search
De geweldige scifi-serie 'The 100' werd compleet verpest: "verwarrend en de weg kwijt"
Series / Featured

De geweldige scifi-serie 'The 100' werd compleet verpest: "verwarrend en de weg kwijt"

The 100 is een van de meeste geliefde scifi-series van de afgelopen jaren. Het einde was bagger.

Met zeven seizoenen en op de kop af honderd afleveringen was de serie The 100 een groot succes voor de zender The CW, helaas op dit moment niet te streamen in Nederland. Het einde van de serie was echter een enorme tegenvaller voor de fans.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks The 100 van schrijver Kass Morgan en werd voor televisie ontwikkeld door Jason Rothenberg. De belangrijkste rollen waren voor Eliza Taylor als Clarke Griffin en Bob Morley als Bellamy Blake. Je ziet ook personages als Finn Collins (Thomas McDonell), Octavia Blake (Marie Avgeropoulos), Jasper Jordan (Devon Bostick), Monty Green (Christopher Larkin) en John Murphy (Richard Harmon).

The 100


De post-apocalyptische serie The 100 volgt overlevenden uit een ruimtehabitat, de Ark, die bijna een eeuw na een verwoestende nucleaire apocalyps naar de aarde terugkeren. De eerste mensen die naar de aarde worden gestuurd, zijn een groep jeugdige delinquenten die ter plaatse afstammelingen van overlevenden van de kernramp tegenkomen.

Nadat de eerste seizoenen een groeiend aantal krijgers kreeg, daalden die richting het einde. Dat de serie uiteindelijk werd afgerond is iets waar fans nog steeds blij mee mogen zijn, aangezien de nodige andere series al gecanceld zouden zijn.

Fans teleurgesteld


Ondanks dat het zevende seizoen op 100 procent staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, noteert de publieksscore uiterst zwak met slechts 39 procent. Dit komt doordat de fans bijzonder teleurgesteld waren in het einde van de serie.De serie zou volgens de fans "verwarrend" zijn en het verhaal is volgens velen "de weg kwijt". Zo wordt het personage Clarke niet verder uitgewerkt en ze was zelfs in bepaalde afleveringen niet te zien, terwijl Bellamy maar in drie afleveringen te zien was en zomaar werd vermoord.

Pilot


De makers kozen ervoor om gedurende het seizoen een 'backdoor pilot'-aflevering uit te zenden. Deze aflevering moet een prequel lanceren die zich 97 jaar voor The 100 af moest gaan spelen. De serie is nooit verschenen. En dan was er nog de afronding: de dood van de mensheid. Dit was iets dat niemand zag aankomen en biedt ook weinig ruimte tot verdere verdieping of gedachtegoed.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen