search
Komedieserie 'De Poli' laat geen enkel taboe onbesproken in het ziekenhuis
Series / Trailer

Komedieserie 'De Poli' laat geen enkel taboe onbesproken in het ziekenhuis

In een nieuwe trailer van 'De Poli' loopt alles op de afdeling in het honderd.

Na het succes van Dag en Nacht was het een kwestie van tijd voordat de volgende Nederlandse ziekenhuisserie werd aangekondigd, en nu strijkt de AVROTROS de eer op met De Poli. In de satirische serie gaat de traditionele werkwijze in het ziekenhuis op de schop, met dank aan de dwarse gynaecoloog Esther.

Allerlei ongemakken en vetes op de werkvloer, die iedereen die vaker in een ziekenhuis komt goed zal kunnen herkennen, worden aangekaart in de nieuwe serie. Centraal staat de spanning tussen het conservatieve hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde en zijn progressieve dochter Esther.

Plot


Esther besluit haar eigen afdeling Seksuologie op te richten om wat leven in de brouwerij te brengen en het ziekenhuis te vernieuwen. Haar vader staat haar flink in de weg, en dat zorgt voor vele hilarische situaties.

Samen met haar collega's probeert Esther gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken, maar dat gaat niet altijd even goed. En natuurlijk gaat het gangbare drama op de werkvloer gewoon door.

Cast en crew


In De Poli zijn onder andere Jelka van Houten, Porgy Franssen, Susan Visser en Chris Peters te zien.



Het scenario is geschreven door Dunya Khayame en Rik van den Bos. Voor de regie zijn Anna van der Heide en Tim Kamps aan boord.

Release


De tiendelige serie De Poli is vanaf 22 oktober te zien op NPO 3 en in zijn geheel op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen