search

Ons nieuws van dinsdag 17 oktober 2023

Recensie HBO Max-serie 'Murdaugh Murders: Deadly Dynasty'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Murdaugh Murders: Deadly Dynasty'

Een keurige jurist met een keurige familie lijkt een spoor van lijken achter te laten.

Regie: Van King | Afleveringen: 3 | Speelduur: 41-44 minuten | Jaar: 2023

Het kleine plaatsje Hampton County wordt tussen 2015 en 2021 opgeschrikt door meerdere dubieuze moordzaken. De rode draad in al deze gevallen: de familie Murdaugh. De documentaire Murdaugh Dynasty: Deadly Dynasty brengt verschillende gebeurtenissen in kaart en hint telkens naar de betrokkenheid van de Murdaughs, met vader Alex als centrale schakel in de familie, maar toont geen concreet bewijs om deze aantijgingen te onderbouwen.

De speculaties over een mogelijke voortzetting van The Sinner bloeden langzaam dood, maar er zijn nog genoeg mysterieuze moordzaken die als inspiratiebron kunnen dienen voor een vijfde seizoen. De Amerikaanse familie Murdaugh bevat misschien zelfs wel genoeg mysterie voor meerdere goedgevulde seizoenen. Want hoewel het nog niet helder is in hoeverre de familieleden verantwoordelijk waren voor de moorden in Hampton County, lijkt
het onontkoombaar dat ze bij veel van deze gebeurtenissen betrokken zijn geweest.

De concrete betrokkenheid is echter in nog geen enkele rechtszaak vastgesteld; de processen tegen vader Alex Murdaugh zijn momenteel nog steeds bezig. Daardoor lijkt deze documentaire wat vreemd getimed. Juist wanneer alle processen voorbij zijn zou je een zorgvuldige tijdlijn kunnen maken van de gebeurtenissen met de bewijzen die het onderzoek heeft opgeleverd. In plaats daarvan biedt Murdaugh Dynasty speculatie op speculatie, waarmee deze documentaire zijn geloofwaardigheid gedurende de drie afleveringen steeds meer kwijtraakt.

In plaats van een heldere tijdlijn van 2015 tot het heden kiezen de makers ervoor om als eerste een bootongeluk uit 2019 te belichten. Dit lijkt puur bedoeld om de aandacht van de kijker te grijpen, want het verhaal wordt er niet overzichtelijker door. Deze opening zorgt voor verwarring en dient geen duidelijk doel voor de rest van de documentaire.

Murdaugh Dynasty toont verder ook niet meer dan wat je kunt lezen in het eerste nieuwsartikel dat je vindt met de zoekterm 'Murdaugh Family'. Om toch een beetje spanning te geven aan een documentaire over een zaak waarover al zo veel is gezegd, klinkt af en toe wat onheilspellende muziek en gooien de geïnterviewde betrokkenen er op typisch Amerikaanse wijze verontrustende oneliners uit.

Aan alles is de haast te zien waarmee deze productie is gemaakt. Alex Murdaugh was de afgelopen tijd veel in het nieuws en met die naam vers in het geheugen moest daar natuurlijk kijkvoer over komen. Het resultaat is een snelkookpandocumentaire die niet meer doet dan speculeren. Het is de vraag hoe lang truecrimedocumentaires in deze vorm nog succesvol zullen blijven.

★★☆☆☆

Murdaugh Murders: Deadly Dynasty is te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'The Forest of the Missing'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'The Forest of the Missing'

De vondst van twaalf lichamen in het bos leidt tot een groot misdaadmysterie.

Regie: Ivan Fegyveres | Cast: Hélène de Fougerolles (Camille), Thierry Godard (Marc), Astrid Whettnall (Brigit), Tchékyu Karyo (Franz), Grégory Fitoussi (Erik), Natalia Dontcheva (Hanne), Laëtitia Eïdo (Eva), Aurore Broutin (Léa) e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 42-51 minuten | Jaar: 2022

In een afgelegen Frans deel van het Zwarte Woud, vlakbij de Duitse grens en in de buurt van Straatsburg, worden twaalf lichamen gevonden. Allemaal mannen, die bijna allemaal op dezelfde manier om het leven zijn gebracht en begraven. De zoektocht naar de dader begint. Al snel lijkt onderzoeksrechter Camille Hartmann iets met het mysterie te maken te hebben.

Met slechts vier afleveringen van ongeveer driekwartier is The Forest of the Missing met recht een miniserie te noemen. Het grote voordeel hiervan is dat er geen tijd is voor langdradigheid. Al in de eerste aflevering bevindt de kijker zich middenin het verhaal en wordt de nodige informatie prijsgegeven. Wat Camille precies met deze moorden te maken heeft is dan nog niet duidelijk, maar de zaak lijkt haar opvallend hard te raken.

Haar leven staat dan ook centraal. Na een ongeluk is ze vanwege geheugenverlies niet meer aan het werk, maar ze bijt zich vast in deze moordzaak. Of dit is omdat ze de onderste steen boven wil krijgen of omdat ze zelf iets te verbergen heeft, is echter geheel onduidelijk.

Voor meer vraagtekens heeft deze korte serie geen tijd. Hiermee hebben we direct een van de twee grote missers te pakken: het gaat allemaal te snel. Er is nauwelijks ruimte voor subplots en al helemaal geen ruimte om de kijker op het verkeerde been te zetten. Al heel snel wordt duidelijk hoe de vork precies in de steel zit. The Forest of the Missing kent dan ook weinig spanning en opbouw.

Het acteerwerk is oké, maar niet van spectaculair niveau. Hélène de Fougerolles is niet erg overtuigend als ervaren onderzoeksrechter en ook Tchékyu Karyo komt niet over als de doorgewinterde rechercheur die hij zou moeten zijn. Alle eer gaat naar Thierry Godard, die met volle overtuiging de rol van Marc, partner van Camille op zich neemt.

Het plot lijkt in eerste instantie best origineel en vernieuwend, maar al in de tweede aflevering wordt volkomen duidelijk welke kant het opgaat. Hoewel de laatste twee afleveringen nog wat onverwachte windinkjes bevatten, laat het einde zich al snel raden. Jammer, want als een van de wendingen in de tweede helft verder was doorgezet had dat voor een verrassende ontknoping kunnen zorgen.

The Forest of the Missing begint sterk, maar eindigt teleurstellend. Een of twee afleveringen meer en een wat minder voorspelbaar slot hadden de serie kunnen redden, maar helaas hebben de makers het zich iets te makkelijk gemaakt met een bondig maar vrij standaard verhaal. Hier had veel meer uit kunnen worden gehaald.

★★☆☆☆

The Forest of the Missing is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pacto de Silencio'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pacto de Silencio'

Er zijn irritant veel vraagtekens in deze soapachtige Mexicaanse wraakserie.

Regie: Mauricio Corredor, Carlos Villegas Rosales | Cast: Camila Valero (Brenda Rey), Chantal Andere (Ramona Castro), Marimar Vega (Martina Robles), Litzy (Sofía Estrada), Kika Edgar (Irene Bustamante), e.a. | Afleveringen: 18 | Speelduur: 35-43 minuten | Jaar: 2023

Brenda werd als baby te vondeling gelegd in een hutje in een bos. Waarom? Wie is haar moeder? Haar vader? Een goede basis voor een spannende zoektocht naar de waarheid. Maar Brenda is niet al te veel bezig met het vinden van de waarheid. Ze zint vooral op wraak. Dit maakt Pacto de Silencio eerder een dramatische soap dan een spannend mysterie.

Al in de eerste aflevering is Brenda iemand op het spoor. Het vinden van deze vrouw zou een bevredigende afsluiting moeten zijn van een jarenlange zoektocht, maar dat wordt niet zo weergegeven. Hoewel Brenda benadrukt dat ze lang op dit moment heeft gewacht komt dat nauwelijks over. Als later blijkt dat ze al sinds haar kindertijd weet dat ze door vier scholieren van een meisjesschool en hun directrice is achtergelaten, wordt nog onduidelijker waarom ze nu als volwassene aan de slag gaat met haar wraakacties.

Zo zijn er meer onduidelijkheden. Nogal logisch bij een mysterie, maar het zijn er overweldigend veel en ze komen allemaal tegelijk. De grootste vraag is natuurlijk waarom Brenda op zo'n vreemde manier in het bos is gedumpt. Je zou denken dat een katholieke meisjesschool in Latijns-Amerika, waar illegale adoptie aan de orde van de dag is, wel een achterdeurtje of twee heeft voor dit soort situaties. Waarom moest ze dan per se bij Carmen in haar hutje te vondeling worden gelegd? Die zorgde niet bepaald goed voor de kleine Brenda.

Als kind kreeg Brenda van haar continu te horen dat haar moeder haar niet wilde, haar haatte, haar achterliet in een hutje waarvan ze dacht dat het verlaten was, in de hoop dat ze zou sterven. Niet echt een pedagogisch verantwoorde opvoedtechniek. Geen wonder dat de volwassen Brenda zo haatdragend is. Brenda weet niet wie van de vier scholieren haar moeder is, maar verzint toch van alles om hen alle vier het leven zuur te maken en geniet ervan zonder wroeging of DNA-test.

Geen moment komt het in haar op dat deze vrouwen misschien geen andere keuze hadden dan haar achter te laten. En dat terwijl er net te veel toevalligheden zijn: de vrouw die haar vond werkte op de meisjesschool, de directrice was erbij betrokken en ze werd in een woning achtergelaten in plaats van lukraak in het bos gedumpt. Gelooft ze echt dat haar moeder het huis van Carmen niet bewust heeft uitgezocht?

Een ander fascinerend vraagstuk is hoe Brenda succesvol is geworden. Ze is nu een rijke, beroemde influencer, maar flashbacks laten zien dat ze ooit dakloos was. Hoe ze aan haar succes is gekomen moet een prachtig verhaal zijn, maar ook dat wordt de kijker onthouden. Het is het zoveelste ongeloofwaardige ingrediënt.

Als influencer is Brenda niet bijzonder goed. Ze komt niet veel verder dan het delen van foto's van wat ze eet en goedkope, onoriginele leuzen die stellen dat alle vrouwen koninginnen zijn en je van jezelf moet leren houden. Achter gesloten deuren heeft Brenda een heel andere, veel venijnigere persoonlijkheid, al komt die net zo nep over. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het slechte acteerwerk van haar vertolker, maar dat terzijde.

Wie Brenda's moeder is wordt goed geheim gehouden, vooral omdat het moeilijk bij te houden is wie wie is. Flashbacks laten zien wat er is gebeurd met de vier vrouwen die de baby achterlieten, maar omdat zij allemaal donker haar hebben is het soms moeilijk te zien is welke jongedame bij welke volwassen vrouw hoort. Maar de oogkleur van de meisjes komt vaak niet overeen met die van hun volwassen tegenhanger, waardoor de kijker gaat twijfelen. Wie niet direct vier namen uit zijn hoofd heeft geleerd, raakt de draad kwijt.

Door dit alles komt de spanning maar moeilijk op gang. De serie is eerder interessant door de absurditeit van de vergezochte gebeurtenissen. Bij elk moment dat spannend moet zijn klinkt een muziekdreun, wat niet hartslagversnellend werkt maar juist een komisch effect heeft. De serie doet veel te hard zijn best, wat waarschijnlijk de overvloed aan mysteries verklaart. Dat belooft wat voor de ontknoping. Een bizar, compleet ongeloofwaardig einde? Het is bijna te hopen. Het zou wel goed passen bij deze serie.

Het einde is echter geen lachwekkend spektakel, maar wel ongeloofwaardig, langdradig, sentimenteel en niet in lijn met het wraakthema. Er komt een laatste geheim uit de hoge hoed dat vrijwel niets om het lijf heeft en tot en met het laatste beeld van Brenda die op een heuvel staat na te denken komt alles knullig over. Van het intrigerende gegeven waar de serie mee begon, is aan het einde niets overgebleven.

★★☆☆☆

Pacto de Silencio is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De doorstart van 'Suits': wat kunnen we ervan verwachten?
Series / Nieuws

De doorstart van 'Suits': wat kunnen we ervan verwachten?

'Suits' is opnieuw ongekend populair nadat de serie beschikbaar is gesteld op Netflix. Een nieuw seizoen lonkt!

De revival van Suits op Netflix heeft grote gevolgen! Op dit moment wordt er door het Amerikaanse NBCUniversal namelijk gewerkt aan een nieuw seizoen van serie. Dit nieuws wordt inmiddels gemeld via een aantal Amerikaanse entertainmentwebsites zoals 'Deadline' en 'Variety'.

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd, wordt wel al gemeld dat Aaron Korsh betrokken is bij dit project. Korsh is de bedenker van de oorspronkelijke serie, waarin onder andere Meghan Markle, Patrick J. Adams en Gabriel Macht de hoofdrollen speelden.

Geen revival


Aaron Korsh en NBCUniversal hebben bevestigd dat de nieuwe serie een spin-off is die zich afspeelt in dezelfde wereld als Suits, maar geen revival van de originele serie zal zijn. Dit betekent dat het verhaal waarschijnlijk niet zal draaien om Harvey, Donna, of Michael, maar dat zij zeker nog wel een kleine (of grote?) rol kunnen hebben in het verhaal.

De eerste spin-off van Suits was de serie Pearson uit 2019, die slechts één seizoen duurde. Pearson volgde het personage Jessica Pearson terwijl ze in Chicago als advocaat werkte, maar het kon nooit dezelfde populariteit bereiken als de oorspronkelijke serie.

Geen verrassing


Het nieuws over de mogelijke terugkeer van Suits komt nu ook weer niet als een complete verrassing. Sinds de acht seizoenen van de serie beschikbaar zijn op Netflix, trekt de serie opnieuw bizarre kijkersaantallen.

Bekijk op instagram


Vorige week was de serie voor de tiende achtereenvolgende week de meest gestreamde serie in de Verenigde Staten. Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 gave series zetten NPO Plus deze week op zijn kop
Series / Featured

Deze 2 gave series zetten NPO Plus deze week op zijn kop

Komende tijd komen de dramaserie 'The Flatshare' en de komedie 'De Poli' uit op NPO Plus.

Deze week komen er twee nieuwe series uit op NPO Plus, die allebei een grappige link hebben met het ziekenhuisleven. In de Britse dramaserie The Flatshare is een mannelijke verpleger één van de hoofdpersonen, terwijl in De Poli een ziekenhuisafdeling het décor vormt voor een hoop ongein.

The Flatshare | AVROTROS | Vanaf 31 oktober wekelijks op NPO3, vanaf 19 oktober bingen op NPO PlusJournaliste Tiffany is na het einde van haar relatie dringend op zoek naar onderdak, en verpleger Leon zoekt een huisgenoot om de huur mee te delen. Omdat hij nachtdiensten draait in een hospice, hoeven ze elkaar in theorie nooit tegen te komen. In de praktijk loopt echter alles anders.De Poli | AVROTROS | Vanaf 22 oktober wekelijks op NPO3, bingen op NPO PlusGynaecoloog Esther Bens vindt de werkwijze van haar vader Harold Bens, hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde, niet meer van deze tijd. Ze wil een nieuwe, moderne aanpak introduceren op De Poli.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert deze 3 series en films deze week
Series / Featured

Laatste kans: Netflix verwijdert deze 3 series en films deze week

Bekijk deze Netflix-films en -series vlug voordat ze voorgoed verdwijnen van het platform.

Op Netflix is het een komen en gaan van vele series, films en programma's, die niet voor eeuwig beschikbaar kunnen blijven op het plaform. Ook deze week worden er weer meerdere soorten content verwijderd, dus wees er snel bij.

Hieronder kan je een overzicht vinden van alle series en films, die vanaf 19 oktober niet langer te zien zullen zijn.

A Journal for Jordan | Netflix | Vanaf 19 oktober niet meer te zienEen weduwe mijmert over haar wervelende romance met een gedecoreerde soldaat en zijn onsterfelijke toewijding aan de liefde. Gebaseerd op de memoires uit 2008.Buddy Games | Netflix | Vanaf 19 oktober niet meer te zienEen groep levenslange vrienden strijdt om geld in een dolle reeks absurde uitdagingen, en leren zo de ware betekenis van vriendschap.Ask the Doctor | Netflix | Vanaf 19 oktober niet meer te zienDrie vriendelijke artsen delen hun expertise, ontrafelen medische fabels en testen de nieuwste behandelingsmethoden voor allergieën, diëten, slapen en meer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series komen het beste uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series komen het beste uit de test

De recensenten van SerieTotaal helpen je op weg om de beste series eruit te pikken.

Op 16 oktober werd Disney 100 jaar, en in deze eeuw heeft het bedrijf zich opgewerkt tot een formidabele speler binnen de mediawereld. De recensenten van SerieTotaal tippen je welke nieuwe series van hen maar weer bewijzen hoe goed Disney dromen kan laten uitkomen.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

Only Murders in the Building | 10 afleveringen

★★★★★

Synopsis: Drie vreemden met een gedeelde interesse in truecrimepodcasts worden vrienden tijdens het onderzoeken van verdachte sterfgevallen in hun Upper West Side-flatgebouw en produceren hun eigen podcast over de vreemde zaken.

Recensie: "Wat 'Only Murders in the Building' vanaf het begin zo vermakelijk heeft gemaakt is dat men nooit bang is geweest voor camp. De personages en verhaallijnen zijn lekker over de top, en dat is juist vaak waar de intrige vandaan komt. Met een musical in het middelpunt van dit seizoen is de camp niet te missen."

Lees de rest van de recensie.


Ahsoka | 8 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Na de val van de Empire onderzoekt voormalig Jedi Knight Ahsoka Tano een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel.

Recensie: Visuele hoogtepunten zijn er genoeg, zoals de kudde ruimtewalvissen die dient als onconventioneel voertuig. De serie biedt genoeg herkenningspunten voor de fans, vooral die van de animatieseries, en genoeg houvast en uitleg om ook nieuwe kijkers aan boord te krijgen en houden."

Lees de rest van de recensie.

Dear Mama | 5 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Een documentaireserie die het leven en de nalatenschap volgt van Tupac Shakur en zijn moeder, de Black Panther activiste Afeni Shakur.

Recensie: "Tupac '2Pac' Amaru Shakur zou dit jaar 52 zijn, als hij niet op zijn 25e was vermoord. De nieuwe documentaire Dear Mama vertelt zijn korte, dramatische levensverhaal via zijn relatie met zijn moeder Afeni Shakur. Uit die benadering ontstaat een genuanceerd, soms pijnlijk portret van twee generaties die elk op hun manier vol passie, pijn en woede tegen de onderdrukking van zwarte mensen in de Verenigde Staten streden."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze waargebeurde en zeer provocerende misdaadserie met een fabelachtige 8,9 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Deze waargebeurde en zeer provocerende misdaadserie met een fabelachtige 8,9 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De kwaliteitsserie 'When They See Us' is nog altijd te streamen op Netflix

De prachtige serie When They See Us uit 2019 is nog altijd gewoon te bekijken op Netflix. De aangrijpende serie kijkt met een scherpe blik naar het waargebeurde verhaal van de 'Central Park Five', vijf jonge zwarte mannen, die ten onrechte werden beschuldigd en veroordeeld voor een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

De serie, geregisseerd door Ava DuVernay, dompelt de kijkers onder in het New York van de late jaren '80 en vroege jaren '90. Het verhaal] begint met de dramatische arrestatie van de vijf tieners en volgt hun leven in de nasleep van de onrechtvaardige veroordeling. De acteerprestaties in de serie zijn ronduit fenomenaal, met sterke rollen van zowel jonge talenten als gevestigde acteurs.

Ratings


De hoge beoordelingen op IMDb en Rotten Tomatoes getuigen van de kwaliteit van deze mooie serie. When They See Us heeft een IMDb-beoordeling van 8,9 en een Rotten Tomatoes-score van maar liefst 96%.

When They See Us stelt belangrijke vragen. De serie laat zien hoe cruciaal het is om systemisch onrecht aan de kaak te stellen en ervan uit te gaan dat mensen onschuldig zijn totdat het tegendeel bewezen is.

Cast


Een paar rollen moeten wij er echt even uitlichten: Jharrel Jerome speelt de rol van Korey Wise, één van de vijf jonge mannen die onterecht wordt veroordeeld. Felicity Huffman verschijnt als Linda Fairstein, de aanklager in de zaak.Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom stopte het legendarische 'Jiskefet' er eigenlijk mee?
Series / Featured

Waarom stopte het legendarische 'Jiskefet' er eigenlijk mee?

'Jiskefet' stopte er na 15 jaar absurde humor helaas mee in 2005.

Eén van de meest humoristische series ooit gemaakt, is het iconische Jiskefet. Met zijn absurde humor en onvergetelijke personages wist Jiskefet een speciale plek te veroveren in de harten van het Nederlandse publiek. Waarom stopte Jiskefet er destijds eigenlijk mee?

De VPRO, die de serie uitzond, liet in 2005 weten dat Jiskefet stopte. Het illustere drietal liet in een verklaring van de omroep weten: "Als je al zo lang programma's met elkaar maakt, komt onvermijdelijk het moment waarop het genoeg geweest is.''

Hoogtepunt


De belangrijkste reden lijkt dus te zijn dat de creativiteit van de makers, Michiel Romeyn, Kees Prins en Herman Koch, na een indrukwekkende 15 jaar op begon te raken. De makers van Jiskefet wilden voorkomen dat zij in herhaling zouden vallen. Door op het hoogtepunt te stoppen, konden ze de erfenis van Jiskefet in stand houden en de herinnering aan de serie levendig houden.

De mannen van Jiskefet zijn getalenteerde en veelzijdige artiesten. Herman Koch is bijvoorbeeld een zeer succesvolle schrijver en Kees Prins zette zijn acteercarrière voort in verschillende projecten.

Blijvend


Hoewel we geen nieuwe afleveringen meer zullen zien, blijft de invloed van Jiskefet in de Nederlandse komedie- en televisiewereld voortleven. Het is een serie die nog steeds veel mensen doet lachen en positieve herinneringen oproept.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt een succes: De extravagante Paris Hilton deelt haar geheimen in nieuwe tv-serie
Series / Nieuws

Dit wordt een succes: De extravagante Paris Hilton deelt haar geheimen in nieuwe tv-serie

De memoires van Paris Hilton zullen worden verfilmd en als serie worden uitgezonden.

Eerder dit jaar bracht Paris Hilton haar memoires uit, getiteld Paris The Memoir. Het boek biedt een inkijkje in de ervaringen van de Hilton-erfgename, waaronder incidenten van seksueel misbruik, mishandeling, grooming en een intense ontmoeting met Harvey Weinstein.

Het boek heeft de aandacht getrokken van productiestudio A24 en deze gaat er een televisieserie van maken. Hoewel er op dit moment nog geen acteurs aan het project zijn verbonden, zullen de zussen Elle en Dakota Fanning optreden als uitvoerend producenten, net als Paris Hilton zelf.

Beginfase


De productie bevindt zich nog helemaal in de beginfase, dus er is nog geen informatie over het aantal afleveringen, de releasedatum of aan welke streamingdienst het zal worden gekoppeld.

De serie zal ongetwijfeld dieper ingaan op een aantal schokkende momenten uit haar leven, zoals haar relatie met een van haar docenten toen ze op de middelbare school zat.

Relatie met leraar


Paris beschreef hoe haar leraar haar bijna elke avond belde en ze 'urenlang' praatten, tot op een dag, toen haar ouders weg waren, hij langs kwam en ze kusten. Toen ze betrapt werden door haar ouders, gaf hij haar de schuld en werd ze voor de zomer naar haar grootmoeder gestuurd.

Bekijk op instagram


"Hij belde me bijna elke avond, en we praatten urenlang over hoe ongelooflijk volwassen, mooi en intelligent ik was, hoe sensueel, onbegrepen en bijzonder" schreef Paris in haar boek. "Hij herinnerde me eraan dat prinses Diana dertien jaar jonger was dan prins Charles. En Priscilla Presley was even oud als ik toen Elvis verliefd op haar werd."

Weinstein


In het boek beschrijft Paris Hilton ook hoe Harvey Weinstein, de producent die een gevangenisstraf kreeg voor seksueel wangedrag, perverse en vreemde opmerkingen maakte over haar.

Bekijk op instagram


Genoeg materiaal dus voor een indrukwekkende serie, wij houden jullie op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geliefde tekenfilm van Disney wordt een live-action serie
Series / Nieuws

Deze geliefde tekenfilm van Disney wordt een live-action serie

Horrorgrootheden James Wan en Gary Dauberman zullen de Gargoyles tot leven brengen op Disney+.

Zo'n dertig jaar nadat de tekenfilmserie Gargoyles zijn première beleefde, keert de titel terug als een live-action serie.

Schrijver/producent Gary Dauberman (IT, The Nun) en James Wans productiemaatschappij Atomic Monster, eerder verantwoordelijk voor o.a. de Annabelle-films en de Swamp Thing-serie, is verbonden aan het project van Disney+.

Geliefde serie


Dauberman zal de scenario's schrijven, produceren en fungeren als showrunner. Atomic Monster zal produceren.

De stemmencast van de geliefde tekenfilmreeks bestond uit namen als Keith David, Ed Asner en Jonathan Frakes.

Genoeg bronmateriaal


De serie startte in 1994 en omvatte drie seizoenen en 78 afleveringen. Hoofdpersonages waren een groep heldhaftige waterspuwers die in onze huidige samenleving het kwaad bestrijden.In de middeleeuwen werden de meeste van deze 'Gargoyles' uitgeroeid, maar de overlevenden werden in steen bevroren tot het kasteel waar ze op stonden boven de wolken uitstak.

Geplaagd project


Disney probeerde ruim 10 jaar geleden al een filmversie te maken, maar die kwam er uiteindelijk niet.Eerder dit jaar werd nog gemeld dat Kenneth Branagh mogelijk een film zou maken, maar dat gerucht werd door show-bedenker Greg Weisman tegengesproken.

Het is nog onduidelijk wanneer de serie Gargoyles moet verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan dit idee 'American Horror Story' in zijn oude glorie herstellen?
Series / Nieuws

Kan dit idee 'American Horror Story' in zijn oude glorie herstellen?

Met dit seizoen zou 'American Horror Story' oude fans weer enthousiast kunnen krijgen.

Fans van American Horror Story zullen het er waarschijnlijk mee eens zijn: de serie is niet meer hetzelfde als vroeger. Dat betekent niet zozeer dat het slechter is geworden (al is dat ook een populaire mening), maar het voelt nu gewoon anders.

Is er een manier om de serie waar we ooit zo dol op waren nieuw leven in te blazen? Fans geloven van wel. Een Reddit-gebruiker suggereerde een geweldig idee voor het volgende seizoen. Stel je dit eens voor: American Horror Story: Mall. Ja, een winkelcentrum met een griezelige sfeer en onze favoriete AHS-actrices.

Griezelig


Winkelcentra lijken misschien onschuldige plekken, maar denk eens aan alle griezelige dingen die er daar kunnen gebeuren: ontvoeringen, stalkingen, moorden... De lijst gaat maar door. Eén gebruiker deed zelfs een suggestie voor de serie, waarbij het winkelcentrum op een begraafplaats wordt gebouwd.

Een andere gebruiker wees erop dat Kathy Bates in dit seizoen aanwezig zou moeten zijn. En eerlijk gezegd zijn we het daar volledig mee eens. Dit is wat de fan suggereerde: het personage van Bates zou beginnen met een baan op instapniveau, misschien in een restaurantje of een winkel.

Verlaten


Maar naarmate het seizoen vordert, beklimt ze de ladder en wordt ze directeur van het winkelcentrum. En ze is zo toegewijd aan haar werk dat ze alles zou doen om te voorkomen dat het winkelcentrum zal sluiten.Een ander idee zou een spookachtig verlaten winkelcentrum kunnen zijn. Denk eens aan de klassieke Amerikaanse winkelcentra uit de jaren 80 en 90. Neonlichten, gigantische fonteinen en goedkope liftmuziek. Maar dan met een twist: het winkelcentrum is nu verlaten en het gerucht gaat dat het er spookt.

Onvergetelijk


Of het nu gaat om heksen, spookhotels of freakshows, American Horror Story wist ons ooit een heerlijke cocktail van horror en drama te serveren. Met een AHS: Mall-seizoen zijn de mogelijkheden voor het vertellen van verhalen werkelijk eindeloos, en het zou een onvergetelijke reeks opleveren. Bekijk American Horror Story nu op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De valkuilen van te sterk zijn: 'Gen V' personage haalt waarschijnlijk het einde van de spin-off niet
Series / Nieuws

De valkuilen van te sterk zijn: 'Gen V' personage haalt waarschijnlijk het einde van de spin-off niet

Hoe krachtiger hoe beter? Niet echt, want de krachten van dit personage worden waarschijnlijk haar ondergang.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe spin-off van The Boys, Gen V, heeft het universum uitgebreid met een jongere generatie van supes. Sommigen zijn zo machtig dat ze niets minder dan intrigerend en intimiderend zijn.

De meest intimiderende supe is zonder twijfel Cate Dunlap, de ex van Golden Boy. Haar meest indrukwekkende aspect is haar superkracht: overtuigingskracht. Door mensen aan te raken kan ze hun acties en beslissingen beïnvloeden, wat ze zelf 'duwen' noemt.

Veel te machtig


Deze kracht kan zelfs herinneringen wissen of emoties manipuleren. Het klinkt allemaal heel erg vet, maar er zit een addertje onder het gras. Cate moet noodgedwongen altijd handschoenen dragen om onbedoeld ‘duwen’ te voorkomen.

Als ze besluit haar krachten stiekem te gebruiken is ze zelfs niet meer te stoppen. Fans zijn daarom bang voor haar lot, want het is lastig voor schrijvers om elke keer weer een interessante verhaallijn voor haar te bedenken. Haar krachten zijn dan misschien wel leuk, maar ze kunnen al snel saai worden.

Wat gaat er met Cate gebeuren?


Het is zeker geen nieuw probleem: veel ongelofelijk krachtige personages worden geneutraliseerd om het plot interessant te houden. Bovendien heeft ze de hoofdrolspelers verraden.Haar dood zal dan ook niet al te veel vragen oproepen. Hopelijk kunnen de schrijvers een manier bedenken om dit alles te voorkomen, zodat ze in de serie kan blijven.

Te streamen op Prime Video


Stream Gen V op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het doeltreffende woord dat 'Willow'-hoofdrolspeler heeft voor het abrupt cancelen van de fantasyserie
Series / Nieuws

Dit is het doeltreffende woord dat 'Willow'-hoofdrolspeler heeft voor het abrupt cancelen van de fantasyserie

Hoofdrolspeler van de fantasyserie Willow heeft eindelijk zijn mening gegeven over het abrupte einde van de serie en de acteur is woedend.

Afgelopen mei verwijderde Disney+ veel films en series van hun platform, waaronder de fantasy- en avonturenserie Willow uit 2022. Dit gaat Britse acteerveteraan Warwick Davis niet in de koude kleren zitten.

Davis geeft toe dat hij niet alleen rouwt om de verwijdering van de serie, maar ook heel erg gefrustreerd is over deze beslissing. En hier heeft hij alle recht op.

Reacties op de verwijdering


Schrijver John Bickerstaff reageerde eerder dit jaar al met boze tweets waarin hij aangaf dat het belachelijk was dat ze nog geen 6 maanden betaald kregen, midden in de stakingen.

Nu heeft Davis eindelijk gereageerd op de verwijdering. In zijn tweet vertelt hij dat hij dagelijks fans van Willow ontmoet en dat zij de reden zijn dat de serie überhaupt gemaakt is.

Wat moet ik doen?


Hij wijst Disney als schuldige aan en vraagt wat hij tegen zijn abonnees moet zeggen wanneer zij vragen waarom ze de serie niet meer kunnen bekijken. Hij eindigt zijn tweet met een sneer naar Disney: "#gênant".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Face' uit 'The A-Team', de meester van list en bedrog, beschikt over wel heel bijzondere kwaliteiten
Series / Featured

'Face' uit 'The A-Team', de meester van list en bedrog, beschikt over wel heel bijzondere kwaliteiten

'Face' uit 'The A-Team' had bijzondere eigenschappen die hem zeer waardevol maakten.

De iconische televisieserie The A-Team uit de jaren '80 ging over een onvergetelijke groep van voormalige soldaten die zich inzetten voor het bestrijden van onrecht en het helpen van mensen in nood. Onder deze groep is Templeton 'Face' Peck, een personage met wel heel bijzondere kwaliteiten.

Face, gespeeld door Dirk Benedict, staat bekend om zijn charme en overtuigingskracht. Hij is een meester in list en bedrog en zijn vermogen om in elke situatie te improviseren is bewonderenswaardig. Deze eigenschappen maken hem de perfecte man voor onderhandelingen en het vinden van creatieve oplossingen voor de problemen waarmee het team wordt geconfronteerd.

Aanpassingsvermogen


Hij kan zich moeiteloos aanpassen aan verschillende rollen en situaties. Of het nu gaat om het aannemen van een valse identiteit, het kraken van een kluis, of het bespelen van mensen, Face heeft altijd een trucje achter de hand.

Face heeft verder een onweerstaanbare glimlach en is daarmee een echte charmeur. Hij weet hoe hij mensen voor zich moet winnen en hen kan overtuigen om zijn plannen te steunen. Zijn charisma en vlotte praat maken hem een onmisbare aanwinst voor het team.

Voorbeeld


In de aflevering 'The Bend in the River: Part 2' komt Face's improvisatietalent ultiem tot uiting wanneer het team gevangen zit in een afgelegen dorp. Hij gebruikt zijn vlotte praat en charme om de lokale bevolking te overtuigen om hen te helpen en zo een dreigende confrontatie met vijandelijke strijdkrachten te voorkomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Millie Bobby Brown over 'Stranger Things': "Bedankt en tot ziens"
Series / Nieuws

Millie Bobby Brown over 'Stranger Things': "Bedankt en tot ziens"

Millie Bobby Brown is helemaal klaar om Eleven voor eens en altijd achter haar te laten.

Millie Bobby Brown heeft door Stranger Things één van de meest indrukwekkende carrières opgebouwd van alle jonge acteurs. Hoewel de actrice van de serie houdt, is ze klaar om verder te gaan.

De actrice benadrukte in een interview met Glamour dat Stranger Things haar de "middelen heeft gegeven om een betere actrice te worden" en daarom is ze ook heel dankbaar voor de serie. Dit betekent dan weer niet dat ze om de serie gaat rouwen: "Ik kan iedereen [van Stranger Things] altijd nog zien".

Het einde van Eleven


Brown vergelijkt het einde van Stranger Things met het slagen van de middelbare school, wat heel toepasselijk is voor een serie waarin personages volwassen worden.

Ze wil eindigen met een sterk laatste jaar en laatste seizoen, maar ondertussen denkt ze wel: "Laten we hier weggaan". Ze is dan ook helemaal klaar om te zeggen: "Bedankt en tot ziens".

Andere projecten


Het helpt Brown ook niet mee dat Stranger Things veel tijd kost om te filmen, waardoor ze ervan wordt weerhouden om andere verhalen te maken waar ze gepassioneerd over is. Al met al was het dus een mooie periode, maar de actrice is echt klaar om andere projecten te creëren.Stranger Things is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' seizoen 6: Eerste glimp van jonge Prins William en Harry onthuld
Series / Nieuws

'The Crown' seizoen 6: Eerste glimp van jonge Prins William en Harry onthuld

Het allerlaatste seizoen is aanstaande en het belooft een aangrijpend hoofdstuk te worden.

Een van de grootste series van Netflix begint binnenkort aan haar zwanenzang. De streamingdienst komt met nieuwe beelden van wat we komend seizoen van The Crown kunnen verwachten.


The Crown, dat voor het eerst op Netflix verscheen in 2016, volgt de reis van de Britse koninklijke familie, beginnend in het midden van de 20e eeuw. Seizoen zes zal de gebeurtenissen verkennen tussen eind jaren 90 en begin 2000.

Diana and the boys


In de eerste beelden van het laatste seizoen wordt onder andere een blik geworpen op de vertolkingen van Prins Harry en Prins William. De beelden suggereren dat seizoen zes ingaat op de dynamiek tussen Prinses Diana en haar kinderen.

Daarnaast zullen velen zich nog wel het moment herinneren uit 1997, toen het nieuws naar buiten kwam dat Diana in een tragisch ongeluk om het leven kwam. Het onderwerp ligt bij velen nog steeds gevoelig, dus de vraag is hoe de serie hiermee om zal gaan.

Jong talent


In het zesde, en laatste, seizoen zijn er rollen voor Imelda Staunton als Koningin Elizabeth II, Dominic West als Prins Charles, Elizabeth Debicki als Prinses Diana, Rufus Kampa als Prins William en Fflyn Edwards als Prins Harry.Kijk vanaf 16 november het eerste deel, en vanaf 14 december het tweede deel van The Crown's zesde seizoen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Scott Pilgrim Takes Off ' kan zomaar vetste Netflix-animatieserie van 2023 worden
Series / Trailer

'Scott Pilgrim Takes Off ' kan zomaar vetste Netflix-animatieserie van 2023 worden

De animatieserie komt binnenkort naar Netflix, met een wel erg bekende cast.

De animatieserie Scott Pilgrim Takes Off komt steeds dichterbij op Netflix, en de hype wordt steeds groter voor de remake van de geliefde comic. Nu komt Netflix met een nieuwe trailer.

Het beroemdst is Scott Pilgrim natuurlijk geworden door de film van Edgar Wright, Scott Pilgrim vs. The World. Nu komt een groot deel van de cast weer bij elkaar om de stemmen in te spreken van de animatieserie.

Geweldige cast


In de serie hoor je onder andere Michael Cera, Kieran Culkin, Chris Evans, Brie Larson, Anna Kendrick, Brandon Routh en Aubrey Plaza.

Verder is de striptekenaar van de serie, Bryan Lee O’Malley, aangehaakt bij de productie. Hij treedt op als showrunner, schrijver en uitvoerend producent. Edgar Wright is tevens uitvoerend producent.

Nieuwe trailer


De nieuwe trailer werd onthuld op New York Comic Con en belooft dat de serie een visueel spektakel zal worden, geheel volgens de originele stijl van O'Malley.De overweldigende soundtrack, waar al een voorproefje van te horen is, werd gemaakt door de band Anamanaguchi. Zij maakten eerder al de soundtrack voor Scott Pilgrim vs. the World: The Game.

Plot


In Scott Pilgrim Takes Off ontmoet Scott Pilgrim het meisje van zijn dromen, Ramona Flowers, en ontdekt hij dat hij haar zeven slechte exen moet verslaan om met haar op date te kunnen gaan.

Een episch avontuur volgt, waarbij Scott op vindingrijke en extravagante wijzen de slechteriken moet verslaan om een kans op echte liefde te verkrijgen.

Release


Scott Pilgrim Takes Off zie je vanaf 17 november op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.