Deze fabuleuze misdaadserie met een onovertroffen 9,5 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De misdaadserie 'Breaking Bad' is de serie met het hoogste cijfer op IMDb dat ooit gegeven is.

Bas de Kramer, 03-10-2023 23:24

De hoogst gewaardeerde serie ooit op IMDb is Breaking Bad. Deze misdaaddrama-serie, gecreëerd door Vince Gilligan, volgt het verhaal van Walter White, een bescheiden scheikundeleraar die zichzelf transformeert tot een meedogenloze drugsbaron nadat hij wordt gediagnosticeerd met terminale longkanker.
De serie is wereldwijd geprezen om zijn complexe personages en onvoorspelbare verhaallijnen. Het karakter van Walter White, gespeeld door Bryan Cranston, ondergaat een radicale transformatie, van een zachtaardige leraar tot een meesterbrein in de drugshandel. Zijn partner in crime, Jesse Pinkman, vertolkt door Aaron Paul, is een heel andere type dan White.

Morele Dilemma's

Terwijl White steeds dieper in de drugshandel duikt, wordt de kijker geconfronteerd met vragen over goed en kwaad, rechtvaardigheid en corruptie. De serie weigert gemakkelijke antwoorden te geven en dwingt de kijker om na te denken over de keuzes van de personages.

De cinematografie en regie van Breaking Bad zijn ook opmerkelijk. De serie maakt gebruik van visuele symboliek en metaforen en de imposante locaties maken echt deel uit van het verhaal.


Ratings

Breaking Bad heeft talloze tv-prijzen gewonnen en heeft naast een indrukwekkende IMDb-score van 9,5 een Rotten Tomatoes-beoordeling van 96%.

Mocht je deze serie nog niet gezien hebben, ga deze dan snel kijken op Netflix.
Lees meer over: breaking bad, bryan cranston, netflix, aaron paul

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in