search
Netflix heeft met 'Scott Pilgrim'-anime een dikke hit: Verbazingwekkender dan de film?
Series / Nieuws

Netflix heeft met 'Scott Pilgrim'-anime een dikke hit: Verbazingwekkender dan de film?

De nieuwe 'Scott Pilgrim'-anime wordt misschien nog wel spectaculairder dan de live-action film uit 2010.

Meer dan tien jaar na Edgar Wrights film, komt een groot deel van de cast van Scott Pilgrim vs. The World weer bij elkaar voor de aankomende anime-serie Scott Pilgrim Takes Off. En met een groot deel, bedoelen we ook écht een groot deel.

Michael Cera, Kieran Culkin, Chris Evans, Brie Larson, Anna Kendrick, Brandon Routh en Aubrey Plaza keren voor de serie allemaal terug in hun rol. De serie richt zich opnieuw op Scott Pilgrim, een luilak en lid van de garageband Sex Bob-omb. De striptekenaar van de serie, Bryan Lee O’Malley zal dienen als showrunner, schrijver en uitvoerend producent.

Duurder dan Avatar


Dit doet hij samen met schrijver Ben David Grabinski. Edgar Wright is uitvoerend producent. Nu de serie een anime is (met dank aan animatiehuis Science SARU), kan het verhaal zich afspelen op een schaal die niet mogelijk was in live-action.

In een gesprek met Empire legt Grabinski uit: "Er is een uitgebreide vechtscène in aflevering 2 en 3 die, als dit een live-action film was, meer zou kosten dan Avatar. Het zou zo ongelooflijk groot zijn. En zo hoef je niet te denken. Je bent niet beperkt".

Fantasie de vrije loop laten


"Als je een live-action film zou maken van de serie die we hebben gemaakt, denk ik dat dit de duurste film ooit zou zijn, en dat je tien jaar lang zou filmen. Het zou een complete Hearts Of Darkness-situatie zijn".



Grabinski voegt eraan toe dat een aantal van zijn favoriete dingen in het seizoen helemaal niet gepland waren. Het waren ideeën die relatief laat in het proces opdoken, toen ze de animatie onder de knie kregen en hun fantasie de vrije loop konden laten. Scott Pilgrim Takes Off is vanaf 17 november te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen