. In plaats daarvan kozen ze ervoor om te doen alsof het nooit gebeurd was. Fans geloven dat dit een perfect voorbeeld is van een gemiste kans. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Noah Schnapp uit 'Stranger Things' is niet te spreken over beruchte kapsel van Will
Series / Nieuws

Noah Schnapp uit 'Stranger Things' is niet te spreken over beruchte kapsel van Will

Sorry, Will... Maar dit kapsel valt echt bij niemand in de smaak.

Stranger Things is griezelig om heel veel redenen. Van gruwelijke Demogorgons tot emotionele rollercoasters die je hart breken. Maar de echte horror in die serie is toch echt het kapsel van Will Byers.

Het lijkt er bijna op dat Stranger Things elk nieuw seizoen met zichzelf concurreert door Will er ellendiger uit te laten zien dan voorheen. Het beruchte bloempotkapsel is voor fans al seizoenenlang een doorn in het oog.

Kaal scheren?


Nu blijkt dat Noah Schnapp, de acteur die Will speelt, net zo'n hekel heeft aan het kapsel als wij allemaal. Tijdens The Tonight Show With Jimmy Fallon onthulde Schnapp dat hij de makers van de serie steeds blijft vragen om het uiterlijk van Will te veranderen.

De jonge acteur grapte zelfs dat Will "zijn hoofd kaal zou kunnen scheren", als het maar iets anders is dan zijn huidige kapsel. Volgens Schnapp is dit kapsel "een van de ergste" dingen op televisie. Toch hebben de makers tot nu toe niet naar hem geluisterd en blijven ze de arme jongen pesten.

Past bij de jaren 8-


Maar wat is de reden achter de haarstijl van Will? Het lijkt erop dat de Duffer-broers geloven dat het kapsel goed bij de tijd past, aangezien Stranger Things zich afspeelt in de jaren 80. Schnapp is echter van mening dat dit niet het geval is.



"Dat zeggen ze, maar toen sprak ik met mijn ouders en zij hebben de jaren 80 meegemaakt. Ze zeiden dat ze geen 16 waren met dat kapsel, dus ik weet het niet hoor", vertelt hij in een interview met Insider.

Ander kapsel


Schnapp lijkt de makers van Stranger Things er zo graag van te willen overtuigen dat Wills uiterlijk een drastische verandering nodig heeft, dat hij zelfs grapt dat hij een PowerPoint-presentatie gaat samenstellen met andere mogelijke kapsels uit de jaren 80 voor zijn personage.



Laten we hopen dat de eer van Will hersteld wordt in het laatste seizoen van de serie. Bekijk Stranger Things op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het gezicht dat je niet zult missen in 'Law & Order': Welke acteur speelt het langst in deze serie?
Series / Nieuws

Het gezicht dat je niet zult missen in 'Law & Order': Welke acteur speelt het langst in deze serie?

Welke Law & Order-acteur heeft in de meeste afleveringen gespeeld en is dus het gezicht van de serie?

Er zijn heel wat acteurs die tientallen jaren op het scherm doorbrengen en in totaal in honderden afleveringen spelen. Het komt echter niet heel vaak voor dat dit allemaal binnen 1 serie gebeurt. Toch is dit het geval voor deze Law & Order-ster.

De hele franchise van Law & Order bestaat al tientallen jaren en is voor velen een geliefde serie. Dat is ook logisch, want door de aangrijpende verhaallijnen en de meest dramatische momenten verveelt de serie niet.

Telkens dezelfde gezichten


Hoewel elke aflevering weer om een nieuwe zaak draait, blijven sommige gezichten hetzelfde. Deze acteurs zijn het gezicht geworden van de serie en zonder hen zou het geen Law & Order zijn.

Zo herinnert iedereen zich nog wel de officier van justitie Jack McCoy, gespeeld door Sam Waterston. En ook Ice T is niet snel te vergeten. De acteur die eerst rapper was liet zijn talent zien toen hij meer dan 20 jaar geleden de rol van Odafin Tutuola kreeg.

Wie spant de kroon?


Er is echter één actrice die onlosmakelijk verbonden is met Law & Order en dat is uiteraard niemand minder dan Mariska Hargitay. Ze speelt al sinds 1999 en meer dan 500 afleveringen de rol van Olivia Benson.

Bekijk hieronder een exclusieve clip en stream Law & Order: SVU en Organized Crime op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Compro Likes'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Compro Likes'

Vooral leuk voor Brazilianen zelf. En dan met name de mannen.

Regie: André Moraes | Cast: Fábio Lago (Wagner), Ana Carol Machado (Sarah), Dee Snider (zichzelf), Lúcio Mauro Filho (Johnny), Pedro Cardoso (Peter), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 29-33 minuten | Jaar: 2023

Wagner is een hyperactieve man (gespeeld door een overacterende acteur) die zijn film- en televisiecarrière wil lanceren door op sociale media zo veel mogelijk likes en volgers te verzamelen. Dit doet hij met oplichterij en een hoop egocentrische acties, in een chaotische en absurdistische serie die niet door iedereen zal worden gewaardeerd.

De dialogen en gebeurtenissen in Compro Likes gaan razendsnel, net zo gehaast en druk als Wagner door het leven gaat. Het verhaal is hierdoor chaotisch en bij vlagen moeilijk te volgen. De vele verwijzingen naar de Braziliaanse cultuur maken het er voor de gemiddelde Nederlandse kijker niet makkelijker op. Ook neemt het verhaal continu zijwegen, die niet zelden doodlopen. De humor is absurdistisch en vergezocht, en daarmee niet voor iedereen.

Wie er wel van houdt zal desondanks moeten erkennen dat de serie erg vrouwonvriendelijk is. Zo heeft bijvoorbeeld de excuuslesbienne geen enkele betekenisvolle connectie met andere vrouwen, maar staat ze altijd klaar voor een potje zoenen onder het toeziend oog van menig man. Duidelijk toegevoegd voor entertainment. Er zit zelfs een zoenfragment in de intro, hoewel dit verder niets met het verhaal te maken heeft.

Daarnaast bepotelt Wagner ongegeneerd een vrouw die daar niet om heeft gevraagd. Hoewel men hier in de serie boos op reageert, wordt het toch weggewuifd. Niet meer van deze tijd. Wellicht was het idee om een ouderwets personage neer te zetten dat zich onbeholpen zich in de moderne tijd stort, maar zo komt het niet over.

Het verhaal verloopt weinig origineel. Al snel stijgt de roem Wagner naar het hoofd en keert iedereen zich tegen hem. Dat verdient hij ook, zullen de meeste kijkers vinden. Of het hem lukt er weer bovenop te komen is dan ook allerminst interessant. Zelfs de voice-over moet uitleggen dat een bepaalde verhaalontwikkeling is toegevoegd om de interesse van de kijker te wekken voor de volgende aflevering. Als je dat er al bij moet zeggen, hoe succesvol is zo'n methode dan?

Het einde is de kroon op het chaotische geheel. Dit is zo flauw en ingewikkeld dat het niet duidelijk is of het een cliffhanger of een afsluiting is. Compro Likes mist diepgang en een werkelijk verhaal. Het is eerder een verzameling fragmenten die niet veel met elkaar te maken hebben. Waarschijnlijk is de serie het leukst voor Brazilianen die de grappen snappen en de mensen herkennen. Maar wel alleen de mannen. Er zullen weinig vrouwen zijn die een egocentrische, misogyne vent als Wagner zijn likes gunnen.

★★☆☆☆

Compro Likes is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones': Emilia Clarke sprak over haar angst voor haar dood tijdens de opnames
Series / Nieuws

'Game of Thrones': Emilia Clarke sprak over haar angst voor haar dood tijdens de opnames

Emilia Clarke deelt haar angstaanjagende ervaring met een hersenaneurysma op 24-jarige leeftijd.

Iedereen weet dat geld en beroemdheid zeker niet alles zijn. Emilia Clarke heeft hier een heel eng voorbeeld van gedeeld. De actrice dacht namelijk dat ze zou overlijden en haar verhaal komt bij velen hard binnen.

Het menselijk lichaam is ongelooflijk kwetsbaar en soms kan zelfs de beste medische zorg falen om iemand gezond te houden. Dit gebeurde bij Emilia Clarke toen ze 24 was en volop van het leven aan het genieten was.

Een heftige gezondheidscrisis


Toen Emilia Clarke 24 jaar oud was, kreeg ze een hersenaneurysma. Ze had een druk schema dat haar veel stress bezorgde en een hersenoperatie ertussen helpt hier niet bij.



Bovendien is een operatie buitengewoon beangstigend en het herstelproces vereist veel fysieke, maar ook mentale kracht. Gelukkig lukte het Clarke om binnen een maand te herstellen, maar het waren de engste weken van haar leven.

De ervaring


De actrice vertelde aan The New Yorker dat ze op een gegeven moment haar eigen naam niet meer wist: "Ik raakte in blinde paniek. Ik had nog nooit zo’n angst ervaren".

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon' ontrafelt de betekenis van 'Pouvoir Des Vivants'
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Daryl Dixon' ontrafelt de betekenis van 'Pouvoir Des Vivants'

Welke betekenis heeft Pouvoir Des Vivants in de nieuwe Daryl Dixon-serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste paar afleveringen van de nieuwe Daryl Dixon spin-off zijn eindelijk te zien. Fans zijn al helemaal meegesleurd in het spannende verhaal, maar toch blijven er een paar vragen hangen. Wat betekent bijvoorbeeld 'Pouvoir des Vivants'?

Daryl Dixon (Norman Reedus) was ontsnapt tijdens een muiterij van gevangenen rond de Golf van Cádiz. Hij ging overboord en spoelde aan in Zuid-Frankrijk. Terwijl hij Marseille en de Provence-Alpes-Côte d’Azur aan het verkennen was, kwam hij een tekst tegen: 'Puovoir des Vivants'.



Wat betekent de tekst?


De tekst wordt uitgelegd door de non Isabelle (Clémence Poésy) wanneer Daryl de tekst weer ziet en om de betekenis vraagt. De tekst vertaalt naar 'De Kracht van de Levenden'.

Isabelle legt uit dat deze beweging begon na de uitbraak. De uitspraak was in 2010 na de val van Frankrijk hard nodig om hoop te houden te midden van een zombie-apocalyps.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Walking Dead op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute truecrimeserie 'The Walk-In' legt extremisme bloot in post-Brexit VK
Series / Nieuws

Brute truecrimeserie 'The Walk-In' legt extremisme bloot in post-Brexit VK

De spannende serie over een mol in een neonazistische groepering komt bijna naar de NPO.

In 2022 werd het Verenigd Koninkrijk opgeschud door de aangrijpende truecrimeserie The Walk-In, die het waargebeurde verhaal vertelt van de mol Robbie Mullen. Aan hem de gevaarlijke taak te infiltreren binnen de neonazistische groep National Action, die snode plannen hebben in een post-Brexit Engeland.

De BBC-serie blikt terug op de turbulente ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk na het Brexit-referendum toen het land politiek gezien in een spagaat belandde. De landelijke discussie deed veel gevoelens van racisme en extremisme opborrelen, waar de serie een getrouw beeld van schetst via het verhaal van Robbie Mullen.

Waargebeurd


The Walk-In toont de consequenties van de bizarre keuze van Matthew Collins. In zijn jeugd was Collins een devoot neonazi, maar later sloot hij zich aan bij de tegenpartij: de antifascistische en antiracistische groep Hope Not Hate.

Hij overtuigt Robbie Mullen om te infiltreren bij de rechts-extremistische groep National Action als een letterlijke 'walk-in'. Tijdens deze riskante actie wordt Mullen betrokken bij een geheim plan om een parlementslid te liquideren.

Release


De vijfdelige miniserie The Walk-In werd in eerste instantie uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk in oktober 2022, en kon rekenen op uitstekende recensies van onder andere The Guardian, The Independent en the Evening Standard.



The Walk-In is vanaf 13 oktober wekelijks te zien op NPO2. Voor wie niet zolang kan wachten is de truecrimeserie vanaf 28 september in zijn totaliteit te bingen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadthriller met Jeffrey Dean Morgan scoort bij Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Misdaadthriller met Jeffrey Dean Morgan scoort bij Prime Video

'The Postcard Killings' weet bij Prime Video een hoop kijkers naar zich toe te trekken. De film staat nu op een nette tweede plek in de Top 10 achter het populaire 'Invitation to a Murder'.

Ondanks dat de film niet overal even goed scoort, zijn een hoop mensen enthousiast over de film, gebaseerd op de bestseller van James Patterson en Liza Marklund.

Met regie van Danis Tanovic, bekend van Success, Tigers en Shell Shock, weet deze misdaadfilm bij Prime Video nu te overtuigen.

Cast


In de hoofdrollen zien we naast onze eigen Famke Janssen, Jeffrey Dean Morgan, Cush Jumbo, Joachim Król en Steven Mackintosh.

Het verhaal


Jacob Kanon, een detective uit New York, onderzoekt de dood van zijn dochter die tijdens haar huwelijksreis in Londen werd vermoord.

Hij weet de hulp in te schakelen van een Scandinavische journalist wanneer anderen in heel Europa een soortgelijk lot ondergaan.



Degelijke thriller


Op de site van IMDb doet de film het redelijk met een 5.7/10. Bij MovieMeter pak de film een score van 2.61/5 en vertelt een van de kijkers, "Ik was geïntrigeerd door de trailer en het scenario. Alhoewel er wel iets van een tijdlijn geschetst wordt door de interval waarin de moorden plaatsvinden, miste ik vooral een besef van tijd."

Een andere kijker zegt, "Ja hoor, een prima film.. Verwacht geen 'Seven', of 'Kill the Girls'.. Maar een degelijke thriller… Sommige stukken hadden beter gemogen, maar ga vooral zonder voorkennis de film aanschouwen."

Prime Video


Stream deze misdaadthriller nu bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Continental'-regisseur bewondert Mel Gibson's professionele aanpak
Series / Nieuws

'The Continental'-regisseur bewondert Mel Gibson's professionele aanpak

De regisseur loopt weg met het talent, ervaring en professionaliteit van de acteurveteraan.

Sinds een paar dagen is The Continental, de nieuwe serie gebaseerd op de verhalen uit de films van John Wick, in première gegaan. Eén van de sterren uit de cast kan op veel lof rekenen.

In de serie speelt acteur Mel Gibson de rol van de hotelmanager Cormac en regisseur Albert Hughes, die twee delen van de driedelige serie heeft geregisseerd, wist al snel Gibson's professionaliteit en boeiende aanwezigheid op de set te prijzen.

Veelzijdig en getalenteerd acteur


In een interview benadrukte Hughes het onderscheid tussen Gibson's imago voor de camera en zijn reputatie achter de schermen. Hij beschreef hem als een echte professional die iedereen, van productie-assistenten tot figuranten, met respect behandelt.

Hughes merkte ook op dat Gibson de neiging heeft om zijn eigen unieke humor in zijn personages te verwerken, een kenmerk dat inmiddels synoniem staat met zijn acteercarrière.

Belangrijke rol


In "The Continental" neemt Gibson opnieuw een centrale rol op zich in een prestigieus project, waarbij hij de eigenaar van het gelijknamige etablissement speelt en fungeert als een geduchte tegenstander voor Winston.



Kijk vanaf nu elke week een nieuwe aflevering van The Continental: From the World of John Wick op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Expend4bles' zie je nu in de bioscoop: waar stream je de andere drie delen?
Films / Video/clip/featurette

'Expend4bles' zie je nu in de bioscoop: waar stream je de andere drie delen?

Vanaf 5 oktober is het mogelijk om het vierde deel van deze keiharde actiereeks te bewonderen in de bioscoop.

Het meedogenloze team komt weer bij elkaar in deze vierde film in de actiereeks. Deel vier is straks in de bios, maar waar kan je de andere delen streamen om weer bij te zijn voor de komende film?

De eerste drie films uit de reeks weten allemaal prima te scoren bij IMDb. Alle films weten daar een score van rond de 6.4/10 te halen. De vraag voor nu is of deze vierde film ook aan de verwachtingen gaat voldoen.

The Expendables


In dit eerste deel maken we kennis met Barney Ross en zijn meedogenloze team aan huursoldaten. Ze gaan de strijd aan met een wrede dictator die een land in zijn greep houdt. Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren en anderen komen in actie om deze dictator en zijn leger aan de kant te zetten.

Dit eerste deel is geregisseerd door Sylvester Stallone en kan je streamen bij Prime Video en Videoland.

The Expendables 2


In het tweede deel, geregisseerd door Simon West, volgen we de huursoldaten nadat ze door de louche CIA-agent Church op pad gestuurd worden om een pakketje terug te halen. De missie loopt niet zoals gepland als een andere groep huurlingen achter hetzelfde palletje aan zit.

Deze film stream je ook bij Prime Video en Videoland.



The Expendables 3


Barney en zijn team komen oog in oog te staan met Stonebanks, de medeoprichter van The Expendables, waarvan ze dachten dat hij niet meer leefde omdat Barney hem noodgedwongen heeft moeten doden. Althans, dat dachten ze. Nu moet het team het opnieuw tegen hem opnemen.

Dit derde deel is geregisseerd door Patrick Hughes en kan je momenteel alleen streamen bij Videoland. Je kan er bij Prime Video wel voor kiezen om de film te huren of te kopen.

Bijna in de bioscoop


Je hebt dus zeker nog even de tijd om alle films te streamen voordat het vierde deel, Expend4bles, in de bioscoop is. Deze is vanaf donderdag 5 oktober in Nederland in de bioscoopzalen te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Studio Ghibli (Spirited Away, Howl's Moving Castle) wil series gaan maken
Series / Nieuws

Studio Ghibli (Spirited Away, Howl's Moving Castle) wil series gaan maken

De beroemde animatiestudio uit Japan lijkt zich voor het eerst ook op projecten buiten animatiefilms te willen richten.

Eerder deze week werd bekend dat Studio Ghibli, de beroemde Japanse animatiestudio van mede-bedenker en regisseur Hayao Miyazaki, onderdeel wordt van Nippon Television (NTV).

Met deze deal wordt het Japanse netwerk voor 42,3% eigenaar van Ghibli. Ze hebben daarmee ook het grootste aandeel wanneer er gestemd wordt over belangrijke onderwerpen.

Een nieuw begin


In een nieuw verslag van Nikkei.com is nu tevens onthuld dat Studio Ghibli een 'frisse start' krijgt onder dit nieuwe bewind.

Toshio Suzuki, hoofd van Ghibli en producent van Miyazaki's films, liet het volgende weten in een verklaring:

"We laten al het management over aan Nippon Television en zullen ons concentreren op het maken van nieuwe projecten. En dat betreft niet alleen nieuwe films, maa mogelijk ook series voor tv."

Terug naar het begin


Miyazaki en Isao Takahata, de andere beroemde regisseur en bedenker van Ghibli, begonnen ooit hun loopbaan met tv-series. Zo maakten ze in de jaren '60 en '70 aan series als Future Boy Conan, Sherlock Hound, Anne of Green Gables en Lupin III.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.