'Peaky Blinders' heeft een behoorlijk irritant personage vinden de fans

Dit personage in 'Peaky Blinders' heeft zeker een indruk achtergelaten...

Nina Beerendonk, 14-10-2023 18:15

Peaky Blinders kwam vorig jaar tot zijn einde. Hoewel er nog wel een filmaflevering werd aangekondigd, is het op dat front tot nu toe ook nog behoorlijk stil gebleven. Het enige wat fans kunnen doen is dus de serie opnieuw bingewatchen.
Een aantal fanatieke Peaky Blinders-fans op Reddit heeft hun minst favoriete personages gedeeld. En wat blijkt? Linda Shelby is de onbetwiste kampioen op dat gebied. Maar waarom hebben kijkers zo'n hekel aan Linda?

Verschillende kanten

Voor degenen die even een opfrissertje nodig hebben: Linda is de vrouw van Arthur Shelby. Aanvankelijk was ze een kerkgaande, rechtlijnige vrouw die een rustgevende invloed leek te hebben op onze heethoofdige Arthur. Maar naarmate de serie vorderde, kregen we verschillende kanten van Linda te zien.

De meningen van fans zijn nogal verdeeld als het om Linda gaat. Sommigen houden van haar omdat ze Arthur uit de groezelige criminele wereld probeert te halen. Anderen denken echter dat ze iets manipulatiever is dan ze laat blijken.

Onvoorspelbaar

Het is in ieder geval duidelijk dat de persoonlijkheid van Linda tegenstrijdig is. Ze wil een vredig leven leiden, maar ze verlangt ook naar macht en invloed. Dit maakt haar onvoorspelbaar, wat het personage interessant maakt, ongeacht wat voor emoties ze oproept.


Daarom zijn er mensen die een hekel hebben aan het personage, maar ook mensen die denken dat deze haat niet gerechtvaardigd is. Sommigen geloven dat Linda wilde dat Arthur een nieuwe start zou maken, om geluk en vrede te vinden.

Perspectief

Maar omdat we (bewust of onbewust) aan de kant van Tommy Shelby staan, komen de acties van Linda soms vijandig over. Het gaat dus eigenlijk gewoon om perspectief.


Ook vinden sommige kijkers dat veel vrouwelijke personages in de serie, behalve Polly, met onnodige kritiek te maken krijgen. Het lijkt bijna alsof fans een blinde vlek hebben als het gaat om sterke, onafhankelijke vrouwen. Bekijk Peaky Blinders op Netflix
Lees meer over: Peaky Blinders, Cillian Murphy, Kate Philips, Steven Knight, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader