search

Ons nieuws van vrijdag 6 oktober 2023

 'The Big Bang Theory'-ster krijgt reboot van haar doorbraakserie, maar er zit een addertje onder het gras
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-ster krijgt reboot van haar doorbraakserie, maar er zit een addertje onder het gras

Mayim Bialik wil graag weer haar oude rol tot leven brengen, maar dit gaat niet zo makkelijk.

De hele wereld kent haar als Amy uit The Big Bang Theory, maar voordat Mayim Bialik deze rol kreeg heeft ze in heel wat andere series gespeeld. Nu is er de kans dat ze weer een oude rol op mag pakken in een speciale reboot. Er zit alleen wel een addertje onder het gras.

In een interview met Vanity Fair vertelde Bialik over de toekomst en welke projecten haar interesse hebben. Ze liet weten dat er een reboot komt van de serie die haar bekend heeft gemaakt, Blossom.

Waar gaat Blossom en de reboot over?


Blossom volgt het leven van de Italiaans-Amerikaanse Blossom Russo (Mayim Bialik). De originele serie focust zich op haar tienerjaren, maar de reboot zal op meer volwassen thema’s focussen met complexe personages.Bialik vertelde dat het de bedoeling is om de "interessante, complexe personages" op "een volledig nieuwe manier" terug te brengen.

Het addertje onder het gras


Helaas gaat het erg lastig worden om de reboot van de grond te krijgen, omdat er veel grote acteurs en actrices voor nodig zijn.

De grote vraag is dan ook of al deze acteurs nog wel geïnteresseerd zullen zijn. Daarnaast is het onduidelijk of zij nog wel beschikbaar zijn voor deze reboot van Blossom.

Bekijk hieronder de beste momenten van Amy en stream The Big Bang Theory op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! De knaller 'Masters of the Air', opvolger van 'Band of Brothers', is vanaf deze datum te streamen
Series / Foto's

Eindelijk! De knaller 'Masters of the Air', opvolger van 'Band of Brothers', is vanaf deze datum te streamen

De miniserie, geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks, gaat over de Bloody Hundredth.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de premièredatum bekend van Masters of the Air. In deze opvolger van Band of Brothers staan de vliegeniers van de 8th Air Force centraal, die luchtaanvallen uitvoerden op Nazi-Duitsland.

Vanaf 26 januari 2024 kunnen de fans de eerste twee afleveringen van deze nieuwste miniserie streamen op Apple TV+. De eerste foto's geven alvast een voorproefje.

100th Bomb Group


Het verhaal van de 100th Bomb Group gaat over de piloten en de band die zij onderling vormen. Samen trotseren ze de ijzige kou, ijle lucht en psychologische druk om Nazi-Duitsland te verslaan middels luchtaanvallen.

De serie telt negen afleveringen en is gebaseerd op het boek van Donald L. Miller. John Orloff heeft het boek tot scenario bewerkt, en de regisseur is Cary Fukunawa. In de hoofdrollen zien we onder andere Austin Butler, Callum Turner en Anthony Boyle.

De eerste twee afleveringen van Masters of the Air zijn vanaf 26 januari 2024 op Apple TV+ te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-fans opgelet: deze complexe detective serie moet je gezien hebben
Series / Nieuws

'Sherlock'-fans opgelet: deze complexe detective serie moet je gezien hebben

Vergeet Benedict Cumberbacth als Sherlock Holmes: deze detective is net zo goed.

Ingewikkelde verhalen, onverwachte plottwists en een groot mysterie. Niet iedereen kan misdaden oplossen, maar Sherlock Holmes kan dit nog wel met zijn ogen dicht. Helaas is de serie met Benedict Cumberbatch al een tijdje geleden geëindigd.

Sherlock Holmes is de beste en belangrijkste detective; hij legt alle feiten op een rijtje om zo tot een logische conclusie te komen. Het is fantastisch om samen met hem de oplossing te zoeken, maar er zijn nog veel meer series waarbij dit kan.

Een complex alternatief


De serie Wayward Pines heeft 2 spannende seizoenen vol mysterie en misdaad: Geheim agent Ethan moet in een klein dorp, Wayward Pines, de verdwijning van twee collega’s onderzoeken.

Dit gaat niet zonder schokken of stoten en al snel belandt hij in het ziekenhuis. Dan ontdekt hij dat het dorp omgeven wordt door een mysterieuze muur.

Een fantastische detective


De beroemde regisseur van The Sixth Sense M. Night Shyamalan is ook de regisseur van Wayward Pines. Niets is dus onmogelijk in deze serie, zelfs niet een onverwachte verandering van genre.Bekijk hieronder de trailer en stream Wayward Pines op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Ahsoka'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Ahsoka'

Vooral de fans van animatieseries The Clone Wars en Rebels zullen tevreden zijn bij deze zoveelste Star Wars-spin-off.

Regie: Dave Filoni, Steph Green, Peter Ramsey, e.a. | Cast: Rosario Dawson (Ahsoka Tano), Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren), Mary Elizabeth Winstead (Hera Syndulla), Ray Stevenson (Baylan Skoll), Diana Lee Insanto (Morgan Elsbeth), Ivanna Sakhno (Shin Hati), David Tennant (Huyang), Lars Mikkelsen (Thrawn), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 35-55 minuten | Jaar: 2023

Sinds Disney de baas is over de geesteskinderen van George Lucas is het aantal televisieseries dat zich afspeelt in zijn sterrenstelsel ver ver weg niet meer op een hand te tellen. Je moet haast hogere wiskunde hebben gestudeerd om het allemaal nog te kunnen bevatten. Daarmee is het Star Wars-universum haast net zo onoverzichtelijk geworden als de vele Marvel-uitingen, al wordt ons hier tenminste de wirwar van verschillende universa bespaard.

Als het je gelukt is je over de vervreemdende animatiestijl van The Clone Wars diens vervolg Rebels heen te zetten, dan ben je ongetwijfeld bekend met het personage Ahsoka Tano. Deze Jedi, die trainde onder Anakin Skywalker, de latere Darth Vader, dook ook al even op in het tweede seizoen van The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Het opdraven van de Togruta, zoals we Ahsoka's soort officieel moeten aanduiden, was een perfecte opwarmer voor een eigen serie. Maar liefhebbers van voorgenoemde animatieseries zullen helemaal in hun nopjes zijn met het eerste en wellicht enige seizoen van Ahsoka.

Sommige scènes, personages en ruimteschepen uit The Clone Wars zijn vrijwel direct vertaald naar liveaction. Helemaal een leuke gimmick is het feit dat de stem van de blauw uitgeslagen slechterik Thrawn in Rebels wordt verzorgd door Lars Mikkelsen (inderdaad de broer van) en nu ook in vlees en (blauw?) bloed door de Deense acteur wordt vertolkt.

Ahsoka speelt zich af na de gebeurtenissen van Return of the Jedi. Het keizerrijk is gevallen, maar de voormalig Jedistrijder moet nu een haast nog grotere strijd voeren. Haar voormalig gevangene Morgan Elsbeth weet te ontsnappen en voedt hiermee de geruchten dat de beruchte grootadmiraal Thrawn nog in leven is.

Samen met haar trouwe droid Huyang weet Ahsoka een kaart te vinden die weleens de locatie van Thrawn zou kunnen verraden. Haar voormalige leerling Sabine Wren moet nog even worden overgehaald (een formaliteit) en 'groentje' Hera Syndulla wordt eveneens opgetrommeld. Met hen neemt Ahsoka de missie op zich, maar stuit op weerstand van niet alleen Elsbeth maar ook haar handlangers Baylan Skoll en krijger Shin Hati.

Het moet gezegd dat deze nieuwe spin-off niet bepaald uitblinkt in originaliteit en een wat suffe rechtlijnige verteltrant voorstaat. Bedenker Dave Filoni heeft fans van de animatiereeks tevreden willen stellen en sleept er tegelijkertijd een heleboel ander bekends bij uit zowel de Star Wars-reeks als andere fantasytitels. Zo doen de locaties en art direction soms sterk denken aan The Lord of the Rings.

Ook leent Filoni van het werk van Shakespeare door drie onheilspellende heksen op te voeren. Uit hun monden komen veelal onbegrijpelijke maar ongetwijfeld zeer wijze vaagheden. Het trio onderstreept het gegeven dat de Ahsoka's relatief overzichtelijke queeste met veel interessant aandoende onzin wordt gepimpt. Elk excuus om Ahsoka maar zo veel mogelijk haar twee lichtzwaarden te laten trekken.

Voor een serie rondom Ahsoka Tano speelt het titelpersonage eigenlijk de tweede viool, iets dat we ook al zagen in de serie over Boba Fett. Maar ondanks het gehannes aan de zijlijn zet Rosario Dawson wederom een zelfverzekerd en krachtig titelpersonage neer. Dat geldt ook voor haar tegenstanders, onder wie Baylan Skoll, een van de laatste rollen van de veel te vroeg overleden Ray Stevenson. Toch is de rangorde onder de slechteriken van meet af aan duidelijk. Omdat een boef altijd wel danst naar de pijpen van iets hogers doet dat hen in kracht en macht inboeten.

Ahsoka haalt het qua niveau niet bij The Mandalorian en Andor, maar biedt wel onvervalst Star Wars-vermaak. Visuele hoogtepunten zijn er genoeg, zoals de kudde ruimtewalvissen die dient als onconventioneel voertuig. De serie biedt genoeg herkenningspunten voor de fans, vooral die van de animatieseries, en genoeg houvast en uitleg om ook nieuwe kijkers aan boord te krijgen en houden.

Ahsoka is te zien bij Disney+.★★★☆☆
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthult 'Loki' seizoen 2 een post-credit scène zoals we van Marvel gewend zijn?
Series / Nieuws

Onthult 'Loki' seizoen 2 een post-credit scène zoals we van Marvel gewend zijn?

Het is een beetje Marvel's stokpaardje om aan het einde nog wat te teasen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gister ging het langverwachte tweede seizoen van Marvel's hitserie Loki in première op Disney+. De vraag rijst nu of de eerste aflevering van het tweede seizoen nu wel de bekende post-credit scène krijgt.

Het is bij Marvel namelijk gebruikelijk dat er aan het einde van een film of aflevering een kort fragment verschijnt dat een mogelijk vervolg inluidt. Het eerste seizoen van Loki eindigde met een cliffhanger, maar zonder 'post-cred'. Het tweede seizoen doet dat wel.

Waar was Sylvie?


Na de seizoenspremière die zich bezighield met Loki's tijdsprongen, werden de gevolgen van de finale van seizoen één bevestigd en werd duidelijk dat Sylvie (Sophia Di Martino) nu werd opgejaagd door een groep van de TVA. Echter was ze nagenoeg niet in de aflevering te zien.

Daar was dan de 'post-cred'. De scène brengt de kijkers naar het Brocton, Oklahoma van 1982. In een aparte tijdlijn begeeft Sylvie zich naar een McDonald's waar ze alles wil bestellen. Eerder werd al bekend dat de fastfoodreus veelvuldig zou verschijnen in Loki.

McLoki


De scène vervult een belofte die McDonald's eerder dit jaar heeft gedaan, namelijk dat het merk deel zou uitmaken van het tweede seizoen van Loki, en het hint naar hoe Sylvie uiteindelijk bij het fastfoodrestaurant zou kunnen gaan werken.Hoe de rest van het seizoen zal verlopen zie je elke week in Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende must-see klassieker verdwijnt bijna van Netflix
Films / Nieuws

Deze aangrijpende must-see klassieker verdwijnt bijna van Netflix

De oorlogsfilm 'The Patriot' is een van die klassiekers die je zeker een keer gezien moet hebben. De film verdwijnt echter binnenkort uit het aanbod van Netflix.

Je hebt nog tot en met zaterdag 14 oktober om de film te bekijken bij Netflix. Stream hem snel voordat de film verdwenen is uit het aanbod.

De film uit 2020 wist zich te nomineren voor drie Oscars en weet op IMDb een mooie score neer te zetten van 7.2/10.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Roland Emmerich, hij is ook bekend van zijn werk aan Godzilla, Stargate en Independence Day.

In deze klassieker zien we Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs, Chris Cooper, Lisa Brenner en Rene Auberjonois.

Oorlogsheld


De pacifistische boer Benjamin Martin is een oorlogsheld, die het leger heeft opgegeven om voor zijn gezin te zorgen.Als zijn zoon zich echter aanmeldt voor het Amerikaanse leger, om de jonge natie te verdedigen tegen de Britten, moet Benjamin met veel tegenzin zijn wapens weer oppakken.

Op het puntje van je stoel


"Van de bloederige gevechtsscènes tot de tedere familiemomenten: 'The Patriot' betrekt je emoties en houdt je op het puntje van je stoel, ook al weten we allemaal wie de oorlog wint.", vertelt een van de critici op de site van Rotten Tomatoes. Zij scoren de film 61% en het publiek 81%.

Bij MovieMeter scoort de film 3.56/5 en vertelt een van de kijkers, "De sterke acteerprestaties en het avontuurlijke karakter van deze als oorlogsfilm verklede wraaktocht, worden weer in balans gebracht door onwaarschijnlijke actiescènes en een flinke dosis opgeklopt sentiment."

Tot en met 14 oktober


Pak je kans en stream deze klassieker met geweldige cast nog snel bij Netflix voordat het te laat is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' had eerst een totaal ander einde, maar deze scène veranderde alles
Series / Nieuws

'Breaking Bad' had eerst een totaal ander einde, maar deze scène veranderde alles

Schrijvers Thomas Schnauz en George Mastras onthullen hun oorspronkelijke idee.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De legendarische neo-western Breaking Bad heeft, tien jaar na het einde van de serie, nog steeds een horde fans. Gezien de spin-off Better Call Saul en de vervolgfilm El Camino is dit zo gek nog niet, maar weinigen weten dat de serie eerst een heel ander einde had.

Andere kant op gestuurd


Aan SlashFilm onthulden Schnauz en Mastras wat ze in eerste instantie voor ogen hadden: Jesse (Aaron Paul) als de nieuwe drugbaron van Albuequerque. De dood van Drew Sharp (Samuel Webb) stuurde het verhaal echter een andere kant op. Schnauz: "We brainstormen veel en stellen altijd de vraag 'wat als dit gebeurt? wat als dat gebeurt?' Het was logisch om van Jesse de nieuwe meth-koning te maken. Hij is goed in wat hij doet en hij is er trots op".

"In tegenstelling tot Walt kan hij dingen echter niet van zich afzetten. Dus wanneer het jongetje [Drew Sharp] wordt doodgeschoten omdat hij getuige was bij hun treinoverval dan gaat er iets kapot tussen Walt en Jesse. Dus was Jesse als Walts opvolger definitief van de baan," aldus Schnauz.

Eindconflict


Walts (Bryan Cranson) geschiedenis staat uiteraard centraal in de serie, maar Jesse's verhaal is minstens zo belangrijk. Het sociopathische bendelid Todd (Jesse Plemons) schiet de onschuldige Drew dood, en hierdoor gaat Jesse's verhaallijn de kant uit van meer menselijkheid. Walt, aan de andere kant, wordt steeds harder en meedogenlozer. "Deze gebeurtenis was de catalyst voor het eindconflict tussen Walt en Jesse, waardoor we tot het uiteindelijke slot van de serie kwamen," aldus co-schrijver Mastras.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topstudio A24 maakt serie over Paris Hilton
Series / Nieuws

Topstudio A24 maakt serie over Paris Hilton

De wilde memoires van de beroemde Hilton vormen de basis voor de serie.

Studio A24 heeft naar verluidt de filmrechten gescoord van Paris Hiltons memoires. Het plan is om het boek te verfilmen als een grote serie.

Paris The Memoir werd eerder dit jaar met veel succes gepubliceerd door HarperCollins en vertelt hoe Paris omging met ADHD, haar faam binnen de popcultuur, haar merk, en meer.

Bedenkelijk icoon


Hilton liet weten dat ze het schreef om te begrijpen wat haar plek was in een tijd waarin technologie rap ontwikkelde en influencers om de hoek kwamen kijken.

We gaan echter ook zien hoe Hilton het van roddelvoer maakte tot zakenvrouw en moeder/echtgenote.Talent achter de schermen


Producenten van de serie zijn Hilton, Bruce Gersh, David Bernad, Dakota Fanning, Elle Fanning en Brittany Kahan Ward. Zij doen dit voor 11:11 Media, Lewellen Pictures en Middle Child Pictures.

De deal voor de verfilming was een behoorlijk waardevolle. Er zouden meer dan zes cijfers mee gemoeid zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is eigenlijk de hoofpersoon van 'Stranger Things'?
Series / Nieuws

Wie is eigenlijk de hoofpersoon van 'Stranger Things'?

Het antwoord is niet wat je in eerste instantie zou denken...

Het vijfde seizoen van Stranger Things komt steeds dichterbij. Hoewel het laatste hoofdstuk nog veel uit te leggen heeft, is er een andere vraag waar fans ook graag een antwoord op zouden willen hebben: wie is eigenlijk de hoofdpersoon in de serie?

Hoewel de serie zich altijd op meerdere personages heeft gefocust, waren het Mike en Eleven die altijd net wat meer schermtijd en diepere verhaallijnen leken te hebben. Maar het lijkt erop dat seizoen 5 daar verandering in gaat brengen.

Eleven?


Fans zijn gewend geraakt aan het idee dat Eleven het belangrijkste personage in de serie is. Dat is ook alleen maar logisch, aangezien ze al zo lang in de schijnwerpers staat. Maar haar connectie met The Upside Down is niet uniek.

Een van de eerste mensen die deze donkere dimensie betrad, was eigenlijk Will Byers. Hij is degene die is gekoppeld aan zowel de Mind Flayer als Vecna. En fans denken dat dit geen toeval is, en dat hun connectie zeker van pas zal komen tijdens het laatste gevecht.

Opofferen


Veel fans zijn zelfs bang dat Will misschien zal sterven in het komende seizoen van de serie. En dat is zeker niet onwaarschijnlijk, gezien het einde van seizoen 4. In de laatste aflevering van het afgelopen seizoen confronteerde de Hawkins-bende eindelijk Vecna, maar hij wist op het laatste moment te ontsnappen.Will is gebonden aan The Upside Down, en het lijkt onmogelijk om die verbinding te verbreken. Dus de enige manier waarop hij Vecna kan vernietigen, is door zichzelf op te offeren. En dat is het definitieve bewijs dat Will de hele tijd al de leiding had.

Cliffhanger


Het lijkt erop dat alles wat hij heeft meegemaakt alleen maar bedoeld was om dit climaxmoment te creëren. De cliffhanger van seizoen 4 bewees opnieuw dat zijn connectie met Vecna iets heel belangrijks is.Bekijk Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten
Series / Nieuws

'Bridgerton' seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten

Het lijkt erop dat fans van 'Bridgerton' nog even geduld moeten hebben...

Fans van Bridgerton zitten inmiddels al een hele tijd te wachten op seizoen 3. Een releasedatum is nog niet onthuld, maar gelukkig weten we al wel een aantal andere details. Hier lees je alles wat er momenteel bekend is over het derde seizoen.

Na het verhaal van Daphne en Simon in seizoen 1 en het verhaal van Anthony en Kate in seizoen 2, is het in het nieuwe seizoen tijd om te focussen op een nieuw lid van de Bridgerton-familie. Dit keer draait het seizoen om het langverwachte liefdesverhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington.

Het verhaal


Hoewel de serie eerst de volgorde van de boeken volgde, wordt daar nu van afgeweken. Eigenlijk zouden we namelijk eerst het verhaal van Benedict Bridgerton zien, maar de makers hebben besloten het verhaal van Colin en Penelope voorrang te geven.

Penelope besluit dat ze op zoek moet gaan naar een echtgenoot, zodat ze haar moeders huis kan verlaten en haar dubbelleven als Lady Whistledown kan voortzetten. Ze heeft alleen niet zoveel zelfvertrouwen. Colin, die haar aanwezigheid mist, besluit aan te bieden om haar te helpen met het vinden van een man.

Cast


De rollen van Penelope en Colin worden, net als in de vorige seizoenen, gespeeld door Nicola Coughlan en Luke Newton. Het grootste deel van de Bridgerton-familie zal terugkeren, maar er zijn een aantal uitzonderingen.Daphne had in seizoen 2 al een veel kleinere rol, maar in seizoen 3 zal zij helemaal niet meer te zien zijn. Ook is de rol van Fransesca Bridgerton opnieuw gecast. In plaats van Ruby Stokes zal actrice Hannah Dodd de rol op zich nemen.

Release


Er is nog verrassend weinig nieuws geweest over het derde seizoen van Bridgerton. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen. Hoewel de productie van het seizoen naar verluidt min of meer voltooid is, zijn er nog geen onthullingen gedaan over de releasedatum.Eerst was de verwachting dat de serie in 2023 zou verschijnen, maar gezien er nog niks aan promotiewerk is gedaan lijkt dat onwaarschijnlijk. Een uitgelekt rapport uit augustus suggereerde echter dat de releasedatum van seizoen 3 al op 14 december zou zijn, dus wie weet. Bekijk Bridgerton op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hitserie 'Suits' breekt opnieuw een streamingrecord
Series / Nieuws

De hitserie 'Suits' breekt opnieuw een streamingrecord

De serie 'Suits' blijft de laatste maanden maar records verbreken.

De juridische dramaserie Suits uit 2011 blijft stijgen in populariteit. De serie heeft opnieuw een record gebroken in de hitlijsten van Nielsen, waarmee een grote Netflix-original is ingehaald.

Eerder dit jaar kwam Suits op Netflix te staan, vier jaar na zijn einde. De serie begon vrijwel meteen de streaminghitlijsten te domineren. Eerder versloeg Suits al de serie Wednesday als het gaat om de meeste wekelijkse kijkminuten. En nu is er nog een record gebroken.

Indrukwekkend record


Recent werd duidelijk dat Suits gelijk stond met de dramaserie Ozark als het gaat om de eerste plek van de algemene streaming top 10 van Nielsen. Volgens The Hollywood Reporter mag Suits dit record nu ook in de zak steken.

De serie staat nu namelijk al twaalf weken op nummer één, waarmee Ozark officieel ingehaald is. Om de prestatie nog indrukwekkender te maken: Suits behaalde dit record in een ononderbroken streak, terwijl Ozark de titel verspreid over meerdere seizoensreleases had verkregen.

Hernieuwd succes


Hoewel de oorspronkelijke release van Suits kon rekenen op een hoop lovende recensies en sterke kijkcijfers, nam de populariteit van de serie geleidelijk af. Dit had met name te maken met het vertrek van belangrijke castleden als Meghan Markle en Patrick J. Adams.Toch onthult het hernieuwde succes van de serie dat de snelle humor en verhaallijnen van de serie nog steeds werken. Bekijk Suits op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vince Gilligan over de toekomst van 'Breaking Bad': wat staat ons te wachten?
Series / Nieuws

Vince Gilligan over de toekomst van 'Breaking Bad': wat staat ons te wachten?

Bedenker Vince Gilligan sluit de deur niet volledig voor toekomstige series binnen het 'Breaking Bad' universum.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel er op dit moment geen concrete plannen zijn voor een nieuwe tv-serie binnen het Breaking Bad universum, sluit Vince Gilligan, de bedenker van de show, de deur niet volledig voor toekomstige mogelijkheden.

Andere projecten


De afgelopen jaren hebben gezien hoe Better Call Saul na zes seizoenen tot een einde kwam, en cast en crewleden van Breaking Bad en zijn spin-offs zich op andere projecten hebben gestort.

Gilligan werkt momenteel aan een nieuwe sciencefictionserie voor Apple TV+ met Rhea Seehorn, bekend van Better Call Saul, in de hoofdrol.

Interessant genoeg heeft deze serie geen enkele connectie met het Breaking Bad universum.Geen Walt Jr.?


In een recent interview met Variety deelde Gilligan zijn gedachten over een mogelijke Breaking Bad spin-off.

Hij gaf toe dat hij nog vaak "fantaseert over wat er met de personages zou zijn gebeurd."

Toch benadrukte hij dat hij geen interesse heeft in een vervolg dat Walter Jr., het personage gespeeld door RJ Mitte, volgt in de criminele voetsporen van zijn vader.

"Ik zou het vreselijk vinden als Walt Jr. in de voetsporen van Walt zou treden in de misdaadwereld.

Dat is waarschijnlijk iets dat iemand over 10 of 15 jaar zou voorstellen, maar ik heb nu al vrijwel geen interesse om dat te zien gebeuren,"
zegt Gilligan.

Zeg nooit nooit


"Ik geef er de voorkeur aan om te stoppen voordat het te laat is, eerder dan te lang door te gaan.

Maar zeg nooit nooit. Dit is hoe ik er nu over denk, maar wie weet wat de toekomst brengt,"
aldus Vince Gilligan.Zowel Breaking Bad als Better Call Saul zijn nu te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten 'Friends' personage claimt dat hij de reden is voor de hele serie
Series / Nieuws

Vergeten 'Friends' personage claimt dat hij de reden is voor de hele serie

De acteur van dit vergeten personage grapt dat zonder hem de serie niet kon bestaan.

De acteur van een Friends-personage dat volledig onbelangrijk leek en compleet vergeten is, claimt nu dat hij de hele reden is dat de serie bestaat. Is dat wel echt zo?

Friends eindigde in 2004, maar het succes en de populariteit zeker niet. Bijna 20 jaar later zijn er nog steeds miljoenen kijkers en fans, maar iedereen is dit ene personage allang vergeten.

Wie is het personage?


Iedereen focust uiteraard op de zes hoofdpersonages. Sommigen hebben andere favoriete personages zoals Mike of Susan, maar iedereen is Barry (Mitchel Whitfield), de ex van Rachel, compleet vergeten.

Friends begint wanneer Rachel wegrent van haar bruiloft met Barry. In dat opzicht heeft Whitfield geen ongelijk dat hij de reden is voor de serie. Zonder hem kon Rachel natuurlijk niet wegrennen van de bruiloft.

Is hij de reden voor de serie?


Whitfield liet aan The Guardian weten dat het een beetje egoïstisch klinkt om te zeggen dat [hij] de reden is dat de serie bestaat". De acteur maakte vooral grapjes over zijn rol en het belang van zijn personage in de serie en hoewel hij geen gelijk heeft, heeft hij ook geen volledig ongelijk.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom tijd er niet toe doet in de TVA in 'Loki'
Series / Nieuws

Dit is waarom tijd er niet toe doet in de TVA in 'Loki'

Seizoen 2 van Loki geeft langzaam maar zeker antwoorden op brandende vragen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In seizoen 2 van Loki beleeft de God of Mischief (Tom Hiddleston) grote avonturen in de gangen van de Time Variance Authority (TVA). De regels zijn hier heel wat anders en tijd doet er niet toe. Seizoen 2 legt nu uit waarom niet.

Aan het eind van seizoen 1 is Loki teruggestuurd naar de TVA door Sylvie, nadat hij He Who Remains had gevonden. Alles was echter veranderd en de nieuwe TVA was anders dan degene die hij oorsponkelijk verliet.

De rare tijd in Loki


In de eerste aflevering van seizoen 2 bevindt Loki zich in het verleden en legt hij uit waarom niemand hem kende in de finale van seizoen 1. Niemand had hem namelijk ontmoet.

Er wordt uitgelegd dat Loki "tijdverschuivend" is, wat betekent dat hij zonder controle tussen het verleden, heden en de toekomst reist. Dit zou eigenlijk onmogelijk moeten zijn in de TVA.

Waarom tijd er niet toe doet


Er werd al gezegd door Agent Mobius dat "Tijd anders werkt in de TVA". Dit komt doordat de hele organisatie buiten de normale grenzen van tijd en ruimte bestaat.

Bekijk hieronder de trailer en stream Loki op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste dramaserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste dramaserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

de meeslepende serie schittert met een briljante cast en een ontroerend verhaal

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de wereld van televisiedrama is er altijd ruimte voor nieuwe meesterwerken, en op dit moment schittert er één bovenaan de lijst: The Bear.

Deze adembenemende dramaserie, met een briljante cast en getalenteerde schrijvers, vertelt het ontroerende verhaal van Carmen "Carmy" Berzatto.

Carmy is een jonge chef-kok die onverwachts het Italiaanse broodjesrestaurant van zijn familie erft na de tragische zelfmoord van zijn oudere broer Michael ("Mikey", gespeeld door Jon Bernthal).

Emotioneel en toch hilarisch


De serie opent met een emotionele aardverschuiving voor Carmen, meesterlijk neergezet door Jeremy Allen White.

Zijn abrupte terugkeer naar Chicago, waar hij zijn veelbelovende carrière in een Michelin-sterrenrestaurant opgeeft om de winkel te runnen, markeert het begin van een diepgaand verhaal van persoonlijke en professionele uitdagingen.

Toch vergeet de serie, zeker in het eerste seizoen, de humor niet. Naast alle ellende is er, gelukkig, ook genoeg om te lachen.

Een oude keuken en rebelse medewerkers


De Italiaanse beefsandwichwinkel bevindt zich verre van een perfecte staat wanneer Carmen de leiding overneemt.

De keuken is oud, vies en voldoet niet aan de officiële standaard, en al helemaal niet aan Carmy's standaard. en het personeel wil in het begin totaal niet meewerken.

Dit voegt een vleugje komedie toe aan het drama, maar onderstreept ook de uitdagingen die Carmen moet overwinnen om de zaak weer op de rails te krijgen.Persoonlijke pijn en familietrauma


The Bear gaat verder dan de keuken.

Het verkent diepere emotionele lagen, zoals Carmen's eigen pijn en het diepgewortelde familietrauma dat hem heeft gevormd.

Dit biedt een dieper begrip van de personages en voegt een ontroerend element toe aan de serie.

Een geweldige cast


Naast Jeremy Allen White is de cast van deze serie werkelijk onovertroffen.

Ebon Moss-Bachrach speelt neef Richie, Michaels beste vriend en de manager van het restaurant.

Zijn groei in seizoen twee is één van de beste verhaallijnen uit dat seizoen.

Sydney Adamu (Ayo Edebiri, nu in de bioscoop te zien in Bottoms) wordt door Carmy ingehuurd als sous-chef.

Ook Edebiri is een van de personages die het restaurant, maar ook de serie, steeds interessanter maken.

In het tweede seizoen maken we ook kennis met Donna Berzatto, Carmy's moeder, waanzinnig intens spel van niemand minder dan Jamie Lee Curtis.Een onmisbaar meesterwerk


In het overweldigende aanbod van televisiedrama's is The Bear een onmisbaar meesterwerk dat kijkers meesleept vanaf de allereerste aflevering en niet meer loslaat.

Met zijn meeslepende verhaal, sublieme acteerprestaties en een perfecte mix van humor en ontroering, is deze serie simpelweg onweerstaanbaar.The Bear is nu te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch eigenlijk met 'Gina Calabresse', die ongelofelijke powervrouw uit 'Miami Vice'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch eigenlijk met 'Gina Calabresse', die ongelofelijke powervrouw uit 'Miami Vice'?

Saundra Santiago werd wereldwijd bekend met haar rol in hitserie 'Miami Vice'.

Miami Vice is nog altijd één van de meest iconische televisieseries ooit gemaakt. De serie lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Don Johnson en Philip Michael Thomas. Er was echter ook een dame, rechercheur Gina Calabresse, die in de serie meespeelde. Hoe is het nu met Saundra Santiago, de actrice die haar speelde?

Saundra Santiago is half Cubaans, en half Puerto Ricaans en belandde met haar familie in Florida. Daar studeerde zij af in de Psychologie aan de Universiteit van Miami. Acteren was in eerste instantie slechts een hobby maar al snel debuteerde ze in de musical West Side Story.

Calabresse


Calabresse was in Miami Vice een zeer deskundige, toegewijde en intelligente politieagente die veel samenwerkte met Ricardo "Rico" Tubbs. Hun samenwerking was een essentieel element van de serie.

Ze speelde in maar liefst 111 afleveringen van de serie. Naast haar televisiewerk heeft Santiago vooral opgetreden op Broadway, in uiteenlopende producties zoals Nine, Chronicle of a Death Foretold ,en A View From the Bridge.

In haar persoonlijke leven trouwde Saundra Santiago in 1999. Zij is nog altijd actief als actrice.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix staat direct in lichterlaaie door het nieuwe seizoen van deze meeslepende misdaadserie
Series / Nieuws

Netflix staat direct in lichterlaaie door het nieuwe seizoen van deze meeslepende misdaadserie

Het derde seizoen van de serie 'Lupin' scoort onmiddellijk zeer goed op Netflix

We hebben er meer dan twee jaar op moeten wachten maar eindelijk staat het derde seizoen van de serie Lupin op Netflix. De serie is gisteren op Netflix verschenen en behoort gelijk al tot de meest bekeken series op de streamingsdienst.

De serie is gebaseerd op de oude boeken van schrijver Maurice Leblanc die gaan over een charmante meesteroplichter. Lupin gaat over Assane Diop (gespeeld door Omar Sy) die wraak wil nemen op wat zijn vader is aangedaan. Die belandde namelijk onterecht in de gevangenis voor een diefstal die hij niet had gepleegd. Zijn vader pleegde vervolgens zelfmoord uit schaamte daarover.

Held


Diop neemt ons in de serie mee door de straten van Parijs waar hij in de voetsporen treedt van zijn held, de beroemde gentleman-dief Arsène Lupin.

De eerste twee seizoen bestonden uit vijf afleveringen, dit seizoen hebben we meer geluk want het gaat nu om zeven afleveringen! De opnames van dit derde seizoen waren toch echt al in november 2021 begonnen, maar de serie is nu pas verschenen.

Ratings


De eerdere seizoen van Lupin kregen op IMDb een waardering van een mooie 8.5 en op Rotten Tomatoes een waardering van maar liefst 92%.

Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix dondert naar beneden in nieuwe ranking streamingsdiensten
Series / Nieuws

Netflix dondert naar beneden in nieuwe ranking streamingsdiensten

Als het gaat om klanttevredenheid, dan is de grote streamingsdienst niet meer zo populair als voorheen in Noord-Amerika.

Het afgelopen jaar introduceerde Netflix verschillende veranderingen op het gebied van het delen van accounts en de kosten van een abonnement. Die beslissingen lijken nu gevolgen te hebben voor de populariteit van de dienst. Zeker in de States.

In een jaarlijks onderzoek van het Amerikaanse Whip Media eindigt de streamingsdienst op de zesde plek als het gaat om klanttevredenheid in Noord-Amerika. In 2022 stond Netflix op de vierde plaats, terwijl ze een jaar ervoor nog nummer twee waren.

Prijsstijging


De beslissingen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan en het verhogen van de abonnementsprijs lijken de grootste redenen van de daling. Het is daarom ook maar de vraag of abonnees een mogelijke nieuwe prijsstijging wel goed zullen ontvangen.

In totaal werden voor het onderzoek acht diensten bestudeerd. Netflix staat in de rangorde nu achter Apple TV+ en Paramount+, maar nog wel boven diensten als Prime Video en Peacock.

Max


De koploper in het Amerikaanse onderzoek was HBO Max. Die dienst heeft de eer de meest tevreden abonnees te hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V' heeft een onverwachte connectie met dít Stephen King-verhaal
Series / Featured

'Gen V' heeft een onverwachte connectie met dít Stephen King-verhaal

Naast de verwijzingen naar 'The Boys' is er een duidelijke parallel met dit Stephen King-personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gen V heeft nieuwe personages gecreëerd met hun eigen verhaallijnen. Het is daarnaast zo dat je als kijker verwijzingen naar The Boys tegenkomt. Zo wordt er gehint op de problemen van Homelander (Antony Starr) en het feit dat The Seven supes missen.

De satire blijft natuurlijk sterk maar in een bepaald personage wordt er een lugubere draai aan gegeven. Het gaat hier om Cate (Maddie Phillips) die de nodige parallellen vertoont met Andy McGee in Stephen Kings boek 'Ogen van vuur' (Firestarter).

Zetje in de 'juiste' richting?


Cate heeft het vermogen om de gedachtes van anderen te beheersen. Zo kan zij een bepaalde emotie in iemands hoofd planten en diegene zo letterlijk gek maken. Deze kracht is een gevolg van de experimenten met het serum Compound V, en Cate mag het vermogen niet te vaak gebruiken omdat dit haar kan doden.

Cate noemt haar kracht "the push" (het zetje), zij kan immers mensen een zetje in een desgewenste richting geven. Daarnaast is het een letterlijke verwijzing is naar Kings boek en het personage Andy. Ook Andy kan namelijk de gedachtes van mensen beïnvloeden en noemt zijn kracht "the push". Hij is destijds geïnjecteerd met Lot Six, een serum dat door de mysterieuze organisatie The Shop werd ontwikkeld.

Cate's personage heeft een duistere kant. Cate's ogen raken bloeddoorlopen wanneer ze haar krachten gebruikt, ook wanneer ze dit met de beste bedoelingen doet. Ook voor Andy zijn er risico's verbonden aan zijn vermogens, hij krijgt een bloedneus telkens wanneer hij zijn kracht gebruikt.Gen V heeft natuurlijk de nodige satire in het verhaal zitten, maar middels Cate en de connectie met Stephen Kings boek is er sprake van een dieper dilemma. Gen V is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire game 'Cyberpunk 2077' krijgt live-action verfilming
Series / Nieuws

Populaire game 'Cyberpunk 2077' krijgt live-action verfilming

Het is alleen nog onduidelijk of de makers van de game er een serie of film van willen maken.

[b]CD Projekt Red heeft aangekondigd dat ze werken aan een live-action project gebaseerd op hun beroemde videogame Cyberpunk 2077.

De bedenkers van de game lieten dit weten tijdens een vergadering voor investeerders. Het is echter nog onduidelijk of dit een serie of film zal betreffen, maar gezien de anime-serie Cyberpunk: Edgerunners gokken wij op een serie.

Een behoorlijke studio


Anonymous Content is de studio waar CD Projekt Red zal samenwerken voor dit live-action project.

Die studio werkte eerder aan Oscarfilms als The Revenant en Spotlight, maar kennen we ook van series als Schitt's Creek, True Detective, Mr. Robot, 13 Reasons Why, Dickinson en Saint X.

Vroege ontwikkeling


Tijdens de presentatie werd het volgende gezegd over het mysterieuze project:

"Het nieuwe project begint zich in een vroege ontwikkelingsfase en er wordt momenteel gezocht naar een scenarist om dit gloednieuwe verhaal in de wereld van Cyberpunk 2077 tot leven te brengen.Garrett Kemble, David Levine, Ryan Schwartz en Bard Dorros zullen produceren namens Anonymous Content, in samenwerking met Charlie Scully. AC Studios van Anonymous Content zal het project ontwikkelen in nauwe samenwerking met CD Projekt Red."

Opnieuw Netflix?


Gezien de eerdere verfilmingen van CD Projekt Red-franchises, zoals Edgerunners en de serie gebaseerd op The Witcher, is het niet meer dan logisch dat ze hun catalogus willen uitbreiden.

Door die series is de kans ook groot dat het Cyberpunk 2077-project zal belanden bij Netflix. Daar is echter nog niks officieels over aangekondigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.