search
'Peaky Blinders': dit element maakte Tommy Shelby bijna bovenmenselijk
Series / Featured

'Peaky Blinders': dit element maakte Tommy Shelby bijna bovenmenselijk

De leider van de Peaky Blinders had een kenmerk dat hem vrijwel bovenmenselijk maakte.

Niet alles in series is even consequent, en als kijker zie je dat door de vingers. Het gaat per slot van rekening om het verhaal. De makers van Peaky Blinders realiseerden zich op een bepaald moment echter dat een bepaald onderdeel wel érg onrealistisch was.

In een interview met BBC1 radio onthulde hoofdrolspeler Cillian Murphy dat Tommy letterlijk nooit at. Men vond dit dusdanig grappig dat besloten werd om dit zo te houden. Tommy heeft in geen van de seizoenen ook maar een hap gegeten, wat zo mogelijk nog meer benadrukt wat een bikkel hij is.

Takje munt


De acteur vertelde dat de makers de inconsistentie na twee seizoenen opmerkten. Hij heeft weliswaar een aantal scènes aan tafel maar eet uiteindelijk niet. Murphy: "We hebben het maar zo gelaten. In de 36 uur dat de serie duurt neemt hij nog geen hap. Behalve dan die ene keer dat hij op een takje munt kauwt wanneer hij bij zijn zoon is".

Tommy overleeft letterlijk op whiskey en sigaretten. Hoewel het oorspronkelijk dus een foutje was, illustreert het ook het ijzeren gestel van deze bikkelharde bendeleider.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen