Verloren gewaande pre-serie 'Monty Python' ontdekt in archieven ITV

In 'The Complete And Utter History Of Britain' worden de fundamenten gelegd voor 'Monty Python'.

Mitchell van Vuren, 03-10-2023 10:19

De beroemde Britse grappenmakers van Monty Python's Flying Circus hebben hun stempel achtergelaten op de televisiegeschiedenis van de vorige eeuw, maar hun tijd is nog niet voorbij, blijkt nu. Een voorloper van de beroemde serie is ontdekt in de archieven van ITV, genaamd The Complete And Utter History Of Britain.
Deze originele serie werd geschreven en gespeeld door Michael Palin en Terry Jones, en zag het daglicht in januari en februari 1969 op London Weekend Television.

The Complete And Utter History Of Britain

De komedieserie was bedoeld als een satirische documentaire op de vaderlandsgeschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee werd de toon gezet, die later in de bekende serie en verschillende films, zoals Life of Brian en The Holy Grail, zou terugkeren.

Het idee was om de geschiedenis na te spelen alsof er al die tijd televisie was geweest en zo te laten zien hoe beroemde Britse gebeurtenissen zouden zijn verlopen. Verschillende koningen veranderen zo in klunzen met voldoende komisch effect.

Fundamenten gelegd

Binnen enkele maanden werd de groep van Monty Python gevormd en gingen de opnames voor Flying Circus al gauw van start. Alleen de eerste twee uitgezonden afleveringen van de 'prequel' zijn volledig bewaard gebleven.


Door een toevallige ontdekking in het archief kwamen de mensen van ITV erachter dat ze jarenlang de volledige set aan zes aflveringen van The Complete And Utter History Of Britain verkeerd hadden opgeslagen. Nu kunnen ze de serie eindelijk weer delen met de wereld.

Kijken

De streamingafdeling van ITV heeft de serie laten restaureren en kan nu rekenen op alle afleveringen op hun streamingdienst. In het VK kan men nu genieten van deze waardevolle bladzijde van de televisiegeschiedenis via ITVX Premium en Britbox


Het is nog onduidelijk of de serie ook voor internationale kijkers beschikbaar zal worden gemaakt.

Lees meer over: monty pythons flying circus, Complete and Utter History of Britain, Michael Palin, Terry Jones, ITV, ontdekt

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in