search
Deze controversiële aflevering van 'Friends' zorgde voor ophef achter de schermen: wel 31 miljoen kijkers
Series / Nieuws

Deze controversiële aflevering van 'Friends' zorgde voor ophef achter de schermen: wel 31 miljoen kijkers

De aflevering 'The One with the Lesbian Wedding' was destijds een gewaagde set van 'Friends'.

In de 11e aflevering van het tweede seizoen van Friends, die werd uitgezonden in 1996, nam de serie een gewaagde stap. De aflevering met de titel 'The One with the Lesbian Wedding' was namelijk potentieel controversieel en zorgde vooraf voor enige ophef bij de producenten.

In deze opmerkelijke aflevering trad de ex-vrouw van Ross, Carol Willick, in het huwelijk met partner Susan Bunch. De uitzending vond plaats op 18 januari 1996 en trok maar liefst 31 miljoen kijkers.

Gedoe


Natuurlijk bleef enige controverse niet uit. KJAC-TV in Port Arthur, Texas, en WLIO in Lima, Ohio, weigerden de aflevering simpelweg te vertonen vanwege hun religieuze en sociale overtuigingen.

Om mogelijke klachten op te vangen, had NBC, op de dag van de uitzending, 104 callservicemedewerkers ingezet, maar tot verbazing van velen ontvingen ze slechts twee telefoontjes gedurende de hele avond na de uitzending.

Niet de eerste


De gevreesde negatieve commentaren bleven dus grotendeels uit. Dit is wellicht te verklaren doordat Friends niet de eerste serie was die een homohuwelijk toonde, en de locatie van de gebeurtenis, New York, waar dergelijke huwelijken steeds gangbaarder werden, speelde ongetwijfeld ook een rol.De aflevering draaide overigens niet hoofdzakelijk om Carol en Susan, maar eerder om Ross, die met zijn gevoelens van wrok ten opzichte van de nieuwe relatie van zijn ex-vrouw flink de aandacht opeiste.

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen