search
'Percy Jackson'-serie kiest voor groots budget: goed nieuws voor fans.
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-serie kiest voor groots budget: goed nieuws voor fans.

Er wordt aardig met dollars gesmeten voor de langverwachte fantasy-productie.

Over precies twee maanden is het zover: dan gaat Percy Jackson and the Olympians in première. De verwachtingen voor de nieuwe fantasy-serie zijn groot.


De boeken van schrijver Rick Riordan waar de serie een adaptatie van is zijn enorm populair. Des te groter was de teleurstelling toen in 2010 de eerste Percy Jackson-film uitkwam. Die film viel op veel gebieden nogal tegen, en dat gold ook voor de sequel.

Budget


De hoop is nu dan ook gevestigd op de nieuwe serie. Die lijkt nu al een streepje voor te hebben op de films. Het budget zou volgens een rapport van Variety namelijk wel eens 15 miljoen per episode kunnen zijn.

Daarmee zou het totaalbudget 120 miljoen zijn, een stuk meer dan de circa 90 miljoen waar de film over beschikte. In een verhaal waarin spectaculaire scènes met veel effecten belangrijk zijn kan dat zomaar het verschil maken.

Disney+


Percy Jackson and the Olympians gaat op 20 december van start op Disney+. Het eerste seizoen zal acht episodes tellen, en de laatste aflevering komt uit op 31 januari volgend jaar.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen