search
Deze scifi-serie over tijdreizen met 100% op Rotten Tomatoes werd in 2018 gecanceld, maar had de beste van Netflix kunnen zijn
Series / Featured

Deze scifi-serie over tijdreizen met 100% op Rotten Tomatoes werd in 2018 gecanceld, maar had de beste van Netflix kunnen zijn

De serie Travelers kreeg slechts drie seizoenen, maar werd sterk ontvangen.

In 2016 startte de Canadese scifi-serie Travelers van bedenker Brad Wright. Er verschenen uiteindelijk drie seizoenen, totdat Netflix in 2019 de stekker uit de serie met veel tijdreizen trok.

Met rollen voor onder meer Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper en Jared Abrahamson was de ontvangst sterk. Op Rotten Tomatoes staat Travelers tot op heden op 100 procent en de IMDb noteert een prima 8,0/10 na ruim 61 duizend stemmen. Ook Moviemeter heeft een prima cijfer: 3,65/5.

Travelers


De serie heeft een interessant plot, de synopsis van Netflix: Een federaal agent volgt vier mensen die opeens totaal nieuwe persoonlijkheden lijken te hebben, en doet een verbijsterende ontdekking over de toekomst van de mensheid.

Het blijkt dat die mensen honderd jaar in de toekomst leven. Ze willen via het bewustzijn van mensen in het verleden de mensheid waarschuwen voor de verschrikkelijke toekomst die aanstaande is.

Zes protocollen


Leuk aan de serie is dat er zes protocollen zijn om de tijdlijn tussen het verleden en de toekomst te beschermen, namelijk: 1. De missie komt op de eerste plaats, 2. Laat de toekomst in het verleden, 3. Neem geen leven, red geen leven, tenzij anders voorgeschreven, 4. Reproduceer niet, 5. Behoud het leven van uw gastheer en 6. Communiceer niet met andere bekende reizigers buiten uw team, tenzij goedgekeurd door de directeur. Deze zes worden gedurende de serie aangescherpt.



Nadat de originele zender Showcase na het tweede seizoen niet verder kon met Travelers, kocht Netflix de rechten van de serie. Al snel na het derde seizoen meldde hoofdrolspeler McCormack dat de serie was geannuleerd door de streamer. Het is nog altijd onduidelijk waarom Netflix niet verderging. Er had duidelijk meer ingezeten.

Ophef rond seizoen 3: Treinramp


Er was rond het derde seizoen van Travelers maatschappelijke kritiek. Er werden namelijk beelden gebruikt van de treinramp in Lac-Mégantic in 2013. Daarbij kwamen 47 mensen om het leven. De bewuste aflevering zou ondertussen zijn aangepast.



Wil je de drie seizoenen van Travelers toch even meepakken, dan vind je de serie gewoon nog op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen