search
Waarom stopte het legendarische 'Jiskefet' er eigenlijk mee?
Series / Featured

Waarom stopte het legendarische 'Jiskefet' er eigenlijk mee?

'Jiskefet' stopte er na 15 jaar absurde humor helaas mee in 2005.

Eén van de meest humoristische series ooit gemaakt, is het iconische Jiskefet. Met zijn absurde humor en onvergetelijke personages wist Jiskefet een speciale plek te veroveren in de harten van het Nederlandse publiek. Waarom stopte Jiskefet er destijds eigenlijk mee?

De VPRO, die de serie uitzond, liet in 2005 weten dat Jiskefet stopte. Het illustere drietal liet in een verklaring van de omroep weten: "Als je al zo lang programma's met elkaar maakt, komt onvermijdelijk het moment waarop het genoeg geweest is.''

Hoogtepunt


De belangrijkste reden lijkt dus te zijn dat de creativiteit van de makers, Michiel Romeyn, Kees Prins en Herman Koch, na een indrukwekkende 15 jaar op begon te raken. De makers van Jiskefet wilden voorkomen dat zij in herhaling zouden vallen. Door op het hoogtepunt te stoppen, konden ze de erfenis van Jiskefet in stand houden en de herinnering aan de serie levendig houden.

De mannen van Jiskefet zijn getalenteerde en veelzijdige artiesten. Herman Koch is bijvoorbeeld een zeer succesvolle schrijver en Kees Prins zette zijn acteercarrière voort in verschillende projecten.

Blijvend


Hoewel we geen nieuwe afleveringen meer zullen zien, blijft de invloed van Jiskefet in de Nederlandse komedie- en televisiewereld voortleven. Het is een serie die nog steeds veel mensen doet lachen en positieve herinneringen oproept.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen