search
Deze scifi-film wist de originele hitserie compleet belachelijk te maken
Series / Featured

Deze scifi-film wist de originele hitserie compleet belachelijk te maken

De serie Thunderbirds is een stukje entertainmentgeschiedenis, maar de film uit 2004 is iets heel anders.

De tv-serie Thunderbirds kent iedereen wel. De originele serie verscheen in 1965 en kwam tot leven via elektronische poppen. Iedereen kent de kreet "5, 4, 3, 2, 1: Thunderbirds are go" wel. In 2004 kwam Hollywood met het minder briljante plan om er een film van te maken.

De originele reeks van Thunderbirds bestaat uit slechts twee seizoenen met 32 afleveringen. De poppen van bedenkers Gerry en Sylvia Anderson kregen de stemmen van onder meer Sylvia Anderson, Ray Barrett, Peter Dyneley en Christine Finn.

Thunderbirds


Naast de originele serie verschenen er ook twee films in dezelfde stijl, met Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6 uit 1966 en 1968. In 2015 verschenen er drie compleet nieuwe afleveringen. Allemaal erg geliefd onder de vele fans.

De film Thunderbirds uit 2004 is dat zeker niet. De film van regisseur Jonathan Frakes en Universal Pictures kostte 57 miljoen dollar om te maken, maar bracht nog geen 30 miljoen wereldwijd op. Op de Tomatometer staat de film met onder meer Bill Paxton, Anthony Edwards, Sophia Myles en Ben Kingsley op slechts 19 procent.

Thunderbirds: de film


In Thunderbirds ontmoeten we astronaut Jeff Tracey. Hij heeft de taak om samen met zijn vier oudste zoons en hun vijf ongelooflijke voertuigen, de Thunderbirds, de wereld keer op keer te redden. Als het team wordt gevangen door hun aartsvijand, The Hood, is het aan de jongste zoon om zijn familie te redden.



Overigens verscheen er in 2004 ook een andere "Thunderbirds", namelijk Team America: World Police van Trey Parker. Geheel in stijl van de originele serie maken we in deze komedie kennis met de internationale politiemacht Team America. Deze film werd juist ijzersterk ontvangen.

Kijken


De Thunderbirds-film vind je op Pathé Thuis en je kijkt Team America: World Police op Google Play. De serie zul je waarschijnlijk moeten kopen op Dvd op Bol.com of Marktplaats.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen