search
Het verborgen verhaal achter de unieke stem van Bernadette in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Het verborgen verhaal achter de unieke stem van Bernadette in 'The Big Bang Theory'

Bernadettes stem was heel iconisch in TBBT, maar haar transformatie heeft een hele emotionele reden.

Wat voor de actrice begon als een manier om zichzelf op te laten vallen, eindigde als een heel emotioneel en belangrijk onderdeel van de geweldige sitcom The Big Bang Theory. Dit is waarom de stem van Bernadette zo belangrijk is.

The Big Bang Theory heeft veel langlopende grappen, zoals bijvoorbeeld Sheldon die geen sarcasme kan begrijpen, Raj die niet met vrouwen kan praten of de hoge stem van Bernadette (Melissa Rauch). Achter dat laatste zit een hele emotionele reden.

De stem van Bernadette


Rauch werd geïnspireerd door de stem van haar moeder en om op te vallen tijdens de auditie besloot ze die stem na te doen. Dit bleek een goede keuze, want ze kreeg hierdoor de rol.

Op een gegeven moment kregen Howard Wolowitz en Bernadette een relatie en toen veranderde haar stem. Ze praatte nog steeds hoog en piepend, maar ze klonk iets krachtiger om te klinken zoals de moeder van Howard (Carol Ann Susi).

Een emotionele betekenis


De gelijkenis in hun stemmen begon als een manier om de twee vrouwen dichter bij elkaar te brengen, maar toen Susi overleed werd besloten dat Bernadette zo moest blijven praten om mevrouw Wolowitz te eren.

Bekijk hieronder de beste momenten van Bernadette en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen