search

Ons nieuws van vrijdag 20 oktober 2023

'Debiteuren, Crediteuren' uit het legendarische 'Jiskefet' is nog altijd ongekend populair
Series / Featured

'Debiteuren, Crediteuren' uit het legendarische 'Jiskefet' is nog altijd ongekend populair

'Debiteuren, Crediteuren' uit 'Jiskefet' is na al die jaren nog altijd ongekend populair.

Jiskefet is een programma dat de Nederlandse televisie decennialang heeft vermaakt met zijn absurde en soms schurende humor en fantastische personages. Eén van hun bekende acts was: 'Debiteuren, Crediteuren'.

'Debiteuren, Crediteuren' is een zeer geslaagde persiflage op het saaie Nederlandse kantoorleven. Jos, Edgar, Storm en de secretaresse Juffrouw Jannie werken op de financiële administratie en komen de dag door met flauwe kantoorhumor.

Plot


Jos is een naïef, onhandig en klunzig personage dat keer op keer voor hilarische verwikkelingen zorgt. Edgar is het tegenovergestelde van Jos. Edgar is vooral ontevreden en zeer sarcastisch. Storm is de altijd opgewekte collega die hoe bizar de situatie ook is, altijd optimistisch blijft.

De afleveringen volgen een vast stramien waarbij Edgar altijd als eerste met zijn krantje het kantoor binnenloopt. Jos komt vlak daarna binnen, de heren groeten elkaar met een Brabants 'goeiesmorgens' en Jos vertelt een 'sta daar net bij de tramhalte'-mop aan Edgar, die hem meestal niet begrijpt. Juffrouw Jannie en Storm komen altijd wat later binnen en maken de scènes altijd weer een stuk hilarischer.

Kijken


De afleveringen werden uitgezonden tussen 1995 en 1998 en zijn nog altijd zeer bekijkenswaardig.Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijk spannend en absurd mysterieus, deze nieuwe serie schiet ongekend uit de startblokken op Netflix en duikt gelijk de top 10 in
Series / Nieuws

Gruwelijk spannend en absurd mysterieus, deze nieuwe serie schiet ongekend uit de startblokken op Netflix en duikt gelijk de top 10 in

De prachtige serie 'Bodies' schiet onmiddellijk de Netflix top 10 van de meest bekeken series in

De miniserie Bodies wordt uitstekend bekeken in zijn eerste dagen op Netflix. De serie over tijdreizen staat na een paar dagen gelijk tussen de 10 meest bekeken series op de streamingsdienst.

In 2023 vindt politieagente Hasan een lichaam in de Londense wijk Whitechapel. In 1890, 1941 en ja, ook in 2053, ontdekken drie andere agenten echter precies hetzelfde lichaam, in dezelfde straat, onder identieke omstandigheden: de man is volledig naakt, lijkt te zijn neergeschoten en draagt een raadselachtige tatoeage.

Vier rechercheurs


Uiteraard zijn de vier rechercheurs die op de zaak worden gezet niet van elkaar op de hoogte, maar toch zullen ze alle vier de vaardige agenten bijdragen aan het oplossen van deze moord en het mysterie eromheen.

Het verhaal wordt dus verteld vanuit maar liefst vier tijdlijnen en vier individuen. Dat wordt op een ingenieuze wijze gedaan waardoor de serie zeer spannend is en toch allemaal net niet al te ingewikkeld wordt.

Wat ons betreft een aanrader die van onze recensent ook al 3 sterren kreeg. Kijken dus op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Harry Potter': Zo moet de serie van HBO een succes worden!
Series / Nieuws

De nieuwe 'Harry Potter': Zo moet de serie van HBO een succes worden!

De originele 'Harry Potter'-films danken hun succes aan de geniale castingbeslissingen, en de komende HBO-remake zou dit voorbeeld moeten volgen.

Warner Bros. heeft een zware taak voor de boeg nu is besloten om een remake te maken van de Harry Potter-films. Aan de ene kant heeft een serie meer tijd om trouw te blijven aan de boeken, maar aan de andere kant zullen de bekende gezichten uit de originele franchise er niet meer zijn.

Het hercasten zal dan ook een flinke uitdaging zijn, maar als de remake inspiratie haalt uit de casting keuzes van Harry Potter and the Philosopher's Stone, zou het kunnen lukken. Toen deze film in 2001 op het scherm verscheen, waren namen als Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson relatief onbekend.

Legendarische acteurs


Zulke jonge acteurs hadden nog geen kans gehad om zichzelf te bewijzen, dus er was weinig kans dat zij een bestaande schare fans naar de opkomende franchise zouden brengen. Regisseur Chris Columbus koos er echter voor om legendarische Britse acteurs in te schakelen voor de volwassen rollen, waardoor een breder publiek werd aangetrokken.

De Harry Potter-films werden mede hierdoor zo vormgegeven dat ze niet alleen voor kinderen bedoeld waren. En als we nu de Harry Potter-tv-remake van HBO bekijken, kan iets soortgelijks opnieuw worden gedaan.

Hetzelfde nodig


Acteurs als Maggie Smith (Minerva McGonagall), Alan Rickman (Severus Snape) en Richard Griffiths (Vernon Dursley), om er maar een paar te noemen, hadden het respect van kijkers al lang voordat ze in Harry Potter werden gecast verdiend. Bijna elke volwassen acteur in de film had al de status van icoon.Dit betekende dat zelfs het publiek dat niet bekend was met de Harry Potter-boeken geïnteresseerd zou zijn in het kopen van een kaartje om de nieuwe film in de bioscoop te zien. Nu HBO en Warner Bros. werken aan het vervangen van de Harry Potter-cast voor de remake, is hetzelfde nodig.

Doorgewinterd


Er zullen nieuwe jonge sterren worden aangesteld om de jonge rollen op zich te nemen. Dit zal voor fans nog ongemakkelijker zijn dan in 2001, aangezien we nu gewend zijn aan een bepaald niveau van acteren in de franchise. Dit betekent dat doorgewinterde, bekende en geliefde acteurs opnieuw nodig zullen zijn om de volwassen rollen het verhaal te laten dragen, totdat de jonge sterren dit op eigen kracht kunnen doen.De releasedatum van de reboot is nog niet bekend. Bekijk de originele films op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Creëerde Eleven de Upside Down? 'Stranger Things'-ster geeft definitief antwoord
Series / Nieuws

Creëerde Eleven de Upside Down? 'Stranger Things'-ster geeft definitief antwoord

Creëerde El alleen een poort, of ook de gehele Upside Down?

Stranger Things bracht de discussie op gang over de vraag op Eleven de Upside Down heeft gecreëerd. Actrice Millie Bobby Brown heeft daar nu definitief antwoord op gegeven.

Er werden in seizoen 4 van Stranger Things een aantal grote onthullingen gedaan, waaronder de flashbacks waarin Eleven het opnam tegen Henry Creel (gespeeld door Jamie Campbell Bower) in het Hawkins-lab. Ze zag hierin dat hij de andere kinderen had vermoord in zijn poging om de betrokkenen bij de experimenten uit de weg te ruimen.

Eindelijk een antwoord


Eleven versloeg Henry ternauwernood en stuurde hem naar de Upside Down, waardoor de eerste deur naar de angstaanjagende dimensie werd geopend en de gebeurtenissen van de serie in beweging werden gezet.

In een interview met Variety deelde Millie Bobby Brown haar mening over de onthulling dat Eleven het originele portaal naar Upside Down opende. Op de vraag of zij verantwoordelijk was voor het creëren van de alternatieve dimensie, gaf Brown een definitief antwoord op het debat.

Poort naar de Upside Down


"[De Duffer Brothers] hebben het mij verteld. Dat doet ze. Ze opent de kloof. Dit is een te groot debat voor mij om te beantwoorden. Ik maak me nogal zorgen. Ik denk - nee, nee, nee. Ik denk dat het alternatieve universum er altijd al was. Dat zal altijd onder Hawkins blijven. Ik denk gewoon dat ze er toegang toe heeft"."Ik denk niet dat ze de Upside Down heeft gecreëerd. Nee, ik denk dat het er altijd was, ik denk dat ze alleen een poort ernaartoe heeft gecreëerd die voorheen niemand kon creëren".

Meer duidelijkheid


De bevestiging van Brown komt overeen met de mening van de meeste fans. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de Russen in de serie al van de Upside Down af wisten voordat ze ooit van Eleven hadden gehoord. Hopelijk wordt hier meer over duidelijk in het laatste seizoen.Bekijk Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het zal toch niet: Is 'Black Mirror' zijn charme verloren?
Series / Nieuws

Het zal toch niet: Is 'Black Mirror' zijn charme verloren?

Volgens fans is 'Black Mirror' niet meer wat het ooit geweest is...

Hoewel Black Mirror nog steeds een enorm succesvolle serie is, zijn veel kijkers van mening dat de serie minder goed is geworden sinds deze op Netflix verscheen. Maker Charlie Brooker heeft nu gereageerd op dit commentaar.

Black Mirror ging oorspronkelijk in première op Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk in 2011. Daar liep de serie nog tot en met het tweede seizoen in 2014. In 2016 nam Netflix de serie echter over, waarna het bedrijf nog vier seizoenen produceerde, plus de interactieve film Bandersnatch.

Minder grimmig


Tijdens zijn toespraak op het International Convention Centre SXSW-evenement in Sydney na de release van Black Mirror seizoen 6 eerder dit jaar, ging Brooker in op het commentaar van kijkers. Veel van hen vinden dat Netflix verantwoordelijk is voor het feit dat de afleveringen van de serie steeds minder grimmig zijn geworden en er meer Hollywoodsterren in meespelen.

Brooker ontkende dit en onthulde dat toen hij begon met het maken van afleveringen voor een internationaal publiek, hij de serie graag wat minder somber wilde maken: "Een van de kritieken die we soms krijgen is: 'Ik vond de serie leuker toen deze Brits was en alle personages zich ellendig voelden en alles een beetje naar stront rook en alle verhalen verschrikkelijk waren".

Op eigen kracht


"En toen is hij naar Netflix gegaan en plotseling werd alles zonnig en gelukkig en heeft iedereen prachtige tanden, en zit de serie vol met Hollywoodsterren en het is dat randje weg'". Volgens Brooker had Netflix niks te maken met de verandering: "Misschien wel de vrolijkste [aflevering] die ik ooit heb geschreven was San Junipero en dat deed ik gewoon op eigen kracht"."Ik was me ervan bewust dat we nu op een mondiaal platform kwamen te staan, dus we moeten deze verhalen een beetje internationaler maken. En ik wilde het een beetje opschudden, zodat ik niet alleen maar sombere dingen bleef doen".

Afwisseling


Als het aan Brooker ligt, blijft de afwisseling tussen de sombere en vrolijkere afleveringen van de laatste seizoenen gewoon zo doorgaan. Bekijk Black Mirror op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wist jij hoe belangrijk de vader van Kaley Cuoco was voor echt iedere aflevering van 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Wist jij hoe belangrijk de vader van Kaley Cuoco was voor echt iedere aflevering van 'The Big Bang Theory'?

De vader van Kaley Cuoco was op de set op alle 279 afleveringen van 'The Big Bang Theory'.

The Big Bang Theory is één van de meest populaire sitcoms aller tijden en kwam officieel tot een einde in 2018. Bijna niemand weet dat de vader van Kaley Cuoco hierbij een belangrijke rol speelde.

Kaley Cuoco vertelde in The Late Show with James Corden een emotioneel verhaal over haar vader, Gary Cuoco. Het blijkt dat haar vader geen enkele opnamedag van The Big Bang Theory heeft gemist en altijd aanwezig was op de set.

Quote


"Hij had een regisseursstoel met zijn naam erop. Hij heeft er nooit in gezeten. Hij stond altijd. En elke avond bij het opkomen, bij het buigen buigen en bij de intro's, stond hij bovenaan en gaf me een duim omhoog. Ik kon geen aflevering meer doen zonder hem, op dat moment waren er al jaren verstreken. Ik dacht steeds, 'Je mag er nu geen een missen, je maakt deel uit van de show'", herinnerde de actrice zich.

Bedenk je bij het bovenstaande vooral dat de serie in zijn totaliteit bestaat uit 279 afleveringen!

Begeleiding


De begeleiding die hij zijn dochter gaf, heeft waarschijnlijk te maken met de tedere leeftijd waarop de actrice begon met acteren. Ze was slechts 16 toen ze begon met de ABC-sitcom 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter en met alle gekke verhalen over hoe de industrie jonge actrices kan behandelen, was vaderlijke steun natuurlijk erg fijn.

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze zenuwslopende scifi-serie met een heerlijke 8,3 op IMDb kun je nog altijd gewoon streamen op Netflix
Series / Nieuws

Deze zenuwslopende scifi-serie met een heerlijke 8,3 op IMDb kun je nog altijd gewoon streamen op Netflix

De science-fictionserie 'Sense8' scoort een 8,3 op IMDb en is nog altijd te kijken op Netflix.

De Netflix science-fictionserie Sense8 is een intrigerend verhaal over verbinding. De serie heeft een zeer indrukwekkende IMDb-beoordeling van een 8,3 en een Rotten Tomatoes-score van 84%.

Sense8 is een Amerikaanse science-fictionserie die in 2015 het levenslicht zag. De serie is gemaakt door Lana Wachowksi, Lilly Wachowski en J. Michael Straczynski.

Plot


Zoals de naam al suggereert, brengt Sense8 acht individuen, elk afkomstig uit verschillende delen van de wereld, samen als 'sensaten'. Deze term verwijst naar mensen die op emotioneel en mentaal niveau met elkaar verbonden zijn. Deze bijzondere connectie stelt hen in staat om gedachten en gevoelens met elkaar te delen, ongeacht nationale grenzen en taalbarrières.

De serie verkent de levens van deze acht mensen en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Sense8 weeft een complex en meeslepend verhaal waarin de personages leren om samen te werken en elkaar te ondersteunen, ondanks de grote geografische afstand die hen van elkaar scheidt.

Kijken


Een echte aanrader om lekker twee seizoenen weg te bingen. Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hugh Jackman in oogstrelende trailer 'Faraway Downs'
Series / Trailer

Hugh Jackman in oogstrelende trailer 'Faraway Downs'

Baz Luhrmann heeft zijn film Australia in een nieuw jasje gestoken voor Disney+.

Hulu heeft de eerste trailer onthuld voor Baz Luhrmanns zesdelige miniserie Faraway Downs, die vanaf 26 november a.s. te streamen is via Disney+.

De serie betreft een nieuwe montage van Luhrmanns peperdure film Australia uit 2008.

Nieuwe kans


Die film van de Moulin Rouge- en Elvis-regisseur kostte 130 miljoen dollar en duurde 165 minuten. De opbrengst was met 211 miljoen dollar teleurstellend te noemen.

Nu is de film gehermonteerd als een serie, die een hoop nieuwe beelden bevat.

Andere toon


In de trailer is te zien dat deze versie een wat somberdere en serieuzere toon heeft dan de film, die op momenten ook onnodig grappig was.Faraway Downs speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en gaat over een Engelse aristocraat genaamd Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), die naar de andere kant van de wereld rijdt om een gigantische ranch genaamd Faraway Downs te verlopen.

Jackman en Kidman


Een wrede veebaron genaamd King Carney (Bryan Brown) wil haar land innemen, waardoor ze er samen met een ruwe veedrijver (Hugh Jackman) alles aan moet doen om het te beschermen.

Dit leidt al snel tot een affaire tussen de twee. Andere acteurs in de film zijn Brandon Walters, David Wenham, Jack Thompson en David Gulpilil.De serie zal op 21 oktober het SXSW Sydney Screen Festival afsluiten. Daarna zal hij via de Star-sectie vanaf 26 november te streamen zijn via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-fans willen een speciale spin-off voor iconische 'Gen V' cameo
Series / Nieuws

'The Boys'-fans willen een speciale spin-off voor iconische 'Gen V' cameo

Gen V brengt oud The Boys personage op spectaculaire wijze terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 6 afleveringen heeft de nieuwe The Boys spin-off, Gen V, alle fans overtuigd. De nieuwe spin-off houdt iedereen op het puntje van hun stoel en door de spannende verhaallijnen en de onverwachte plottwists is er geen enkel saai moment. Zeker niet met deze iconische cameo.

Al voordat Gen V uitkwam, was er bekendgemaakt dat Jensen Ackles, de fanovirte ster van The Boys terug zou keren. In aflevering 6 was dat eindelijk het geval; Soldier Boy keerde terug, maar niet helemaal als zichzelf.

Een nieuwe Soldier Boy


Ackles keerde namelijk terug als een versie van hem die de denkbeeldige vriend was in Cate’s hoofd. Hierdoor praatte hij niet helemaal als zichzelf.

Dit keer praatte hij over Cate’s persoonlijke ervaringen en The Jonas Bros. Alleen dan wel in zijn spreekstijl: "Klop, klop. Wie is daar?? Ga je gezicht n**ken".

Fans krijgen geen genoeg van hem


Fans waren bang hoe hij terug zou komen, door zijn standpunt in het The Boys-universum na seizoen 3. Uiteindelijk bleek deze versie in Cate’s hoofd de perfecte keuze te zijn, want fans willen nu een speciale spin-off van Soldier Boy.

Stream Gen V op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' breekt Marvel-traditie met een nieuwe iconische intro
Series / Nieuws

'Loki' breekt Marvel-traditie met een nieuwe iconische intro

Loki verandert met deze intro de langlopende traditie van Marvel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Loki heeft iets gedaan wat ongelooflijk zeldzaam is in de MCU: de openingsmuziek is veranderd. Deze keuze verbreekt een langlopende traditie, maar brengt wel iets nieuws naar de nieuwe serie.

Vier films en series geleden is dit ook al een keer gedaan bij Werewolf By Night en nu was het de beurt aan Loki om de MCU op haar kop te zetten. De nieuwe intro is te zien in seizoen 2, aflevering 3.

Een nieuwe intro


In aflevering 3 reist de serie af naar Chicago uit de late 19e eeuw. Dit was dan ook de reden dat de traditionele intro ineens is veranderd.

Het door Michael Giacchino gecomponeerde stuk is veranderd naar een ragtime-melodie die goed aansluit bij de vroege setting in het jaar 1893.

Fans zijn laaiend enthousiast


Voor veel fans hoeft de intro niet meer terug te keren naar de originele melodie; ze zijn verliefd geworden op het nieuwe lied.Stream Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De onverwachte rol van Phineas uit 'Phineas and Ferb' in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

De onverwachte rol van Phineas uit 'Phineas and Ferb' in 'The Walking Dead'

Wie had ooit gedacht dat de enthousiaste Phineas in de grimmige wereld van The Walking Dead zat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is de crossover die je nooit aan zag komen: de vrolijke Phineas and Ferb en de apocalyptische wereld van The Walking Dead. Toch heeft één speciale acteur voor deze situatie gezorgd.

Vaak worden stemacteurs helemaal niet herkend, behalve aan … hun stem. Als een bekende stemacteur in een live-action serie speelt, herkennen veel mensen deze dan ook niet. Precies hierdoor zijn de werelden van Phineas and Ferb en The Walking Dead gelinkt.

De bekende stem van Phineas


In een groot contrast met zijn opgewekte Disney-personage speelde Vincent Martella ook in de grimmige wereld van The Walking Dead als Patrick. Zijn personage had geen grote rol, aangezien hij als het eerste slachtoffer van de onbekende ziekte in de gevangenis overleed.

Ondanks dat hij geen Disney-personage meer speelde, bracht hij wel wat van de enthousiaste Phineas stem in zijn rol als Patrick.

Misschien toch onbewust doorgehad?


Martella gooit een klein beetje van zijn enthousiaste Disney-personage in Patrick en deze toon kan een nostalgische snaar raken bij velen.The Walking Dead is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-serie kiest voor groots budget: goed nieuws voor fans.
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-serie kiest voor groots budget: goed nieuws voor fans.

Er wordt aardig met dollars gesmeten voor de langverwachte fantasy-productie.

Over precies twee maanden is het zover: dan gaat Percy Jackson and the Olympians in première. De verwachtingen voor de nieuwe fantasy-serie zijn groot.


De boeken van schrijver Rick Riordan waar de serie een adaptatie van is zijn enorm populair. Des te groter was de teleurstelling toen in 2010 de eerste Percy Jackson-film uitkwam. Die film viel op veel gebieden nogal tegen, en dat gold ook voor de sequel.

Budget


De hoop is nu dan ook gevestigd op de nieuwe serie. Die lijkt nu al een streepje voor te hebben op de films. Het budget zou volgens een rapport van Variety namelijk wel eens 15 miljoen per episode kunnen zijn.

Daarmee zou het totaalbudget 120 miljoen zijn, een stuk meer dan de circa 90 miljoen waar de film over beschikte. In een verhaal waarin spectaculaire scènes met veel effecten belangrijk zijn kan dat zomaar het verschil maken.

Disney+


Percy Jackson and the Olympians gaat op 20 december van start op Disney+. Het eerste seizoen zal acht episodes tellen, en de laatste aflevering komt uit op 31 januari volgend jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws over de Netflix-hit 'The Night Agent'!
Series / Nieuws

Goed nieuws over de Netflix-hit 'The Night Agent'!

Maker Shawn Ryan komt met een positief bericht op X - Twitter.

Seizoen 1 van de stevige misdaadthriller The Night Agent is een megaknaller van jewelste. De serie staat momenteel op de zesde plaats van best bekeken Engelstalige Netflix-series aller tijden.

Onlangs berichtte Netflix dat ongeveer de helft van de scenario's af was toen de schrijversstaking begon. Sinds begin oktober is het schrijven weer opgepakt, en Ryan kwam met een grappige reactie.

Vaart gezet


Hij retweette het bericht vergezeld van een gortdroog: "Klopt". Er wordt vaart gezet achter seizoen 2.Het wachten is met andere woorden op het einde van de acteursstaking.

De acteursvakbond SAG-AFTRA is momenteel nog aan het onderhandelen met de studio's. Er ligt nogal wat druk op de AMPTP om een goede afspraak te maken zodat er weer gefilmd kan worden voor het 2023 - 2024 seizoen.

Schatting


Een voorzichtige schatting is dat we The Night Agent eind 2024 dan wel begin 2025 terugzien. Netflix heeft de gewoonte om een compleet seizoen ineens te filmen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de post-productie die minimaal een half jaar duurt.


Bovenstaande schatting gaat uit van december 2023 als slot van de acteursstaking. Netflix geeft in elk geval duidelijk prioriteit aan het tweede seizoen van de hitserie.

Waar te bekijken?


Je kunt The Night Agent in de tussentijd streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-spin-off 'Gen V' is nog niet geëindigd: Prime Video komt met nieuws over seizoen 2
Series / Nieuws

'The Boys'-spin-off 'Gen V' is nog niet geëindigd: Prime Video komt met nieuws over seizoen 2

Ook de spin-off blijkt voor Amazon's streamingdienst een enorme hit te zijn.

Na drie succesvolle seizoenen van The Boys kwam Prime Video vorige maand met de spin-off Gen V. Goed nieuws voor alle fans van de nieuwe serie: het krijgt van de streamingdienst een 2e seizoen.


De serie ging eind september in première en is dus nog niet eens door het eerste seizoen heen. De officiële aankondiging voor seizoen 2 komt dan ook terwijl de laatste drie afleveringen van seizoen één binnenkort online worden gezet.

Het universum breidt uit


Hoofd televisie bij Amazon MGM Studios, Vernon Sanders, deed de aankondiging met het nodige enthousiasme. Hij wist tijdens de eerste gesprekken met de makers Michele Fazekas, Tara Butters, Evan Goldberg en Seth Rogen al dat het een hit zou worden.

Hij vertelt: "De uitbreiding van het universum van 'The Boys' met een serie zo gedurfd als 'Gen V' is een ongelooflijke reis geweest voor ons en onze geweldige partners bij Sony." De serie is in meer dan 130 landen op de eerste plaats beland.

Superhelden in opleiding


Gen V is de eerste live-action spin-off van The Boys, de populaire Prime Video-serie gebaseerd op de Dynamite Comics-serie. De serie speelt zich af in de duivelse wereld van The Boys, op de superheldenuniversiteit Godolkin University.Kijk elke week een nieuwe aflevering van Gen V op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Prijzen Netflix stijgen opnieuw: enkele euro's per maand meer
Series / Nieuws

Prijzen Netflix stijgen opnieuw: enkele euro's per maand meer

De prijsstijging van alle abonnementen zal de komende tijd ingevoerd worden.

Netflix gooide eerder in oktober 2021 de prijzen omhoog. Daarnaast zijn er sinds ongeveer een half jaar kosten verbonden aan het delen van je abonnement, en nu komt er een nieuwe prijsverhoging aan.

De prijzen voor Frankrijk zijn onlangs bekendgemaakt, waardoor een inschatting gemaakt kan worden voor Nederland. Het is nog niet precies bekend wanneer de nieuwe prijzen in Nederland in zullen gaan.

Schatting


De huidige prijzen in Nederland zijn als volgt: voor een Basic-abonnement betaal je € 7,99 per maand. Voor een Standaard-abonnement betaal je € 11,99, en een Premium-abonnement kost € 15,99.

Op basis van de Franse prijsverhoging is er een schatting gemaakt wat betreft de nieuwe tarieven. De verwachting is dat voor Basic € 10,99 in rekening gebracht gaat worden. Voor Standaard is de verwachting € 13,99 per maand, en een Premium-abonnement zal maandelijks rond de € 19,99 gaan kosten.

Wanneer gaat het in?


Netflix heeft nog geen officiële aankondiging gedaan wat betreft de startdatum. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos' veranderde drastisch door een sterfgeval: de rode draad was in een klap weg
Series / Featured

'The Sopranos' veranderde drastisch door een sterfgeval: de rode draad was in een klap weg

Schrijver David Chase onthult in de Talking Sopranos-podcast hoe de misdaadserie er eerst uitzag.

The Sopranos is een iconische dramaserie. Het gaat vooral over New Jersey-mafioso Tony Soprano (James Gandolfini) die in therapie gaat. Als kijker leer je vooral de karaktereigenschappen van de hoofdpersonen kennen.

Tony's relatie met zijn labiele moeder Livia heeft een centrale rol in het verhaal. David Chase verduidelijkt dat de voortijdige dood van actrice Nancy Marchand, die in de serie de moeder van Tony speelt, de makers ertoe dwong om het verhaal drastisch te veranderen.

Niet langer de rode draad


Livia Soprano was gebaseerd op Chase's eigen moeder: een wispelturige en manipulatieve vrouw die haar frustraties afreageert op haar zoon. Chase: "Mijn plan was om Livia tegen Tony te laten getuigen. Ze werd betrapt met gestolen vliegtickets die ze van haar zoon had gekregen. De insteek was die van een moeder die haar eigen zoon keer op keer dwarszit en verraadt".

Het verhaal over Tony's problematische relatie met Livia kon na Marchands overlijden niet langer een rode draad vormen. De makers vonden echter een manier om Livia's invloed ook na haar dood voelbaar te maken.

Een leven lang


Dit zag je vooral in Tony's relaties met vrouwen, die stuk voor iets weg hebben van Livia. Zo heeft Tony een relatie met Gloria Trillo (Annabella Sciorra). Door haar grillige gedrag zegt Tony op een gegeven moment tegen haar: "Ik ken je mijn hele leven al".Verder is daar Annalisa Zucca (Sofia Milos), die net zoals Livia achter de schermen een misdaadorganisatie runt. Tony's vrouw Carmela (Edie Falco) is de vrouw die qua uiterlijk op zijn moeder lijkt.

Waar te zien?


Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scènes in 'The Witcher' zijn zo iconisch, fans likken hun vingers erbij af
Series / Featured

Deze scènes in 'The Witcher' zijn zo iconisch, fans likken hun vingers erbij af

Geralt's beroemde uitspraak komt voor in zowel de serie als de games.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Witcher op Netflix grijpt niet alleen terug op de boeken van Andrzej Sapkowski, maar bevat ook vijf scènes die rechtstreeks uit de populaire games komen.

Naast de boeken en de games zijn er natuurlijk ook nog de geanimeerde prequel-film en een live-action prequel miniserie uit de wereld van The Witcher.

De badkuipscène


In het eerste seizoen van The Witcher zitten Yennefer (Anya Chalotra) en Geralt (Henry Cavill) in bad.

Dit is een directe verwijzing naar de openingsscène van The Witcher 3: The Wild Hunt, met enkele verschillen.

Geralt's speech over het Kwaad


Geralt's beroemde uitspraak dat het kwaad altijd kwaad is, ongeacht de mate, komt voor in zowel de serie als de games.Deze quote, afkomstig uit de boekenserie, heeft zijn weg gevonden naar zowel de trailer van The Witcher 3: The Wild Hunt als de serie, waarschijnlijk vanwege zijn belang in de boeken.

Geralt's gevecht met de striga van Foltest


Een heel indrukwekkend gevecht in de serie is Geralt's strijd met de striga, een betoverd wezen.Qua choreografie, bijna iedentieke bewegingen en de strategie lijkt dit gevecht erg op dat in de game.

Geralt vindt Ciri in het bos


De ontmoeting tussen Geralt en Ciri (Freya Allan) aan het einde van seizoen 1 komt voor in zowel de boeken, games en de tv-serie.

De gelijkenis tussen de tv-serie en de game is opvallend, vooral omdat ze alle twee sterk geïnspireerd zijn door de boeken.

Ciri's training in Caer Mohren


Ook deze scènes zouden zo uit de game The Witcher 3: The Wild Hunt kunnen komen.De eerste drie seizoenen van The Witcher zijn nu op Netflix te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste fantasyserie die je nu kunt streamen, heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste fantasyserie die je nu kunt streamen, heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De Herboren Draak kan de redding óf de ondergang zijn van de wereld van 'The Wheel of Time'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fantasyliefhebbers, luister goed, want The Wheel of Time mag je absoluut niet missen!

The Wheel of Time is een spannende serie vol magie en avonturen, gebaseerd op de boeken van Robert Jordan en Brandon Anderson.

The Wheel of Time


De tovenares Moriaine is, samen met haar partner Lan op zoek naar een persoon die de potentie heeft om de Herboren Draak te zijn. De Herboren Draak is een machtige magiër die de redding óf de ondergang van de wereld kan betekenen.

Op hun reizen komen ze, tijdens de aanval op een dorp vijf jongeren tegen waarvan al snel duidelijk wordt dat één van hen die Herboren Draak zou kunnen zijn.

Getalenteerde cast


De serie heeft een getalenteerde cast, met Rosamund Pike als Moiraine Damodred en Daniel Henney als al'Lan (Lan) Mandragoran, en vele anderen die de personages tot leven brengen.The Wheel of Time heeft bij critici zowel lof als kritiek ontvangen. Sommigen prijzen het verhaal en de wereldbouw, terwijl anderen denken dat de personages meer diepgang kunnen gebruiken.

Beter dan ooit


Het tweede seizoen van The Wheel of Time is nog spannender dan het eerste.De personages zijn verder (en beter) ontwikkeld, de acteurs zijn gegroeid in hun rollen, en er is nog meer magie in het spel. Het derde seizoen belooft nog meer intrige en avontuur.

De twee seizoenen van The Wheel of Time zijn nu te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.