search
Netflix dondert naar beneden in nieuwe ranking streamingsdiensten
Series / Nieuws

Netflix dondert naar beneden in nieuwe ranking streamingsdiensten

Als het gaat om klanttevredenheid, dan is de grote streamingsdienst niet meer zo populair als voorheen in Noord-Amerika.

Het afgelopen jaar introduceerde Netflix verschillende veranderingen op het gebied van het delen van accounts en de kosten van een abonnement. Die beslissingen lijken nu gevolgen te hebben voor de populariteit van de dienst. Zeker in de States.

In een jaarlijks onderzoek van het Amerikaanse Whip Media eindigt de streamingsdienst op de zesde plek als het gaat om klanttevredenheid in Noord-Amerika. In 2022 stond Netflix op de vierde plaats, terwijl ze een jaar ervoor nog nummer twee waren.

Prijsstijging


De beslissingen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan en het verhogen van de abonnementsprijs lijken de grootste redenen van de daling. Het is daarom ook maar de vraag of abonnees een mogelijke nieuwe prijsstijging wel goed zullen ontvangen.

In totaal werden voor het onderzoek acht diensten bestudeerd. Netflix staat in de rangorde nu achter Apple TV+ en Paramount+, maar nog wel boven diensten als Prime Video en Peacock.

Max


De koploper in het Amerikaanse onderzoek was HBO Max. Die dienst heeft de eer de meest tevreden abonnees te hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen