search
Stakingen voorbij: Netflix zet grote vaart achter nieuwe seizoenen van deze 2 hitseries

Stakingen voorbij: Netflix zet grote vaart achter nieuwe seizoenen van deze 2 hitseries

'Stranger Things' seizoen 2 en 'Wednesday' seizoen 2 krijgen topprioriteit van Netflix.

Mitchell van Vuren
Na een staking van bijna vijf maanden is het droogleggen van Hollywood eindelijk (gedeeltelijk) voorbij. Nu de vakbondleden van de Writers Guild of America hun potloden weer hebben geslepen, heeft Netflix duidelijk gemaakt welke projecten er zo snel mogelijk moeten worden opgepakt: Stranger Things en Wednesday.

De stakingen van de Screen Actors Guild begonnen op 14 juli en duren nog steeds voort. Maar dat betekent niet dat de schrijvers vast in de pen kunnen klimmen om de scripts vast klaar te hebben liggen.

Prioriteit


Variety meldde dat in de aanloop van het opschorten van de SAG-staking de schrijvers van Netflix direct moesten beginnen met de scripts voor Stranger Things seizoen 5 (het slotseizoen van de serie) en het tweede seizoen van Wednesday.

Zeker bij tieneracteurs is tijdig filmen een absolute noodzaak, aangezien zij op een gegeven moment de rol letterlijk zijn ontgroeid en als volwassenen niet langer realistisch in de schoolbanken kunnen zitten.

HBO Max


Ook bij HBO Max is men enorm blij het werk weer op te kunnen pakken. Variety meldde dat de streamingdienst voornamelijk aandacht wil besteden aan het hervatten van hun grote series.Hiertoe behoren The White Lotus, Euphoria en The Last of Us. House of the Dragon kon gelukkig al de opnamen voor het nieuwe seizoen afronden gedurende de stakingen.

Aanbevolen artikelen