search
Hoe een ijzersterk personage zomaar uit 'Peaky Blinders' was verdwenen
Series / Featured

Hoe een ijzersterk personage zomaar uit 'Peaky Blinders' was verdwenen

Ondanks de veelbelovende verhaallijn zagen we dit personage niet meer terug.

Peaky Blinders gaat over de gelijknamige bende uit het Birmingham van de jaren 20. Tommy Shelby (Cillian Murphy) groeide op met Freddy Thorne (Iddo Goldberg), ook vochten ze samen in de Eerste Wereldoorlog.

Ondanks de sterke band met de hoofdpersoon Tommy kwam Freddy al in het eerste seizoen van de succesvolle misdaadserie te overlijden. Dit is nogal eigenaardig, helemaal wanneer je bedenkt dat hij getrouwd was met Tommy's zus Ada (Sophie Rundle).

Abrupt einde


Tommy en Freddy waren twee handen op een buik, ondanks het feit dat Freddy's communistische sympathieën niet goed vielen bij Tommy. Zo vernoemde Freddy zijn zoontje naar Karl Marx.

Freddy werd slachtoffer van de Spaanse griep wat een abrupt einde betekende van Goldbergs rol. De acteur in kwestie vertrok echter omdat hij een rol had gekregen in de Amerikaanse fantasyserie Salem.

Samenwerking met partner


Goldbergs vrouw Ashley Madekwe was als de heks Tituba te zien in Salem, wat een rol gespeeld kan hebben bij zijn keuze. Verder werkte hij aan Mob City, waardoor het mogelijk is dat de acteur uiteindelijk geen tijd meer had voor Peaky Blinders. Freddy's verschijning bleek hierdoor kort maar krachtig.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen