search
Deze waargebeurde en zeer provocerende misdaadserie met een fabelachtige 8,9 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Deze waargebeurde en zeer provocerende misdaadserie met een fabelachtige 8,9 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De kwaliteitsserie 'When They See Us' is nog altijd te streamen op Netflix

De prachtige serie When They See Us uit 2019 is nog altijd gewoon te bekijken op Netflix. De aangrijpende serie kijkt met een scherpe blik naar het waargebeurde verhaal van de 'Central Park Five', vijf jonge zwarte mannen, die ten onrechte werden beschuldigd en veroordeeld voor een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

De serie, geregisseerd door Ava DuVernay, dompelt de kijkers onder in het New York van de late jaren '80 en vroege jaren '90. Het verhaal] begint met de dramatische arrestatie van de vijf tieners en volgt hun leven in de nasleep van de onrechtvaardige veroordeling. De acteerprestaties in de serie zijn ronduit fenomenaal, met sterke rollen van zowel jonge talenten als gevestigde acteurs.

Ratings


De hoge beoordelingen op IMDb en Rotten Tomatoes getuigen van de kwaliteit van deze mooie serie. When They See Us heeft een IMDb-beoordeling van 8,9 en een Rotten Tomatoes-score van maar liefst 96%.

When They See Us stelt belangrijke vragen. De serie laat zien hoe cruciaal het is om systemisch onrecht aan de kaak te stellen en ervan uit te gaan dat mensen onschuldig zijn totdat het tegendeel bewezen is.

Cast


Een paar rollen moeten wij er echt even uitlichten: Jharrel Jerome speelt de rol van Korey Wise, één van de vijf jonge mannen die onterecht wordt veroordeeld. Felicity Huffman verschijnt als Linda Fairstein, de aanklager in de zaak.Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen