search
Aaron Paul werd bewusteloos geslagen door collega op de set van 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Aaron Paul werd bewusteloos geslagen door collega op de set van 'Breaking Bad'

Het werk als acteur kan soms best gevaarlijk zijn, vooral als je in 'Breaking Bad' speelt...

Breaking Bad is zonder twijfel een van de meest intense series ooit, waarin de personages nogal wat ellende meemaken. Maar soms kan de grens tussen fictie en realiteit vervagen, wat tot onverwachte en gevaarlijke situaties kan leiden.

Bij een van die incidenten was Aaron Paul (Jesse Pinkman) betrokken. In een aflevering uit het tweede seizoen getiteld 'Grilled', bevinden Jesse Pinkman en Walter White zich in een gevaarlijke situatie. Ze worden ontvoerd door de drugsbaron Tuco Salamanca, gespeeld door Raymond Cruz.

Oprecht gewond


In de aflevering probeert Walt Tuco te vergiftigen, waarop een gewelddadige confrontatie tussen Tuco, Jesse en Walt volgt. Tijdens een bijzonder heftige vechtscène ging het flink mis. Zoals in het script staat, gooit Tuco Jesse door een hordeur. De stunt verliep echter niet zoals gepland. Het hoofd van Aaron Paul kwam vast te zitten tussen de houten hordeur, waardoor hij omdraaide en hard landde.

Paul onthulde op Reddit dat Cruz, die dacht dat Paul gewoon een geweldige acteerprestatie leverde, doorging met de scène en hem schopte en sloeg. Paul, versuft en gewond, probeerde duidelijk te maken dat hij oprecht gewond was, maar zijn smeekbeden werden aangezien voor acteerwerk.

Hersenschudding


De ernst van de situatie bleek toen Paul flauwviel. De bemanning dacht aanvankelijk dat hij gewoon "in het moment" zat, maar al snel werd duidelijk dat hij echt gewond was. De medici snelden hem te hulp en schenen met een zaklamp in zijn ogen om zijn reactievermogen te controleren.



Paul probeerde door te gaan met het tafereel, maar zijn gezwollen oog en hersenschudding maakten duidelijk dat hij medische hulp nodig had. Hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht.

Iconisch


Waarom is deze scène zo iconisch? Nou ja, om veel redenen. Maar met name het feit dat dit het moment was waarop we het gevoel hadden dat Jesse daadwerkelijk zou kunnen sterven, vooral gezien het feit dat hij oorspronkelijk in seizoen 1 zou worden vermoord. Gelukkig haalde hij de finale. Bekijk Breaking Bad op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen