Griezelige 'horrorfilm' van Disney weet zijn weg te vinden naar de streamingdienst

Filmnieuws - 'Haunted Mansion' was vanaf 26 juli te bewonderen in de bioscoop. De Disney film is bijna toe aan zijn streamingrelease. Je kan hem vanaf woensdag 4 oktober zien bij Disney+.

Patricia Koning, 02-10-2023 06:35

De film is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie uit Disneyland en een remake van de film uit 2003.

In de film

De film is geregisseerd door Justin Simien, ook bekend van het regisseren van meerdere afleveringen van Dear White People en speelfilm Bad Hair.

Aan de cast van de film zal het zeker niet liggen. We zien Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Chase Dillon en Jared Leto.

Geesten

Wanneer de alleenstaande moeder Gabbie verhuist, komt ze voor een verrassing te staan. Het gekochte huis wordt namelijk geteisterd door geesten.


Om de geesten uit te drijven, schakelt ze veel hulp in. Priester Kent, een gids, een historicus en een helderziende schieten te hulp om de geesten weg te krijgen uit het huis.

Wat vindt men ervan?

Kijker The Oceanic Six vertelt bij de site van MovieMeter, "De humor is braaf, maar alsnog bij vlagen best leuk en enkele knipogen naar het horrorgenre vond ik ook best goed gedaan. De film had wel een betere editing verdiend." De film scoort bij de site een 2.7/5.Justus Stemfoort, recensent van FilmTotaal scoort de film 2,5 van de 5 sterren. "De insteek is overwegend humoristisch en de film bevat minimale schrikmomenten. Het is absoluut griezelen geblazen voor de wat jongere kijkers, maar het gevoel van dreiging blijft binnen acceptabele perken."

Woensdag 4 oktober


Stream deze geweldige griezel ervaring zelf vanaf woensdag 4 oktober bij Disney+.

Lees meer over: Disney Plus, Haunted Mansion, Justin Simien, Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Chase Dillon, Jared Leto

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in