search
'Gen V' heeft een onverwachte connectie met dít Stephen King-verhaal
Series / Featured

'Gen V' heeft een onverwachte connectie met dít Stephen King-verhaal

Naast de verwijzingen naar 'The Boys' is er een duidelijke parallel met dit Stephen King-personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gen V heeft nieuwe personages gecreëerd met hun eigen verhaallijnen. Het is daarnaast zo dat je als kijker verwijzingen naar The Boys tegenkomt. Zo wordt er gehint op de problemen van Homelander (Antony Starr) en het feit dat The Seven supes missen.

De satire blijft natuurlijk sterk maar in een bepaald personage wordt er een lugubere draai aan gegeven. Het gaat hier om Cate (Maddie Phillips) die de nodige parallellen vertoont met Andy McGee in Stephen Kings boek 'Ogen van vuur' (Firestarter).

Zetje in de 'juiste' richting?


Cate heeft het vermogen om de gedachtes van anderen te beheersen. Zo kan zij een bepaalde emotie in iemands hoofd planten en diegene zo letterlijk gek maken. Deze kracht is een gevolg van de experimenten met het serum Compound V, en Cate mag het vermogen niet te vaak gebruiken omdat dit haar kan doden.

Cate noemt haar kracht "the push" (het zetje), zij kan immers mensen een zetje in een desgewenste richting geven. Daarnaast is het een letterlijke verwijzing is naar Kings boek en het personage Andy. Ook Andy kan namelijk de gedachtes van mensen beïnvloeden en noemt zijn kracht "the push". Hij is destijds geïnjecteerd met Lot Six, een serum dat door de mysterieuze organisatie The Shop werd ontwikkeld.

Cate's personage heeft een duistere kant. Cate's ogen raken bloeddoorlopen wanneer ze haar krachten gebruikt, ook wanneer ze dit met de beste bedoelingen doet. Ook voor Andy zijn er risico's verbonden aan zijn vermogens, hij krijgt een bloedneus telkens wanneer hij zijn kracht gebruikt.



Gen V heeft natuurlijk de nodige satire in het verhaal zitten, maar middels Cate en de connectie met Stephen Kings boek is er sprake van een dieper dilemma. Gen V is te streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen