search
'Gravity Falls'-schrijvers moesten fans te slim af zijn voor de grootste plottwist
Series / Nieuws

'Gravity Falls'-schrijvers moesten fans te slim af zijn voor de grootste plottwist

Gravity Falls heeft expres tegen de fans gelogen om een groot mysterie ook werkelijk geheim te houden.

Sommige kinderseries zijn echt niet leuk om later terug te kijken, maar Gravity Falls is zeker een uitzondering. De verhaallijnen zijn ingewikkeld en de personages zijn goed uitgedacht. Daarom was het voor de schrijvers ook cruciaal om bepaalde plot twists ook echt geheim te houden.

Het grootste en belangrijkste raadsel in Gravity Falls was de identiteit van degene die de dagboeken schreef. Deze dagboeken stonden centraal in het verhaal en waren dus erg belangrijk, maar zeer mysterieus.

Een grote plottwist


Uiteraard gingen fans zelf op onderzoek uit, want ze wilden antwoord op die ene belangrijke vraag: wie is de schrijver? De fans waren zulke goede detectives dat ze het op een bepaald moment bijna hadden ontdekt, maar dat was natuurlijk niet goed voor de serie.



Het was dan ook de taak van de schrijvers om de fans te slim af te zijn. Ze bedachten een plan: Showrunner Alex Hirsch moest een neppe tekening maken van een jongere versie van Old Man McGucket, schrijvend in de dagboeken.

Het plan werkte!


Deze foto werd meteen verwijderd, maar fans hadden deze natuurlijk allang gezien. Deze 'gelekte' foto was genoeg om alle theorieën van fans om te gooien en het geheim echt geheim te houden.

Bekijk hieronder de eerste en laatste scènes en stream Gravity Falls op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen